Skip to Content

RTL Telekids Familiefeest concert recensie

RTL Telekids Familiefeest concert recensie

Kinderen horen wel eens van grotere broers en zussen of de ouders dat zij naar een concert gaan, maar zelf? Van Hoorne Entertainment en RTL Telekids brengen daar verandering in. Met een echt RTL Kids familiefeest; een concert voor jong en oud. Met de karakters die de kinderen kennen van tv.

Naast een uur durend concert is er een heel programma omheen zodat je er een klein dagje uit van kan maken. Vandaag waren de eerste voorstellingen; maar liefst drie op een dag gedurende drie dagen. Tijdens de perspresentatie kregen we al een voorproefje en was het vijf maanden wachten, maar dat was absoluut de moeite waard. Het was echt een feest!

RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde
RTL Telekids Familiefeest concert recensie - Reisliefde

Voorprogramma Telekidsplein

Het was schitterend weer en rustig op de weg dus waren we er ruim op tijd. Konden we nog even buiten in het zonnetje genieten terwijl het steeds drukker werd. Zodra de deuren opengingen kwamen we met een stroom naar binnen. Aan de linkerhand hebben ze balies voor het ophalen van kaartjes etc. Bij de ingang worden ze gescand. Daarna zien de kinderen al een aantal van hun helden. Waaronder Brandweerman Sam.

De rij die er stond viel me in eerste instantie niet op, ik dacht dat ze stonden voor de stand daarnaast. Daar stonden allemaal kleurtafels waar dochterlief meteen op af stormde. Terwijl zoonlief meeging in de rij om zijn grote held een handje te geven en een foto te maken. Een half jaar geleden vond hij dat nog te eng 😉

Brandweerman Sam was slechts één van de helden, zo had je de Playmobil superfour, Bolo, Super Wings, Lego (Nexo Knight & Ninjago), Chloe’s Toverkast (Chloe), Bibaboerderij (Bart & Bibi) en Junior. Ze staan verspreid over de zaal, dus het is even kijken wie je waar vindt. Daarnaast zijn er meerdere attracties zoals een treintje waarmee kinderen een rondje kunnen rijden en een draaimolen. Echt gericht op peuters en kleuters. Ook kun je voor een kleine bijdrage Oudhollandse Spelletjes spelen waarvan de opbrengst naar Stichting Lach voor een Dag gaat, kan je pannenkoeken (frisbee’s) werpen etc.

Daarnaast zijn er diverse stands met heel veel zoetigheid en lollies die de kinderen natuurlijk van grote afstand al zien. In de achterste hoek is er een terras en bar voor eten en drinken. Vlak bij de ingang is er echter een stand waar je consumptiemuntjes moet halen. Zodra je binnenkomt zijn er ook diverse karren waar je onder andere lichtgevende oortjes of andere speeltjes met licht kan kopen. In de concertzaal vond ik die trouwens wel storend.

Het RTL Telekids Familiefeest

Een kwartier voor het begin van de show wordt dat omgeroepen. Voorafgaand aan de show heb je een kort optreden van de Telekids Musicalschool, dat wordt niet aangegeven. Die duurt maar vijf minuten, en was erg snel afgelopen waardoor wij dat gemist hebben. Daarna waren er wel andere dansers zodat je toch iets hebt om naar te kijken.

Het concert is helemaal in het teken van feest. En bij feest hoort natuurlijk taart! Op het podium vind je dan ook een mega slagroomtaart. Aan de zijkanten vind je twee beeldschermen waarop stukjes video te zien zijn of de show gevolgd wordt. Het begint met Wardo Wonder die de uitnodigingen heeft voor het feest. Helaas verdwijnen die op miracauleuze wijze. Aan presentatoren Hans en Grietje die natuurlijk een expert zijn op het gebied van terugvinden de taak om de uitnodigingen voor alle vriendjes terug te vinden. Dat doen ze op een leuke manier waarop ze zoveel mogelijk het publiek, inclusief de papa’s en mama’s proberen te betrekken.

Alle karakters zingen en dansen een liedje waarbij de kinderen natuurlijk mee mogen doen en dansen. Stil zitten hoeft niet. Onder andere Fien & Teun, Jul & Julia, Pipo de Clown en Mamaloe (compleet met woonwagen), Ernst en Bobbie, Assepoester, Rapunzel, Sneeuwwitje en Raak! komen voorbij. Halverwege zit er nog een leuke wending in de rode draad. Het finalelied is pure nostalgie voor de papa’s en mama’s die opgegroeid zijn met Telekids met Carlo en Irene.

Mijn kinderen vonden het geweldig, met name de jongste. Hij zat echt op het puntje van zijn stoel en telde echt mee met zijn vingers hoeveel uitnodigingen er nog gevonden moesten worden. De muizen hebben heel veel indruk op hem gemaakt, net als het boerderijlied van Fien en Teun waarbij de dierengeluiden werden nagedaan en Sita als prinses Assepoester in een schitterende blauwe baljurk. Dochterlief was ook groot fan van de prinsessen, met name Rapunzel.

https://www.youtube.com/embed/xXoknqg-53E
https://www.youtube.com/embed/nFzOgPctI6U

Het was wel een beetje jammer dat het niet mogelijk was om Thomas de trein op het podium te laten komen, maar logisch vanwege de rails en goed opgelost met een korte extra show. Ook Brandweerman Sam had daar best zijn opwachting mogen maken. Nu had Raak drie nummers achter elkaar, terwijl mijn kinderen ze niet kennen en het na één nummer wel gezien hadden.

Naprogramma; Dierenplein

Als je rechts de zaal uitgaat kan je doorlopen naar het dierenplein. Die zoals de naam het al zegt in het teken staat van dieren. Want welke kinderen houden daar nu niet van? Er is onder andere een echte kinderboerderij met eenden, varkentjes, lama, ezels, paarden, schaapjes en meer. Ook is er een stal met kleine kuikens, biggen en loopt er een lammetje rond. Ook al is het druk, de dieren zijn dit duidelijk gewend en gaan hun eigen gang. Ze vinden het prima om geaaid te worden.

Het populairste in deze zaal is het paardrijden, daar staat dan ook een megalange rij. En je kan een rondje op de skelters en zo een echt diploma verdienen! Langs de zijkant staan er stands van diverse dierenorganisatie zoals de Slakkenman met reuzenslakken en konijnen. Je kan je laten schminken, er is een show met prijsvragen, poppenkast en ook hier weer een springkussen. Ook vind je hier de Bi Ba Boerderij en de televisieset van Fien en Teun. Zodra mijn kinderen die hadden gespot moesten ze even wat energie kwijt en was er geen tijd meer voor de rest. Er is gewoon teveel te zien en doen.

Drie kwartier na het einde van de show is er een Telekids Parade waarbij de sterren een korte parade doen. Vanaf de ingang van het plein, tot aan de ingang back-stage loopt een weg die is gemarkeerd met grijze vloertegels. Je wordt gevraagd daarachter plaats te nemen. Daar komen de auto’s met Jul & Julia, meneer Kaasschaaf en mevrouw Suikerspin voorbij, de dames van Raak, Ernst! en Bobbie, maar ook de prinsessen. Waarbij Sneeuwwitje zich onsterfelijk heeft gemaakt voor onze dochter door haar een handkus te geven en liep zoonlief naar Assepoester om haar een handje te geven 😉 De parade sloot af met de Dikke Controleur en Thomas de Trein.

Tips voor bezoek

 • Je kan gratis parkeren voor de deur, er is meer dan voldoende parkeerplaats. Iedere starttijd heeft een ander veld zodat je niet ver hoeft te lopen naar de ingang.
 • Parkeren is gratis! Geen gedoe met parkeermuntjes of kaartjes, na afloop kan je meteen wegrijden.
 • De deuren blijven gesloten tot precies een uur voor de start van het concert. Als je iets eerder bent kan je lekker buiten in het zonnetje zitten en hoef je binnen niet direct in de rij te staan.
 • Het kan binnen snel warm worden, zorg dus dat je iig een flesje water mee hebt en niet te dik bent aangekleed.
 • Er staan in beide zalen springkussens, makkelijke schoenen zijn dus handig.
 • Tijdens het voorprogramma is er een korte show van Thomas de Trein, daar staan een paar rijen met stoelen. Als je wilt gaan wees er dan snel bij. Veel ouders staan er omheen, dus dan zie je niet veel meer.
 • Bedenk vooraf met welke karakters je op de foto wil en ga daar in de rij staan. In principe lopen de rijen snel door, maar alle figuren is niet haalbaar.
 • In de zaal is het vrij donker, houd daar rekening mee als je foto’s maakt.
 • Tijdens het concert mag je foto’s en filmpjes maken (en wordt je gevraagd dat te delen op social media 😉 ). Alleen met flits mag niet.
 • Als je wat wilt eten en drinken heb je consumptiemuntjes nodig. Die koop je aan het begin van de zaal.
 • Op de tribune mag je geen eten en drinken mee nemen.
 • Kinderwagens kunnen ook niet mee, die kan je onder de tribune plaatsen.
 • Kijk tijdens het concert ook eens naar het plafond 😉
 • Aan beide zijden van de zaal zijn er toiletten, nu gaat de rij heel vlot. Maar houd rekening met een paar minuten wachttijd als je kind net zindelijk is. Er zijn aparte verschoningsruimtes voor kinderen met een luier.

Meer informatie vind je hier!

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Willem de vries schreef:

  Leuke review alleen kan ik mij echt Niet vinden in je reactie over Raak. Dat jouw kinderen misschien niet behoren tot de doelgroep. Mijn kinderen en een hele hoop anderen in de zaal zeer zeker wel. Ik vond het juist top dat raak 3 liedjes deed. En allen van wat ik hoorde het nieuwe album. (Dit werd ook bij de stand verkocht, waar wij ook nog eens en op de foto konden en kleurplaten meekregen En van de man achter de stand 2 bandjes kregen bij de cd. Kinderen zijn echt verwend!). Pipo de xlown vonden mijn kinderen dan weer niet leuk. Stond veel te hard. Boerderijplein was wel leuk maar had het idee dat kinderen liever wat langer op telekids plein wilden blijven

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.