Skip to Content

Leuke reisroutes in Zuid-Europa met de camper

Leuke reisroutes in Zuid-Europa met de camper

Wanneer je een camper hebt gekocht, dan is het natuurlijk superleuk om die camper eens te gaan gebruiken. Zo kun je heel veel mooie routes maken en de mooiste plekken ontdekken. Met de camper op vakantie is een heel avontuur dus echt een keer het proberen waard.

Als je naar Zuid-Europa wilt vertrekken, dan is het goed om van tevoren een paar routes uit te stippelen, zodat je de mooiste plekken ook daadwerkelijk kunt gaan zien. Hieronder lees je precies welke routes mooi zijn voor een campertocht in Zuid-Europa.

Eerst even dit

Voordat je met je camper op pad kunt, is het goed om het een en ander te regelen. Je wilt namelijk niet onderweg in een vreemd land stil komen te staan met pech langs de weg. Daarom is het goed om je voor te bereiden mocht er wat gebeuren.

Allereerst is het belangrijk dat je een verzekering afsluit voor je camper. Je kunt met gemak via Alpina de camper verzekeren. Op die manier hoef je niet een bak met geld te betalen mocht er wat misgaan onderweg.

Daarnaast is het ook verstandig om een reservewiel mee te brengen, zodat je met gemak je band kan verwisselen als er een lek is. Verder is het ook goed om extra lampen mee te nemen, op die manier ga je voorbereid op pad en kun je gaan genieten van een onvergetelijke reis door Zuid-Europa.

Een rondreis door Italië

De eerste route die we voor je hebben beschreven is door Italië. Dit wonderlijke land heeft zoveel plekken waar je naar toe kan gaan met je camper.

Zo kun je beginnen in het zuidelijkste puntje van Italië, namelijk Sicilië. Zo zijn er in Sicilië diverse oude ruïnes die je kunt gaan bezoeken, leuke dorpjes en heel helder water waar je een duik in kunt nemen. In het zuiden is dus genoeg te doen en zeker de moeite waard om met de camper naar toe te gaan.

Daarnaast kun je ook verder richting het noorden van Italië, waardoor je op de volgende bestemming terechtkomt, namelijk Napels. Deze stad is een mooie havenstad gelegen aan de westkust van Italië. Je kunt gemakkelijk door Napels heen rijden en de mooiste plekken ontdekken.

Daarna kun je vervolgens door naar Rome, de hoofdstad van Italië. Deze historische stad is zeker een bezoekje waard om vervolgens door te rijden naar de wereldstad Florence. De mooie kerk van Florence is zeker het boegbeeld van de stad. 

Vervolgens blijft alleen het noorden van Italië nog over. Er zijn nog een paar steden die zeker het bezoeken waard zijn. Zo kun je in het noorden beginnen in Venetië waar je niet met de camper doorheen kunt rijden. Wel kun je met een boot de mooie plekken opzoeken.

Na Venetië kun je met gemak door Verona rijden om het verhaal van Romeo en Julia te ontdekken. Als laatste kun je de roadtrip door Italië afsluiten met de stad Milaan. Deze modestad is een goede aanrader om te bezoeken. Er zijn veel bezienswaardigheden die je niet mag missen. Kies dus een mooie plek uit en geniet van de reis door Italië.

Portugal

Daarnaast zijn er ook veel bekende routes door Portugal te vinden die je kunt rijden met de camper. In Portugal zijn veel steden langs de kust die echt een bezoekje waard zijn. Zo kun je met gemak langs de mooie stad Albufeira. Er zijn veel verschillende plekjes in deze stad die je kunt ontdekken.

Daarnaast kun je ook je ogen uitkijken in Faro, stad in de mooie streek Algarve. Het natuurgebied daar is enorm bijzonder en gemakkelijk te bezoeken met de boot.

Last but not least heb je natuurlijk ook de hoofdstad van Portugal die zeker een bezoekje waard is. Lissabon is namelijk een culturele stad boordevol dingen om te ontdekken!

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.