Skip to Content

De leukste pretparken in Frankrijk

De leukste pretparken in Frankrijk

Een paar van de mooiste en populairste pretparken van Europa vind je in Frankrijk, denk bijvoorbeeld aan Disneyland Parijs (het kleinere broertje van de gelijknamige parken in Amerika). Maar ook andere themaparken zoals Puy du Fou die de prijs van beste pretpark ter wereld heeft ontvangen. Daarnaast zijn er ook nog andere themaparken als pretpark Frankrijk.

Disneyland en Walt Disney Studios Park

De leukste pretparken in Frankrijk - Reisliefde

Natuurlijk gaan we hier heen; zoals het er nu naar uit ziet op zaterdag als we met zijn allen zijn. Ik ben benieuwd of we verder komen dan Main Street en alle winkeltjes en figuren die daar rondlopen. Natuurlijk wordt er hard aan de Disneyopvoeding gewerkt hier in huis. Waar Mickey Mouse voorheen de populariteiteitslijst aanvoerde heeft hij die plaats nu moeten inruilen voor Mary Poppins. Zij heeft het helemaal gemaakt bij onze peuter.

Meer informatie vind je bij OAD, TUI of Prijsvrij.

Elfy Park

De leukste pretparken in Frankrijk - Reisliefde

Helaas is het Elfy Park vanaf onze verblijfplaats waarschijnlijk niet haalbaar. Maar het hoort zeker op het lijstje thuis. Dit nieuwe park dat ligt in de Franse Ardennen (en dus ook goed te doen is voor een dagje vanuit Zuid-Nederland) staat in het teken van kabouters, elfen, folklore en legenden die in dit deel van Frankrijk een grote rol spelen. Dit park is vooral geschikt voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar; dus ideaal voor onze dochter.

Voor veel pretpark Frankrijk is ze aan de jonge kant. Op de website staat het volgende vermeld: “De reconstructie van het kabouterdorp is tot de nok toe gevuld met vertier en spelletjes voor het hele gezin met een accent op de kleintjes. Boomhutten, klimnetten, skelters, kabelbanen, schommels, glijbanen, een zomerse kinderrodelbaan en een opblaaskasteel zijn enkele van de doe-activiteiten.” Aangezien Castlefest goed is bevallen zal dit ook zeker een succes zijn. Ze klimt en springt in ieder geval graag.

Meer informatie vind je hier.

France Miniature

De leukste pretparken in Frankrijk - Reisliefde

France Miniature is een openluchtpark in de vorm van Frankrijk met ongeveer 160 miniatuurmodellen op de schaal van 1/30. Dit zijn voorbeelden van belangrijke Franse monumenten en oriëntatiepunten, alle bekendste bezienswaardigheden van het land zijn vertegenwoordigd (denk aan de Eiffeltoren, Versailles, Lourdes enz.). De locatie van de monumenten komen overeen met de echte locaties in Frankrijk. Een deel van de modellen zijn geanimeerd daarnaast rijden er modeltreinen en boten rond. Bezoekers lopen langs verharde paden om de verschillende modellen te bezoeken. Een binnententoonstelling toont uiterst gedetailleerde modellen van verschillende binnenscènes.

Meer informatie vind je hier.

Futuroscope

De leukste pretparken in Frankrijk - Reisliefde

Futuroscope is een Frans attractiepark dat werd geopend in 1987 en is opgebouwd rond de thema’s multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken. Het ligt tien kilometer ten noorden van de stad Poitiers. In het park zijn verschillende bioscoopzalen, gebaseerd op onder andere 3D, IMAX en 360°-technieken. Ook worden er voorstellingen gegeven en zijn er attracties, waarvan enkele ontworpen en gebouwd door het Nederlandse Jora Vision. De gebouwen in het park worden gekenmerkt door een moderne en futuristisch aandoende architectuur.

Meer informatie vind je hier.

Marineland France

De leukste pretparken in Frankrijk - Reisliefde

Marineland Antibes, aan de Côte d’Azur, is het grootste zeedierenpark van Europa. Op een terrein van 25 ha zijn meer dan 4000 zeedieren te vinden. Er zijn orka’s, dolfijnen, zeeleeuwen, ijsberen, haaien, en nog vele andere diersoorten. Het hoogtepunt van het bezoek is natuurlijk de show met dolfijnen, orka’s of zeeleeuwen. Als je wilt en durft is het zelfs mogelijk om bij de dolfijnen, zeeleeuwen of haaien in het water te gaan.

Meer informatie vind je hier.

Nigloland

De leukste pretparken in Frankrijk - Reisliefde

Nigloland is een attractiepark gelegen in Dolancourt, departement Aube, Frankrijk. Het park is opgericht door de twee broers en voormalig foorkramers, Patrice en Philippe Gélis. Het park opende zijn deuren op 13 juni 1987. De naam van het park is afkomstig van het woord “niglo” wat egel betekent in het Romani, de taal van de Roma. Het park trekt jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers. Het park is verdeeld in vier thematische gebieden: Village Suisse, Village Merveillieux, Village Canadien en Village Rock’n’Roll.

Meer informatie vind je hier.

Parc Asterix

De leukste pretparken in Frankrijk - Reisliefde

Mijn ouders, broertje en zusje zijn hier al eens geweest. Zelf zat ik toen als 17-jarig meisje, dat voor het eerst zonder ouders op vakantie ging, in Toronto, Canada. Ik mag de Asterix en Obelixfilms en strips wel, dus ben stiekem wel erg benieuwd hiernaar. Het schijnt vooral een pretpark te zijn met heel veel achtbanen en shows. Voor de achtbanen zijn de kinderen in ieder geval nog te jong, maar kunnen wij, als ze slapen, wel genieten.

Het park staat ook bekend om zijn vele shows, waaronder een voorstelling met dolfijnen, een stuntshow en een komisch spektakel rond Romeinse soldaten. Dat zou dan wel weer leuk zijn voor ze, vooral als het niet te lang duurt. Gemiddeld kan ze nu toch wel drie kwartier / uur haar aandacht op een show vasthouden. Niet verkeerd voor een tweejarige!

Lees ook: Parc Asterix; shows, attracties en achtbanen

Meer informatie vind je hier.

Puy du Fou

De leukste pretparken in Frankrijk - Reisliefde

De Puy du Fou is meer dan een traditioneel attractiepark, het is zelfs uitverkoren tot beste attractiepark ter wereld! De Puy du Fou biedt een ervaring die je in geen enkel ander attractiepark vindt, met fantastische voorstellingen van een complete gladiatorenshow tot en met een roofvogelshow maar ook opmerkelijke thema hotels waar je direct een sprong in de tijd maakt. De perfecte plek voor een onvergetelijk verblijf of een weekendje weg met het hele gezin.

Lees ook: Puy du Fou attracties
Lees ook: Puy du Fou beste attractiepark ter wereld

Meer informatie vind je hier.

Vulcania

De leukste pretparken in Frankrijk - Reisliefde

Vulcania ligt in het midden van de keten chaîne des Puys, in het hart van het Regionaal Natuurpark, wat bij het ontwerp van het project stuitte op tegenwerking van natuurliefhebbers. Deze locatie gewijd aan vulkanologie is gegraven in een 30000 jaar oude lavastroom, en heeft de vorm van een kegel, net als een vulkaan.

Hier is leren leuk, dankzij de vele activiteiten die geboden worden: 5D-films, bewegende platforms, animatronix, interactief parcours, wetenschappelijk toneel, kabelballon… Vulcania biedt daarbij een expeditie, een verkenning van de uitgestrekte oceaanbodems, aan boord van de bathyscaaf “Abyss Explorer”, op een diepte van 2 500 meter; een ontmoeting met de reuzen van de Jurassic; een avontuur op reuzescherm, over het leven van de tornadojagers.

Meer informatie vind je hier.

Walibi Rhône-Alpes

De leukste pretparken in Frankrijk - Reisliefde

Walibi Rhône Alpes is een groot pretpark met meer dan 30 attracties. Er zijn wel vijf verschillende achtbanen en drie zogenaamde thrill rides voor de echte waaghalzen. Maar er zijn ook genoeg wat minder heftige ‘familieattracties’ voor de jongere en wat oudere garde. Naast het pretpark is er ook een water speelparadijs, Aqualibi, met diverse glijbanen en wildwaterbanen. Voor ieder wat wils dus.

Meer informatie vind je hier

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.