Skip to Content

Handige reisgidsen / series

Handige reisgidsen / series

Als je op vakantie gaat, is het heerlijk om je alvast voor te bereiden en je in te lezen over het land, wat je er kunt doen en de plaatselijke gebruiken. Een reisgids kan je daarbij zeker van dienst zijn. Daarnaast zal een goede reisgids ook ter plekke heel nuttig zijn omdat het bijvoorbeeld een meest gebruikte woordenlijst bevat, mooie routes die je kunt lopen of waar je wat kunt doen. Hieronder vind je handige reisgidsen voor thuis en op reis.

Capitool reisgidsen

Capitool reisgidsen is wel een heel bekende in de reiswereld. De boekjes bevatten duidelijke plattegronden, wat heel handig is. Aangevuld met mooie foto’s wordt het niet alleen een informatieve gids, maar ook een boek om al echt sfeer te proeven. Het aantal reisgidsen ligt al ruim boven de honderd en de gidsen gaan over meer dan 40 landen en ook nog eens meer dan 40 steden.

Er zijn ook de Capitool toptiengidsen, die de top 10 laten zien van onder andere de beste restaurants, winkels en bezienswaardigheden in een stad. Deze zijn minder uitgebreid dan de andere Capitool-reisgidsen.

Meer info vind je hier.

Lonely Planet

Ook Lonely Planet is je vast bekend. Deze boeken doen het op een andere manier dan de voorbeelden hierboven. Want je kunt van Lonely Planet boeken vinden als ‘mythische fietstochten in Europa’ of ‘Wijnroutes Europe’.

Bijzondere boeken dus, die jouw vakantie net even anders zullen maken. Je ontdekt zo de mooiste routes. Maar Lonely Planet heeft natuurlijk ook gidsen die gericht zijn op een land of een stad. Of ga voor het mooie boek ‘100 reizen’ die we hieronder bespreken.

Meer info over boeken van Lonely Planet vind je hier.

Ben je juist op zoek naar inspiratie voor een bijzondere vakantie? Dan heb je meer aan een boek als deze. Ontdek de magie van reizen is dan ook de ondertitel en het boek is gemaakt door Lonely Planet. Dus dan weet je dat er heel veel knowhow is. Het boek bevat 100 reizen waarvan wordt gezegd dat ze je kennis laten maken met nieuwe ervaringen, die je zullen inspireren en zelfs je leven doen veranderen!

Meer info vind je hier.

Insight guides

Insight guides heeft ook een dikke vinger in de pap op het gebied van Nederlandstalige reisgidsen. Kom je jouw vakantieland niet tegen, dan zou je nog bij de Engelse uitgaven kunnen kijken, want daar kun je nog landen vinden die niet vertaald zijn.

Ook nu geven de prachtige foto’s nog meer allure aan de gidsen. Je maakt kennis met alle bijzondere bezienswaardigheden, bevolking, landschappen en natuurlijk de cultuur. Ook de geschiedenis van het land komt aan bod. Je kunt niet alleen gidsen vinden voor landen, maar er is bijvoorbeeld ook een boekje over de Nationale Parken in West-Amerika.

Meer info vind je hier.

Time to Momo

‘De time to momo-gidsen worden gemaakt door locals en niet door journalisten die er tijdelijk verblijven, zoals bij veel gidsen. Originele content gemaakt door time to momo-auteurs, die wonen en leven in Berlijn, Parijs of Lissabon. Zij kennen hun stad van binnen en buiten en zijn als het ware je persoonlijke gids, die je meenemen buiten de gebaande wegen en je vertellen waar de hotspots van het moment zijn.’

Meer info vind je hier.

Verliefd op Nederland, Europa, de wereld

Roëll de Ram is fulltime reisblogger en heeft ook haar eigen reisgidsen geschreven. In de ‘Verliefd op’-serie begon ze met Nederland. Daarna kwam het boek over Europa en uiteindelijk de wereld. Ze laat je kennismaken met de mooiste plekken, waarbij niet alleen bekende vakantieplekken naar voren komen, maar ook de minder bekende delen.

Met beroemde high-lights, culturele hotspots, prachtige roadtrips en natuurlijk worden ook steden en natuurgebieden niet vergeten. In de Nederlandse editie laat ze je zien waar je echt eens een nachtje moet verblijven, waar je bijvoorbeeld mooie boottochten kunt maken, maar ook waar de stranden op zijn mooist zijn. Naast deze serie heeft ze ook nog een boek over backpacken uitgegeven.

Meer info over de boeken van Roëll de Ram vind je hier.

Solo reizen

Ga je alleen op vakantie of zou je wel willen, maar heb je nog je twijfels? Dan is het boek Solo reizen van Liesbeth Rasker een aanrader. Ze laat je zien hoe je ook alleen de wereld kunt ontdekken. Het boek geeft je tips en inspiratie en laat je zien dat je prima op reis kunt gaan, ook als er niemand is die met je mee wilt! De reviews laten zien hoe mensen door het boek gemotiveerd worden om alleen op vakantie te gaan. Het boek is rijk geïllustreerd en zeer compleet.

Meer info vind je hier.

Handboek verre reizen maken met kinderen

Ga je niet alleen, maar wil je juist een verre reis met hele gezin maken? Dan kom je weer voor heel andere uitdagingen te staan. Een gids die je helpt om hier wegwijs in te worden is dit boek van Tikva Looijen. Ze neemt je mee in de wereld van verre gezinsreizen en koppelt haar eigen kennis aan de ervaringen van andere reislustige gezinnen. Ze geeft eerlijke informatie, zodat je een realistisch beeld krijgt.

Het boek is niet alleen geschikt voor wereldreizigers voor lange tijd, maar ook prima te gebruiken als je een week op stap gaat naar verre oorden. Het boek is heel compleet te noemen, want naast alle ervaringen en tips worden er ook nog eens meer dan 30 landen in behandeld.

Je krijgt over deze landen informatie voorgeschoteld op het gebied van kindvriendelijke activiteiten, essentiële zaken en handige reisroutes. Niet alleen handig, maar je kunt meteen zien of je de reis naar een bepaald land wel of niet ziet zitten. Laat je inspireren! En ga zo goed voorbereid op stap met je kids.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Reisgidsen Nederland voor kinderen

Andere mogelijkheden

Naast reisgidsen kun je natuurlijk ook nog op andere manieren kennismaken met je vakantieland. Kijk maar eens bij de tijdschriften in de winkel. Ga je vaker naar een bepaald land, dan kan een abonnement je nog meer in de stemming brengen en houden! Is er een bepaalde sport die je beoefent in je vakantie, zoals wandelen of bergsporten? Ook daar zijn magazines over te vinden! Verder zijn er ook, hoe kan het ook anders, handige reisapps! En uiteraard is ons wereldwijde web eveneens een fijne optie.

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.