Skip to Content

Rooftop Restaurants en bars Nederland: De opkomst van een nieuwe trend in de Nederlandse horeca

Rooftop Restaurants en bars Nederland: De opkomst van een nieuwe trend in de Nederlandse horeca

In de afgelopen jaren is er een opmerkelijke trend te zien in de Nederlandse horeca: de opkomst van rooftoprestaurants. Deze restaurants bevinden zich bovenop de daken van gebouwen en bieden een uniek uitzicht op de stad, in combinatie met een culinaire ervaring.

In dit artikel zullen we enkele van de populairste rooftoprestaurants en bars van Nederland bespreken en de redenen achter de populariteit van deze nieuwe trend.

Waarom zijn rooftoprestaurants zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom rooftoprestaurants zo populair zijn geworden in Nederland. Ten eerste bieden ze een uniek uitzicht op de stad en creëren ze een bijzondere sfeer. Het gevoel van vrijheid en ruimte op een dakterras is uniek en maakt het dineren nog specialer.

Daarnaast zijn rooftoprestaurants vaak een afwisseling van de standaard restaurants die we gewend zijn. Het is een andere ervaring om te eten op een hoogte, terwijl je uitkijkt over de stad. Het creëert een bijzondere sfeer die niet in elk restaurant te vinden is.

Floor17 Amsterdam

Floor17 is een ander rooftoprestaurant gelegen in Amsterdam, bovenop het Leonardo Hotel. Het restaurant biedt een panoramisch uitzicht op de stad en een uitgebreid menu van internationale gerechten. Naast het restaurant beschikt Floor17 ook over een dakterras met een bar en een zwembad, waardoor het een populaire plek is voor een avondje uit.

Meer informatie vind je hier.

The Loft Amsterdam

The Loft is een uniek rooftoprestaurant gelegen in de bekende A’dam toren. Het restaurant heeft een modern en minimalistisch interieur, en biedt een adembenemend uitzicht op de stad. Het menu van The Loft is gebaseerd op seizoensgebonden ingrediënten en biedt een verrassende combinatie van smaken.

Meer informatie vind je hier.

SKY Restaurant Pi Amsterdam

SKY Restaurant Pi is een modern rooftoprestaurant gelegen op de 19e verdieping van het Groothandelsgebouw in Amsterdam. Het restaurant biedt een panoramisch uitzicht op de skyline van de stad, en beschikt over een innovatief menu van culinaire gerechten. Het is een populaire locatie voor een romantisch diner of een zakelijke bijeenkomst.

Meer informatie vind je hier.

Nacarat Amsterdam

Nacarat is een chique rooftoprestaurant gelegen in de bekende Hudson’s Bay in Amsterdam. Het restaurant heeft een modern en stijlvol interieur en biedt een prachtig uitzicht op het centrum van de stad. Het menu van Nacarat is geïnspireerd door de Marokkaanse keuken en biedt een unieke combinatie van smaken en texturen.

Meer informatie vind je hier.

SkyLounge Amsterdam

Gelegen op de 11e verdieping van het DoubleTree by Hilton Hotel, biedt de SkyLounge een adembenemend uitzicht over de stad. Naast een uitgebreid drankmenu, biedt de bar ook verschillende hapjes en gerechten aan.

Meer informatie vind je hier.

Bar Bistro Bureau Amsterdam

Bar Bistro Bureau is een bar en restaurant in het centrum van Amsterdam. Het heeft een gezellige sfeer en biedt zowel ontbijt, lunch als diner. Er worden voornamelijk Franse en Mediterrane gerechten geserveerd.

Meer informatie vind je hier.

Restaurant Canvas Amsterdam

Restaurant Canvas bevindt zich op de bovenste verdieping van het Volkshotel in Amsterdam. Het heeft een industrieel interieur en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Het menu is gevarieerd en er wordt gewerkt met lokale en seizoensgebonden producten.

Meer informatie vind je hier.

GAPP Amsterdam

GAPP Amsterdam is een hippe rooftopbar en club in het centrum van Amsterdam. Het heeft een stijlvol interieur en biedt een panoramisch uitzicht op de stad. Op de rooftop kun je genieten van een breed scala aan cocktails en muziekgenres, en er worden regelmatig feesten en evenementen georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Zoku Amsterdam

Zoku Amsterdam is een uniek concept van een hotel en co-living space met een prachtige rooftopbar. Het heeft een modern interieur en biedt een adembenemend uitzicht op de stad. Op de rooftop kun je genieten van hoogwaardige gerechten en een uitgebreide selectie aan wijnen en cocktails.

Meer informatie vind je hier.

Bret Amsterdam

Bret Amsterdam is een duurzaam rooftoprestaurant en bar gelegen in Amsterdam-West. Het heeft een industrieel interieur en biedt een geweldig uitzicht op de stad. Op de rooftop kun je genieten van biologische gerechten en een selectie aan lokale bieren en wijnen. Het restaurant organiseert regelmatig evenementen en live optredens.

Meer informatie vind je hier.

Hoogtij Amsterdam Noord

Hoogtij Amsterdam Noord is een voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord die is omgetoverd tot een creatief complex. Er zijn ateliers, werkruimtes en expositieruimtes te vinden. Het is een plek waar kunstenaars en creatieve ondernemers samenkomen.

Meer informatie vind je hier.

MR Porter W Hotel Amsterdam

MR PORTER is een high-end restaurant en bar gelegen op de bovenste verdieping van het W Hotel in Amsterdam. Het heeft een stijlvol interieur en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Het menu bestaat voornamelijk uit hoogwaardige vlees- en visgerechten, bereid op de grill. Daarnaast heeft MR PORTER ook een uitgebreide wijnkaart en een indrukwekkende cocktailbar.

Meer informatie vind je hier.

TwentyThird Bar – Rotterdam

Gelegen op de 23e verdieping van het Rotterdam Okuro Hotel, biedt de TwentyThird Bar een panoramisch uitzicht over de stad en de haven. Naast cocktails, biedt de bar ook verschillende hapjes en gerechten aan.

Meer informatie vind je hier.

Fontein Rooftop Rotterdam

Fontein Rooftop is een dakterras gelegen in het centrum van Rotterdam. Het biedt een prachtig uitzicht op de stad en is een ideale locatie om te ontspannen en te genieten van een drankje of een hapje. Er is ook een fontein die ’s nachts verlicht is en zorgt voor een mooie sfeer.

Meer informatie vind je hier.

BIRD Rotterdam

BIRD is een uniek rooftoprestaurant en club in Rotterdam, gelegen op de achtste verdieping van het pand. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht op de skyline van de stad, en biedt een menu van internationale gerechten met een twist. Naast het restaurant is BIRD ook een populaire locatie voor live muziek en andere culturele evenementen.

Meer informatie vind je hier.

Op het Dak Rotterdam

Op het Dak is een duurzame rooftoptuin en -restaurant gelegen in het hart van Rotterdam. Het heeft een natuurlijk interieur en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. Op de rooftop kun je genieten van verse groenten en kruiden uit de tuin en een heerlijke maaltijd, en er worden regelmatig workshops en evenementen georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

NHow Rotterdam

nHow Rotterdam is een modern hotel met een geweldige rooftopbar en restaurant. Het heeft een futuristisch interieur en biedt een adembenemend uitzicht op de stad en de Maas. Op de rooftop kun je genieten van hoogwaardige gerechten en een uitgebreide selectie aan wijnen en cocktails.

Meer informatie vind je hier.

Vessel 11 Rotterdam

Vessel11 is een unieke rooftopbar in Rotterdam op een omgebouwd schip. Het heeft een gezellig interieur en biedt uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van de stad. Op de rooftop kun je genieten van een uitgebreide selectie aan drankjes en er worden regelmatig optredens van lokale artiesten georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Stadsterras Binnenrotte Rotterdam

Stadsterras Binnenrotte is een groot stadsplein op hoogte in het centrum van Rotterdam. Het is een levendige plek met veel restaurants, cafés en winkels. Het terras biedt een geweldig uitzicht op de Markthal, de Kubuswoningen en de Laurenskerk. Het is een populaire plek voor locals en toeristen om te ontspannen en te genieten van de stad.

Meer informatie vind je hier.

Haagse Bluf

Haagse Bluf is een iconisch warenhuis in Den Haag met een rooftopbar. Het is een populaire ontmoetingsplek voor locals en toeristen en biedt een prachtig uitzicht op de stad. De rooftopbar heeft een relaxte sfeer en is de ideale plek om te genieten van een drankje en de zonsondergang.

Meer informatie vind je hier.

The Penthouse Den Haag

The Penthouse is het hoogste restaurant van Nederland, gelegen op de 42e verdieping van de Haagse Toren in Den Haag. Het restaurant biedt een panoramisch uitzicht op de stad en de zee, en beschikt over een uitgebreid menu van internationale gerechten. The Penthouse is ook een populaire locatie voor bruiloften en zakelijke evenementen.

Meer informatie vind je hier.

The Harbour Club Den Haag

The Harbour Club is een bekend restaurant in Den Haag met verschillende locaties, waaronder een prachtig rooftoprestaurant in Den Haag. Het restaurant heeft een stijlvolle en moderne uitstraling en biedt een indrukwekkend uitzicht op de stad. Het menu van The Harbour Club is gebaseerd op verse vis en schaal- en schelpdieren, maar biedt ook een selectie van vleesgerechten.

Meer informatie vind je hier.

Bleyenberg – Den Haag

Gelegen in het centrum van Den Haag, biedt Bleyenberg een prachtig uitzicht over de stad. Naast een cocktailbar, heeft Bleyenberg ook een restaurant en een club.

Meer informatie vind je hier.

Dak5 Arnhem

Dak5 Arnhem is een unieke rooftopbar en restaurant gelegen in het centrum van Arnhem. Het heeft een industrieel interieur met veel groen en biedt een geweldig uitzicht op de stad. Op de rooftop kun je genieten van een lekker drankje en een heerlijke maaltijd, en er worden regelmatig evenementen en live optredens georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Blou Rooftop Arnhem

Blou Rooftopbar is een stijlvolle rooftopbar gelegen in het centrum van Arnhem. Het heeft een moderne inrichting en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Op de rooftop kun je genieten van een breed scala aan cocktails en een menu met internationale gerechten.

Meer informatie vind je hier.

Zoetelief Den Bosch

Zoetelief is een gezellig café in Den Bosch met een prachtige rooftop. Het café heeft een authentiek interieur en biedt uitzicht op de historische stad. Op de rooftop kun je genieten van een lekker drankje en een hapje, en er worden regelmatig evenementen en live optredens georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Vane Eindhoven

Vane Eindhoven is een hoogstaand restaurant en bar in Eindhoven met een prachtige rooftop. Het restaurant heeft een modern interieur en biedt uitzicht op de skyline van de stad. Op de rooftop kun je genieten van hoogstaande gerechten en een uitgebreide selectie aan wijnen en cocktails.

Meer informatie vind je hier.

Cappuvino Groningen

Cappuvino is een gezellig café en wijnbar in het centrum van Groningen met een sfeervolle rooftop. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van een lekker glas wijn of een heerlijke cocktail. Op de rooftop kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad, en er worden regelmatig live muziekoptredens georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

De Groene Dakkas Haarlem

De Groene Dakkas is een bijzonder rooftoprestaurant gelegen in Haarlem. Het restaurant is gevestigd op het dak van een voormalige kwekerij en biedt een uniek uitzicht op de groene omgeving. Het menu van De Groene Dakkas is gebaseerd op lokale en seizoensgebonden ingrediënten en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische producten.

Het concept van De Groene Dakkas gaat verder dan alleen het restaurant. Het is een plek waar duurzaamheid en groen samenkomen. Zo worden er op het dak groenten en kruiden verbouwd die in de keuken gebruikt worden en is er een bloemenpluktuin waar bezoekers zelf hun boeket kunnen samenstellen. Daarnaast worden er regelmatig workshops en evenementen georganiseerd om mensen bewuster te maken van duurzaamheid en het belang van een groene omgeving.

Meer informatie vind je hier.

Bold Rooftopbar Maastricht

Bold Rooftopbar is een luxe rooftopbar gelegen in het hart van Maastricht. Het heeft een stijlvol interieur en biedt een panoramisch uitzicht op de stad. Op de rooftop kun je genieten van hoogwaardige cocktails en een menu met internationale gerechten. De bar heeft ook een jacuzzi waar je in kunt relaxen terwijl je geniet van het uitzicht.

Meer informatie vind je hier.

Level 4 Nijmegen

Level 4 is een trendy rooftopbar gelegen in het centrum van Nijmegen. Het heeft een modern interieur en biedt uitzicht op de skyline van de stad. Op de rooftop kun je genieten van een uitgebreide selectie aan drankjes en er worden regelmatig DJ-sets en evenementen georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Doloris Rooftop Tilburg

Doloris Rooftop is ook een dakterras, maar heeft een heel andere sfeer. Het is namelijk geïnspireerd op een surrealistische wereld, waarbij de gasten zich in een bijzondere omgeving bevinden. Er is kunst te bewonderen en er worden regelmatig events georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

WT Urban Cafe & Kitchen Utrecht

WT Urban Cafe & Kitchen is een trendy rooftoprestaurant en bar in Utrecht. Het heeft een modern interieur en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Op de rooftop kun je genieten van hoogwaardige gerechten en een uitgebreide selectie aan wijnen en cocktails.

Meer informatie vind je hier.

Sillyfox Veghel

Sillyfox is een hippe cocktailbar in Veghel met een stijlvolle rooftop. De bar heeft een trendy interieur en biedt een adembenemend uitzicht op de stad. Op de rooftop kun je genieten van een scala aan cocktails, en er worden regelmatig feesten en events georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Cabillaud Venlo

Cabillaud is een hoogstaand restaurant in Venlo met een prachtige rooftop. Het restaurant heeft een modern interieur en biedt uitzicht op de skyline van de stad en de rivier de Maas. Op de rooftop kun je genieten van een unieke eetervaring en een menu met hoogwaardige visgerechten.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.