Skip to Content

Pirates of the Carribean 5; Salazar’s revenge film recensie

Pirates of the Carribean 5; Salazar’s revenge film recensie

Vanaf volgende week is alweer het vijfde deel van Pirates of the Carribean in de bioscoop te zien; Salazar’s revenge. Deze serie, gebaseerd op de attractie in Disneyland (in plaats van andersom), vond ik altijd wel erg leuk om te zien. Met name vanwege de humor, de tropische beelden, de fantastische muziek, goede acteurs en toch ook wel een beetje de romantiek. Ik was daarom erg nieuwsgierig naar dit vijfde deel. In de trailers zag het er vooral heel donker uit met veel dood, wat ook wel één van de thema’s is van dit deel maar ik vroeg me af hoe dat nu echt in de film is.

Verhaallijn

In Pirates of the Carribean; Salazar’s revenge (of in het Amerikaans Dead men tell no tales) draait het om Kapitein Salazar die gevangen zit in de Bermuda driehoek. Hij wil wraak nemen op Jack Sparrow die daarvoor verantwoordelijk is. De zoon van Will Turner heeft hem echter nodig om op jacht te gaan naar de drietand van Poseidon die de zeeën beheerst en alle vloeken kan doorbreken. Waaronder die zijn vader gevangen houdt op The Flying Dutchmen.

Carina Smyth maakt het trio compleet; zij is een wetenschapster die niet gelooft in piraten en geesten en is op zoek naar haar vader. Die haar als wees heeft achtergelaten met het dagboek van Galileo Galilei die de weg wijst naar ’the map no one can read’ en de sleutel is naar de drietand.

Acteurs

Ook in deze film speelt Johnny Depp de rol van Jack Sparrow. Zodra hij op het scherm verschijnt is het Pirates of the Carribeangevoel weer compleet. Wat volgt is ook een zeer humoristisch stukje. Echter wordt hij vooral neergezet als een dronkenlap. Dat was natuurlijk in het vorige deel al, maar nu zit er echt weinig meer in. Ik vind hem persoonlijk beduidend minder uit de verf komen dan in eerdere delen.

Ook Orlando Bloom verschijnt als Will Turner even op het scherm, maar dat is niet echt noemenswaardig. Aangezien Elisabeth Swann niet terugkeert als zijn tegenspeler moet hij het veld ruimen voor een jongere generatie. De grote hoofdrol lijkt in deze film weggelegd te zijn voor Brenton Thwaites die zijn zoon speelt. En natuurlijk is er een vrouwelijke hoofdrol voor de nodige romantiek, deze wordt vertolkt door Kaya Scodelario.

Wat ik ervan vond?

Ik vond het een geweldige film om te kijken, het is wederom een vrij lange zit. Zeker als je al vrij snel naar het toilet moet;-) Maar van deze film wil je geen minuut missen. Er zit lekker veel vaart in en er gebeurt altijd wel iets dat toch wel fijn is om mee te krijgen vanwege de verhaallijn. Je zit echt in een fijne flow waardoor je achteraf denkt ‘is dit het al’. Van het donkere in de trailers is wel wat terug te zien, met name de intro is wat donker. Maar al snel komt de kleur terug en waan je je opeen tropisch eiland. In dit geval Sint Maarten.

De kostuums zien er wederom prachtig uit, net als het decor met oog voor details en de special effects zijn erg goed gedaan. Met name zodra ze de kaart vinden. Ook is het goed dat de vrouwelijke hoofdrol niet alleen er goed uitziet, maar ook erg slim is en haar tijd ver vooruit. Wat ik wel leuk vond was de terugblik naar het moment waarop Jack Sparrow piratenkapitein werd. En ondanks dat de vloeken zijn verbroken blijft er toch nog ruimte voor een volgende deel 😉

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.