Skip to Content

Praktische inpaktips bagage vakantie

Praktische inpaktips bagage vakantie

Inpakken: voor veel mensen nu niet bepaald het meest fijne onderwerp wat bij ‘op vakantie gaan’ hoort. Je wilt zo vaak veel te veel meenemen en het kan behoorlijk stressvol zijn of je nu wel aan alles gedacht hebt. We geven je de handigste tips om het inpakken allemaal wat meer ontspannen te laten verlopen!

Vakantielijst

Begin al op tijd met het aanleggen van een lijst. Noteer hierop alles wat er in je opkomt. Je kunt altijd op het moment zelf nog bepalen of je het ook echt wel mee wilt of moet nemen. Sla het op in je computer, zodat je de lijst altijd kunt aanpassen en hergebruiken als je weer op vakantie gaat. Dan heb je het meeste denkwerk al gehad!

Je kunt ook online zoeken naar handige inpaklijsten, maar je eigen lijst is eigenlijk veel handiger… Hoewel je een bestaande lijst natuurlijk wel even kunt aflopen of er nog dingen opstaan waar jij niet aan gedacht had.

Lees ook: Vakantie paklijst; wat moet je meenemen op vakantie?

Apart inpakken

Zorg dat je schoenen in een zak gestopt worden zodat ze niet jouw schone kleding zullen vies maken! Zeker voor de terugweg is het handig om een aparte zak of zakken bij je te hebben, waarin je de kleding doet die gewassen moet worden (of juist de kleding die nog schoon is en dus zo de kast weer in kan) en spullen die nat zijn in een andere zak.

Ook handig zijn Packing Cubes. Dit zijn mini-koffertjes die je kunt kopen bij kampeerwinkels of outdoor zaken of hier online. Zo kun je eenvoudig jouw kleding van die van je partner scheiden, bijvoorbeeld.

Alle ruimte benutten

Kom je ruimte tekort? Wees dan slim en probeer de kleine attributen ergens in te stoppen. Sokken passen prima in je schoenen en ondergoed past vast een beetje in elkaar gepropt in de kleine hoekjes van je koffer.

Lange reistijd? Houd het fris

Maak je een lange reis waardoor alles lang in de koffer of je rugzak zal zitten? Stop dan iets in je koffer/tas wat lekker fris ruikt. Dit kan van alles zijn. Je kunt kiezen voor producten die hier echt voor bedoeld zijn, zoals geurdoekjes. Maar een lekker geurend zeepje of geurkaarsje doet ook wonderen. Zorg er alleen wel voor dat het geen vlekken op je kleding kan maken!

Kleine attributen meenemen of vloeibare zaken

Weet je niet zo goed waar je al je kleine zaken in opbergt? Opladers, sleutels of misschien wel medicijnen? Je kent vast wel de ziplockzakjes. Die zijn prima geschikt om de kleinere attributen in mee te nemen. Zo raak je niet snel iets kwijt in je tas of koffer.

Je ontkomt er waarschijnlijk ook niet aan dingen die vloeibaar zijn mee te nemen. Al is het alleen al je shampoo. Zorg dat ze ingepakt zijn waardoor de vloeistof niet de rest van je koffer aantast als het onverhoopt stuk gaat of open.

Overigens is het ook het handigst als je de vloeistoffen bovenop legt. Mocht jouw koffer gecontroleerd worden, dan hebben ze het direct te pakken en blijven ze misschien van de rest van je koffer af… Dit geldt ook voor je handbagage.

Leesfanaten

Wil je graag lezen in je vakantie? Overweeg eens om een e-reader aan te schaffen. Dat scheelt heel veel ruimte in je koffer en gewicht. En de kleine e-reader neem je makkelijk mee, kun je ook simpel in het donker mee lezen én als je een abonnement neemt als Kobo-Plus dan kun je blijven lezen…

Let op het gewicht

Ga je vliegen, dan heb je te maken met een maximumgewicht. Wees slim en controleer dit goed als je nog thuis bent. Het kost je anders een extra toeslag en toch weer gedoe op het vliegveld. Er zijn speciale bagageweegschalen die je kunt kopen. Of je gebruikt natuurlijk gewoon je personenweegschaal.

Te zwaar? Bedenk wat je eventueel niet mee hoeft te nemen omdat je het ook ter plekke kunt kopen! Het kan eveneens een overweging zijn om te investeren in een lichtgewicht koffer.

Koffers kopen

Om dan meteen verder te gaan over de koffers. Naast een lichtgewicht koffer kun je ook beter een niet te grote koffer kopen! Dat klinkt misschien raar, maar hoe groter het is, hoe zwaarder. En hoe meer je de neiging hebt om veel te veel mee te nemen…

Hoeveel neem je mee?

Voordat je gaat inpakken moet je even bedenken hoeveel kleding je eigenlijk nodig hebt. Ga je twee dagen weg en je neemt 5 shirts mee, bijvoorbeeld, dan slaat dat natuurlijk helemaal nergens op. Door kritisch te kijken naar de hoeveelheid kleding die je echt nodig hebt, kun je al een hoop inpakellende vermijden en houd je meer ruimte over voor de bergschoenen die toch echt wel mee moeten.

Oprollen en vacuüm verpakken

Met de kleding die toch echt mee moet kun je ook nog slim aan de slag. Verpak je kleding in vacuüm travelbags (hier). Het scheelt ruimte én het zal minder snel kreuken. Je kunt het beste de kleding oprollen en vervolgens in de travelbags doen.

Gebruik je geen travelbags? Dan kan het toch nog handig zijn om er rolletjes van te maken en die in de ruimtes te stoppen die vaak langs de kanten nog overblijven.

Handbagage

Of je nu met de auto gaat of met het vliegtuig, het is altijd handig om in je handbagage (of de tas die je bovenop legt in de auto/bij je houdt in de auto) de spullen te hebben zitten die je onderweg nodig kunt hebben. Luiers, eten voor je kind (of je hond!) en dat soort zaken zul je onderweg makkelijk moeten kunnen pakken.

Denk hier dus even rustig over na. Niets is zo vervelend dan erachter komen dat je ergens niet bij kunt omdat het in het laadruim van het vliegtuig ligt of onderop in je eigen kofferbak! Alles uitpakken word je echt niet blij van.

Bij thuiskomst: pas je vakantielijst aan

Wees slim en pas je vakantielijst aan als je weer thuis bent. Was je toch iets vergeten of was er iets echt ontzettend overbodig? Door het nu aan te passen ben je dat bij je volgende vakantie nog niet vergeten en profiteer je er dus van!

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.