Skip to Content

Goede rugzak voor kinderen

Goede rugzak voor kinderen

Als je kind naar een kinderdagverblijf of naar school gaat heeft hij / zij een rugzak nodig om het tienuurtje en ook de lunch mee te kunnen nemen. Naar mate ze ouder worden zullen er ook gym- en wellicht zwemkleren mee naar school moeten. En gaat de rugzak mee op schoolreisjes. Ook als je zelf een dagje uitgaat is het handig als je kind zelf een eigen rugzakje kan dragen met wat eten / drinken.

Zelf nemen wij de rugzak ook altijd mee met een autovakantie; zij mogen dan zelf de rugzak vullen met speelgoed; vol is vol. Zo kunnen ze toch zelf kiezen wat ze mee willen nemen, maar is het niet teveel (of te groot) en kan het ook makkelijk weer opgeruimd worden.

De eerste rugzak

Goede rugzak voor kinderen - Reis-liefde.nl
© Kidslabel

Nu hoeven kleuters en schoolkinderen nog niet veel mee te nemen, als ze ouder zijn komt daar misschien nog wat huiswerk bij. Zware boeken en andere schoolspullen zijn nog niet nodig. Toch is het verstandig om een goede kinderrugzak te kiezen, ook al is het niet zwaar voor een kind, is het al snel veel.

Een tas van maximaal 6 liter is meer dan voldoende en zorgt ervoor dat je kind niet teveel gaat tillen. Een grotere rugzak zit al snel te vol en draagt niet fijn voor je kind. Heel leuk, en knuffelbaar, is bijvoorbeeld de Teddy rugzak.

Waar voldoet een goede kinderrugzak aan?

Goede rugzak voor kinderen - Reis-liefde.nl
© Kidslabel

Het verkeerd dragen van een kinderrugzak zorgt voor een onevenredige belasting met als gevolg dat er scheefgroei ontstaat in de wervelkolom. Op een latere leeftijd kan dit ervoor zorgen dat er dus gezondheidsproblemen ontstaan.

Een goede rugzak is niet alleen fijn voor naar school maar ook handig voor een dagje uit, bijvoorbeeld voor het jaarlijkse schoolreisje of naar de gymzaal. Het is dan handig als ze zelf hun eigen rugzak kunnen dragen en niet de hulpmoeder die overal mee hoeft te slepen.

Een kinderrugzak is ook stevig en zorgt voor ondersteuning. Bijvoorbeeld een leren ondergrond zodat hij niet snel kapotgaat als hij op de grond gezet wordt, en met een stevige bodem. Aan de achterkant gewatteerde riemen die je kan verstellen zodat hij goed op de juiste hoogte ingesteld kan worden. 

Heel handig zijn ook rugzakken met een labeltje waarin je de naam van het kind kan vermelden plus je telefoonnummer. Zodat, als hij gevonden wordt, hij weer terugbezorgd kan worden aan de rechtmatige eigenaar.

Rugzak voor middelbare school

Als je kind naar de middelbare school gaat zijn er nog wat andere dingen waar je op moet letten:

  • De inhoud; past er bijvoorbeeld een laptop in? En heeft de tas een inhoud van 20 tot 45 liter voor alle schoolboeken?
  • Zit hij comfortabel; gepolsterde schouderbanden zorgen ervoor dat ze niet in je schouders gaan snijden en een gepolsterd rugpand, met of zonder ventilatie, om te voorkomen dat de spullen in je rug gaan steken.
  • Opbergmogelijkheden; het is fijn als er een indeling zit aan de binnenkant zodat je handig de laptop, boeken, lunchtrommeltje en pennen kan opbergen en je niet iedere keer hoeft te zoeken.

De juiste rugzak voor de middelbare school

-ADVERTENTIE-https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.532.0_nl.html#goog_558338064

Een rugzak kiezen voor de middelbare school is even goed nadenken aan welke eisen de rugzak moet voldoen. Wat moet er allemaal mee? En hoeveel? Uiteraard wil de brugpieper ook nog dat hij of zij er niet mee voor aap loopt…Inhoudtoon

Lekker goedkoop?

Toen mijn oudste naar de middelbare school ging, vonden we het overdreven om zo’n peperdure rugzak aan te schaffen. Op de basisschool voldeden de rugzakken die de supermarkt ieder jaar aanbood, prima. En voor het bedrag van deze rugzakken kon ik er tien kopen voor de prijs van zo’n merkgeval. Wist ik veel…

Maar we waren er al snel achter dat in dit geval duurder ook echt beter was. Kindlief deed hooguit een week of vier met zo’n supermarktgevalletje en dan was alweer de rits kapot of een naad uitgescheurd. Dus zwichtten we en gingen op naar de winkel om een peperdure Eastpak te kopen, waar iedereen mee liep. Natuurlijk wel een groote, want er moesten immers veel boeken in.

Goed, dat was fout nummer twee. Want in de zomervakantie smeekte onze brugsmurf of we alsjeblieft een andere tas konden gaan kopen. De tas was véél te groot en hij liep echt voor gek met zo’n zogenaamde dubbeldekker.

Oké, opnieuw naar de winkel en jawel, toen was het ook goed. Nu, tien jaar later, heeft hij deze rugzak nog altijd in gebruik! De andere kids kregen dus in 1x een degelijke tas 😉 .

Prima draagcomfort

De hele dag lang met de tas overal heen sjouwen en dan ook nog op de fiets van en naar huis. Een rugzak die daarbij goed zit, is natuurlijk veel fijner dan een rugzak die ergens een beetje ronddwarrelt. Kies een rugzak met gewatteerde schouderbanden, dat zit een stuk fijner. Een rugzak met rugventilatie kan bij lange eindes op de fiets ook erg fijn zijn.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.