Skip to Content

Romantische stedentrip bestemmingen Europa

Romantische stedentrip bestemmingen Europa

Dankzij de versoepelingen kunnen we op Valentijnsdag wellicht weer op een romantische date buiten de deur. Die date kan bovendien ook weer wat makkelijker ergens anders dan in Nederland plaatsvinden. Wij bij Bebsy waren benieuwd welke Europese steden de consument het meest romantisch vinden en vroegen reislustige mensen naar hun mening. Parijs blijkt door Rome van de troon verstoten als het gaat om romantische bestemmingen en Reykjavik is een opvallende nieuwkomer. En als het mocht of kon, zouden we graag met Fred van Leer of Maan op romantische stedentrip gaan.

Paris Je t’aime, maar wel een beetje minder

De grande dame van de romantiek, Parijs, is verslagen. En hoe! Rome heeft de Parijse hoofdstad ingehaald met twee keer zoveel stemmen en laat Parijs achter op een vierde plaats. Venetië en Lissabon staan op de tweede respectievelijk derde plaats. Bij de vrouwen eindigt Parijs zelfs op de 6e plaats.

Alleen de mannen zijn trouwer aan de stad aan de Seine. Bij hen staat La Ville de l’Amour op de tweede plek, gevolgd door… Reykjavik! Deze onverwachte nieuwkomer doet het sowieso goed. In de gezamenlijke ranglijst staat de IJslandse hoofdstad op de vijfde plek en bij de vrouwen op een stevige vierde plaats.

AlgemeenMannenVrouwen
Rome 16,5%Rome 15,3%Rome 17%
Venetië 11,4%Parijs 11,9%Venetië 13.1%
Lissabon 10.2%Reykjavik 10,8%Lissabon 11,5%
Parijs 8,6%Venetië 8%Reykjavik 8,1%
Reykjavik 8,4%Lissabon 7,4%Barcelona 7,3%
Overzicht romantische steden volgens mannen en vrouwen

Rome

Rome stedentrip; Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Het beroemde Colosseum, de Trevifontein en de Spaanse Trappen. Dit is nog maar een kleine opsomming van de bezienswaardigheden die je tegen zult komen tijdens je stedentrip in Rome. In deze Italiaanse stad is zoveel te zien en zoveel te beleven. Vergeet tijdens je weekendje Rome niet om regelmatig een pauze in te lassen op een van de terrasjes aan Piazza Navona. Met een cappuccino en een Italiaanse gelato natuurlijk!

Lees ook: Rome bezienswaardigheden & Activiteiten

Meer informatie vind je hier.

Venetië

Venetië met kinderen tips wat te doen; Bezienswaardigheden, activiteiten, museum, uitjes en strand - Reis-liefde.nl

Tijdens een stedentrip Venetië kun je niet heen om de vele beroemde trekpleisters. Bewonder de paleizen aan het Canal Grande terwijl de gondelier luid ‘O sole mio zingt. Bezichtig het indrukwekkende altaarstuk van de San Marco, als het je afhankelijk van het weer met of zonder laarzen is gelukt de ingang te bereiken. Of kijk tijdens een vakantie in Italië de kunst van het glasblazen af op de eilanden van Murano.

Lees ook: Venetië; bezienswaardigheden & activiteiten

Meer informatie vind je hier.

Lissabon

Lissabon stedentrip; Wat te doen? Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Tijdens een stedentrip in Lissabon kun je een ritje in de gele tram eigenlijk niet overslaan. Want behalve leuk is het ook nog eens erg handig. Zo hoef je niet zelf alle heuvels van de Portugese hoofdstad te trotseren. En kom je met gemak bij de Sé de Lisboa in het hooggelegen Alfama. En bij de fadobars van Bairro Alto. Even toe aan wat anders? Maak dan een dagtrip naar de natuurlijke bezienswaardigheden van Sintra-Cascais.

Lees ook: Lissabon; bezienswaardigheden & activiteiten

Meer informatie vind je hier.

Parijs

Parijs stedentrip tips wat te doen; Bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes per arrondissement - Reis-liefde.nl

Op stedentrip naar Parijs? Vanuit Nederland sta je in no time in de stad van de liefde! Beklim de Eiffeltoren, shop een outfit in de wijk Le Marais of bekijk de Sacre Coeur en de Notre Dame vanaf het water tijdens een rondvaart over de Seine. Deze rivier is het middelpunt van Parijs en deelt de Franse hoofdstad letterlijk door tweeën.

Lees ook: Parijs; bezienswaardigheden & activiteiten

Meer informatie vind je hier.

Reykjavik

Reykjavik met kinderen tips wat te doen; bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten tijdens vakantie of stedentrip - Reis-liefde.nl

Van het beklimmen van de hoogste kerk van IJsland, shoppen in Langavegur tot dobberen in het heilzame water tijdens een excursie naar de Blue Lagoon: een stedentrip in Reykjavik zal je verrassen. Deze hoofdstad van IJsland is ’s werelds noordelijkste hoofdstad en veel minder koud dan dat de naam IJsland doet vermoeden. Vanwege de vele restaurants is Reykjavik ook erg fijn voor de fijnproevers onder ons.

Lees ook: Reykjavik; bezienswaardigheden & activiteiten

Meer informatie vind je hier.

Barcelona

Barcelona stedentrip met kinderen tips wat te doen; bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten - Reis-liefde.nl

Dagenlang in het teken van Spaanse tapas, terrasjes, zon én strand… Klinkt niet verkeerd, toch? Als je een stedentrip Barcelona boekt, kun je strand met stad combineren! Een van de hoogtepunten is de Sagrada Família. En dan is er nog de La Rambla: de beroemdste boulevard van de stad die je op z’n minst één keer gezien moet hebben. Elke zaterdag kun je ook genieten van een gratis fietstour door Barcelona onder begeleiding van een Nederlandse gids.

Lees ook: Barcelona; Bezienswaardigheden & activiteiten

Meer informatie vind je hier.

Fred van Leer of Maan

Bebsy was ook benieuwd met welke bekende persoon mensen graag op een romantische stedentrip zouden gaan. Mensen die gebonden zijn deden even alsof het thuisfront er geen moeite mee zou hebben als ze een romantisch weekend met een bekende Nederlander zouden beleven en antwoordden mee.

Fred van Leer, Beau van Erven Dorens en André van Duin vormen de top 3 van de totale groep ondervraagden. Bij de vrouwen, die in de meerderheid waren, is deze ranglijst hetzelfde.

De mannen kiezen voor Maan op 1, Katja Schuurman op 2 en een gedeelde derde plaats voor Edsilia Rombley en Yolanthe Cabau.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.