Skip to Content

Sanadome behandelingen; ook voor de zwangere vrouw!

Sanadome behandelingen; ook voor de zwangere vrouw!

Een paar weken geleden vroeg Linda mij (Gera) of ik een review wilde schrijven over de mamamassage en belly care van Sanadome. Nou, daar had ik wel oren naar! Daarom vertrok ik op een druilerige zondag zwanger naar de sauna, gelegen aan de rand van Nijmegen midden in het groen. Ik ging alleen, samen met de baby in mijn buik.

Met een groot gezin en een eigen bedrijf voelt het af en toe toch of ik de zwangerschap er op dit moment een beetje bij doe. En dat bedoel ik niet zo oneerbiedig als het misschien klinkt. Een dagje ontspannen en een zwangerschapsmassage is natuurlijk een prachtige gelegenheid om even bewust contact te maken met mijn zwangere buik.

Sanadome Nijmegen

Sanadome behandelingen; ook voor de zwangere vrouw! - Reisliefde

Sanadome Hotel & Spa Nijmegen is hét wellnessresort in badkleding met alles onder één dak; een 4-sterren superior hotel, uitgebreide Spa met thermale baden, ruime keuze uit beautybehandelingen en massages, Sanasport health Club (fitness), vier restaurants en diverse shops.

Sanadome behandelingen; ook voor de zwangere vrouw! - Reisliefde

Sanadome is één van de weinige wellnessbedrijven in Nederland met thermaal water uit eigen bron. De zouten en mineralen in het water hebben een positief effect op spieren en gewrichten en zorgen ervoor dat gasten weer vol energie naar huis gaan. In de Thermen kan je heerlijk zwemmen in verwarmde thermale baden en heerlijk ontspannen in bijvoorbeeld de mint- of stoomkamer. Sanadome beschikt over kruidenbaden, whirlpools, een zoutwaterbad, buitenbad met Thermentuin en diverse warmwaterbaden. Om een dag of avond wellness compleet te maken is er keuze uit meer dan 65 massages en beauty-behandelingen.

Sanadome behandelingen; ook voor de zwangere vrouw! - Reisliefde

Wil je niet de hele dag een bezoek brengen? Geen probleem; ga dan bijvoorbeeld voor een avondentree.

Bezoek thermen / sauna tijdens zwangerschap

Sanadome behandelingen; ook voor de zwangere vrouw! - Reisliefde

Aangezien ik mooi op tijd was besloot ik eerst de diverse baden in de thermen te verkennen. De mint- en stoomkamer sloeg ik over. Dat durfde ik toch niet helemaal aan, ondanks dat het in het tweede trimester niet zoveel kwaad schijnt te kunnen als je eraan gewend bent om naar de sauna te gaan. Als afsluiting besloot ik nog even in de whirlpool met lavendel te gaan. Alvast even heerlijk ontspannen voor ik gemasseerd zou worden. Helemaal top.

Let op:

  • In de thermen is het dragen van badkleding verplicht (iedere dag)
  • Badjassen, slippers en handdoeken zijn te huur.

Mama massage en belly care

Vijf minuten voor aanvang van de behandeling nam ik plaats in de wachtkamer. Gezien de drukte was het duidelijk zondag! Stiekem vond ik het best wel een beetje spannend. Ik hoopte maar dat ik me niet ongemakkelijk zou voelen. Om 16.30 uur werd ik opgehaald door de masseuse. Eenmaal in de massageruimte, waar een heerlijke ontspannen sfeer hing, kreeg ik van haar een korte uitleg over wat er zou gaan gebeuren. Ik mocht plaatsnemen op de (verwarmde!) behandeltafel, het hoofdeinde werd wat omhoog gedaan en de massage begon.

De zwangerschapsmassage wordt rustig opgebouwd. De masseuse begon met het masseren van mijn voeten en onderbenen. Vervolgens werden er drie lagen crème op mijn buik aangebracht, waarvan één laag een pakking/masker was die even rustig in mocht trekken. Daarna waren mijn handen en onderarmen aan de beurt. Als afsluiting werden mijn gezicht, hoofdhuid, nek en schouders gemasseerd.

Na afloop mocht ik nog even plaatsnemen in de relaxruimte om wat water en/of thee te drinken. Hier voelde ik me trouwens wel een beetje ongemakkelijk aangezien ik alleen was. De stoelen staan in een cirkel in het midden van de ruimte, ik houd persoonlijk meer van knusse hoekjes.

De producten

Sanadome behandelingen; ook voor de zwangere vrouw! - Reisliefde

Je huid kan tijdens de zwangerschap oprekken tot wel 70 cm om daarna weer in te krimpen. Dat is pittig! Daarom maken ze tijdens de behandelingen gebruik van de speciale zwangerschapsproducten van het merk Thalgo. Het verzorgt de huid, helpt striae voorkomen (of verergeren), verlicht zware benen en werkt ontspannend voor de spieren in de rug en schouders.

Bron: Sanadome

Mijn ervaring met de zwangerschapsmassage

Sanadome behandelingen; ook voor de zwangere vrouw! - Reisliefde

Ondanks dat ik het vooraf best wel spannend vond en me afvroeg of ik wel echt zou kunnen genieten of het toch meer ongemakkelijk zou voelen, ben ik ontzettend blij dat ik deze ervaring op heb mogen doen. Tijdens de massage begon ik door de ontspanning steeds meer te zuchten en te gapen. Een goed teken dus, wat me ook wel aan het denken heeft gezet. Hoe vaak neem je in deze drukke tijd nu eens écht tijd voor jezelf als (aanstaande) moeder? Ik in ieder geval veel te weinig en ben blij dat ik een keertje echt heb kunnen ontspannen!

Overnachten in Sanadome?

Sanadome behandelingen; ook voor de zwangere vrouw! - Reisliefde

Wil je na een dagje ontspannen niet naar huis rijden? Boek dan eens een kamer in het met vier sterren bekroonde hotel van Sanadome. Er zijn maar liefst 106 luxueuze, ruime kamers die bijna allemaal over een balkon beschikken en uitzicht op fontein of parktuin. De heerlijke bedden zijn zeer groot en comfortabel. Vanuit de hotelkamer kan je heel eenvoudig in je badkleding met de panoramalift rechtstreeks naar de Thermen, zodat je je daar niet meer hoeft om te kleden. Een overnachting is altijd inclusief het ontbijtbuffet de volgende dag, toegang tot de thermen en fitnessruimte, Wi-Fi en movie on demand op de kamer

Meer informatie vind je hier.

Heb jij al eens genoten van een zwangerschapsmassage tijdens de zwangerschap?

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.