Skip to Content

Reptielenhuizen & parken Nederland

Reptielenhuizen & parken Nederland

De leukste reptielenhuizen & parken in Nederland.

Reptielenhuis De Aarde – Breda

In Breda vind je reptielenhuis De Aarde. Hier kun je een echte tijgerpython van dichtbij bekijken. Verder zie je een breedvoorhoofdkrokodil (jaja, dat is er niet zomaar één), kaaimannen, leguanen, hydrosaurussen, kameleons en schildpadden.

Meer informatie vind je hier.

DoeZoo – Leens

Spelenderwijs maken de bezoekers kennis met deze dieren en ontdekt men welke plaats de diverse insecten in de kringloop innemen. Behalve een groot aantal insecten herbergt het centrum ook insectenetende planten en -dieren, zoals hagedissen, neusberen, kikkers, spinnen en slangen. DoeZoo organiseert veel kinderactiviteiten. Het biedt alles voor een leuk en leerzaam dagje uit. In de expositieruimte is een boeiende videopresentatie te zien. Er is een uilenpad en je kunt er stinkdieren kijken (en ruiken?). En wat is eigenlijk het verschil tussen bijen en hommels? Hoe leven zij? Zet net als sommige insecten de ogen op stokjes en je vindt de antwoorden in insektenwereld.

Meer informatie vind je hier.

Zoo Bizar – Orvelte

In de schuur van een oude boerderij vind je diverse dierenverblijven. Zodra je binnenkomt word je verwelkomd door eekhoorntjes die rondrennen door een gangenstelsel. Het is de kleinste Zoo van Nederland en misschien zelfs van Europa! Op originele wijze zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen. Door de kleine opzet is het altijd mogelijk oog in oog te staan met de dieren die er leven. Bij de verblijven kun je sommige dieren aaien of staan er informatie borden om meer te weten te komen over de dieren. Sommige dieren hebben ook een ‘open’ hok en lopen vrij rond. Het is dus wel een beetje opletten op waar je je voeten neerzet 😉

Regelmatig worden er ook presentaties gegeven in een andere schuur, we waren hier in coronatijd daarom waren er hoekjes gemaakt waar we tijdens de presentatie konden zitten om te kijken en mochten de kinderen een paar keer naar voren komen om de dieren van dichterbij te bekijken. Ze kwam ook nog langs met een slang of een ander dier als je dat liever had om mee op de foto te gaan. Deze demonstratie is zeker een aanrader om bij te wonen.

Meer informatie vind je hier.

Reptielenzoo Iguana – Vlissingen

Reptielenzoo Iguana is een opvanghuis voor reptielen. Hoezo een opvanghuis, dacht ik, ik heb nog nooit een vogelspin over straat zien wandelen! Maar in havens en op de luchtvelden worden regelmatig reptielen aangetroffen. Ze zijn per ongeluk mee op reis gegaan, of ze worden gesmokkeld en bij de douane ontdekt (respect!). Ook zijn er mensen die een reptiel als huisdier houden, maar daar vanaf willen. Al deze dieren worden dan opgevangen bij Reptielenzoo Iguana.

De dieren blijven niet voor altijd bij de zoo, als het kan worden de dieren weer terug in de natuur gebracht. Als dat niet kan worden de dieren in een natuurreservaat geplaatst of anders is een dierentuin nog een optie. Tot die tijd logeren de dieren bij de reptielenzoo Iguana. Daarnaast zijn er dieren die altijd bij Iguana blijven.

Meer informatie vind je hier.

Avonturia de Vogeltjeskelder – Den Haag

Reptielenhuizen & parken Nederland - Reisliefde

Een spannende speurtocht voert je langs bijzondere dieren zoals stokstaartjes, woestijnvosjes, vleermuizen en nog veel meer! Bezoek de ontdekhaven van Bombay en klim en klauter door de scheepskisten die in de haven zijn achtergebleven of de nieuwe binnenspeeltuin die in 2019 geopend wordt. Of help de onderzoekers een handje bij het opgraven van een echte dinosaurus. Goudzoeken, de grote Avonturenboom beklimmen, lavabollen kraken, uilenballen uitpluizen of creatief aan de slag. Avonturia is een dagje uit voor het hele gezin!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Avonturia Vogeltjeskelder dierentuin & dierenwinkel Den Haag

Omnium Goes Tropisch Bos – Goes

Reptielenhuizen & parken Nederland - Reisliefde

In het Tropisch Bos vind je uiteraard allerlei soorten tropische planten en bomen. Omdat het park ook een verzameling levende reptielen en vogels heeft, hebben ze een dierentuinvergunning gekregen. Naast het bos hebben ze ook een zwembad, sportactiviteiten en een camping. Daarnaast organiseren ze deze zomer een Super Zomer Festival. Het terrein is 10.000 vierkante meter, dus die camping is nog niet zo’n slecht idee.

Lees ook: Subtropisch Zwembad Omnium Goes

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.