Skip to Content

Rapunzel musical recensie

Rapunzel musical recensie

Soms komen wensen in vervulling. Deze week mochten we naar de première van de Musical Rapunzel te Eindhoven. Linda had heel graag zelf naar deze voorstelling gewild met haar dochter, maar zat al in Amsterdam voor een congres Mijn dochter was dus een bofkont, om zo snel al weer ergens met mama naar toe te mogen. Ditmaal ging haar papa ook mee, het was namelijk papaweekend, enkel wilde hij liever niet op de foto en dat respecteren we uiteraard.

Ontvangst

Recensie Rapunzel premiere Eindhoven- Mamaliefde

De verzorging van deze première was helemaal tot in de kleinste puntjes verzorgd. De kinderen werd gevraagd verkleed te komen als prinses of prins. Buiten stond een mooie meneer in pak onze kleine prinses op te wachten.

Eenmaal binnen kreeg dochterlief een lichtgevende kroon, dat was uiteraard een groot succes. In de foyer konden we wat te drinken krijgen en leefde dochterlief zich uit op het gemaakte podium op vrolijke muziek, samen met andere kinderen. Daarna even uitrusten met heerlijke Rapunzel chocoladelolly’s. Beneden konden de prinsessen hun haren laten invlechten, maar dat had mama thuis al gedaan.

Recensie Rapunzel premiere Eindhoven- Mamaliefde

Om de kleine bezoekertjes al in de stemming te brengen, liepen er al een paar dames van de Musical rond in de foyer. Dochterlief ging heel graag met ze op de foto. Zoals ze zei: “bij echte prinsessen”.

Recensie Rapunzel premiere Eindhoven- Mamaliefde

Ook achteraf was de aankleding verrassend te noemen. Deze was enkel toegankelijk voor genodigden van de Première en wij mochten daar ook naar toe. Voor de kinderen was er popcorn, een suikerspin en drinken uit een fontein verkrijgbaar. Voor de volwassenen was er een buffet aanwezig en we konden iets te drinken krijgen.

De voorstelling Rapunzel

Het gaat uiteindelijk natuurlijk om de Musical Rapunzel zelf! Laten we een keertje beginnen met de conclusie: we zijn super enthousiast! Een echte aanrader in de categorie familiemusical! Zowel voor de ouders, oudere en jongere kinderen is deze musical geschikt! Let op; het verhaal is wel iets anders dan je kent vanuit de film Tangled.

Vanwaar ons enthousiasme?

  1. De verhaallijn heeft zoveel humor in zich.
Recensie Rapunzel premiere Eindhoven- Levin den Boer- Mamaliefde

Het tovenaars duo Titus en Fien (Michael van Hoorne en Esther van Santen) verdient een bijzondere vernoeming. Ze weten de musical met tal van hilarische scenes, een gehalte aan humor mee te geven, die geregeld de zaal geheel aan het bulderen van het lachen kreeg. De humor was zo opgebouwd dat deze én voor de kinderen goed te volgen was en voor de ouders wat dubbele bodems bevatte of inkoppers.

2. De verhaallijn is romantisch en loopt super goed af.

Recensie Rapunzel premiere Eindhoven- Levin den Boer- Mamaliefde

Prinses Rapunzel (Sita Vermeulen) wil graag haar lange vecht af laten knippen, maar dit kan gezien de betovering enkel met ‘de gouden schaar’, anders loopt de betovering slecht af. De Prinses probeert een afspraak te maken met kapper Hilbrandt, die de gouden schaar bezit, zodat ze eindelijk van haar lange vlecht afstand kan laten knippen.

Recensie Rapunzel premiere Eindhoven- Levin den Boer- Mamaliefde

Tovenares Fien heeft echter andere plannen met het haar van de Prinses en sluit haar op in de toren en tovert de deur weg. Hierdoor is de Prinses enkel via het omhoog klimmen langs haar vecht bereikbaar. Tovenares Fien, wil namelijk zelf koningin worden en heeft hiervoor een magische haar nodig van Prinses Rapunzel. Haar partner Titus zit de acties van Fien helemaal niet zitten en draagt uiteindelijk bij aan de bevrijding van Prinses Rapunzel en de opsluiting van Tovenares Fien. Zodra duidelijk is dat Prinses Rapunzel verdwenen is gaat Tobias (Aron Bruisten), de hulp van de kapper, op zoek naar de Prinses en vindt haar uiteindelijk terwijl ze uit de toren kijkt.

Recensie Rapunzel premiere Eindhoven- Levin den Boer- Mamaliefde

Uiteraard weet hij haar uiteindelijk te bevrijden….. en ze leefden nog lang en gelukkig.

3. De verhaallijn is goed afgestemd op de doelgroep: familiemusical

Het is door kleuters goed te volgen wat er gebeurd. Ook duurt de totale musical niet te lang (ruim een uur), waardoor kleine kinderen hun concentratie kunnen vasthouden. De scenes worden afgewisseld met een aantal mooie zangnummers en begeleidt met dans door een aantal dames/lakeien. Het viel me op dat de gezongen nummers, diverse bezoek(st)ers om mij heen bekend waren.

Recensie Rapunzel premiere Eindhoven- Levin den Boer- Mamaliefde

Meer informatie vind je hier.

Al met al een uitje, dat wij graag willen aanbevelen voor iedere familie.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Marjolein schreef:

    Wat leuk om de foto’s te zien! Toevallig hebben wij afgelopen maandag kaartjes gekocht voor de herfstvakantie. Verheug me er enorm op!

  2. janske schreef:

    Wat een mooie prinses is je dochter! Leuke foto’s en de musical lijkt me super leuk!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.