Skip to Content

Pinokkio sprookjesmusical Efteling theater

Pinokkio sprookjesmusical Efteling theater

Naast een bezoek aan het altijd interessante Eftelingpark, kun je in het Eftelingtheater ook genieten van musicals zoals Pinokkio. Of dit nu de verlenging is van een leuk dagje uit of een speciaal bezoek, het kan allebei. Met jonge kinderen is een ‘los bezoek’ wel zo prettig. Anders kunnen ze al snel moe zijn of vol prikkels zitten van de Efteling zelf en is stil zitten niet zo prettig.

Onlangs mocht ik hierheen gaan, maar vanwege een zieke zoon die toch echt heel erg graag zijn mama wilde, ging mijn broertje (peetoom) op stap met dochterlief. Hij studeert tenslotte in Tilburg en ze maakten er meteen een gezellig logeerpartijtje van.

Lees ook: Caro theatershow in Efteling theater & meespelen als kind figurant

De middag van de musical Pinokkio zelf zat het weer wat tegen maar daar had zij geen last van. Terwijl ik onder de bushalte schuilde voor de regen zocht zij elke plas op die ze kon vinden om zo hard mogelijk in te kunnen springen. Het was een klein half uurtje met de bus naar Kaatsheuvel waar ze direct heel enthousiast was en riep “Kijk! Efteling!”. We haalden bij de kassa de tickets op en liepen vervolgens naar het theater.

Efteling Theater

Net zoals de overige gebouwen in de Efteling is dit een schitterend gebouw in de Anton Pieckstijl met grote aandacht voor kleine details. Niet alleen in de architectuur maar ook de ervaring. Zo werden we bij de ingang vriendelijk ontvangen door de portier. Hij gaf ons de aanwijzingen aan welke kant onze plaatsen bevonden en had een goodie-bag voor mijn nichtje.

Dat vond ze natuurlijk heel interessant. Al voor dat de show begonnen was kon je je ogen uitkijken naar de inrichting van de zaal en het kleurrijke decor dat bewust heel eenvoudig is gehouden zodat jonge bezoekers zich goed op het verhaal kunnen richten.

Pinokkio de musical

De musical gaat over het gelijknamige sprookje van Pinokkio. De houten pop die ontzettend graag een echt mens zou willen zijn. Op deze weg naar het ‘echte’ mensenleven maakt Pinokkio het zichzelf alleen niet altijd even makkelijk… Tijdens de voorstelling werd er goed ingespeeld op het aanwezige publiek, namelijk de kinderen in de zaal.

Interactie tussen de acteurs en het publiek, rondlopen door de zaal tijdens scènes tot zelfs het uitdelen van snoepgoed van Pretland toe. Het was niet toegestaan om foto- of videomateriaal te maken waardoor het jammer genoeg niet mogelijk was om vast te leggen met welke blik van verwondering mijn nichtje 75 minuten lang zonder pauze heeft rondgekeken.

De cast

Naast volwassenen en de pop Pinokkio spelen er ook een dagelijks wisselende kindercast mee in deze musical. Na afloop van de voorstelling was er ook nog de mogelijkheid om in de foyer met de acteurs op de foto te gaan. Na op de foto te zijn geweest met de portier was het tijd om in slaap te vallen op weg naar de bus.

Praktische informatie

De musical speelt al sinds september 2015 in het Eftelingtheater. Dit is al de dertiende show van Efteling Theaterproducties en een echte familiemusical. Wil je hem ook graag zien moet je snel zijn, hij speelt namelijk nog tot eind maart. Kaartjes koop je al vanaf 14,50. Achter de schermen wordt ondertussen al druk gewerkt aan een nieuwe musical namelijk de Gelaarsde kat.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Simpel, met een snufje liefde schreef:

    Lijkt me een leuke musical. Ik vind het theater van de Efteling ontzettend mooi. Ben er nog nooit voor een grote musical geweest maar wel voor de shows die er draaien voor het park zelf.

  2. Marguerita schreef:

    Leuk om te lezen, wij gaan over een paar weken ook, spannend!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.