Skip to Content

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten

Rotterdam is de grootste stad in Zuid-Holland, maar niet de hoofdstad, dat is Den Haag. Het is na Amsterdam ook de grootste stad van Nederland.

Rotterdam staat bekend om zijn grote haven (het is namelijk de twee na grootste haven ter wereld) en heeft een behoorlijk aantal populaire bezienswaardigheden, waarvan ik er een aantal met jullie ga delen. De leukste uitjes van natuurgebieden, tot speciale activiteiten of musea. 

Adventure City Rotterdam

Adventure City Rotterdam - Mamaliefde.nl

In- en outdoor klimpark Adventure City Rotterdam zit boordevol uitdaging voor iedereen. Voor de allerkleinsten (vanaf 4 jaar) zijn er nettenparcoursen, een puppy klimparcours, speleo en een kids & fun klimmuur. De oudere kinderen (vanaf 1.30 m) kunnen boulderen, in- en outdoor klimmen, in- en outdoor ziplinen, oefenen op de klimwand en nog veel meer.

Lees ook: Adventure City Rotterdam

Meer informatie vind je hier.

Belasting en Douane Museum

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Misschien denk je bij het woord belasting…dat kan nooit leuk zijn. Echter is dit uitje wel degelijk interessant te noemen. Want leuker kunnen ze het deze keer dus echt wel maken! Van urinebelasting tot slikkerstoilet, van fietsplaatje tot smokkelfiets, het komt allemaal voorbij.
In het museum is er voor kinderen altijd iets te doen! Je kunt een speurtocht doen of zelf op ontdekkingstocht gaan. Speurhond Doerak speelt graag met je mee op het DouaneDek. Daar beleef je avonturen te land, ter zee en in de lucht. Je kunt er zelfs een verjaardagsfeestje vieren.

Voor meer informatie kijk je hier.

Lees ook: Belasting en Douane Museum Rotterdam

Belevenissenboerderij Schieveen – Rotterdam

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Op de Rotterdamse belevenisboerderij is het altijd feest, voor jong en oud! Er is van alles te beleven: ravot in Speelnatuur van OERRR, knuffel met boerderijdieren in de knuffelweide of ontdek bloemen en planten in de tuin. Grootouders en ouders kunnen rustig een kopje koffie of thee op het terras drinken.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Belevenisboerderij Schieveen met speelbos bij Rotterdam

Diergaarde Blijdorp – Rotterdam

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam kijk je je ogen uit! Ook de allerkleinsten, want die kunnen heerlijk genieten vanuit de kinderwagen. Zo wandel je over de zeebodem tussen schitterde vissen, stoere haaien en relaxte zeeschildpadden. Fladderen de vlinders om je heen in de Amazonica, het vlinderparadijs waar je je ogen uitkijkt. Een bezoek aan Diergaarde Blijdorp is een leuke beleving voor het hele gezin. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Niet alleen met de diersoorten maar ook hun oorspronkelijke leefomgeving worden er zo goed mogelijk gereconstrueerd. In het park is een grote speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen klauteren en glijden van de glijbanen terwijl papa en mama genieten van een hapje en een drankje. Een prima uitje om het hele gezin een hele dag te vermaken.

Hier vind je meer informatie

Bounce Valley – Rotterdam

Overdekt kinderuitje; leukste indoor activiteiten of dagje uit met kind bij slecht weer als het regent - Reisliefde

Bounce Valley is een enorme hal vrijwel helemaal gevuld met een gigantisch luchtkussen, dat bestaat uit verschillende delen aan elkaar. Er zijn hindernisbanen, balruimte, glijbanen en nog veel meer. Kinderen kunnen hier zeker hun energie kwijt. De verlichting en muziek maken het helemaal af. Voor de ouders staan er tafels om toezicht te houden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Bounce Valley Rotterdam

Bungelland Kinderparadijs Rotterdam

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Kom spelen in een leuke overdekte binnenspeeltuin, waar van alles te beleven is voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Grote kinderen kunnen heerlijk spelen, klimmen en klauteren. Voor de kleintjes is er een aparte peuterzone. Ouders kunnen de kinderen altijd zien vanaf het terras. Drink een lekker kopje koffie, lees een tijdschrift en maak gebruik van de gratis WiFi! Door de ruime en overzichtelijke opzet is het leuk, maar vooral ook veilig.

Meer informatie vind je hier.

De Ontdekhoek

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

In Rotterdam, Zwolle en Lelystad is de Ontdekhoek te vinden. In de werkplaats kunnen kinderen van 4 tot en met 14 jaar proefjes doen en zo dus meer te weten komen over de wetenschap op een leuke manier. Maak bijvoorbeeld zelf chips van aardappelen of ontwikkel foto’s in een donkere kamer. Je kunt in ieder geval zelf kiezen uit meer dan 30 proefjes.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Ontdekhoek Rotterdam

Dutch Pinball Museum

Dutch Pinball Museum in Rotterdam Delfshaven - Reis-liefde.nl

Een museum waar je ook actief kunt deelnemen? Naast de vele bezienswaardigheden in het Dutch Pinball Museum kun je ook flipperend je jeugdherinneringen ophalen of nieuwe creëren. Met meer dan 100 werkzame flipperkasten vanaf het jaar 1900 tot vandaag de dag, komt elke generatie iets tegen uit zijn eigen jeugd.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dutch Pinball Museum

Euromast

Hij is maar liefst 185 meter hoog en je kunt er eten, drinken, slapen, feesten en zelfs abseilen; de Euromast. Toch is gewoonweg genieten van het uitzicht ook een goede optie. Als het helder weer is, kun je zelfs tot aan Antwerpen kijken, dat is gaaf hè? Eet op 100 meter hoogte een hapje met de kids en ga met de ronddraaiende Euroscoop tot aan 185 meter hoogte!

Meer informatie vind je hier.

Fun Forest Rotterdam

Fun Forest Rotterdam; klimmen met kinderen - Reis-liefde.nl

In het Kralingse bos vindt je dit klimpark met diverse parcours voor volwassenen, grote kinderen maar ook kleine kinderen. Na een veiligheidsinstructie en oefening mogen ze zelfstandig tussen de bomen door klimmen. Er zijn diverse hindernissen en obstacles om te overwinnen. Tussendoor zijn er ook ziplinen waarbij je van de ene kant naar de andere kant roetsjt. In het bos lopen medewerkers die waar nodig helpen. Na afloop kan je nog wat eten of drinken op het terras met uitzicht op het strand. Ook kan je hier een bootje huren.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Fun Forest Rotterdam; klimbos met kinderen

Futureland Rotterdam (Maasvlakte 2)

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Futureland: Beleef de haven van de toekomst. Voor kinderen vanaf een jaar of 8 (maar ook voor leergierige jongere kids), is dit een ontzettend interessant en leuk uitje! Hier kun je zien hoe de nieuwste havens van Rotterdam zijn opgespoten. In vijf jaar tijd is namelijk twintig vierkante kilometer zee omgetoverd tot een havengebied, waar Nederland vele tientallen jaren mee vooruit kan. Stap in de toekomst en vlieg bijvoorbeeld in 2035 over Maasvlakte 2. Zelf containers op een schip laden, terwijl je hoog en droog in de kraan zit, dat en nog veel meer, kan ook gewoon in FutureLand. Nathalie van Volgmama bezocht Futureland en schreef er een mooi verslag over dat je hier kunt lezen.

Wil je de website van tevoren uitpluizen dan kan dat hier.

Kids Marina

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Kids Marina is de waterattractie voor kinderen in Nederland. Stap aan boord van een van de kinderbootjes en voel je de kapitein. Varenderwijs krijgen de kinderen inzicht in de haven en haar functies en vaartuigen. De modelbootjes zijn door de kinderen zelf eenvoudig te besturen en worden aangedreven door elektromotoren. Een vaartochtje duurt twintig minuten inclusief schepen en ontschepen.

Meer informatie vind je hier

Lees ook: De leukste uitjes met kinderen in Rotterdam

Kunsthal Rotterdam

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

De Kunsthal in Rotterdam is niet alleen voor volwassenen een leuk uitje, maar ook zeker voor kinderen. Er zijn namelijk steeds wisselende exposities te zien en er is van alles te doen. De Kunsthal is voornemens om zich nog meer op het jongere publiek te gaan richten. Jongeren zijn tenslotte de toekomst. Vorig jaar was een succesvol jaar en daar willen ze natuurlijk graag op voort borduren. Houd vooral de website goed in de gaten!

Meer informatie vind je hier.

Kralingse Bos

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

In de Rotterdamse wijk Kralingen vind je het Kralingse bos. Een uitgestrekt natuurgebied dat geliefd is bij hardlopers, hondenbezitters en dagjesmensen. Hier kun je je makkelijk een dag vermaken met een wandeling door het bos, een bezoek aan de kinderboerderij met natuurspeeltuin en een kijkje in het hertenkamp. Om de dag compleet te maken kun je neerstrijken bij een van de restaurants aan de Kralingse plas. Wie gaat voor watersport, kan ook een zeilboot huren om de plas te verkennen.

Meer informatie vind je hier

Lees ook: Kralingse Plas strand, speeltuin & Kinderboerderij Kraal Rotterdam

Maritiem Museum met Professor Plons

Pietenschooltraining bij het Maritiem Museum Rotterdam - Reis-liefde.nl

We blijven nog even hangen binnen het onderwerp scheepvaart, want in Rotterdam is namelijk ook het Maritiem Museum te vinden. In dit museum ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga lekker mee op reis door het maritieme heden en verleden door de eigentijdse tentoonstellingen te bezoeken voor grote én kleine avonturiers. Door een 360 graden filmprojectie én de special effects lijkt het net of je je op platform op zee bevindt en of je tot drie kilometer onder water gaat. Dit en nog veel meer kun je beleven in het Maritiem Museum.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Maritiem Museum & Professor Plons speelhoek

Markthal Rotterdam

Markthal Rotterdam met kinderen; lekker eten bij de foodcourt - Reis-liefde.nl

Door nieuwe Europese regelgeving moest de verkoop van bijvoorbeeld vis, vlees en kaas in de buitenlucht aan steeds strengere eisen voldoen. Daarom dat op 19 november 2009 werd begonnen met het ambitieuze project om de meest unieke versmarkt ter wereld te bouwen. Naast een markthal is het ook een plek waar je bij één van de vele restaurantjes kan eten en zijn er woningen in aangebracht. De bijzondere vorm van het gebouw spreekt al tot de verbeelding, maar dat geldt ook zeker voor de binnenkant. Kunstenaar Arno Coenen creëerde het grootste kunstwerk ter wereld: de Horn of Plenty, de hoorn des overvloeds. Met haar oppervlakte van 11.000 m2 en heldere kleuren staat de creatie inmiddels ook wel bekend als ‘de Sixtijnse kapel van Rotterdam. De Markthal is gebouwd vlakbij de Rotte, de plek waar in 1270 Rotterdam werd gesticht. Bij de voorbereiding van de bouw vond men allerlei middeleeuwse objecten; van vazen en gereedschap tot talloze kanonskogels. Deze voorwerpen kan je nu bekijken vanaf de roltrappen en in de parkeergarage van de Markthal. Er zijn plannen voor een enorm reuzenrad naast de markthal waar je kan ontbijten, lunchen en dineren.

Lees ook: Markthal Rotterdam met kinderen; lekker eten bij de foodcourt

Mariniers Museum

Mariniersmuseum Rotterdam met kinderen - Reis-liefde.nl

Het Mariniersmuseum in Rotterdam is de plek waar je het stoerste onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht leert kennen. De mariniers zijn onze zeesoldaten, die sinds 1665 vechten op de grens van land en water. Bijzondere verhalen en beeldmateriaal van over de hele wereld geven een persoonlijke inkijk in het dagelijks leven van de mariniers, terwijl zij zich inzetten voor vrede en veiligheid.

In het museum ervaar je zelf hoe het is om voor even marinier te zijn. Daag jezelf uit op de hindernisbaan, speel de mitrailleurgame Vuur! of voel hoe zwaar het is om de rugzak van een marinier te dragen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Mariniers Museum Rotterdam

Miniworld Rotterdam

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Miniworld is de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux. In Miniworld duurt een dag slechts 24 minuten. Voor je het weet is het alweer nacht en zie je duizenden lampjes branden in het donker. Als het dan ineens weer ochtend wordt, ontwaken alle 27.000 inwoners en zie je de treinen rijden naar hun bestemming. Ook brengen de vrachtwagens hun lading naar de grootste miniatuurhaven van Europa. Hier ontdek je de wereld in het klein, vol met mooie en vaak grappige details. Ontdek op unieke wijze wereldstad Rotterdam, inclusief haar prachtige havens en omringende, echt typisch Nederlandse landschappen.

Meer informatie vind je hier.

Nederlands Fotomuseum

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Dit is hét nationale museum voor de fotografie met een indrukwekkende fotocollectie van meer dan 5 miljoen beelden. Het museum presenteert jaarlijks circa tien tentoonstellingen, Historische en hedendaagse fotografie, Nederlands én internationaal wisselen elkaar af.
Voor leerlingen van de basisschool is er momenteel een workshop Lomografie om te volgen en leerlingen op de middelbare school kunnen leren hoe ze een goede portretfoto moeten maken. Ook fotografie studenten kunnen er terecht om te leren hoe ze (digitaal) moeten archiveren.

Meer informatie vind je hier.

Outdoor Valley; Netadventure & Tubing – Rotterdam

Outdoor Valley Wintersport; Tubing & Net Adventure review met kinderen

Net Adventure is een speelkasteel en trampolinepark voor kinderen van 5 t/m 14 jaar. Klauter het parcours in en spring, meters boven de grond, zo hoog als je kan. Doordat er ook netten aan de zijkanten zitten hoef je niet bang te zijn dat je verkeerd terecht komt. Ook kan je hier Tuben. Via de lopende band lift ga je naar boven. Eenmaal boven aangekomen kies je zelf welke van de drie tubingbanen je wilt doen. Kies voor de twee banen naast elkaar en race tegen je vrienden op de maar liefst 110 meter lange funbanen. Of ga voor de extremebaan van 120 meter lang met twee enorme kombochten. Deelnemen kan al vanaf 5 jaar!

Lees ook: Outdoor Valley Rotterdam

Meer informatie vind je hier.

Pannenkoekenboot Rotterdam

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

75 minuten varen en onbeperkt pannenkoeken eten, dat klinkt goed toch? Op het buffet staan versgebakken spek-, appel- en naturelpannenkoeken én allerlei gerechten om de pannenkoeken mee te garneren, zoals kaas, ham, vruchtjes, jam en ei. Voor de kinderen is er in het ruim van de Pannenkoekenboot een grote ballenbak en ook zijn er voldoende kleurplaten om te kleuren. Ouders kunnen na het eten even lekker uitwaaien bovenop het dek…en met mooi weer gewoon lekker buiten eten.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Pannenkoekenboot Rotterdam met kinderen

Plaswijckpark

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

In het park vind je een grote speeltuin met draaimolen, klimrekken, schommels en avontuurlijke zandspeeltuin voor de jongere kinderen. Achter de speeltuin ligt een kleine dierentuin met herten, lama’s en aapjes. Wie nog geen genoeg heeft van de speeltuin, kan ook nog een rondje op het meer fietsen met een waterfiets. In het park zijn er 8 speelwijcken: speeltuin, verkeerstuin, havenspeeltuin, binnenspeeltuin, boemeltrein, rondvaart, waterfietsen en apenspeeltuin. Nieuw in het Plaswijckpark is speelhuis Het Huis in de Heuvel. Lekker trampoline springen op de bedden in de slaapkamer, met badschuim spuiten in de badkamer of klauteren door geheime tunnels en gangen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Plaswijckpark Rotterdam; (Indoor) speeltuin, dierentuin en nog veel meer!

Remastered Experience – Rotterdam

Remastered Experience Rotterdam review & ervaringen- Reis-liefde.nl

Ervaar wat je nog nooit hebt meegemaakt: De oude Hollandse Meesters bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters. De beste Nederlandse digitale studio’s hebben een nieuwe wereld gecreëerd. Een wereld waarin je wordt meegenomen in een optocht van de wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch, waarin je wordt ondergedompeld in de kleurrijke taferelen van Van Gogh en waarin je kunt dansen op de beat van Mondriaans “Victory Boogie Woogie”.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Remastered Experience Rotterdam

Speeldernis

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Natuurspeeltuin De Speeldernis is een bijzondere speeltuin in Rotterdam, ingericht met natuurlijke elementen en materialen. Inmiddels bestaan we al ruim 15 jaar! In De Speeldernis bieden we kinderen de ruimte om zelf avonturen te beleven, vies te worden, te struinen en aan te rommelen. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs grenzen te verleggen en de natuur in de stad te verkennen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Speeldernis

Speelfabriek – Rotterdam

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

De Speelfabriek is een speelwerkplaats voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Een plek waar je zelf dingen kunt maken! En bijna alles mag je ook mee naar huis nemen. Wedstrijdjes racen met eigengefabriceerde race-auto’s, tekeningen maken zoals de zandtovenaar, zeep maken, met de vliegbuizen spelen, knikkerbanen aanleggen, je zelfgemaakte boot uittesten, een milkshake fietsen, frieten bakken en een ansichtkaart maken om ook opa en oma te laten weten dat het leuk was. En nog veel meer…

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Speelfabriek Rotterdam

Spido Havenrondvaart

Spido verwelkomt je graag aan boord voor een ontdekkingstocht door de havens van Rotterdam. Aan de voet van de Erasmusbrug vaart Spido vrijwel dagelijks uit voor een verrassende rondvaart. Middenin het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleef je een memorabele vaartocht door één van de grootste zeehavens ter wereld. Je ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan je voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 75 minuten lang boeiend met heldere uitleg. Je wordt in beeld en geluid volledig geïnformeerd over de vaarroute.

Meer informatie vind je hier.

SS Rotterdam

Naast dat je op de SS Rotterdam kunt logeren, kun je er ook voor kiezen om met één van de rondleidingen mee te gaan. Je bezoekt alle ruimtes, waaronder de machinekamer en de kapiteinskamer. Ook kun je de Grand Ballroom bezoeken en zo een klein beetje ervaren hoe het er vroeger tijdens een cruise aan toe ging. In het Experience Center op het Lower Promenade Deck bekijk je een korte film, waarin je mee op reis genomen wordt van Rotterdam naar New York en dat binnen enkele minuten. Lees vooral ook het uitgebreide verslag over SS Rotterdam van KidsErOpUit.

En kijk hier voor nog meer informatie op de website.

Swan Market – Rotterdam

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

De Swan Market is een lifestyle markt voor jong en oud, waar een erg divers creatief aanbod te vinden is om te shoppen. Zoals handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, betaalbare kunst en toffe interieuritems worden aangeboden. Naast deze spulletjes staan er altijd heel veel leuke aanbieders van leuke kinderspulletjes.

Naast al het shop-plezier word je verwend met heerlijke eten en drinken, aangeboden door authentieke foodtrucks en live muziek. Voor de kinderen is er onder andere een springkussen en een draaimolen. De sfeer is er gemoedelijk en echt een aanrader om een bezoekje aan te brengen.

Hier vind je meer informatie.

Trammuseum Rotterdam

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Bekijk in dit museum (bijna) alle type trams die ooit in Rotterdam hebben rondgereden. De totale collectie bestaat uit ruim 60 trams, 20 bussen en een metrorijtuig. Een deel van deze unieke collectie is te bekijken in de voormalige tramremise aan de Kootsekade.
Het Trammuseum Rotterdam is gevestigd in de remise Hillegersberg aan de Kootsekade 19 in Rotterdam en uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Van maart tot en met oktober zijn de trams voor publiek opgesteld op de open museumdagen. Het museum is op andere dagen op aanvraag voor groepen geopend. Check voor meer informatie en de openingstijden de website.

Meer informatie vind je hier.

Villa Zebra

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Tentoonstellingen en workshops met beeldende kunst voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar, dat biedt Villa Zebra. Door middel van het beantwoorden van vragen en het doen van opdrachten, ontdekken de kinderen meer over de kunstwerken en het onderwerp van de tentoonstelling.

Voor kinderen van 3 t/m 6 jaar is er de semipermanente tentoonstelling ‘ZELF!’. Deze semipermanente tentoonstelling is volledig ingericht voor peuters en kleuters om zelf te ontdekken. De installaties zijn gemaakt door de kunstenaars: Jeannette Ephraïm, Alice Hoogstad, Nanna Koekoek & Renée Reijnders & Geeske de Graaff en Birgit Verwer.

Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar zijn er wisselende exposities. Op de blog van Avonturen Sparen lees je over “Diep in het Bos”, overigens momenteel nog steeds te bezoeken. Bij de entree krijg je een zaklampje, waarmee je het donkere bos in gaat.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Dagje uit Villa Zebra Rotterdam Zelf

Wereldmuseum Rotterdam

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Het Wereldmuseum laat in de (permanente) tentoonstelling “De Collectie 2.000”, maar liefst 2.000 topstukken uit de museumcollectie zien. Dit is slechts een klein deel van de gehele verzameling. De hele museumcollectie telt namelijk rond de 100.000 voorwerpen en 100.000 foto’s (daterend vanaf ca. 1860), albums, prenten, geografische kaarten en atlassen, tekeningen, dia’s en affiches. Leuk voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. En ook leuk: kinderen t/m 12 jaar mogen ook nog eens gratis naar binnen.

Meer informatie vind je hier.

Overnachten in Rotterdam met kind

Rotterdam is trouwens ook perfect te combineren met een nachtje weg!

SS Rotterdam

Wat dacht je bijvoorbeeld van overnachten in SS Rotterdam. Dit is een voormalig schip van de Holland-Amerika Lijn, dat kamers naast de haven biedt, in de wijk Katendrecht. De accommodatie is voorzien van 2 restaurants met een open keuken, gratis WiFi in de openbare ruimtes en authentieke scheepshutten. De evenementenhal Ahoy vindt u op minder dan 4 km afstand. De kamers met klimaatbeheersing van het ss Rotterdam Hotel en Restaurants zijn ingericht in een jaren 50-stijl en voorzien van koffie- en theefaciliteiten. Verder hebben ze gratis WiFi, een minibar en een zithoek met een flatscreen-tv. In het stijlvolle restaurant Club Room worden gastronomische gerechten geserveerd. Het moderne restaurant Lido biedt een ruim terras en tal van lichte maaltijden, waarvan sommige zijn bereid met lokale ingrediënten. Voor cocktails kunt u terecht in de bar Ocean. Tijdens uw verblijf kunt u het schip bezichtigen en meer leren over haar geschiedenis. Een gratis pendeldienst brengt u naar metrostation Rijnhaven, waarvandaan het centrum van Rotterdam gemakkelijk bereikbaar is.

Meer informatie vind je hier.

Hotel New York

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Het karakteristieke Hotel New York staat garant voor een leuk verblijf in Rotterdam. Dit voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn (cruiselijn) biedt uitzicht op de skyline van Rotterdam en heeft authentieke kenmerken. De hotelkamers zijn uniek in hun vorm en kleuren. Alle kamers zijn ruim en hebben hoge plafonds. Er zijn airconditioning en gratis WiFi beschikbaar. Op de begane grond vindt u het café-restaurant. U kunt à la carte eten, een eenvoudige maaltijd bestellen, of heerlijk uitgebreid dineren. De keuze is aan u, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Er is een tweede restaurant- en cocktailbar in het souterrain, genaamd NY Basement. Hotel New York heeft tevens een boek- en cadeauwinkel. Bij mooi weer kunt u buiten op het terras zitten en van de zon en mooi uitzicht op het water genieten. Vanuit Hotel New York kunt u de skyline van Rotterdam, de haven en de rivier zien. Het hotel heeft een watertaxi die u naar de Veerhaven of het centrum kan brengen.

Meer informatie vind je hier.

Stayokay Rotterdam

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Stayokay Rotterdam ligt in Rotterdam, op 3,8 km van de Erasmus Universiteit, op 5 km van Diergaarde Blijdorp en op 6 km van het Plaswijckpark. Het biedt accommodatie met een terras en gratis WiFi. Dit appartement is gevestigd in een gebouw uit 1985, op 6 km van Ahoy Rotterdam en op minder dan 1 km van het Navy Museum of Royal Navy. Het appartement heeft 2 slaapkamers, 1 badkamer, een televisie, een eethoek, een volledig uitgeruste keuken en een patio met uitzicht op de stad.

Lees ook: Stayokay Rotterdam

Meer informatie vind je hier.

Mainport Design Hotel

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Het luxe 5-sterrenhotel Mainport Design Hotel ligt aan de oever van de Maas in het centrum van Rotterdam en biedt gratis WiFi en gratis toegang tot de Spa Haven en Wellnessclub H20, die een overdekt zwembad heeft. Met de metro bent u in 5 minuten bij het centraal station van Rotterdam. Het hotel heeft een terras aan het water en een eigen aanlegsteiger, die toegankelijk is voor de boottaxi en partyschepen. 

De designkamers van Mainport Design Hotel zijn individueel ingericht in een luxe omgeving. Alle kamers zijn uitgerust met een speciaal XXL-bed met 4 lagen, een bubbelbad en inloopdouche. Sommige kamers zijn voorzien van een eigen spabad en een Finse sauna. Ze beschikken over airconditioning, een flatscreen-tv, een spiegel-tv, een bureau en een minibar. Elke kamer is voorzien van individuele airconditioning, een Illy-espressomachine, strijkfaciliteiten, badjassen en slippers. 

Er wordt elke ochtend een live-cooking ontbijtbuffet geserveerd in restaurant Down Under. ’s Avonds kunt u genieten van een à-la-cartemenu bij Mainport Hotel. De cocktailbar On the Rocks schenkt een grote verscheidenheid aan drankjes. Spa Haven biedt een breed scala aan wellnessfaciliteiten, waaronder een panoramasauna met uitzicht over de skyline van Rotterdam, een Turks stoombad, een hamam, douches met scrubs, massages en lichaamsbehandelingen. U kunt aan uw conditie werken in de Life Fitness Gym naast de spa of gaan zwemmen in de Wellnessclub H2O.

Lees ook: Mainport Hotel Rotterdam review

Meer informatie vind je hier.

Novotel Brainpark Rotterdam

Rotterdam met kinderen; 30x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Het moderne 4-sterrenhotel Novotel Rotterdam Brainpark bevindt zich op 13 minuten rijden van het stadscentrum. Dit hotel biedt moderne, ruime accommodaties met gratis WiFi en een panoramisch uitzicht over Rotterdam. U kunt tegen een toeslag gebruikmaken van privéparkeergelegenheid. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en een comfortabele zithoek. Uw eigen badkamer is uitgerust met een bad, een dubbele wastafel en gratis toiletartikelen. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met verschillende soorten brood, fruit en lekkernijen. Het eigen restaurant van het hotel serveert een gevarieerd internationaal menu in een stijlvolle omgeving. Er is ook 24-uursroomservice beschikbaar. Het Novotel beschikt verder over een fitnesscentrum op de 17e verdieping met een weids uitzicht over de skyline van Rotterdam. Daarnaast zijn er 2 computers met gratis internet in de lobby en een speciale speelhoek voor de kinderen met onder meer een Xbox.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Novotel Rotterdam Brainpark

Wat is jouw favoriete uitstapje in Rotterdam?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Christel schreef:

    super!! dankjewel voor deze superhandige lijst!

  2. Nova schreef:

    Dankjewell dit is wat ik zocht x

  3. Leon schreef:

    Precies wat ik zocht: een site met leuke attracties voor kinderen in R’dam. Thanks voor posten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.