Skip to Content

Preston Palace dagje uit; zwembad & restaurant

Preston Palace dagje uit; zwembad & restaurant

Afgelopen weekend werd er erg mooi weer voorspeld en hadden we op de zondag een middag Preston Palace gepland staan. Dit was al een aantal maanden geleden afgesproken. Helaas bleek manlief te moeten werken, heel fijn dat onregelmatige werkrooster, Tijd dus voor een alternatief plan.

Dus vroeg ik oma en opa of zij zin hadden om mee te gaan. Vanwege het mooie weer bleek oma graag een weekendje weg te willen. In eerste instantie was het voorstel dat zij daar in de buurt zouden overnachten en ik dan zondag daar op aan zou rijden. Vrijdagavond werd echter besloten dat we met zijn allen een weekendje weg gingen, ook erg gezellig.

Er werd een reservering gemaakt bij de hooiberg waar we eerder ook een weekend zijn geweest. Nu pakte dat een beetje anders uit, vanwege een dubbele boeking waar we pas achterkwamen toen we er waren. En we uiteindelijk in precies dezelfde hooiberg maar op een andere locatie werden ondergebracht. Zondag deden we het heel relaxed en heb ik de kinderen nog even naar bed gedaan, zodat we de hele middag voor ons bezoekje aan Preston Palace met het subtropisch zwembad hadden.

Preston Palace

Eigenlijk kwamen we precies om een uur aan, dat hadden we dus redelijk goed getimed. Bij de portier krijg je pasjes, die je vervolgens bij de receptie binnen kan omwisselen voor betaalde passen. Direct bij binnenkomst vind je ook de garderobe, onze jassen lagen echter nog in de auto. En omdat het voor ons de eerste keer was, werd ons kort uitgelegd waar we wat konden vinden. Als je net binnen komt lijkt het echt megagroot, en is het fijn dat alles duidelijk staat aangegeven met bordjes. Als je stukken gang echter voor de tweede keer loopt valt het allemaal best mee. Zo groot is het toch ook niet.

Lunchen

We hadden nog niet gegeten, dus we begonnen in de centrale hal. Al snel vonden we een leeg tafeltje en werd er geholpen met de zoektocht naar een kinderstoel. Bij de bar haalden we wat drinken en daarna gingen we in ‘ploegen’ op zoek naar wat eten. Of zoeken is eigenlijk niet nodig, in diverse hoeken staan er buffettafels uitgestald met vis, salades en soepen, warm buffet etc. zodat je afhankelijk van je wensen ergens je bordje kan vullen. De kinderen vonden de gemarineerde garnalen erg lekker en zelf ging ik voor een zelfgemaakt broodje hamburger.

Indoor kermis

Nadat we een beetje uitgegeten waren, of tenminste zoonlief was nog lekker aan het knabbelen. Gingen dochter, opa en ik richting het zwembad om te kijken of we daar de zwemtassen konden achterlaten in een van de kluisjes. Dat bleek helaas niet mogelijk dus liepen we even door naar de indoor kermis. In deze enorme hal staan er zeven attracties en heel veel spelautomaten.

De ene attractie gaat nog harder dan de andere, helaas is er overal echter een minimumlengte van 1 meter dus konden we met peuter nergens in. Het ging ook allemaal erg hard, hoog en draaiierig dus dat is helemaal terecht. Met een ijsje dat je zelf mag maken is dat zo ook weer vergeten en zochten we de rest op. Als tip hadden we gekregen om bij de spel-o-theek te gaan kijken.

Spel-o-theek

Deze ruimte is echt ingericht op jonge kinderen. Bij een spel-o-theek verwacht ik iets van een uitleen, maar dit is meer een kinderparadijs. Die kunnen hier zich helemaal uitleven op het springkussen, met de grote blokken, in het klimtoestel, de wips of gewoon met een van de vele speelelementen. Er werd van het een naar het ander gerend en ze vermaakten zich prima.

Ook hier was er een bar waar je patatjes kon halen of poffertjes (heel netjes in kleine op kids aangepaste porties), de bekers limonade klaar stonden en een bak met spekjes binnen handbereik. Na twee spekjes was het voor mij echter wel klaar, al leverde dat rare blikken op van andere ouders die dat onzin vonden. Tevens was er georganiseerd entertainment zoals je laten schminken, wat we even oversloegen omdat we nog wilden gaan zwemmen.

Terwijl de jongste zich nog uitstekend vermaakte in de speelhal onder het toeziend oog van opa gingen we met de dames naar de uitleenbalie voor een setje midgetgolfsticks & ballen. De baan was echt heel gaaf ingericht, in een soort boerderijstijl met schapen, eendjes, karren en tussendoor een kabbelend beekje. Dit was echt heel leuk gedaan. We hebben een soort van minigolf gedaan waarbij oma en peuter er een soort wedstrijdje van maakte wie het beste vals kon spelen 😉 Ze hadden in ieder geval de grootste lol en dat is het belangrijkste toch? Naast minigolf hebben ze ook nog eens een bowlingbaan.

Zwembad

Rond vier uur lagen we in het zwembad. Ze hebben heel fijn twee groepsaankleedruimtes met een handige tafel met aankleedkussen om jonge kinderen op om te kleden. Heel netjes was ook dat ze in het zwembad, dat trouwens echt schitterend is aangekleed in junglesfeer met een gigantische sterrenhemel, een baby en peuterbadje hadden met wat speelelementen. Rondom dit zwembad stonden een aantal tafeltjes, opvouwbare boxen en nog meer aankleedkussens. Het gebied was zelfs afgezet met een hek zodat je kind niet ongemerkt het diepe bad in kan rennen. Dat is echt heel erg fijn.

Nu was ik helaas de bandjes vergeten, dus die konden we bij de receptie kopen. Zonder bandjes mag je kind namelijk niet in het grote bad wat heel terecht is.We hebben even gekeken bij de visjes in de zuil midden in het zwembad en beide stroomversnellingen uitgeprobeerd. Vooral peuter dochter vond die helemaal het einde. Zoonlief was helemaal weg van de glijbaan in het peuterbadje. Dezelfde glijbaan van de action die wij ook in de achtertuin hebben staan, die in het water natuurlijk nog veel leuker is!

Het viel me trouwens op dat er lekker veel whirlpools waren zodat er altijd wel plek is. Ook hier is er achterin een eetgelegenheid aanwezig waar je onbeperkt kan drinken en appels en sinaasappels kan halen. Tegen betaling kan je er ook snacks halen, dit is waarschijnlijk omdat je ook alleen aan het zwembad een bezoekje kan brengen. Wat ook erg fijn is aan de kleedruimtes is dat ze zo ruim zijn zodat je je niet op een plek moet aankleden die al helemaal nat is. Opa wachtte ons al op bij de haardrogers.

Diner & Voetjes van de vloer

Voor het avondeten kan je kiezen uit een a la carte restaurant  (met toeslag) of weer in de grote hal bij de diverse buffets of om te gaan wokken. Wij gingen voor dat laatste en zochten een tafeltje vlakbij de dansvloer zodat de kinderen lekker konden rondlopen en dansen. Ze zijn allebei gek op muziek, het maakt niet eens uit welke. Rond zes uur is het echter wel topdrukte dus is het even zoeken naar een leeg tafeltje. En moet je even wachten in de rij voor je aan de beurt bent om je bordje te laten bereiden. Een kwartier later was de wachttijd weer minimaal.

Aangezien ik niet hoefde te rijden durfde ik wel een cocktail aan; ik heb er twee geprobeerd. Eentje met bols, zeven-up en iets roze en heel zoet (dat was zo lekker dat oma mijn halve glas leegdronk) en een combinatie van cola en safari. Zo’n all-inclusive concept lokt het tenslotte wel uit om iets nieuws te proberen. Voor de kids had ik garnalen meegenomen, maar daar hadden ze nu geen zin meer in. De gerookte zalm daarentegen in combinatie met kroepoek was niet aan te slepen…En vooruit, ze hebben zelfs twee ijsjes op.

De kinderen hebben zich prima vermaakt; er was genoeg te doen, lekker eten en drinken. Het viel me echter op dat dit uitgaanscentrum naast familie’s / gezinnen ook nog twee andere doelgroepen aantrekt; de een zijn (jonge) stelletjes die erg close zijn in het zwembad en groepen mensen die vooral komen voor de gezelligheid / drank.

Meer informatie vind je hier.

Wat zijn jullie ervaringen met een all-inclusive formule?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Lilian schreef:

  Wat leuk om te lezen! Ik heb hier (toen ik nog jong en onbezonnen was…) mijn ergste dronkenschap ooit gehad. Hadden we een all-inclusive bedrijfsuitje 😉 Maar met kids is het natuurlijk ook hartstikke leuk! 🙂

 2. barbara schreef:

  Leuk om te zien dat jullie het naar de zin hebben gehad. Ja die twee andere groepen aanwezigen moet je echt kunnen negeren of je kunt beter niet nogmaals gaan. Wel leuk dat je in deze review de kinderkant hebt belicht!

 3. Mama van Vesper schreef:

  leuke foto’s! Jullie hebben plezier gehad!

 4. Channa schreef:

  Leuk! Hier wil ik ook nog steeds een keertje heen. Ik dacht eerst samen met manlief maar ik geloof dat de kinderen prima mee kunnen 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.