Skip to Content

Puy du Fou España 

Puy du Fou España 

Sinds maart 2021 kunnen bezoekers in het hartje van de bergen van Toledo terugreizen in de tijd en de hoogtepunten uit de legendarische geschiedenis van Spanje herbeleven. Twee jaar na de opening van zijn grootse avondspektakel ‘El Sueño de Toledo’ wordt het non-mainstream familiepark Puy du Fou España uitgebreid met een nieuwe wereld vol geschiedenis die zich uitstrekt over een natuurpark van 30 hectare, op nog geen uur rijden van Madrid.

Puy du Fou España

Puy du Fou España  - Reis-liefde.nl

In Puy du Fou España beleef je nu ook vier grote spektakels, die zijn geïnspireerd op de grote historische gebeurtenissen en legendarische figuren van Spanje. Indrukwekkende decors, gedurfde en originele shows, verbluffende speciale effecten en adembenemende acrobatieën blazen het hele gezin van zijn sokken. Te midden van de natuur kunnen de bezoekers wandelen over de prachtige paden in de bergen van Toledo. Ambachtslui, winkels en restaurants brengen vier historische dorpjes tot leven.

Bij zonsondergang genieten de bezoekers van de grootste avondshow van Spanje: ‘El Sueño de Toledo’. De afgelopen twee jaar oogstte deze eerste show van Puy du Fou España een enorm succes: meer dan 120.000 toeschouwers beleefden deze tijdreis door meer dan 1.500 jaar geschiedenis. Puy du Fou bewijst dat zijn artistieke model universeel is.

Dankzij de 43 jaar creatieve ervaring van Puy de Fou is het wereldwijd een voorbeeld geworden en het is al twee keer is bekroond tot ‘Beste park ter wereld’ *. De Franse succesformule heeft ook de harten van de Spanjaarden veroverd, omdat het hun geschiedenis op een spectaculaire en ontroerende wijze vertolkt. Zo is de weg vrijgemaakt voor nieuwe voorstellingen van Puy du Fou España.

Reis een dag lang door de legendarische geschiedenis van Spanje

Puy du Fou España  - Reis-liefde.nl

In het park vinden er dagelijks vier grote voorstellingen plaats, die de bezoekers meenemen op een reis door de tijd vol spectaculaire effecten dankzij de unieke knowhow van Puy du Fou.

El Ultimo Cantar

Tijdens een epische en emotionele 360° show wordt het ongelooflijke verhaal van Sid Campeador verteld. Deze Spaanse held inspireert heel het land met zijn Iberische ridderlijkheid.

A Pluma y Espada

Een adembenemend en wervelend avontuur dat bezoekers aan de hand van de opstandige Lope de Vega meeneemt, die een uiterst gevaarlijk complot moet verijdelen.

Cetrería de Reyes

Een hemelse steekspelwedstrijd begint tussen de Kalief en een Castiliaanse ridder, die met elkaar bevriend zijn door hun gedeelde passie voor de mooiste vogels. Honderden roofvogels vallen uit de lucht, die daarna vlak boven de hoofden van de toeschouwers zullen vliegen in een sensationeel luchtballet.

Allende la Mar Oceana

In 1492 gaan de bezoekers aan boord van de Santa Maria in opdracht van de beroemde Christoffel Columbus, die hen meeneemt op zijn onzekere odyssee naar de Nieuwe Wereld.

Vier historische Spaanse dorpen middenin de natuur

Puy du Fou España  - Reis-liefde.nl

In vier historische dorpen te midden van de natuur wordt de bezoeker opgewacht door ambachtslieden, winkels en restaurants.

L’Arrabal

Voor de Puerta del Sol, aan de voet van de muren, bereiden de kooplieden met hun gegrilde specialiteiten op deze middeleeuwse markt een ode aan de Spaanse gastronomie;

La Puebla Real

Aan de voet van het “Castillo de Vivar”, het immense kasteel waarin het spektakel “El Ultimo Cantar” is te zien, verwelkomt dit 13e-eeuwse dorp bezoekers in zijn smalle straatjes. Rond de Plaza de los Maestros tonen ambachtslieden in hun werkplaatsen hun vakmanschap;

La Venta de Isidro

In deze 18e-eeuwse boerderij verzorgen de boeren hun dieren, verbouwen ze hun groenten en bereiden ze hun verse kazen waar je als bezoeker ook meteen van kunt genieten;

El Askar Andalusí

Aan de rand van de “Cetrería de Reyes”-show hebben de Moren hun kamp opgezet waarin elke felgekleurde tent onderdak biedt aan ambachtslieden en speciale restaurants.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.