Skip to Content

Roodkapje de Musical recensie

Roodkapje de Musical recensie

“Zeg roodkapje waar ga je heen, zo alleen zo alleen…”; wie kent het liedje niet? Maar wist je dat er nu een heuze musical is van Roodkapje? Wij gingen voor Mamaliefde naar de première van Roodkapje de musical in Eindhoven, en ik kan je alvast verklappen: stilzitten kan bijna niet…. Met mijn dochter van 6 ging ik naar de première van Roodkapje de musical en wat vond ze het van tevoren al spannend. In de ochtend begon ze al met “mama ik heb buikpijn” en naarmate de dag vorderde werd het alleen maar erger, echte spanningsbuikpijn, dat heeft ze namelijk wel vaker.

Toen we eenmaal in de auto zaten leek het gelukkig ook weer steeds beter met haar te gaan en kon ze alleen nog maar over Roodkapje praten. Onderweg hadden we nog wat problemen met het navigatiesysteem wat er plots mee stopte en net op het moment dat ik zei “We draaien om en gaan even een de andere kant op rijden omdat ik denk dat het daar zit” zagen we het theater en veel roodkapjes.

Roodkapje

Toen we eenmaal binnen waren en we ons aangemeld hadden, werden we verrast met een megagroot taarten-, koekjes- en cakejesbuffet. Van fondant/marsepeintaarten, versierde eierkoeken tot mooi gedecoreerde cupcakes, voor elk was er wel wat wils. En natuurlijk hebben wij ook gesmuld van al het lekkers, al waren de ogen van mijn dochter groter dan haar maag. Ook hebben we nog een aantal andere bloggers ontmoet, dat was wel supergezellig om ze eindelijk eens een keer in het echt te ontmoeten.

Interactief theater

Toen we eenmaal naar de zaal mochten kwamen we tot de ontdekking dat we op plekken zaten waar we alles mooi konden zien. Er liepen ook wat spelers rond in de zaal om de boel een beetje op te warmen en werd er een liedje vooraf gezongen. Vol spanning zat mijn dochter te kijken naar wat er ging gebeuren toen er eenmaal een stem zei dat de show ging beginnen. Wat mij opviel aan de show was dat ze toch regelmatig probeerde het publiek erbij te betrekken door te klappen, mee te laten zingen en soms wat interactie met het publiek te maken. Dat vond ik zelf erg leuk om te zien en maakte mij zelf ook erg enthousiast.

Het verhaal

Het verhaal is goed te volgen, ook voor de wat kleinere kinderen, en is niet eng. Het is ook niet het standaardverhaal van Roodkapje, maar er is echt een beetje een eigen verhaal van gemaakt vol met leuke liedjes waarbij je eigenlijk niet stil kan blijven zitten. Zo zijn er bijvoorbeeld 2 wolven, 1 ‘lieve, grappige’ wolf die geen vlees eet en een ‘slechte’ wolf die eigenlijk Roodkapje wel zou willen opeten.

De kinderen in de zaal hoorde je ook met regelmaat lachen om de grapjes en ik heb geen moment het idee gehad dat het misschien wel te spannend zou zijn voor enkele kinderen. Wel zei mijn dochter op een gegeven moment “Mama die wolven zijn gewoon mensen in een pak toch?” Natuurlijk, zoals bij bijna elk sprookje, loopt het allemaal goed af, wordt er zelfs iemand verliefd en leert de slechterik zijn lesje.

Afterparty

Na de show was er nog een prinssesenbal waarbij de kinderen konden genieten van suikerspinnen, popcorn en wafels, ook konden ze hun eigen mandjes van papier knutselen of schminken. De cast zou nog op een speciaal podium bij het prinssesenbal komen, maar daar hebben wij niet meer op gewacht omdat het al tegen 18.00 uur liep en mijn dochter toch wel erg moe was van alle indrukken. Wij hebben in ieder geval een supermiddag gehad en ik kan de musical zeker aanraden voor kinderen, en stiekem ook voor de ouders want het gaf mij toch echt wel een vrolijk gevoel en heb zelf ook enthousiast mee geklapt en zelfs gedanst…

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Savly schreef:

    Leuk! Ik ga er zeker heen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.