Skip to Content

Travel hacks voor als je op vakantie gaat met kinderen

Travel hacks voor als je op vakantie gaat met kinderen

Hacks en dan met name lifehacks zijn ontzettend populair en al helemaal onder moeders. Er zijn een heleboel slimme mensen op deze wereld en sommigen daarvan vinden het leuk om hun geniale ideeën met anderen te delen. De zomervakantie is begonnen, of staat voor de deur, dus er staat bij veel mensen een autorit (of vliegreis) op de planning. Gelukkig zijn er een aantal interessante travel hacks, voor als je op vakantie gaat met kinderen.

Kidsproof beker travel hacks

Je hoeft dus echt niet een dure beker in de winkel te kopen. Doe gewoon goed stevig afdekfolie erop, prik er een rietje in…en je kunt vertrekken. Het kind voelt zich heel groot, omdat het uit een echte beker mag drinken en je weet zeker dat het onder knoeien van de auto verleden tijd is!

Magneetletters op een bakplaat

Travel hacks voor als je op vakantie gaat met kinderen - Reisliefde

Dit is voornamelijk leuk voor kinderen die net bezig zijn met leren lezen en schrijven. Ze kunnen de magneetletters op de bakplaat leggen en steeds verschuiven, zonder dat ze er vanaf vallen. Noem een woord en vraag het kind om het woord te maken.

Zelfgemaakte kleurpotlodenhouder

Van een DVD-hoesje (en die hebben we allemaal nog wel ergens) maak je gemakkelijk een kleurpotlodenhouder, die je gemakkelijk mee kunt nemen op vakantie. De potloden zet je vast door wat stevig inpakpapier te gebruiken, dat je vastplakt aan het hoesje. Doe er verder ook nog wat blanco papier bij en je zult zien dat de mooiste tekeningen gemaakt worden terwijl de reis voortduurt.

Douchekapje voor je schoenen

Wil je de schoenen van de kids (en jezelf) meenemen, maar niet dat het vuil wat eronder zit in je tas/koffer terecht komt, dan doe je ze in een douchekapje, wat je normaal op je hoofd doet tijdens het douchen. Werkt perfect en je weet zeker dat de kleding niet onder modder zit bij aankomst.

Kussentje voor om de autogordel

Je kunt ze gewoon kant-en-klaar kopen, maar met een handdoek kun je ook gemakkelijk zelf een kussentje voor om de autogordel maken. Als je kind in slaapt valt, heeft het in ieder geval later geen last van afdrukken in het gezicht van de gordel. En ja, het ligt ook gewoon een stuk lekkerder.

Armbandje met telefoonnummer

Leuk om samen te maken en gewoon ook nog eens erg handig. Voordat de vakantie begint kies je samen de kralen (en kleuren) uit en vervolgens rijg je alles aan elkaar. Je kindje draagt op deze manier altijd jouw telefoonnummer bij zich. Erg handig op bijvoorbeeld de camping, maar ook onderweg tijdens een stop bij het tankstation.

Lasso voor de drinkbeker en/of de speen

Maakt je kindje nog gebruik van een drinkbeker (of speen) dan wil je natuurlijk niet dat deze door de auto heen vliegt, of dat hij onderweg steeds op de grond valt. Als je ze vast maakt aan de autostoel, dan weet je zeker dat je kindje het zelf weer kan pakken als hij/zij het nodig heeft.

Goodie bags

Ieder uur (of om de twee uur) een leuke goodiebag uitpakken is een heel goede bezigheid voor kinderen die lang in de auto moeten zitten. Stop er wat snoep en speelgoed in en je zult merken dat ze al snel tevreden zijn. Een vakantieboek, waar ze in kunnen tekenen is ook een goed plan, echter moet je deze dan dus wel in een iets groter tasje doen.

Pakjes drinken van tevoren invriezen

Als je van tevoren pakjes drinken invriest en vlak voordat je weggaat eruit haalt, dan weet je zeker dat je de komende uren nog koud drinken tot je beschikking hebt. Nog slimmer is om ze dan ook nog eens te bewaren in een koeltas of koelbox met koelelementen.

 Laken onder de autostoel

Om ervoor te zorgen dat je auto een beetje netjes blijft, ondanks alles wat er gemorst wordt, is het een goed plan om een laken te spannen onder de autostoel van je kind (en eromheen). Na de rit kun je het laken uitkloppen en zul je zien dat er een stuk minder kruimeltjes in de auto achtergebleven zijn.

Plastic fles voor snacks

Je wilt echt niet allemaal losse verpakkingen in de auto hebben en ook niet dat je snacks snel oud worden. Daarom is het een goed plan om een plastic fles te vullen met daarin verschillende snacks, bijvoorbeeld zoutjes. Zodra iedereen heeft gehad, klik of draai je de dop weer dicht, tot de volgende ronde zich aandient.

Gezonde snoepketting

Travel hacks voor als je op vakantie gaat met kinderen - Reisliefde

Lekker als lunch, of tussendoortje is deze gezonde snoepketting. Ik zou deze wel geven als er een pauze is bij een parkeerplaats of benzinepomp in verband met de druiven en tomaatjes die eraan hangen. Je kunt er ook voor kiezen om andere gezonde dingen aan deze ketting te hangen. Leuk om samen met de kids te maken voordat je vertrekt (bijvoorbeeld de avond van tevoren…en dan bewaren in de koelkast natuurlijk).

 Duplo in een tas

Travel hacks voor als je op vakantie gaat met kinderen - Reisliefde

Onderweg met Duplo spelen en het vervolgens dan wel bij elkaar kunnen houden, kan als je het allemaal in een tas stopt. Ik zou voor een ondiepe toilettas kiezen. Het kind kan naar hartenlust bouwen en hoeft zich niet te vervelen!

Zakje voor afval

Je kunt een vuilniszakje ophangen, maar dat staat niet zo gezellig. Pak eens een keertje naald en draad en zet zelf iets leuks in elkaar. Ik raadje wel aan om plastic erin te verwerken, in verband met lekken e.d. Hang deze leuke zak aan de autostoel, zodat de kinderen hun troepjes netjes weg kunnen gooien en de auto niet op een vuilnisbelt gaat lijken.

Meer informatie vind je hier.

Heb jij nog een handige tip voor onderweg?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.