Skip to Content

Tips drukke of rustige dagen pretpark / dierentuin etc

Tips drukke of rustige dagen pretpark / dierentuin etc

Een dagje weg is heerlijk, zeker als het niet te druk is op de plek waar je heen wilt gaan. Op wat voor momenten kun je dus het beste gaan? We zijn op zoek gegaan naar handige tips om het beste tijdstip te bepalen voor jouw dagje weg naar de dierentuin, een pretpark of bijvoorbeeld de Wellness!

Welke dagen zijn het rustigst voor een dierentuin of pretpark?

Wil je een dag genieten van een pretpark of een dierentuin? Dan is het fijn als het niet te druk is. Zeker bij een pretpark kunnen de wachttijden hopeloos lang worden en is de lol er al snel vanaf. Het ligt natuurlijk voor de hand, maar naar een bekend attractiepark gaan in het weekend of in een vakantieperiode betekent praktisch altijd lange wachtrijen en veel drukte.

Omdat ouders moeten werken of kinderen naar school gaan, zijn dit immers de dagen dat veel mensen eindelijk wel kunnen. Je kunt dus het beste kiezen voor niet voor de hand liggende dagen.

In het weekend of doordeweeks

Zit je toch aan de weekenden vast? Kies dan voor de zaterdag. Op zondag is bijna iedereen vrij en zijn er voor de meeste mensen minder verplichtingen. Natuurlijk kun je nog beter voor een dag doordeweeks kiezen. Zijn de kinderen nog niet leerplichtig, dan neem je die kans waar en pak je een dag midden in de week.

Studiedagen van de leerkrachten worden meestal al ruim van tevoren bekend gemaakt. Ook die dagen zijn goud waard voor een dagje uit. Zorg dat je zelf die dag vrij hebt en ga juist dan naar die parken die je anders juist om de drukte mijdt!

Denk ‘andersom’

Wat je ook in je achterhoofd kunt houden: wat zou ik normaal gesproken doen? Bij warm weer zoeken veel mensen juist het strand op, dus heb je kans dat er juist minder mensen in de rij staan bij De Efteling… Gaat het de hele dag regenen? Dan zullen mensen thuisblijven. Maakt het jou niet uit dat je misschien nat wordt tussendoor? Ook dat zou dan een ideale dag kunnen zijn!

Binnen of buiten

Bij mooi weer zullen veel mensen naar buiten trekken. Maar andersom werkt het ook. Bij slecht weer willen mensen (zeker in vakantieperiodes) toch hun kinderen vermaken en dus trekken ze met z’n allen naar een binnenspeeltuin.

Je zult misschien zelf ook voor het dilemma zitten dat je je kinderen dan ergens mee naar toe wilt nemen. Maar probeer dan iets originelers te verzinnen als je niet in die drukte terecht wilt komen. Waarschijnlijk zijn musea minder druk, maar wel heel leuk voor kinderen (als je daar even selectief op zoekt).

Drukke periodes: net voor de zomervakantie

De laatste weken voor de zomervakantie zijn er veel scholen die nog een dag op stap gaan met de kinderen. Schoolreisjes gaan vaak naar leuke parken en al die hordes kinderen betekent ook lange wachtrijen. Plan je al lang van tevoren met vrienden een uitje in? Dan kin je beter kiezen voor een periode die langer voor (of na!) de zomervakantie ligt. Want er zijn ook introductieweken van scholen, waarbij ze ook uitjes maken…

Vroeg uit de veren

Probeer zo vroeg mogelijk te vertrekken want vaak is het dan nog rustiger dan later op de dag. Neem de kans waar om dan die dingen te doen waar vaak lange rijen voor staan te wachten. De dingen die je gewoon zo kunt bekijken of in kunt gaan, komen dan wel als het drukker wordt.

Begin opnieuw

Zelf was ik pas ergens waarbij we tegelijk aankwamen met een grote groep mensen. We waren bij de Orchideeënhoeve en je wilt dus alles goed bekijken. De grote groep mensen maakte dit eigenlijk onmogelijk. Wij zijn er eerst rustig langs gelopen en koffie gaan drinken.

Daarna zijn we teruggegaan naar het beginpunt, waar niemand meer was! Zo konden we heerlijk op ons gemak alles goed bekijken en beleven. Dit kun je ook op een andere manier doen. Kom je ergens waar het druk is, loop dan eerst naar de andere kant van het park waar het waarschijnlijk nog rustig(er) is. Je loopt de ‘route’ dan gewoon andersom en zo kom je ook gewoon overal.

Info van het park zelf

Er zijn parken die een druktekalender hanteren. Die houd je uiteraard in de gaten om te weten wanneer het rustig is. Ook zijn er parken met een app die je wegwijs maken en vertellen waar het op de dag zelf minder druk is! Zo kun je de wachttijden goed in de gaten houden.

Wil je meer weten dan je kunt vinden op de site? Je kunt altijd even bellen om advies in te winnen. Een park kan natuurlijk ook niks garanderen, maar ze weten vast wel een beetje welke dagen meestal rustiger zijn.

Is drukte erg?

Om dan toch nog even een andere vraag te stellen: is drukte wel zo erg? Dat hangt er maar net vanaf waar je heen gaat. Bij een attractiepark of een ander terrein/gebouw waar je op je beurt moet wachten is het zeker fijn als er niet veel mensen zijn.

Bij een dierentuin of een groot museum waar mensen al snel alle kanten oplopen, is het veel minder erg. Het moet wel heel erg druk zijn wil je niks kunnen zien. Ergens lopen waar helemaal of bijna helemaal niemand loopt is ook niet leuk. Op de één of andere manier is de sfeer dan toch een stuk minder prettig.

Dagje Wellness

Natuurlijk maakt het verschil naar wat voor soort accommodatie je gaat. Ga je naar een kleinere sauna, dan zal de drukte wel meevallen in vergelijking met de grote centra. Juist bij die grote centra kan het dusdanig druk zijn dat je op je beurt moet wachten om een sauna of whirlpool in te kunnen of is het gewoon voor je gevoel net allemaal te massaal.

Een dag naar de Wellness kun je heerlijk uitbreiden met een diner en dan ook in de avonduren nog er verblijven. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat juist de vroege ochtenden heerlijk zijn. Blijkbaar willen de meeste mensen zo’n dag ook heel relaxed beginnen en misschien inderdaad wel doorgaan tot in de avonduren.

De ochtenduren zijn vaak rustig en ook de lunch kun je immers gebruiken om lekker te eten… dus mijn advies is om er meteen met openingstijd er te staan en even lekker van die rustige eerste uurtjes te genieten. Dat het dan daarna steeds drukker wordt is niet zo erg, dan kun jij nog even rustig plaatsnemen in één van de relaxruimtes, een behandeling ondergaan of gewoon van de zon genieten!

Meer tips vind je hier.

Wil Cats
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.