Skip to Content

Prentenboekjesfestival met Gonnie & Vriendjes

Prentenboekjesfestival met Gonnie & Vriendjes

Ken jij Gonnie & vriendjes al? Onze dochter vind de boekjes geweldig leuk. Wij mochten voor Mamaliefde bij de première van het prentenboekjesfestival in het Oude Luxortheater in Rotterdam zijn! Toen wij dochterlief ’s morgens vertelden dat wij naar het theater gingen begreep ze niet waar wij het over hadden. Gonnie & vriendjes kende ze wel en ze riep Jippie naar Gonnie! Verder natuurlijk geen flauw idee waar wij het over hadden.

Prentenboekjesfestival

Het oude Luxor Theater was verandert in een echte creatieve Prentenboekenstad. Je kon letterlijk de boeken instappen! De school van Aadje Piraatje, de keuken Floddertje, het huis van Nijntje en op visite bij Kikker. Bij elk prentenboek stond er een leuk tafeltje met stoelen, wat speelgoed wat bij het prentenboek hoorde en grote kartonnen poppen/plaatjes waar mee gespeeld kon worden. Ook was er een gezellige leeshoek gemaakt waar je boekjes kon lezen met een poppetje van Gonnie het gansje. Je kon krijten op een groot bord wat op de grond lag. De kinderen en zo ook dochterlief vermaakten zich allemaal prima.

Voor peuters waren er deze ochtend 2 voorstellingen: Dikkie Dik en Gonnie. Wij gingen naar Gonnie omdat dochterlief die heel erg leuk vindt. Voor kleuters waren er in de middag ook 2 voorstellingen: Ik zou wel een kindje lusten en Lars de ijsbeer in de tropen.

Gonnie & Vriendjes

Bij binnenkomst in de ruimte lagen er heel veel oranje fatboy’s op de grond. Alle kinderen en ouders zochten een plekje en al snel ging de voorstelling beginnen. Helaas heb ik geen foto’s kunnen maken, want er werd ons vriendelijk verzocht om telefoons uit te schakelen, geen opnames te maken en uiteraard niet tussendoor te gaan zitten facebooken. Wat heel grappig was omdat ik aan de kant toch een paar papa’s druk met hun telefoontje in de weer zag zijn in plaats van naar de voorstelling te kijken. Eerlijk waar papa’s zo saai was het niet!

Dochterlief zat eerst netjes naast mij op de grond, maar kroop al snel bij me op schoot. Spannend was het en ze zat echt doodstil dat ik even dacht dat ze in slaap was gevallen. Niks was minder waar. Papa die wat opzij zat gebaarde mij dat ze vol spanning en grote ogen zat te kijken. Prachtig! Gonnie, Gijsje, Eddie, Bo en Ollie waren allemaal van de partij!

Hieronder een kleine indruk van hoe de voorstelling er aan toe ging.

Wat opviel was dat alle peuters op hetzelfde moment rond de 25 minuten onrustig werden. Ze konden moeilijk blijven zitten en wilden steeds naar de tafel lopen om er voor te gaan staan. Wat kruipende ouders om hun kroost terug te halen en 10 minuten later was de voorstelling voorbij.

De kinderen mochten uiteraard nog even met Gonnie op de foto, een kusje geven en knuffelen. Iets wat voor vele, waaronder onze dochter, toch wat te spannend was! Een handje was meer dan genoeg :-). Inmiddels schrijf ik deze blog nu een week later, maar zodra ik een voorleesboekje pak van Gonnie dan zegt ze: “Wij zijn naar Gonnie & haar vriendjes geweest he mama! ” Ja het heeft een hoop indruk gemaakt en ze vond het geweldig. Voor herhaling vatbaar dus zo’n theaterbezoekje.

Ochtend voor peuters, middag voor kleuters

De festivalochtend is voor peuters, de middag voor kleuters. Voor en na de voorstellingen kunnen de kinderen uitgebreid spelen in de Prentenboekenstad. Onze voorstelling was kwart voor 11 afgelopen en om half 2 zou er een kleurfeest beginnen. De wachttijd hiervoor is veels te lang dat was wel jammer. Dus zijn wij thuis lekker gaan kleuren.

Voor ouders die een peuter en kleuter hebben is het ietwat onhandig denk ik omdat de tijden flink uit elkaar liggen. Maar misschien des te leuker om de ene ouder met peuter op pad te sturen en de andere ouder met kleuter bijvoorbeeld. Of schakel opa’s en oma’s in! Die zullen het vast ook prachtig vinden om met kleinkind(eren) op stap te gaan.

Onze dochter heeft echt enorm genoten en wij ook! Vanaf januari is het prentenboekjesfestival weer volop in de theaters. Komen ze in de buurt twijfel dan geen moment zou ik zeggen!

Meer informatie over het festival vind je hier.
Meer informatie over het boek vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Marij schreef:

  Erg leuk ook met die fatboys! Maar kan me inderdaad voorstellen dat het dan moeilijk kan zijn stil te zitten. Mijn dochter vind het prentenboekje met de pluche Gonnie erbij geweldig. Ze zat net ook met open mond te kijken naar het filmpje.

 2. Aukje schreef:

  Wat leuk. Ik heb al even in de agenda gekeken, maar helaas komen ze niet in Tilburg. Anders had ik met Mees er wel naar toe willen gaan.

  • Ellen schreef:

   Ohw dat is zeker jammer! Ook niet ergens in de buurt om er een leuk dagje weg van te maken?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.