Skip to Content

Royal Christmas Fair Lange Voorhout Den Haag

Royal Christmas Fair Lange Voorhout Den Haag

Van donderdag 12 tot en met maandag 23 december wordt het romantische Lange Voorhout maar liefst 12 dagen lang omgetoverd tot de Royal Christmas Fair. Deze unieke en sfeervolle kerstmarkt vindt dit jaar voor de zesde maal plaats in het centrum van Den Haag.

Een stad vol licht

Royal Christmas Fair Lange Voorhout Den Haag - Kerstliefde.nl

Te midden van het Binnenhof, Paleis Noordeinde, ambassades, musea en sfeervolle winkelgebieden als de Denneweg, de Plaats, het Hofkwartier en het Noordeinde strijkt in december de Royal Christmas Fair weer neer. Met meer dan 100 kersthuisjes, een verlichte hemel in de vorm van 100.000 twinkelende LED-lichtjes in de bomen en de prachtige omgeving staat de kerstmarkt ook dit jaar garant voor een ultieme, haast on-Nederlandse, kerstsfeer.

Op zaterdag 1 december is boven zee bij Scheveningen voor het eerst in Nederland de Light Air Show te zien waarbij verlichte vliegtuigen en helikopter een adembenemende show boven zee presenteren. Tijdens Scheveningen Light Walk wandelen zaterdag 8 december tienduizenden deelnemers langs lichtkunst in de badplaats.

Vanaf zaterdag 8 december dingen ruim 75 ondernemers in de Binnenstad mee om de prijzen te winnen voor TINK Amazing Shop Windows, de grootste winteretalagewedstrijd van Nederland. Van donderdag 27 t/m zondag 30 december fonkelt Madurodam bij VONK18, waarbij je Nederland letterlijk in een ander licht beleeft.

Op het strand voor het Kurhaus is iedere zondag in december prachtig Wintervuurwerk te zien (m.u.v. 30 december), woensdag 26 december brandt het Vreugdevuur Scheveningen en het oudejaar sluit je af aan de Hofvijver met het landelijke aftelmoment en bijbehorende Vuurwerkshow.

Have A Royal Winter

Have A Royal Winter is het feestelijke winterprogramma van Den Haag, dé winterstad van Nederland. Een kleine greep: de Royal Christmas Fair, het Groot Kerstcircus en Carnivale, de schaatsbaan bij het Kurhaus, shoppen in de extra sfeervolle binnenstad, oudejaarsconferences, concerten en musea, lichtkunst op het Kurhaus en de Ridderzaal, het Vreugdevuur en de traditionele Unox Nieuwjaarsduik.

Er is voor ieder wat wils, van jong tot oud, voor elke portemonnee. Kom het beleven en Have a Royal Winter!

Royal Christmas Fair

De Royal Christmas Fair strijkt ook dit jaar weer neer midden in het historisch centrum van Den Haag aan misschien wel de mooiste laan van Nederland. Te midden van het Binnenhof, Paleis Noordeinde, ambassades, musea en sfeervolle winkelgebieden als de Denneweg, de Plaats, het Hofkwartier en het Noordeinde.

Door de unieke locatie is een bezoekje aan de Royal Christmas Fair uitstekend te combineren met een dagje of nachtje Den Haag. Een middag shoppen in de binnenstad, uitwaaien op het strand van Scheveningen of genieten in één van de vele restaurants of gezellige kroegen.

De programmering op en tijdens de Royal Christmas Fair is enorm veelzijdig. Naast de sfeervolle aankleding met vuurtjes en veel lichtjes zijn er kerstacteurs, (kinder)koren, de enige echte Kerstman, culturele activiteiten en voorstellingen.

Wat je dit jaar absoluut niet mag missen?

  • Christmas Sing Along: De kelen kunnen alvast gesmeerd worden, want tijdens deze Christmas Sing Along kunnen bezoekers hun favoriete liederen zingen in een haast magische sfeer.
  • Gospel Night op: Een professioneel koor, een organist en een dirigent zijn de elementen die garant staan voor een swingende en sfeervolle avond.
Royal Christmas Fair Lange Voorhout Den Haag - Kerstliefde.nl

Gezellig (Winter)shoppen tot laat

Binnenstad Den Haag is in november en december de ideale bestemming voor een dagje (winter)shoppen. Bekende warenhuizen als de Bijenkorf staan op loopafstand van hippe modeboetieks en conceptstores. Op de Grote Marktstraat kan het winkelend publiek in het weekend, genieten van entertainment op straat zoals koren en straattheater, en zich opladen bij de Royal Christmas Fair Food Market, sfeervolle foodtrucks en winters entertainment in de stijl van de Royal Christmas Fair.

Ook organiseert de Denneweg op de vrijdagen en zaterdagen voor het eerst de Denneweg Winter Days met sfeervol winterentertainment. De winkels in de binnenstad zijn in aanloop naar de feestdagen extra lang geopend zodat echt iedereen tijd heeft om het prefecte kerstcadeau te vinden. Op Nieuwjaarsdag zijn ook een aantal grote warenhuizen in de Binnenstad Den Haag geopend.

Praktische informatie

De Royal Christmas Fair is dagelijks geopend van 12.00 – 21.00 uur en gratis toegankelijk. Het evenement is goed bereikbaar per auto, fiets en OV en op loopafstand van het Centraal Station. De entrees van de kerstmarkt zijn bij de Kloosterkerk (hoek Parkstraat/Lange Voorhout), Hotel Des Indes (Denneweg) en aan het Tournooiveld.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.