Vandaag op buitenspeeldag waren het niet alleen kinderen die buiten speelden, in Safaripark Beekse Bergen was dit de eerste dag dat de tijgerwelpjes naar buiten mochten! Reden voor een feestje dus! Helemaal leuk om uitgenodigd te worden om op kraamvisite te komen en dit samen te vieren. Beekse Bergen is stiekem mijn favoriete dierentuin vanwege de afwisseling van wandelen, bus, boot en zelfs een autosafari! Vorig jaar verbleven we hier in het Safariresort. Met zijn vieren reden we richting Hilvarenbeek, er ging namelijk een vriendje mee die een paar weken geleden grote broer is geworden en dus precies kon uitleggen hoe een kraamvisite er aan toe gaat 😉

Op kraamvisite

Op kraamvisite bij de tijgers in Beekse Bergen - Reisliefde
Op kraamvisite bij de tijgers in Beekse Bergen - Reisliefde
Op kraamvisite bij de tijgers in Beekse Bergen - Reisliefde

Op de parkeerplaats verzamelden en mochten we in de bus stappen voor een korte bussafari door het wildpark heen. Toevallig waren de kinderen gisteren op schoolreisje geweest, dus dat gevoel kwam weer even terug 😉 Hier spotten we al andere baby’s; van babykamelen, tot babyganzen, herten en nog meer. Bij de parkeerplaats achter stapten we uit om het laatste stukje te lopen naar het verblijf van de tijgers. Had het de hele ochtend geregend, hadden we nu geluk. Zodra we de bus instapten bleef het droog en kwam er zelfs een voorzichtig zonnetje! Bij het tijgerverblijf aangekomen stonden de beschuitjes met echte tijgermuisjes en champagne klaar en zagen we de Syberische tijgermoeder Angara buiten liggen.

Op kraamvisite bij de tijgers in Beekse Bergen - Reisliefde

De drie jonge tijgers, die op 23 mei geboren zijn, zijn vernoemd naar de hoofdkarakters Aida (April Darby), Amneris (Willemijn Verkaik) en Radames (Freek Bartels) uit het openluchtconcert Aida in Concert. Deze hoofdrolspelers waren dan ook aanwezig voor een fotomomentje met de pers. Zo was onder andere Shownieuws aanwezig.

Op kraamvisite bij de tijgers in Beekse Bergen - Reisliefde
Op kraamvisite bij de tijgers in Beekse Bergen - Reisliefde

Helaas vonden de tijgertjes het binnen veels te lekker en kwamen ze niet naar buiten. De grote cameraploegen mochten binnen even beeld schieten maar met drie stuiterende kleuters was dat niet zo heel verstandig. Wel hebben we de papa en de mama gezien die buiten allebei in een eigen verblijf zitten.

Als jij binnenkort een bezoek brengt aan Beekse Bergen is dus de kans aanwezig dat je ze wel buiten kan spotten!

Feest

Waarom dit zo’n groot feest is? Safaripark Beekse Bergen werkt mee aan een Europees fokprogramma. Naar schatting bestaat de populatie amoertijgers ongeveer uit 500 wilde tijgers en 500 tijgers verspreid over verschillende dierenparken in de wereld, waarvan 300 in Europa. In de natuur leven tijgers alleen in Azië. Siberische tijgers (Panthera tigris altaica) worden ook wel amoertijgers genoemd. Het is de grootste katsoort ter wereld. Twee jaar geleden zijn de twee tijgers Angara en Yarko naar het Safaripark verhuisd in het kader van een Europees fokprogramma. De vorige keer dat er babytijgers waren geboren in Beekse Bergen was tien jaar geleden. Daarom is dit dus erg bijzonder.

Meer filmpjes van de tijgers, zoals het wegen of drinken kan je hier terug vinden op de website van Beekse Bergen.

Autosafari

Op kraamvisite bij de tijgers in Beekse Bergen - Reisliefde

Na de foto’s liepen we terug naar de ingang zodat we met de auto nog een rondje konden rijden. Dat blijft toch erg indrukwekkend als de dieren zo dichtbij komen. Met als hoogtepunt toch wel weer de giraffen die de auto blijkbaar heel interessant vonden en van voor en achter hebben afgelikt 😉

Meer informatie vind je hier.

1 thought on “Op kraamvisite bij de tijgers in Beekse Bergen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.