Skip to Content

Sea life Scheveningen

Sea life Scheveningen

Dit jaar bestaat Sea Life Scheveningen alweer 25 jaar! Dat is een feestje waard! Het doet mij meteen denken aan 25 jaar geleden. Ik was een echte puber van toen 15 jaar oud, en in die tijd ben ik eigenlijk nooit in Sea Life geweest. Ik woonde in Leiden dus praktisch was het om de hoek. 

Maar nu 25 jaar later was ik uitgenodigd met mijn twee jongens voor een exclusief evenement, om alvast kennis te maken met de nieuwe activiteiten sinds dit jaar. En niet alleen de jongens maar ook ik heb er echt van genoten!

Lees ook: Scheveningen bezienswaardigheden & activiteiten

Sea Life Scheveningen

Kraamvisite pinguïns Sealife Scheveningen - Mamaliefde.nl
Kraamvisite pinguïns Sealife Scheveningen - Mamaliefde.nl
Kraamvisite pinguïns Sealife Scheveningen - Mamaliefde.nl

Sea Life Scheveningen ligt aan de boulevard bij het strand, vlak naast het Kurhaus. Binnen vind je er ruim 45 aquariums met heel veel vissen, zeepaardjes, roggen, zeesterren en al het andere moois dat je onder water kunt vinden. Natuurlijk zijn de 2 beroemdste vissen van dit moment, Nemo en Dory, er ook te vinden.

De tunnel waar je onder 180.00 liter water doorloopt, blijft magisch, hier zwemmen de haaien, roggen en een reuze schildpad zo boven je hoofd. Aan het einde van de route sta je weer buiten, maar verlaat je Sea Life nog niet voordat je de 2 schattige otters ziet en natuurlijk de pinguïns. In circa anderhalf uur kun je ze allemaal zien en vind je er alle informatie over de onderwaterwereld.

Naast het zelf rondleiden is er veel aandacht voor interactie met het publiek, jong en oud. Zo staan er her en der medewerkers van Sea Life om meer uitleg te geven over de dieren. Is er een speciale poppenkastvoorstelling van Tyler de zeeschildpad en zijn vrienden. Of de speurtocht waar je mooi drukstempels kunt verdienen als je de vragen goed beantwoord.

25 jaar Sea Life

Sea life Scheveningen - Reisliefde

Ik weet dat 25 jaar geleden veel scholen in de regio Sea Life Scheveningen combineerde met een andere activiteit. Zoals een bezoek aan het Omniversum of het Post-museum. Een bezoekje duurt namelijk zo’n 1,5 uur.

Maar daarna even lekker relaxen om een terrasje of op het strand is ook een leuke combinatie. Zo is een dagje uit met je gezin gezellig en educatief, terwijl de kinderen daar zich niet direct bewust van zijn omdat ze leuke spellen mogen spelen en al die mooie vissen, haaien, kwallen, schildpadden en zeepaardjes kunnen bewonderen.

Steun dit mooie bedrijf door een bezoek te brengen, zo eten mijn jongens nooooooooit meer haaiensoep en –vlees (Niet dat we dat ooit gegeten hebben, maar de boodschap is aangekomen), zodat ze minstens nog 25 jaar dit goede werk voort kunnen zetten.

Behind the scenes rondleiding

Sea life Scheveningen - Reisliefde

Sea Life doet zoveel interessante maar tegelijk ook zoveel belangrijke dingen. Denk aan hun kweekprogramma en het behoud van de haaien in zee.  De afgelopen 12 maanden hebben ze al meer dan 2700 dieren gekweekt. Persoonlijk vond ik de zeepaardjes en de kwallen het mooiste om te zien.

Het mooie van deze rondleiding was dat wij ook behind-the-scenes mochten, zo hebben we de “keuken”, “het ziekenhuis” en Schildpad Ernie van heel dichtbij mogen zien en hem zelfs even mogen aanraken. Dat is voor jongens van 8 en 11 jaar natuurlijk heel erg leuk om te doen. Mijn oudste van 11 jaar merkte zelfs op dat dit leuker was dan Fortnite spelen. (De kenners weten wat dit al zegt!).

Ook de “stempel”-route hebben ze vol enthousiasme doorlopen. Bij diverse punten op de route konden zij een vraag beantwoorden. Was deze goed, dan konden ze zelf een pons stansen op hun kaart. Bij een volle kaart kregen de jongens een beloning bij de eindhalte.

Virtuele duik

Sea life Scheveningen - Reisliefde

In 25 jaar tijd past Sea Life zijn programma ook steeds meer aan de behoefte van de jeugd van tegenwoordig aan. Zo blijft het voor elke leeftijd leuk om een bezoekje te brengen aan Sea Life Scheveningen. Dit jaar is onder andere de “virtuele duik” nieuw. Met een duikhelm op (waar een VR-bril in zit verwerkt) maak je een duik in de wondere onderwaterwereld. Zo kom je vissen, haaien en kwallen tegen.

Voor de kleinere kindjes is er een vriendelijkere versie zonder haaien, die mogen gaan schatzoeken. Deze “duik” duurt 3 minuten, en was een succes met mijn jongens! Deze Virtuele duik is aan het einde te vinden in de Duikkooi. Er is altijd een medewerker bij om te helpen bij de helmen.

Jurassic Seas

Ook nieuw is “Jurassic Seas”, hierbij ga je terug in de tijd. Ontdek hoe het is om in het prehistorische tijdperk te leven. Laat je verrassen door de dieren die je hier tegenkomt zoals de axolotl, een exotische amfibie die heel zijn leven onderwater doorbrengt en de degenkrab wiens voorouders 445 miljoen jaar terug gaan. Er is een leuk interactief spel en ook de kaaimansnoek is te zien in deze tentoonstelling.

Pinguïns voeren

Kraamvisite pinguïns Sealife Scheveningen - Mamaliefde.nl

Afgelopen woensdag mochten we naar een heus kraamfeestje. Niet het gebruikelijke kraamfeestje met beschuit met muisjes, maar eentje met sardientjes! De 2 babypinguïns in Sea Life Scheveningen mochten naar buiten. Om dit te vieren had Sea Life een heel aantal bloggers uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Voor de pinguïns kwamen we natuurlijk!

Om het verblijf verzamelden zich steeds meer mensen en kinderen. Maar ook de pinguïns waren er al helemaal klaar voor en stonden op de uitkijk. Toen de verzorger met zijn emmertje de kuil binnenkwam stormden ze op hem af. Om de beurt kregen de pinguïns hun visjes. Het was ons niet meteen duidelijk waar nu de 2 babypinguïns waren. Gelukkig was er ook een andere verzorger met een microfoon, die ons meer kon vertellen over deze grappige vogels.

De babypinguïns bleken helaas niet meer zo klein en pluizig te zijn en zwommen vrolijk rondjes in de vijver. Ze wegen nu inmiddels 4 kg en is hun verenkleed klaar voor een duik. Hiervoor verbleven ze in een nestbox waar hun ouders Jip & Janneke ze angstvallig bewaakten.

Tot nu toe worden ze nog steeds gevoerd door hun vader en moeder en is het wachten totdat ze zelf gaan eten. Ze waren ook nog helemaal niet geïnteresseerd in de man met de visjes en namen nog lekker een duik.

Onze ervaring

Kraamvisite pinguïns Sealife Scheveningen - Mamaliefde.nl

We hebben een heerlijke middag gehad in Sea Life Scheveningen. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en kregen we allemaal een polsbandje. Voor de meiden waren er ook duikbrilmaskers en een duiklogboek. Ze waren al meteen door het dolle heen. Eenmaal echt binnen werd Nemo meteen gespot en vergaapten ze zich aan de roggen in een grotbassin.

Na wat aarzeling durfde ze zelfs een anemoon te aaien. We keken naar de poppenkastvoorstelling en ging op zoek naar de duikstations om de vragen van de speurtocht te beantwoorden. Als je het antwoord goed had, kon je een reliëfstempel in je duiklogboek stansen met een pers.

Van al die vissen en wonderlijke waterdieren konden ze geen genoeg krijgen. Na het voeren van de pinguïns kregen we wat te drinken in het restaurant, maar daarna wilden ze nog niet naar de uitgang. We moesten en zouden nog een keer langs alle vissen, de watertunnel met reuzeschildpad, de kwallen, Dory en Nemo. We hebben dus een topmiddag gehad en kunnen we dit uitje aan iedereen aanraden in de vakantie, op een regenachtige dag of om even de zon te vermijden.

Tip: Een bezoek aan Sea life Scheveningen is prima te combineren met een bezoek aan het strand en de Pier van Scheveningen, de haven, Legoland Discovery Centre, Kijkduin, het Museon, Omniversum of Madurodam.

Meer informatie vind je hier.

Zijn jullie wel eens in Sealife geweest?

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Volgmama schreef:

  Wij zijn er laatst al eens geweest. De kids vonden het super!

 2. Kleine Prinses schreef:

  ik ben er nog nooit geweest, maar binnenkort ga ik eens gaan met m’n kleine meid!

  • Fleur schreef:

   Zeker doen! Mijn meiden vonden het echt een leuke dag. Omdat een rondje ca 1,5 uur duurt, is het een prima uitje voor de kleintjes.
   Als je gaat, vergeet dan niet de kortingscode te gebruiken. Bij de Zeeman zag ik trouwens vandaag ook een flyer liggen voor 40% korting op de entree op vertoon van de flyer!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.