Skip to Content

Twaalf handige reisapps

Twaalf handige reisapps

Sinds de smartphones er zijn, is reizen een stuk makkelijker geworden. Hoe kom ik van bestemming A naar bestemming B? Hoe zeg ik ‘hallo’ en ‘dankjewel’ in het Chinees? Je weet het binnen een paar minuten.

Er zijn tal van reisapps om het de reiziger zo gemakkelijk mogelijk te maken en zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. En dan heb jij dus meer tijd om te genieten!

Hieronder vind je twaalf handige apps die je kunt gebruiken tijdens jouw reis.

Maps.me

Maps.me is één van de beste apps voor op reis. Met deze app kun je namelijk jouw route plannen en zien waar je bent op het moment dat je geen internet hebt. Dit doe je door offline kaarten te openen die je van tevoren hebt gedownload. Je kunt plekken opslaan en kaarten delen. De kaarten zijn gedetailleerder dan die van routeplanner Google Maps.

Wil je wat meer buiten de gebaande paden reizen of zelf de boel verkennen in plaats van klakkeloos alle toeristische trekpleisters afstrepen, dan is maps.me een app die je niet kunt missen.

Polarsteps

Als jij graag het thuisfront, familie en vrienden mee wil laten genieten van jouw reis, dan is Polarsteps een heel leuke en handige reisapp. Met behulp van GPS houdt de app bij waar je bent (geweest) en stippelt deze route uit op een kaart.

Je kunt op elke plek en op elk willekeurig moment een ‘step’ aanmaken, waar jij foto’s en tekst bij kunt voegen. Je zou dit het beste kunnen vergelijken met een online reisdagboek.

Ook houdt de app bij in hoeveel en in welke landen je hebt gereisd, hoeveel kilometer je hebt afgelegd en hoeveel je van de wereld gezien hebt.

Na afloop van je reis kun je via Polarsteps een kant-en-klaar fotoboek bestellen met de foto’s en berichten die je op de app hebt geplaatst.

Xe Currency

Het omrekenen van valuta kan best lastig zijn, zeker als je op reis met verschillende wisselkoersen te maken hebt. Xe Currency is een reisapp waarmee je heel snel diverse valuta om kunt rekenen. Alles wordt weergegeven in een handig overzicht.

Als je geen internet meer hebt, dan onthoudt de app jouw laatst gekozen geldeenheid.

Google Translate

Locals stellen het op prijs als je een paar woordjes in de taal spreekt waar je op vakantie bent.
Misschien dat ‘Bonjour, ça va?’ en ‘au revoir’ nog lukken, maar kun je ook een menukaart lezen of de weg vragen?

Google Translate is een vertaalapp die het contact tussen reizigers en locals makkelijker maakt. Je typt of spreekt iets in en de vertaling in de taal naar keuze staat voor je klaar. Deze kun je ook laten horen. Vooral in landen waar bijna geen Engels wordt gesproken, kan deze app nog wel eens van pas komen!

Uber

Uber is een taxi-app en wordt steeds populairder. In tegenstelling tot gewone taxi’s, kun je bij een rit met de Uber precies zien hoeveel een rit kost, waar de taxi op dat moment is en hoelang het duurt voordat hij bij je is. Betalen kan via de app.

In de meeste landen van Zuidoost-Azië wordt naast Uber als alternatief ook de app Grab gebruikt. Uber en Grab zijn veel goedkoper dan gewone taxi’s.

Flush!

Ja hoor, zal je net zien. Je bent onderweg en opeens moet je heel nodig! Probeer dan zo snel maar eens een toilet te vinden op een onbekende plek.

Met de app met de toepasselijke naam Flush! is dat geen probleem meer. Flush! vertelt jou waar zich in de buurt een openbaar toilet bevindt, of je hiervoor moet betalen en of deze toegankelijk is voor invaliden. Handig!

Timeshifter

Na een lange vlucht naar een andere tijdszone kun je behoorlijk last hebben van een jetlag. Misschien heb je midden op de dag wel zin in een dutje, terwijl dat eigenlijk niet zo handig is.

De app Timeshifter geeft tips om zo snel mogelijk van een jetlag af te komen en in het dagelijkse ritme van de bestemming mee te gaan. Zo vertelt de app wanneer het slim is om daglicht op te zoeken of juist niet en wanneer het tijd is om even te slapen.

FlightAware

Heb je meerdere vluchten geboekt bij verschillende vliegmaatschappijen? Dan is deze app een ideale uitkomst. Je kunt hier namelijk al jouw vluchtschema’s bekijken. Je ziet wanneer je kunt inchecken, naar welke gate je moet en je wordt op de hoogte gehouden van eventuele vertragingen.

ANWB Onderweg

Deze reisapp is een must-have voor als je met de auto op vakantie gaat. Je wordt op de hoogte gehouden van werkzaamheden, files en flitsers. Op de kaart kun je laadpalen en tankstations met actuele brandstofprijzen vinden.

Verder kun je mobiel parkeren en vind je er parkeerlocaties met bijbehorende tarieven. En als je met pech komt te staan, dan geeft de app via GPS direct de locatie door aan de ANWB.

Let op: Deze alles-in-één app is exclusief voor mensen die lid zijn van de ANWB.

Wifi finder

Hoewel je in de meeste hotels en restaurants tegenwoordig wel Wi-Fi hebt, zijn er nog genoeg landen op de wereld waar je het draadloze netwerk niet zo snel kunt oppikken. Met deze app kun je de openbare Wi-Fi-plekken wereldwijd vinden.

Tip: Zorg wel dat je de database gedownload hebt voordat je op reis gaat, anders verbruik je alsnog data. Je kunt dan zonder internet alle openbare Wi-Fi-netwerken zoeken.

Splitwise

Het komt vast wel eens voor dat je op reis met anderen iets gezamenlijks moet betalen. Denk aan een rekening van een restaurant of treinkaartjes. Vooral als je een tijdje met meerdere mensen reist, is het best een klus om bij te houden wie, wat, aan wie nog moet betalen.

De app Splitwise doet dit voor jou. In een overzicht zie jij precies wie jou nog geld schuldig is en aan wie jij nog moet betalen en hoeveel.

Douane Reizen app

Je mag niet zomaar alles een land in- en uitvoeren. In deze app zie je wat je mee mag nemen en hoe hoog de belasting is die je over diverse producten moet betalen.

Deze app is multifunctioneel en heeft wat handige tools. Je kunt namelijk ook valuta, gewicht en volume omrekenen.

.

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.