Skip to Content

Overzicht pompoenboerderijen & evenementen Nederland

Overzicht pompoenboerderijen & evenementen Nederland

Gek op pompoenen? Zin in pompoenbelevenissen omdat het gewoon de tijd van het jaar is? Er zijn echte pompoenboerderijen in ons land, die je kunt bezoeken. Of kwekerijen en andere plekken waar er iets met pompoenen wordt gevierd/gedaan. Waar je die vindt? Dat lees je hier! Op naar een uitje rondom het thema pompoenen!

Pompoendagen in Asten

Een aanrader is het negendaagse festijn dat wordt georganiseerd door het Museum Klok & Peel in samenwerking met lokale ondernemers in het Pompoenfestijn Centrum Asten. Zo worden er meer dan 17.000 pompoenen en kalebassen in allerlei creatieve uitingen tentoongesteld, met naar schatting nog eens 4.000 snijpompoenen die door jonge bezoekers tot Halloweenpompoenen worden omgetoverd.

Naast pompoensnijden zijn er workshops voor kinderen, waaronder glas-in-loodkunstwerkjes maken, houten insecten beschilderen, zeepjes maken en kaarsjes dompelen. Of wat dacht je van reuzenpompoenspringkussen, een tekenwedstrijd voor basisscholen, en magische activiteiten zoals vliegen op een bezemsteel en het verkennen van Halloweentunnels in het Kalebassenbos.

Diverse stands bieden pompoen-, herfst– en wintersfeerhebbedingetjes aan, terwijl bezoekers ook kunnen genieten van pompoensoep en andere herfstlekkernijen. Artiesten dragen bij aan de sfeer van de Pompoendagen. Het evenement wordt extra toegankelijk gemaakt door de Pompoenexpress, een treintje dat tussen verschillende locaties pendelt.

Meer informatie vind je hier.

De Marlequi in Warmenhuizen

In het derde weekend van september is er de Fair de Marlequi in Warmenhuizen. Het is een overdekte pompoen- en sfeermarkt en biedt een markt met ongeveer zeventig kramen. Je loopt door de kas met zijn druiven en kalebassen. En er is ook nog livemuziek. Naast pompoenen en de (fles)kalebassen kun je hier genieten van nog veel meer.

Meer info vind je hier. 

Pompoenboerderij de Buytenhof in Rhoon

Vlakbij Rotterdam vind je de Buytenhof. Dit is een zorgboerderij waar je jaarlijks de pompoenen kunt oogsten. Dit mag je dus zelf doen. Er is tijdens de pompoenperiode in de theeschenkerij de mogelijkheid om te genieten van pompoengerechten.

En wat je betaalt voor het meedoen met de oogst? Gewoon naar het gewicht van de pompoenen die je hebt geoogst en dus meeneemt naar huis. Het gaat hierbij om een oogstdag, dus schrijf jezelf het beste in voor hun nieuwsbrief, zodat je weet wanneer die is! Er worden ook pompoenworkshops gehouden.

Meer info vind je hier.

Groentenhof Poelen in Groesbeek

Een pompoenspeurtocht, een pompoenwinkel, pompoenen plukken of zelfs Halloween als thema: er wordt echt van alles gedaan met pompoenen in Groesbeek! En je kunt er ook nog voor kiezen om gewoon een nachtje te blijven slapen op deze mooie plek in Groesbeek!

Meer info vind je hier.

Het Akkertje in Odiliënberg

In Limburg kun je terecht bij Het Akkertje, tijdens de pompoendagen. Er zijn diverse gerechten te krijgen die gemaakt zijn met pompoenen. Meer dan 100 soorten pompoenen kan je hier vinden! Alleen dat maakt het al interessant. Pompoenen kunnen uitgehold worden door de kinderen en bloemschikken kan eveneens gedaan worden. Vergeet ook het gezellige terras niet!

Meer info vind je hier.

Pompoenparade bij kwekerij Bastin in Aalbeek

Pompoendagen bij deze kwekerij zijn zeker een bezoek waard. De toegang is gratis en er is ook een marktje. De winkel van de kwekerij is natuurlijk open en vanzelfsprekend vind je veel pompoenen uitgestald. Niet alleen de pompoenen van het pompoenveld vind je hier, maar ook andere pompoenkwekers laten hun kleurrijke oogst zien. Een leuke sfeerimpressie vind je hier.

Meer info vind je hier.

Pompoenerie in Best

Ieder jaar is er de pompoenenfair in Best. Dit is altijd het vierde weekend in september. Er is een proeverij en ook hier kun je bloemschikken met pompoenen. Even neerstrijken op het terrasje is natuurlijk ook gewoon gezellig, vanzelfsprekend met een plakje pompoencake. De entree is gratis!

Meer info vind je hier.

Pompoenen plukken bij natuurboerderij Baarschot Diessen

Pompoenen plukken of uithollen: er worden diverse activiteiten ontplooit bij de natuurboerderij. De boerderij kun je volgen via Facebook. Houd deze in de gaten tijdens de pompoenperiode om te weten wat er te doen is!

Meer info vind je hier.

Pompoenboerderij Bos in Opperdoes

Ontstaan vanuit hobby, maar uitgegroeid tot een heel gevarieerd aanbod van pompoenen. Zowel eetbaar als puur voor decoratie. Pompoenen om uit te hollen of de mooie kalebassen. Alles is te vinden op deze mooie plek in Opperdoes. Er worden hier verder geen activiteiten aangeboden, maar je kunt hier dus wel terecht om mooie pompoenen voor jezelf te kopen.

Meer info vind je hier.

Monique’s Pumpkin Factory in Lisse

Naast bloemen vind je hier ook pompoenen. Groot, klein en in allerlei kleuren. Iedereen is welkom om te komen kijken in de pompoenentuin. Je kunt gewoon komen en kijken en als er niemand is, betaal je gewoon cash of via een betaalverzoek. Je zit dus niet aan openingstijden vast. 

Meer info vind je hier.

Pompoenfestival Fruittuin Verbeek

Bij de fruittuin in Verbeek kun je terecht voor van alles. Er is een boomgaardterras en je kunt er zelfs trouwen…natuurlijk is er een winkel en een boomgaard. En houd de site in de gaten wat er eventueel wordt georganiseerd rondom pompoenen!

Meer info vind je hier.

Tips bij jou in de buurt

Uiteraard zijn er nog veel meer plekjes te vinden in ons land waar je met pompoenen aan de slag kunt. Staat er in dit lijstje niet iets bij, bij jou in de buurt? Informeer eens bij stadstuinen, zorgboerderijen of boerenwinkels bij jou in de buurt. Veel van dit soort plekken organiseren tijdens het pompoenseizoen activiteiten rondom pompoenen! Zeker als Halloween in aantocht is, worden er veel workshops aangeboden, zoals pompoenen uithollen. 

Even geen Nederland, maar België: Kasterlee

We nemen toch even een uitstapje naar onze zuiderburen. Want in Kasterlee moet je als pompoenfan gewoon geweest zijn in oktober. Het dorp van de Pompoenpapeters, zoals ze zelf op hun site zeggen, staat in oktober helemaal in het teken van de pompoenen. Overal zie je de pompoenen liggen en natuurlijk is er van alles te doen.

Het is een groots gebeuren wat al meer dan twintig jaar zo is. Je kunt genieten van lekkere pompoengerechten en er is zelfs een echt pompoengenootschap die reuzegrote pompoenen kweken. Er is de kampioenschap pompoenwegen en natuurlijk het oogstfeest. Of vind je pompoenschieten wel interessant?

Verder vind je er een pompoenmarkt en is er ook nog eens een pompoenregatta. En alsof het allemaal nog niet genoeg is: ze doen in Kasterlee ook aan Pompoenstandbeelden! Je kunt het hele programma van het komende pompoenfestijn zo ongeveer het hele jaar door al lezen op de site van Kasterlee.

Deze info vind je hier. 

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.