Skip to Content

Raveleijn; De Bende van de Witte Veer Efteling theater

Raveleijn; De Bende van de Witte Veer Efteling theater

Best wel last minute kregen we de uitnodiging voor een boekpresentatie. En niet zomaar één, namelijk het nieuwste boek van Raveleijn. Ja, van die theatershow in de Efteling waarbij ze op paarden rondracen, zwaardvechten, in het water wegzakken en vuurspuwende draken verslaan. Het geestelijk kindje van de schrijver Paul van Loon.

Al maanden werd er op dit boek gewacht en nu was het dan toch zover. En waar kan je dat boek beter presenteren dan na afloop van de Raveleijnshow? Zo kwam het dat we woensdagmiddag na school onderweg gingen naar de Efteling. Voor ons toch een uurtje rijden. Vooraf toch een beetje huiverig voor de regen, maar de buienradar was positief. Daar aangekomen hadden we afgesproken met Miriam die ook met beide dochters zou gaan.

Raveleijn

Raveleijn; De Bende van de Witte Veer Efteling theater - Reisliefde
Raveleijn; De Bende van de Witte Veer Efteling theater - Reisliefde

Iets na half vier melden we ons bij de show, waar we alvast plaats mochten nemen op de tribune. De kinderen keken meteen al hun ogen uit naar het decor. En de paarden die nog even een rondje maakten. Het wachten was zo voorbij en daar begon de showmet acteurs die getraind zijn in Puy du Fou, het beste themapark ter wereld. Met de vader die zijn kinderen zocht, en de kinderen die op zoek waren naar hun jongste broertje en zo in de magische stad Raveleijn terecht kwamen. Daar vechten ze tegen Graaf Olaf Grafhart en zijn vijfkoppig monster, redden ze de prinses en laten ze hun kunstjes zien op het paard. Ze zaten op het puntje van hun stoel om maar vooral niets te missen van dit spektakel.

Na afloop van de show was het echter nog niet afgelopen. De vader verscheen namelijk weer op het toneel want er was ‘hoog’ bezoek. Namelijk van de geestelijk vader van dit geheel; Paul van Loon. Na een bijzondere opkomst had hij in zijn hand een editie van het nieuwe boek, namelijk Raveleijn en de Bende van de Witte Veer. Nu kan ik natuurlijk wel gaan vertellen waar het boek over gaat, maar dat kan je ook lezen op de kaft als je het in handen hebt, of online wilt kopen. Daarom laat ik Paul van Loon even aan het woord. Want wie kan er beter vertellen?

Na afloop was er nog de mogelijkheid om met de acteurs en Paul van Loon op de foto te gaan of het boek te laten signeren. Hier was echter heel veel interesse voor, en de kinderen begonnen toch wel wat ongedurig te worden. We hadden vooraf al een exemplaar ontvangen omdat er grote drukte verwacht werd.

Meer informatie vind je hier.

Rondje Efteling

Raveleijn; De Bende van de Witte Veer Efteling theater - Reisliefde

Gelukkig hadden we nog even de tijd voor het zo ver was, dus konden we een kort rondje lopen door het park. Gezellig met zijn allen in de Fata Morgana, met maar 5 minuten wachtrij een ritje in de Baron 1898, de nieuwste achtbaan van de Efteling waar toch wel veel over gesproken wordt maar ook bekend is van de meer dan een uur durende wachtrijen en natuurlijk mag het Carnaval Festival ook niet overgeslagen worden. Je weet wel, die met dat deuntje wat je daarna lastig weer uit je hoofd krijgt 😉 We liepen ook langs de nieuwe attractie Symbolica, het paleis der Fantasie van Koning Pardulfus. Dit is echt een enorme attractie geworden midden in het park. Daarom losten we onze belofte in om na een rondje op de Carroussel naar de Monsieur Cannibale te gaan en daarna via het sprookjesbos weer terug naar de auto. Waar de kinderen voldaan in de auto stapten en helemaal vol waren van de paarden en de ridders.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.