Skip to Content

Overzicht safari in Nederland en omstreken

Overzicht safari in Nederland en omstreken

Op safari in eigen land of vlak over de grens. Dat kan wel degelijk. Je kunt op safari gaan in de bekende safariparken. Maar er zijn ook safarimogelijkheden in onze eigen polder, bijvoorbeeld! Stap in je auto en ga mee op zoektocht naar de mooiste dieren. Wandel langs wilde dieren of laat je alles vertellen door de ervaren buschauffeur…

Safaripark Beekse Bergen

Overnachten dierentuin; slapen tussen de dieren of vlakbij een dierentuin of op de boerderij? Van het Dierenbos tot safariresort Beekse Bergen, slapen bij de beren of op de boerderij - Reis-liefde.nl

Waarschijnlijk de eerste die in je opkomt als je safari hoort. Beekse Bergen is natuurlijk een hele grote op dit gebied in ons land. En het leuke van Beekse Bergen is de variatie in hoe je dit kunt doen. Je kunt namelijk op meerdere manieren door het safaripark heen en dat kan ook gewoon op dezelfde dag. Dus je hoeft niet eens te kiezen!

Met de eigen auto mag je het park doorkruisen. Maar met de bus mee heeft het voordeel dat de chauffeur niet alleen vertelt waar je op moet letten, hij laat ook nog dingen in de bus zien! Je kunt te voet gaan en zo weer op een andere manier naar de omgeving en zijn dieren kijken én als toetje kan je ook nog met de boot.

Omdat iedere manier je op andere plekken brengt, heeft het allemaal zo zijn eigen ervaring. Je kunt bijvoorbeeld eerst met de bus naar de ‘achterkant’ van het park gaan en daarna te voet of met de boot de andere route terug naar het begin nemen. En Beekse Bergen is meer dan alleen safari. Er is ook nog het speelland (is wel een apart park) en je kunt er eveneens overnachten.

Lees ook: Safaripark Beekse Bergen

Meer info vind je hier.

Burgers’ Zoo Safari

Overzicht safari in Nederland en omstreken - Reisliefde

Burgers heeft een prachtig safaripark, waar men vroeger met de auto doorheen kon. Later met de bus en nu…alleen nog te voet. Je bereikt de savanne via een brug vanuit Burgers Bush. Want misschien kan je Burgers Bush ook wel gewoon een safari noemen, alleen dan in de tropische wouden in een kas… Eigenlijk maak je een hele wereldreis als je naar Burgers gaat. Naast de Bush, zijn er namelijk ook nog andere unieke natuurgebieden, zoals de Mangrove of de Ocean. Ga naar de Desert of de Rimba. En dan dus ook nog de tocht door het safaripark…

Lees ook: Burgers Zoo

Meer info vind je hier.

Wildlands in Emmen

Wildlands dierentuin Emmen bezoeken met kinderen - Reis-liefde.nl

Adventure Zoo Emmen heeft je ook een mooie Serengeti safari te bieden. Naast het gewone dierenpark kan je hier eveneens genieten van een tocht met de oude truck door de savanne. Uiteraard kom je hier dieren tegen als zebra’s, neushoorns en giraffes. Je tocht zal ook door een woestijngebied gaan, waar je kamelen en onagers tegenkomt. En dan moet je nog een enge brug over om op een drooggevallen waterplaats aan te komen…

Lees ook: Wildlands Emmen

Meer info vind je hier.

Serengeti Park Duitsland

Overzicht safari in Nederland en omstreken - Reisliefde

In Nedersaksen ligt Europa’s grootste safaripark. Het park heeft meer dan 1500 wilde dieren! Je kunt zelf met de auto op stap gaan of toch de bus nemen. Er is ook een speciale tour waarbij er ook gevoederd wordt. Leeuwen, tijgers, zebra’s, giraffes, neushoorns en nog veel andere dieren zijn hier te bewonderen. Ook hier kan je blijven slapen, dus is het een prima idee om vanuit Nederland hier een keer heen te gaan.

Meer info vind je hier.

Safaripark Sauvage in Aywaille België

Overzicht safari in Nederland en omstreken - Reisliefde

In België kan je terecht in Le Monde Sauvage Safaripark in Aywaille. Je waant je hier in Afrika, waar je allerlei dieren kunt bewonderen. Kuddes waterbuck-antilopen, zebra’s en bijvoorbeeld gnoes. Maar er zijn onder andere ook giraffes en olifanten. Je kunt met je eigen auto of je gaat met het (open) treintje mee.

Meer info vind je hier.

Safari wildpark Grotten van Han (België)

Overzicht safari in Nederland en omstreken - Reisliefde

Weer een heel andere ervaring is de safari-car bij de grotten van Han. Je stapt in en laat je rijden door de prachtige omgeving van het Wildpark. Je komt mooie dieren tegen en adembenemende uitzichten. De natuur in al zijn pracht en praal is het zeker waard om zo ontdekt te worden. Er is tevens een Berenbos, waar jij de beren met eigen ogen kunt zien. Je kan hier trouwens ook heel gaaf overnachten in een tree-tent midden in het wildpark!

Lees ook: Wildpark Grotten van Han

Meer info vind je hier.

Safaripark Givskud Zoo in Denemarken

Overzicht safari in Nederland en omstreken - Reisliefde

Iets verder weg vind je Givskud Zoo, waar je met je eigen auto tussen de dieren door kunt rijden. Maar je kunt ook ontspannen mee met de Safari bus. De chauffeur weet je van alles te vertellen over de dieren. Hierbij verplaats je je door Noord- en Zuid-Amerika én over de Afrikaanse savanne! Onderweg kom je langs verschillende parkeerplaatsen waar je kan uitstappen om meer dieren te zien of van nog dichterbij.

Aanrader om te bezoeken in combinatie met een bezoek aan Legoland Billund en een verblijf op Lalandia.

Lees ook: Safaripark Givskud Zoo Denemarken

Meer info vind je hier.

Op Safari met Staatsbosbeheer

Waterloopbos: Wandeling en waterspeeltuin in het voormalig Waterloopkundig Laboratorium met kinderen - Reis-liefde.nl

Op safari in eigen land en onze eigen BIG FIVE spotten: dat kan zeker. Onze ree, wilde zwijnen, edelherten, bevers en zeehonden worden gezien als de ‘grote vijf’ van ons land. Je kunt ze allemaal spotten (al zal dat niet in 1 keer gaan…).

Boswachters van Staatsbosbeheer zullen je hiervoor meenemen en dat kan zowel te voet zijn, als in een jeep of een kano. Zeehonden kan je bijvoorbeeld vinden bij Terschelling, terwijl je voor een bever toch uitkomt bij de Biesbosch. Uiteraard zal de Veluwe je kunnen helpen bij het spotten van wilde zwijnen en reeën. Ook op andere plekken kan je met de boswachter op stap zoals bij het Waterloopbos in Flevoland, de Marker Wadden of in de buurt van het Boomkroonpad.

Meer info vind je hier.

Ecokar safari’s

Overzicht safari in Nederland en omstreken - Reisliefde

Op safari met een ecokar kan je doen via Staatsbosbeheer door de Oostvaardersplassen of het Horsterwold. Je ontdekt het gebied met een klein gezelschap en de gids zal je alles hierover vertellen. Het arrangement kan je uitbreiden met een lekkere lunch.

Meer info vind je hier.

Koesafari

Overzicht safari in Nederland en omstreken - Reisliefde

De Overijsselse Vecht stroomt door een prachtig gebied en hier vind je ook Erve Vechtdal. Je kunt hier op koe safari gaan! Je gaat met een vintage Hanomag tractor op stap en neemt plaats in de huifwagen die hierachter hangt. Je gaat door het natuurgebied, wat toebehoort aan Staatsbosbeheer en je gaat op bezoek bij de koeien die hier leven. Simone, die je zal begeleiden, weet je alles over de kudde te vertellen!

Meer info vind je hier.

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.