In mijn studententijd heb ik in Rotterdam gewoond, en ook nu nog komen we regelmatig in deze stad en heb je het gevoel dat je de stad wel een beetje kent. Niet dus, tijdens een 24-uurs bezoek aan Rotterdam met Moonback heb ik deze stad op een heel andere manier leren kennen, en plekjes bezocht waar ik nog nooit was geweest. Een combinatie van plekken die meer toeristen bezoeken zoals het Depot van Boijmans van Beuningen, maar ook het verrassende Heilige Boontjes of de Rotterdamse Daken.
Hotel Supernova
We verbleven deze nacht bij Hotel Supernova op loopafstand van het station en het centrum, de ultieme locatie dus voor een stedentrip. Dit is een kleinschalig boetiekhotel waarbij huiselijkheid centraal staat, dit zie je terug in het interieur maar ook de sfeer die er hangt. Dit hotel was net voor de coronaperiode geopend.
Op de begane grond vind je de library lounge, een soort alternatieve woonkamer maar ook de superette vind je diverse lokale en niet-lokale levensmiddelen en artikelen die je nodig kan hebben tijdens je verblijf. Ook kun je hier gratis gebruik maken van leenfietsen.
Je slaapt in één van de ruim opgezette kamers met ieder een eigen uniek karakter. En het bed, gewoon zalig alsof ik op een wolk aan het slapen was, ik ben nog nooit zo uitgerust wakker geworden. Niet alleen het matras maar ook het beddengoed is hemels. En de badkamer is voorzien van een sfeervol roze tintje. 😉
Dit hotel vind je hier.
Heilige Boontjes
Heilige Boontjes is een uniek etablissement aan het Eendrachtsplein aan het einde van de Oude Binnenweg. Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje, en er is een ruimte waar je kan werken.
Wat deze plek uniek maakt is niet alleen de locatie in een voormalig politiebureau, maar ook het personeel. Ze helpen hier namelijk jongeren die om wat voor reden dan ook een nieuwe kans in de maatschappij nodig hebben.
Ooit begonnen als koffieproducent van de eigen Heilige Boontjes koffie, nu uitgegroeid tot een uitgebreid bedrijf waar je zelfs kan blijven slapen in één van de originele gevangeniscellen.
Meer informatie vind je hier.
Depot Boijmans van Beuningen
Een populaire bezienswaardigheid in Rotterdam; het unieke Depot Boijmans van Beuningen in de vorm van een soort kopje met spiegelende wanden. Meestal zie je de kunstwerken in het museum en is het depot niet toegankelijk voor bezoekers; hier is dat anders en is ook het depot toegankelijk. Alleen al het atrium zelf met de trappen die geïnspireerd zijn op een kunstwerk lijken een kunstwerk op zich.
Daarnaast is het mogelijk om als groep één van de gesloten opslagruimtes te bezoeken, dit doe je in een speciale labjas gemaakt van een materiaal waarin de schilderijen ook worden getransporteerd om zo de kunstwerken te beschermen. Iedere ruimte heeft ook zo zijn eigen klimaat gebaseerd op temperatuur en luchtvochtigheid, afhankelijk van de opgeslagen materialen. Daar is het dan ook op gesorteerd.
Een aanrader is het dak met uitzicht op de skyline van Rotterdam, ook vind je hier een restaurant waar je wat kan eten of drinken.
Lees ook: Depot Boijmans van Beuningen
Meer informatie vind je hier.
Fietstour Inside Rotterdam
Op de fiets hebben we Rotterdam ontdekt; we konden kiezen uit een historische route of meer gericht op architectuur. De voorkeur van de groep, bestaande uit Belgische en Nederlandse bloggers, ging uit naar architectuur, daar staat deze stad toch wel bekend om. We fietsten onder andere langs House Sonneveld, het Centraal Station, het Stadhuis, de Markthal en natuurlijk ook de Kubuswoningen en Het Witte Huis. Van woningen aan het begin van de 19e eeuw tot en met een paar jaar uit, maar wel allemaal met modernisering in gedachten. Overal kregen we ook uitgebreide uitleg bij, ook veel nieuwe informatie.
Meer informatie vind je hier.
Restaurant Putaine
Die avond gingen we uitgebreid dineren in Restaurant Putaine, dit restaurant ligt in de Rijnhaven achter het Hotel New York (ook beschikbaar via Moonback). We genoten hier van een uitgebreid 8-gangendiner met net zoveel wijntjes, beginnende met een champagne. De glazen werden ook iedere keer bijgeschonken, dus het werd heel gezellig. 😉 Ook was het hier echt lekker eten, allemaal kleine gerechtjes met verrassende smaken.
Deze vind je hier.
Dikke Mic
Rotterdam staat ook wel bekend om het uitgaan, dit kan natuurlijk in één van de bekende discotheken en uitgaansgelegenheden, maar deze avond sloten we de dag af bij Dikke Mic, een karaokebar aan de rand van het centrum. Je had hier net het gevoel alsof je in Korea was beland met een enorme bloesemboom in het midden van het pand en meerdere karaokeboots zodat je niet meteen voor een heel publiek hoeft te zingen. 😉 Ook is het mogelijk om hier te dineren.
Dakentour
Wil je Rotterdam eens vanuit een ander standpunt bekijken; dan is de Dakentour een aanrader. We hebben hiermee een aantal daken in het centrum van de stad en op loopsafstand van elkaar bezocht. Daken die je zelf ook kan bezoeken, of alleen als onderdeel van een tour. Zo zijn we onder andere naar het NH Hotel Atlanta geweest met uitzicht op de Coolsingel, het Schieblock met op het dak een uniek akkerterras waar groenten worden geteeld en kippen leven. Ook kun je hier eten bij Teds Restaurant.
Via de ‘Luchtbrug’ liepen we door naar de Laurenskerk, het oudste gebouw van de stad dat het bombardement heeft overleefd. Het is even een flinke klim maar het uitzicht op de stad is het meer dan waard. Vanaf hier zie je ook goed hoe vroeger de Rotte liep, de rivier waar de stad naar is vernoemd en nu is gedempt. Dit is normaal een aparte tour.
Meer informatie vind je hier.
Café Marseille
We sloten het bezoek af met een lunch bij Café Marseille. Hadden we de avond ervoor nog het gevoel in Korea te zitten, maakten we nu een reis naar een bistro in het zuiden van Frankrijk. Rotterdam is wat dat betreft een echte wereldstad. Je kan hier kiezen uit echt typische Franse gerechten.
Meer informatie vind je hier
Moonback; de eerlijke boekingssite
In mei 2020, tijdens de coronaperiode, ging Moonback van start onder de naam Beterboeken na een LinkedIn-bericht van Niels Meijssen over een boekingsplatform. Een bericht dat door meer dan 2,5 miljoen mensen werd bekeken.
De kern: waarom staatssteun aanvragen als je het jaar ervoor nog miljarden hebt uitgekeerd aan aandeelhouders? Niet alleen Niels vond dit een schandalig gegeven. Hij werd overladen met reacties en steunbetuigingen.
In het najaar van 2020 werd door het team het startkapitaal van 2 miljoen euro opgehaald met een crowdfundingcampagne en werd er gestart met de ontwikkeling van de boekingssite. Het doel hiervan is om een alternatief platform te bieden waarbij niet de winst voor de site centraal staat maar een eerlijke verdeling van de inkomsten, en dus lagere commissies en overhead, of andere tussenpartijen. Maar ook geen afleiding of gesponsorde zoekresultaten.
Sinds september 2021 is de hotelboekingssite live. Steeds meer hotels in Nederland, en ook daarbuiten zien dat wel zitten en sluiten zich daarom via Moonback te boeken. Dit gaat per stad, omdat ze naast een overzicht van hotels toch dat beetje extra willen bieden met o.a. tips van wat er in de omgeving te doen is, naast de geijkte bezienswaardigheden.
Meer informatie vind je hier.
- Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review - 16 september 2024
- Mainport Hotel Rotterdam review - 14 september 2024
- Landal parken; ervaringen leukste vakantieparken met zwembad - 14 september 2024
Leave a comment