Skip to Content

Sevilla Stedentrip; bezienswaardigheden & activiteiten

Sevilla Stedentrip; bezienswaardigheden & activiteiten

Sevilla is de vierde stad van Spanje, ligt aan de Guadalquivir en heeft een van de grootste historische centra van Europa die prima op een fiets te ontdekken zijn. De stad kent een lange historie en was ooit een van de belangrijkste steden van Europa. Je vindt hier diverse stijlen waaronder de Mudejar-architectuur; een combinatie van islamitische en katholieke bouwstijlen.

De stad staat ook bekend als geboorteplaats van de Spaanse Flamencodans. En bezienswaardigheden zoals de kathedraal, het koninklijk paleis Alcázar en het Plaza de España, het wordt door sommigen ook wel een openluchtmuseum genoemd.

Vanwege het zonnige weer is dit eigenlijk het gehele jaar door de perfecte bestemming voor een stedentrip (al kan het er in de zomer heel erg heet worden). Of als onderdeel van een rondreis door Andalusië


Inhoudsopgave verberg

Barrio de Santa Cruz

De wijk Santa Cruz is de oude Joodse wijk in Sevilla. Sevilla had vroeger de grootste Joodse gemeenschap van Spanje, die in 1248 na verovering door Ferdinand III van Castilië in deze wijk in vrijheid mochten leven, totdat ze zich moesten bekeren of verdreven werden of vermoord aan het einde van de 15e eeuw.

In het historische centrum vind je een doolhof van smalle straatjes, pleintjes en terrasjes en bezienswaardigheden zoals het Alcazarpaleis en de kathedraal met Giraldatoren. Ook vind je hier veel hotels op loopafstand van de bezienswaardigheden.

Triana wijk

De wijk Triana vind je op de andere oever van de Guadalquivir-rivier. Deze wijk staat bekend om de stierenvechters en de typische azulejo’s met blauwe beschildering. De geboorteplaats van de traditionele Spaanse Flamencodans. Je bereikt deze wijk via de brug Puente de Isabel II. Het is heerlijk slenteren door de straatjes van deze volkswijk of langs de boulevard met kleurrijke huizen. In de avond kun je hier prima genieten van het uitzicht. Interessant is een bezoek aan de Mercado de Triana, de keramiekwerkplaats en de Iglesia Santa Ana.

La Alameda

La Alameda ligt in het noorden van Sevilla, maar nog net binnen de stadsmuren. In het midden van deze wijk vind je het autovrije plein Alameda de Hercules; hier vind je regelmatig markten of muziekvoorstellingen. Ook zijn er diverse cafés. Vroeger was dit een wijk die je liever niet bezocht, maar nu wonen er steeds meer jonge mensen en komt ’s nachts het nachtleven tot bloei.

Macarena

De wijk Macarena met Romeinse stadsmuren was in het bezit van de Romein Macario, Macarius-ena betekend ‘eigendom van Macarius’. De stadspoort van Macarena werd gebruikt als toegangspoort voor koningen op weg naar de Real Alcazar. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is de Basilica de la Macarena. Ook vind je hier diverse kerken en kloosters waaronder de Santa Marina, een van de oudste in Sevilla. Dit is een van de authentieke wijken van de stad doordat hier minder toeristen komen.

Real Alcázar de Sevilla (Koninklijk paleis)

Het ‘Alcázar Real de Sevilla’ is het koninklijk paleis van Sevilla, de naam ‘Alcazar’ betekent kasteel en is afgeleid van het Arabische woord al-qasr (vesting of paleis). Het paleis staat samen met de kathedraal en het Archivo General de Indias sinds 1987 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het is het oudste nog in gebruik zijnde paleis van Europa en te bezoeken voor toeristen, wel is het handig om vooraf kaartjes te reserveren omdat er een maximaal aantal bezoekers per uur worden toegelaten. Voor een bezoek aan dit paleis en de tuinen kun je rustig twee uur uittrekken.

In 913 werd er door de eerste kalief van Al-Andalus opdracht gegeven tot de bouw van dit kasteel op de plek van een Romeins fort. Later werd het in de 11e eeuw verder uitgebreid tot het in de 14e eeuw werd heroverd op de Moren. In 1364 werd er opdracht gegeven voor een nieuw paleis, dat vervolgens regelmatig werd uitgebouwd. Het paleis is een typisch voorbeeld van de Mudéjar-stijl; een combinatie van Moorse en christelijke cultuur. Iedere kamer is dan ook gedecoreerd met geometrische patronen, planten en azujelos. Het paleis was het filmdecor voor verschillende films waaronder Game of Thrones.

Bezienswaardigheden in het paleis zijn onder andere:

  • De Patio de las Doncellas (patio van de maagden) in Moorse stijl met langwerpige vijver met daaromheen verzonken tuinen en een galerij. Later werd er een etage bovenop aan toegevoegd in renaissancestijl.
  • De Salón de Embajadores (Ambassadeurszaal) met een koepel van bewerkt cederhout.
  • Het Casa de Contratación (contracthuis) stamt uit 1503, hier ontvingen Koning Ferdinand en Koningin Isabella diverse bezoekers waaronder de Ontdekkingsreiziger Columbus. Hier vond ook de administratie van de Spaanse handel met de Nieuwe Wereld plaats en was er een zeevaartschool. Tegenwoordig vind je hier een tentoonstelling van oude muziekinstrumenten.
  • Het paleis van Karel V is ook onderdeel van dit complex. De zalen hier zijn versierd met azulejotegeltjes en een verzameling tapijten.

Daarnaast vind je binnen het paleiscomplex diverse uitgestrekte tuinen in diverse stijlen; waaronder de Moorse, renaissance en Engelse stijl met vijvers, exotische bomen, schaduwrijke wandelpaden en paviljoens. De oorspronkelijke indeling kun je nog zien in de Jardín de los Poetas (Dichterstuin). In de zomer kun je hier ook goed genieten van de schaduw.

Lees meer

Lees ook: Real Alcazar in Sevilla: Een juweel van de Andalusische architectuur

Catedral de Santa María de la Sede

Een van de meest bekende gebouwen in Sevilla is de kathedraal, het op twee na grootste kerkgebouw van Europa en de grootste gotische kathedraal ter wereld. In 1403 werd er na de verovering op de Moren begonnen met de bouw van de kathedraal, op de restanten van een 12e-eeuwse Moorse Almohademoskee waarvan de Giraldatoren (minaret) en de Patio de los Narnjos (sinaasappelhof) de enige restanten zijn. In 1507 werd de laatste hand gelegd aan de koepel en werd hij ingewijd.

De architecten Alonso Martíez, Simón de Colonia en Juan Gil de Ontañó wilden een gebouw neerzetten dat zo groot en bijzonder was dat ze nog generaties later zouden afvragen “of ze waanzinnig waren”. De kathedraal is een vijfbeukige kruiskerk van 127 meter lang, 83 meter breed en 43 meter hoog en wordt omringd door vele kapellen. In de kathedraal vind je onder andere:

  • In het dwarsschip ligt het grafmonument ter ere van Cristóbal Colón (Columbus) en zijn zoon met stoffelijk overschot dat na de onafhankelijkheid van Cuba in 1898 naar Sevilla werd overgeplaatst. Hij ligt in een praalgraf dat in Havana werd gebouwd met bronzen kist dat wordt gedragen door vier karakters die symbool staan voor de 4 Spaanse koninkrijken. Door DNA-testen is bewezen dat het zeer waarschijnlijk inderdaad om de beroemde ontdekkingsreiziger gaat die hier ligt.
  • De Capilla Real (Koninklijke kapel), gewijd aan koning Ferdinand III van Castilië. Deze koning veroverde Sevilla in 1248 terug op de Moren. Ook ligt hier Alfons de Wijze.
  • Capilla Mayor (hoofdkapel) met een altaarstuk dat is versierd met vergulde houtsneden over het leven van Christus en Maria.
  • In de kathedraal zijn veel schilderwerken te bewonderen van o.a. Murillo, Goya, Pedro de Campaña en Luis de Vargas.
  • Gebrandschilderde ramen uit de 15e eeuw
  • Smeedijzeren hekwerken
  • Prachtige koorbanken
  • Fraaie barokke ombouw van het orgel
  • Schatkamer
  • In de Capilla Mayor vind je het grootste retabel (altaarkunstwerk) ter wereld.
  • In de Sacristia Mayor liggen de sleutels van Sevilla. Deze werden bij de verovering door de Christenen in 1248 overhandigd aan koning Ferdinand de Heilige. De Moren hadden wel in Arabische letters hierop geschreven: ”Moge Allah de eeuwige heerschappij van deze stad teruggeven aan de Islam”.
  • De binnenplaats ‘Patio de los Naranjos’ is gevuld met oude sinaasappelbomen.

Aangezien dit ook een van de meest populaire bezienswaardigheden in de stad is, wordt het ook hier geadviseerd om vooraf kaartjes te kopen. Je bent ook rustig 1,5 uur kwijt aan een bezoek aan deze kathedraal. Ook is het goed om te weten dat onbedekte ledematen, armen en benen niet zijn toegestaan in de kathedraal.

Lees meer

Giraldatoren

Naast de kathedraal staat de klokkentoren. Dit is van oorsprong een Moorse minaret, ooit de hoogste ter wereld, waar na een brand in de 16e eeuw een klokkentoren werd toegevoegd. Bijzonder aan deze 97 meter hoge toren is dat er geen trappen zijn maar 34 hellende gangen die zo breed zijn dat een ezel naar boven kon lopen om op te roepen tot gebed, later kon een paard met wagen naar boven zoals koning Ferdinand III dat deed na de verovering van Sevilla. Helemaal bovenaan vind je een 4 meter hoog bronzen beeld dat ‘Het Geloof’ voorstelt en meedraait met de wind, vandaar ook de naam van de toren Giralda (windvaan).

Een combinatieticket van de kathedraal geeft ook toegang tot de klokkentoren. Tegenwoordig moet je naar boven lopen en word je daar beloond met een prachtig uitzicht over het historische centrum. Ook wordt er gezegd dat er in Sevilla geen gebouwen gebouwd mogen worden, die hoger zijn dan deze toren.

Lees meer

Torre del Oro

De ‘gouden toren’ is een toren uit de 12e eeuw en ligt aan de oever van de Guadalquivir en maakte in eerste instantie deel uit van de Moorse stadswal van het Alcazar. Om het verkeer op de rivier te blokkeren werd er een enorme ketting opgehangen tussen torens aan beide kanten van de rivier. Na de verovering op de Moren werd het gebruikt als opslagplaats voor goud uit de Nieuwe Wereld, vandaar ook de bijnaam. Vervolgens was het in gebruik als gevangenis.

Tegenwoordig vind je op de bovenverdiepingen een klein maritiem museum met miniatuurmodellen, schilderijen, etsen en historische navigatietoestellen. Bovenop de toren vind je een terras met panoramisch uitzicht over de kathedraal, rivier en Trianawijk aan de andere oever. Op maandag is de toegang gratis.

Lees meer

Murallas de Sevilla

De Stadsmuren van Sevilla waren onderdeel van de verdedigingswerken die het centrum van Sevilla moesten beschermen. Al sinds de Romeinse tijd werd er een stadsmuur aangelegd, die vervolgens regelmatig werd onderhouden of uitgebreid in de daaropvolgende overheersingen. Ze bleven vrijwel intact tot aan de 19e eeuw toen een deel werd afgebroken zodat de stad kon uitbreiden. Oorspronkelijk had de stad 18 poorten en toegangspoorten. Enkele delen van de stadsmuur bestaan nog steeds zoals rondom het Alcazar of zijn verwerkt in gevels van paleizen. Ook de Puerta de la Macarena, Puerta de Córdoba, Postigo del Aceite en Postigo del Alcázar en de torens van Abd el Aziz, la de la Plata, la del Oro en la Torre Blanca zijn nog steeds terug te vinden.

Plaza de Toros de la Real Maestranza & Museo Taurino

Deze indrukwekkende stierenvechtarena is de grootste arena voor stierenvechten in Spanje, en wordt nog steeds als dusdanig gebruikt tijdens de Feria de Abril, wat nogal gemengde gevoelens oplevert. De unieke ovale (in plaats van ronde) arena werd gebouwd in de 18e eeuw in de havenwijk El Arenal en biedt plaats voor 13.000 bezoekers. De gevel heeft een barokke façade. Op dagen dat er geen gevechten zijn kun je zelf over het zand van de arena lopen.

Tegenwoordig vind je hier ook het ‘Museo Taurino’; een museum over de geschiedenis van het stierenvechten in Sevilla. Met onder andere een zaal met schilderijen en objecten uit de geschiedenis zoals een door Picasso beschilderde cape en de ontwikkeling van het stierenvechten en torero’s in Spanje. In de buurt van de stierenvechtarena staan een paar standbeelden van personen die belangrijk waren voor het stierenvechten.

Goed om te weten is dat je de arena zelf niet individueel kan bezoeken, maar alleen als onderdeel van een rondleiding en het dus ook hier handig is om vooraf kaartjes te reserveren. Het museum is wel gewoon toegankelijk.

Lees meer

Plaza de España (Plein van Spanje)

Het bekendste plein in Spanje is het ‘Plaza de España’ in het Maria Luisa-park en werd aangelegd vanwege de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929, net als een aantal andere gebouwen waaronder het paviljoen van Spanje. Het doel van de tentoonstelling was om de ontdekking van Amerika te vieren en op een symbolische wijze vrede te sluiten met de voormalige koloniën.

Het plein is ontworpen door Aníbal González in de Spaanse renaissancestijl met een doorsnede van 200 meter. Het plein heeft de vorm van een halve cirkel om zo inkomende schepen uit Amerika te ontvangen. Het wordt omringd door het Paviljoen van Spanje, een lange galerij met nissen en een rij gebouwen die nu gebruikt wordt door de overheid. Aan de flanken vind je twee torens. Daarnaast vind je hier 52 bankjes met mozaïeken met azulejotegeltjes die de 52 Spaanse provincies uitbeelden. Aan de rechterkant van het plein vind je een trap naar een terras met panoramisch uitzicht op het plein.

In het midden van het plein een grote fontein met ronde gracht en vier bruggen die symbool staan voor de vier koninkrijken (Castilië, Aragon, Leon en Navarra). Je kan een boot huren of een rondvaart maken voor een tochtje over deze gracht. In de avond is het plein toegankelijk tot 21.30 uur en wordt het plein verlicht. Dit plein vormde het filmdecor voor de film Star Wars Episode II – Attack of the Clone Wars.

Lees meer

Archivo General de Indias Sevilla

Dit gebouw werd in 1584 gebouwd als Consulado de Mercaderes (handelsbeurs) voor de handel van goud, zilver, kruiden en cacao tussen Spanje en de Nieuwe Wereld. In 1777 werd historicus Juan Bautista door koning Carlos III aangesteld om de geschiedenis van de Nieuwe Wereld te beschrijven. Na de opening in 1785 vond je hier het archief met meer dan 10 kilometer aan boekenplanken met documenten uit de koloniale geschiedenis tussen de 16e en 19e eeuw met documenten, foto’s, tekeningen en dagboeken van oa Cristoffel Columbus, Pizarro en Cortés. Tegenwoordig liggen deze ergens anders en zijn veel documenten digitaal te raadplegen. Wel vind je hier een tijdelijke expositie die je gratis kunt bezoeken.

Metropol Parasol – Setas de Sevilla

De Setas de Sevilla (Paddenstoelen van Sevilla) is een unieke houten constructie uit 2011 dat afwijkt van de traditionele Andalusische stijl en is ontworpen om zo meer schaduw te creëren in de stad. Tegen een kleine vergoeding kun je naar boven met een lift naar het panoramaterras El Mirador met uitzicht over de stad waar je kan genieten van een drankje (met korting als je je kaartje inlevert). Ook vind je hier op 30 meter hoogte een 250 meter lang wandelbrug over de houten constructie.

Onder de overkapping vind je een overdekte groenten- en fruitmarkt, diverse café’s en een plein dat gebruikt wordt voor culturele evenementen. Onder de grond vind je het archeologische museum met Romeinse opgravingen.

Lees meer

Real Fábrica de Tabacos de Sevilla

De oude tabaksfabriek van Sevilla is in opdracht van de koninklijke familie gebouwd tussen 1728 en 1771 in neoklassieke stijl en bood plaats aan maar liefst 10.000 (voornamelijk vrouwelijk) werknemers. Er waren maar liefst 116 maalmolens voor de tabak. De tabak werd geïmporteerd vanuit het Nieuwe Rijk en vanuit hier verhandeld over Europa waaronder Nederland en Engeland. Het complex bevatte onder andere een eigen gevangenis, kinderopvang, een gerechtsgebouw en stallen voor 400 muilezels die hielpen bij het malen.

Sinds 1949 zijn de fabriekshallen van de oude tabaksfabriek onderdeel van de universiteit van Sevilla. De binnenkant van het gebouw is aangepast aan zijn nieuwe functie als universiteit, maar vind je nog steeds de authentieke sfeer. Dit gebouw is gratis te bezoeken.

Monasterio de Santa María de las Cuevas

Het klooster van de Cartuja (Kartuizermonniken) is ontstaan in de 15e eeuw en werd bezocht door monniken, pelgrims en kunstenaars. Ook Christopher Columbus zou hier hebben verbleven tijdens de voorbereiding op zijn wereldreizen. Nadat het in 1836 werd verlaten werd het omgebouwd tot keramiekfabriek met typische schoorstenen. Dit aardewerk kreeg de naam Sevilla de Cartuja. De Casa Prioral met tentoonstelling over het klooster door de eeuwen heen, de kapel en kapittelzaal met grafkelder zijn bewaard gebleven en nog steeds te bezoeken.

Als onderdeel van de Expo ’92 werd het klooster gerestaureerd en werd het hoofdgebouw van de wereldtentoonstelling. Tegenwoordig is het monument onderdeel van het CAAC (Andalusische centrum voor hedendaagse kunst) Met diverse moderne kunsttentoonstellingen van onder andere Juan Suarez, Louise Bourgeois, Ramón Masats en Pablo Serrano. De rest van het Expo ’92 kun je goed ontdekken op de fiets.

Ayuntamiento (stadhuis)

Aan het Plaza Nueva vind je de voorgevel van het stadhuis in Neoclassicistische stijl, de achterkant van het stadhuis met een platerescogevel uit de 15e eeuw met ornamenten en mythische figuren ligt aan de Plaza de San Francisco.

Real Audiencia de los Grados de Sevilla

Het Real Audiencia was een gerechtshof dat werd aangesteld na de reconquista aan het einde van de 15e eeuw door de katholieke Koningen. In Sevilla was di gevestigd in het Palacio Pilatus, tot in 1595 in opdracht van Koning Felipe II dit paleis werd gebouwd en het gerechtshof verhuisde. Tegenwoordig is dit paleis het hoofdkantoor van de Cajasol Foundation. Zij beheren een uitgebreide collectie met onder andere schilderijen, sculpturen, gravures en meubels.

Parlamento de Andalucía

Het parlement van Andalusië heeft sinds zijn oprichting verschillende locaties gehad waaronder het Real Alcazar, het Real Antiqua en een klooster. Tegenwoordig is het gevestigd in het voormalige Hospital de las Cinco Llagas dat tot 1972 als dusdanig dienst deed. In 1992 werd het geopend als parlementsgebouw. In de vergaderzaal vind je tribunes die recht tegenover elkaar zijn opgesteld.

In 1546 werd er begonnen met de bouw dat bestaat uit een rechthoekig complex met oorspronkelijk 10 binnenplaatsen, waarvan er 9 zijn gebouwd en er 9 over zijn gebleven. Onderdeel van het gebouw is een kerk, dat hoger is dan de rest van de gebouwen. In 2003 werden de renovaties afgerond van de laatste patio’s en kamers die in de jaren ’80 waren overgeslagen.

Hospital de la Caridad

Het ziekenhuis was onderdeel van een rij pakhuizen dat gebruikt werd voor de opslag van goederen uit de haven. In de 17e eeuw kreeg een deel hiervan een andere functie, waaronder dit gebouw dat werd gebruikt als ziekenhuis en werd beheerd door Miguel de Mañara. Ook de patio op de binnenplein met fonteinten uit de 17e eeuw zijn de moeite waard. In de kerk hangen enkele schilderijen van lokale meesters. Je vindt hier zelfs opschriften in het Nederlands en delftsblauwe tegels met afbeeldingen uit het Oude en Nieuwe Testament.

Teatro Lope de Vega

Aan de Avenue de María Luisa vind je het Teatro Lope de Vega dat in 1927 werd gebouwd als onderdeel van de Ibero-Amerikaanse expositie. Het barokke ontwerp is afkomstig van Vicente Traver y Tomás. Voor de inrichting werd volop gebruik gemaakt van rood velours, goud en hoogwaardige bouwmaterialen. Helaas heeft het gebouw veel schade geleden door overstromingen en brand. Na renovaties is veel weer in originele staat hersteld.

Mercado de Triana

In de Trianawijk vind je de authentieke overdekte markthal dat dagelijks wordt bezocht door lokale mensen en je traditionele gerechten en ingrediënten zoals groenten, fruit, Spaanse ham, olijven, kaas, brood, droogbloemen en lokale delicatessen maar ook oesters kan vinden. De markthal is 150 jaar geleden gebouwd op de ruïnes van Castillo de San Jorge waar tijdens de inquisitie onwilligen in de rivier werden gegooid. Daarom vind je hier ook het Museo Del Castillo De San Jorge op de hoek aan de Quidalaquivir.

Mercado Lonja del Barranco

Op de andere oever vind je naast de Trianabrug sinds 2014 de Mercado Lonja del Barranco, dit is een prachtige verbouwde markthal dat nu gebruikt wordt als foodhal met diverse restaurantjes en stalletjes dat het gastronomische hart van de stad vormt. Je kunt hier terecht voor lokale wijnen, maar ook cocktails, paella, sushi, pintxos, kazen, vleeswaren, maar ook gebakjes en churros. Buiten de foodhallen vind je terrassen waar je in de zon kunt genieten. Buiten zijn diverse terrassen waar het echt genieten is in de zon.

Caños de Carmona

Dit zijn de restanten van een Romeins aquaduct dat ooit 17,5 km lang was en de steden Carmona en Sevilla met elkaar verbond. Het werd aangelegd in de 1e eeuw voor Christus tegelijk met de aanleg van de stadsmuren van Sevilla ten tijde van Julius Caesar. Het aquaduct was voornamelijk gemaakt van bakstenen en bestond uit 400 bogen die rusten op pilaren. Later werd het gerenoveerd in de 12e eeuw door de Almohaden zodat deze het paleis en de tuinen kon voorzien van water. Aan het einde van de 14e eeuw werd het opnieuw gerenoveerd en uitgebreid tot aan zijn volledige lengte. Tot aan een gedeeltelijke sloop in 1912 werd het aquaduct nog gebruikt.

Tegenwoordig zijn er nog twee delen terug te vinden onder andere aan de Calle Cigüeña en op de kruising van de Calle Luis Montoto met de Calle Jiménez Aranda.

Paleizen en casa’s in Sevilla

In Sevilla vind je nog steeds diverse paleizen en huizen die hier zijn aangelegd in verschillende tijdsperiodes.

Casa de Pilatos

Dit is een 16e-eeuws paleis in de wijk Santa Cruz, dat naast het Real Alcazar het mooiste paleis van de stad wordt genoemd en een van de best bewaarde gebouwen uit de 16e eeuw. Je krijgt hier een goed beeld van hoe de aristocratie leefde. Op het plein Plaza de Pilatos voor het paleis vind je aan de linkerkant van de toegangspoort en daar kom je terecht in een oase van rust. Het kasteel werd in de 15e / 16e eeuw gebouwd in opdracht van de Markies van Tarifa, tegenwoordig woont de 18e hertogin van Medinacelli en haar familie in een deel van het paleis, dit is alleen te bezoeken als onderdeel van een rondleiding. Een ander deel is toegankelijk voor individuele bezoekers.

Het huis is vernoemd naar Pontius Pilatus na een pelgrimstocht naar Jeruzalem. Ook in dit paleis vind je de bekende Mudejar-stijl terug, maar zijn er ook gotische, renaissance en romaanse invloeden te ontdekken. Vanaf de ruime binnenplaats met fontein vind je diverse gangen naar de vertrekken, tuinen en kapelletjes van het paleis. Op sommige plekken zijn handwerkers bezig met de restauratie van diverse voorwerpen. De muren zijn versierd met tegels, je vindt er marmeren zuilen, lange gangen, houten deuren en marmeren vloeren, ook de plafonds zijn de moeite waard. Daarnaast vind je hier schilderijen van Spaanse kunstenaars en Vlaamse tapijten. Een van de mooiste plekken zijn de trappen die leiden naar de ingang waar je je meldt voor de rondleiding met gids voor de verdieping waar de familie nu nog woont.

Tot rust komen kan in de Italiaanse tuin met waterput, en borstbeelden van Romeinse keizers en goden en wordt omringd door een zuilenrij. Ook is er een kleinere tuin met vijver.

Lees meer

Palacio de San Telmo

Dit barokke gebouw is een van de meest indrukwekkende gebouwen in Sevilla en werd in 1682 aangelegd als zeevaartacademie en weeshuis voor kinderen van zeevaarders. Tijdens de Franse overheersing was het een koninklijk paleis met zeer uitgestrekt landgoed, een theologische school en ziekenhuis. Na een brand is het gerenoveerd en tegenwoordig is het de zetel van het voorzitterschap van de Andalusische autonome regering en is daarom niet toegankelijk. Het gebouw heeft een kenmerkende façade met Ionische zuilen. Aan de kant van de Calle Palos de la Frontera zie je twaalf sculpturen die beroemde inwoners van Sevilla voorstellen.

Lees meer

Palacio de la Condesa de Lebrija

Dit stadpaleis uit de 19e eeuw was van een adellijke familie, en is tegenwoordig een museum. De gravin de Lebrije verzamelde diverse kunstwerken, schilderijen, porselein, beelden en archeologische voorwerpen onder andere van de opgravingen uit de Romeinse stad Itálica. De facade is gebouwd in de typische Andalusische stijl. Daarnaast zijn de zalen versierd met decoraties zoals Arabische bogen en opvallend veel mozaïekvloeren uit de Romeinse tijd. Je kan ook de bovenverdieping bezoeken met de woonvertrekken waaronder de slaapkamer van de gravin, diverse salons en een bibliotheek met duizenden boeken.

Palacio de la Dueñas

Dit stadspaleis was de favoriet van de Hertogin van Alba die meerdere kastelen, paleizen en buitenhuizen bezat. In het paleis vind je prachtige binnentuinen met mozaïeken, bloemenperken en citrusbomen. Binnen vind je een collectie aan tapijten, schilderijen, maar ook een collectie historische posters van de voetbalclub en het stierenvechten. Het paleis is pas toegankelijk voor bezoekers sinds 2016.

Palacio Arzobispal

Het Bisschoppelijk paleis is gebouwd in de 17e eeuw, met een façade uit de 18e eeuw. Nog steeds wordt het gebouw gebruikt door de aartsbisschop en is daardoor niet te bezoeken. Voor dit paleis vind je de standplaats van koetsen voor een rondrit door de stad.

Casa de Salinas

Ook dit eeuwenoude huis in de Barrio Santa Cruz is nog steeds privé-bezit en alleen te bezoeken met een rondleiding. Je vindt hier dezelfde prachtige Mudéjararchitectuur als in het Alcazar. Ook vind je hier een prachtige Romeinse mozaïekvloer.

Pleinen

Plaza Nueva

Het Plaza Nueva is het plein in het centrum van de stad, aan dit plein ligt de voorkant van het stadhuis van Sevilla (Ayuntamiento) en op het midden van het plein vind je een groot ruiterstandbeeld van koning Ferdinand III van Castilië. Hij is de beschermheilige van Sevilla die de stad heroverde in de 13e eeuw en is begraven in de kathedraal.

Plaza de Cabildo

Vlakbij de kathedraal vind je dit bijzondere halfronde pleintje dat een rustig plekje in de stad vormt, omdat maar weinig mensen van het bestaan weten. Op zondag is hier een antiek- / vlooienmarkt. Het plein wordt omringd door een halfrond gebouw en de arcadebogen zijn prachtig beschilderd.

Plaza de América

In het Parque Maria Luisa vind je in het noorden het Plaza de Espana, en in het zuiden het Plaza de América dat ook wel het duivenplein wordt genoemd omdat je die hier veel vindt. Het plein is mooi aangelegd en versierd met bloemen en palmbomen. In het midden vind je een waterpartij. Aan het plein liggen onder andere het Museo de Artes y Costumbres Populares en het Museo Arqueologico en Pabellon Real.

Plaza de Doña Elvira

Volgens een lokale legende vind je op dit plein het geboortehuis van Doña Inés de Ulloa, de onmogelijke liefde van vrouwenversierder Don Juan. Tegenwoordig zit hier een restaurant. Volgens de overlevering bestond Don Juan echt en werd hij geboren in het huis op Calle Justino de Neve 2 en vind je op de Plaza de los Refinadores een standbeeld van hem.

Calle Sierpes

De Calle Sierpes is een bekende autovrije winkelstraat in Sevilla waar je niet alleen kan winkelen, maar je ook diverse restaurantjes vindt. Ook vind je hier diverse straatartiesten en muzikanten. Je kan hier zeker slagen als je op zoek bent naar een souvenir.

Alameda de Hércules

In 1574 werd deze laan aangelegd als publieke tuin waarbij er aan beide uiteinden een zuil werd geplaatst afkomstig uit de ruïnes van een Romeinse tempel met beelden van Julius Caesar en Hercules. Later werden er in de 18e eeuw nog twee beelden bijgeplaatst. Tegenwoordig is het een brede laan / plein dat in 2006 werd gereconstrueerd nadat het vooral bekend stond als prostitutiegebied. Tegenwoordig is het een plein waar ’s avonds de jeugd bij elkaar komt. Langs de Alameda vind je diverse barretjes.

Parken en palmtuinen

Sevilla staat ook bekend als een stad met de groene parken die een oase van rust vormen. Daarnaast dienden deze groene zones in hete zomers als toevluchtsoord dat voor de nodige verkoeling zou zorgen.

Parque de María Luisa

Het Maria Luisa park was vroeger onderdeel van het Palacio San Telmo en werd in 1893 gedoneerd door de prinses Maria Luisa Fernanda aan de stad (bevolking) met als doel om gebruikt te worden als stadspark. De inrichting is ontworpen door de Franse landschapsarchitect Jean-Claude Nicolas Forestier en was het centrale gedeelte van de tentoonstelling in 1929. Het park is een van de bekendste openbare parken van de stad en een oase van rust. Met een oppervlakte van 400.000 m2 is het de belangrijkste groenzone van Sevilla.

Je kunt hier genieten van schaduwrijke steegjes, vijvers, monumenten, kleine meren en diverse fonteinen zoals de Kikkerfontein, Leeuwfontein en Eendeneiland. Ook vind je hier het Plaza América, dat ook wel het duivenplein wordt genoemd.

Het park grenst in het noorden aan het bekende Plaza de España en in het zuiden het Archeologisch Museum en het Folklore Museum van Sevilla. In het Mudejar Paviljoen is ook het Museum van Kunst en Tradities van Sevilla te bezoeken en je vindt hier de openbare bibliotheek. Het opvallende gestreepte Costurero de la Reina uit 1893 in Neomudejar-stijl werd gebouwd aan de rand van het park en doet dienst als toeristisch bureau. Lees meer

Jardines de Murillo

Aan de rand van de wijk Santa Cruz naast het Real Alcazar vind je de Jardines de Murillo. Murillo was een Spaanse 17e-eeuwse kunstschilder waar dit park naar vernoemd is. Het park is aangelegd in typische Sevillaanse stijl met arcades, palmen en bloemen. Ook vind je hier beeldhouwwerken en een monument ter ere aan Christoffel Columbus.

Delicias de Arjona

Dit is het oudste park van de stad en ligt tussen het Parque de María Luisa en de Guadalquivir in. Het werd aan het begin van de 19e eeuw opengesteld.

Buhaira Tuinen

Deze tuinen horen bij de ruïnes van het gelijknamige Buhairapaleis en zijn ideaal om even te ontsnappen aan de drukte in de stad.

Lees meer

Andere parken en tuinen zijn:

  • Het Parque de los Principes aan de overkant van de rivier en werd aangelegd in 1973.
  • Een van de nieuwste parken is het park El Prado de San Sebastian dat vol staat met jacarandabomen en palmen die weerspiegelen in de vele waterpartijen.
  • Parque del Alamillo
  • Jardín de la Cartuja
  • Jardines Chapina
  • Jardines de Cristina
  • Jardines de las Delicias
  • Jardines del Prado
  • Jardines del Valle

Musea in Sevilla

Naast eerder genoemde musea zoals het aardewerkmuseum, nautische museum en het CAAC vind je in Sevilla nog veel meer musea.

Museo de Bellas Artes Sevilla

Het Museum van de Schone Kunsten van Sevilla ligt aan het Plaza del Museo en is na het Prado Museum een van de belangrijkste kunstmusea in Spanje. Je vindt hier kunstwerken van overwegend Spaanse kunstenaars uit de middeleeuwen, renaissance, barok en de 20e eeuw. Waaronder Francisco da Herrera, Murillo, El Greco, Velásquez, José García Ramos en Francisco Zurbarán, maar ook van enkele buitenlandse Vlaamse en Italiaanse schilders zoals Jan Brueghel de Oude, Pieter Aertsen, Sebastiaen Vrancx en Cornelis de Vos.

Het museum is gevestigd in een voormalig klooster, Convento de la Merced in Sevilla dat in 1662 werd gebouwd in Mudejar-stijl. Je vindt hier vooral veel religieuze kunstwerken, afkomstig uit kerken en kloosters dat na onteigening hier werd ondergebracht. Pas in de  20e eeuw werden er ook privécollecties ondergebracht en werd het in 1970 permanent geopend.

Lees meer

Museo del Baile Flamenco Sevilla

In het historische centrum van Sevilla vind je het MBF, een interactief museum dat in het teken staat van de typische Andalusische dans Flamenco. Het museum is gevestigd in een 18e-eeuws paleis. In 2006 werd het flamencomuseum opgericht door de beroemde flamencodanseres en choreografe Cristina Hoyos en bevat vier themaverdiepingen waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis en de kunst van de dans. ’s Avonds kun je op het binnenplein, een van de laatste overgebleven ecijano-hofjes, terecht voor flamencovoorstellingen met dansers, zangers en gitaristen.

Lees meer

Museu Arqueológico Sevilla

Het Archeologisch museum van Sevilla ligt aan het plein Plaza de America in een pand dat in 1929 werd gebouwd als onderdeel van de Ibero-Americatentoonstelling. Alleen het pand zelf is al de moeite waard. Je vindt hier op chronologische volgorde diverse schatten en voorwerpen uit onder andere de prehistorie, de Romeinse tijd, de Arabische tijd en uit de Middeleeuwen.

Een van de hoogtepunten is de replica van de “Schat van Carambolo” uit 650 voor Christus (het origineel ligt veilig in een kluis) en bestaat uit bewerkte gouden sieraden, goudstukken en keramiek die behoorden aan inwoners van de verdwenen stad Tartessus die in de monding van de Gualdaquivir lag. Ook vind je hier diverse vondsten van de Itálica-opgravingen waaronder mozaïeken en borstbeelden van Trajanus, Hadrianus en de godin Diana.

Lees meer

La Casa de la Ciencia

Het wetenschapsmuseum is ondergebracht in een van de gebouwen van het Peruaanse paviljoen dat werd gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse expositie. Alleen al hierom is een bezoek de moeite waard. Je vindt hier een aantal collecties over zoogdieren en insecten. Het is een multimediaal museum met voornamelijk informatie in het Spaans, en een deel in het Engels.

Museo de Artes y Costumbres Populares

In het Museum voor Volkskunde kom je te weten hoe de inwoners van Sevilla hier vroeger leefden en werkten, aan de hand van gebruiksvoorwerpen en schilderijen.

Centro de Interpretacion Juderia de Sevilla

Wil je meer te weten komen over de Joodse geschiedenis van de wijk Santa Cruz, dan is een bezoek aan het Centro de Interpretacion Juderia de Sevilla een aanrader. Dit is een klein museum met een expositie over de cultuur en (pijnlijke) geschiedenis van de Joden in Sevilla.

Andere musea zijn:

  • Museo de Carrajes
  • Museo Militar
  • Tesoro Catedralicio
  • Museo de la inquisición

Kerken en religieuze bouwwerken in Sevilla

Iglesia Colegial del Salvador

De Verlosserskerk is na de kathedraal de belangrijkste kerk van de stad en is gebouwd op een basiliek uit de Romeinse tijd, die werd vervangen door een moskee. In 1679 werd hier een kerk gebouwd dat in 1712 werd ingewijd. De roze gevel is gemaakt van natuursteen en baksteen en is het typische voorbeeld van de Sevilliaanse barokstijl. De kerk heeft een indrukwekkend altaarstuk en koepel. Daarnaast vind je hier barokke 18e-eeuwse retabels en diverse zijkapellen met altaarstukken waaronder een Madonnabeeld.

Basilica de la Macarena

In de wijk Macarena vind je de opvallende Basilica de la Macarena. De basiliek is in neobarokke stijl gebouwd uit 1949 ter ere van de maagd ‘Virgen de la Esperanza Macarena’. Het Madonnabeeld dat boven het grote altaar staat is een van de bekende processiebeelden van de Semanta Santa en heeft weelderige gewaden, gouden kroon en diamanten tranen en wordt omringd door relikwieën. De basiliek is voorzien van de nodige pracht en praal, daarnaast vind je hier een klein museum.

Naast de basiliek ligt de Arco de la Macarena, deze boog is een restant van de 12e-eeuwse vestingswal en was destijds een ingang richting het Real Alcazar.

Iglesia Santa Maria la Blanca

Deze kerk is gebouwd als moskee, werd daarna gebruikt als synagoge en is sinds de 14e eeuw als kerk. De buitengevel ziet er misschien niet bijzonder uit, maar de barokke versieringen in de kerk met pleisterwerk, roze en rood marmeren pilaren en het pronkstuk van de kerk het schilderij La Santa Cena (het Laatste Avondmaal) van de in Sevilla geboren kunstschilder Bartolomé Murillo is zeker de moeite waard.

Convento de Santa Paula

En het Convento de Santa Paula mag op dat lijstje. Het is namelijk een nonnenklooster in de orde van Sint Jéronimo. Er is een mooie kunstcollectie te bewonderen en de kerk en tuinen zijn ook de moeite waard. Extra leuk: je kunt zoetigheden van het klooster kopen, zoals koekjes en jam. Dit geef je door bij een luikje, en dan krijg je je spulletjes door het luikje aangegeven. Je ziet de nonnen dan niet. Stiekem echt heel leuk.

Capilla de los Marineros

Deze kapel ligt in de wijk Tiana, verstopt tussen huizen in. In de kapel vind je het Mariabeeld Virgen Esperanza, Maagd van de Hoop dat samen met het bekendere reusachtige beeld van La Macarena wordt vereerd tijdens de processie tijdens de Semanta Santa (Heilige week).

Capilla San José

Deze kleine kapel is ook zeer indrukwekkend. Aan de buitenkant vind je een gevel met 18e-eeuwse azulejo’s maar binnen vind je een prachtig barok interieur en indrukwekkend altaarstuk.

Hospital de los Venerables Sacerdotes

Dit gebouw is in de 17e eeuw ontworpen als ziekenhuis voor priesters. Bijzonder aan het kerkje zijn de prachtige fresco’s.

Conjunto Arqueológico de Itálica

Dit terrein met opgravingen uit de Romeinse tijd ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden in het huidige Santiponce. Tijdens een wandeling tussen de ruïnes krijg je een goed beeld hoe deze stad er ooit uit zag. Dit was in 206 voor Christus de eerste Romeinse stad buiten Italië, de naam Itálica verwijst dan ook naar het land waar de stichter Generaal Publio Cornelio Escipión en de eerste inwoners vandaan kwamen.

Later werden hier verschillende Romeinse keizers geboren waaronder Trajanus waarna de wijk Triana in Sevilla werd vernoemd, maar ook Hadrianus en waarschijnlijk ook Theodosius. De stad concurreerde flink met het inheemse Hispalis (Sevilla), Hadrianus deed zijn best om de stad te verfraaien en belangrijk te maken, maar in de 3e eeuw nadat de loop van de Guadalquivir veranderde, werd die stad belangrijker.

Je vindt hier onder andere een amfitheater dat plaats bood aan 25.000 toeschouwers, aquaducten, tempels, thermen en huizen met mozaïekvloeren en zijn vrij goed bewaard gebleven. Het oudste deel van de stad ligt nog steeds verborgen onder het huidige dorp en zijn nog niet opgegraven. Wel kun je het gigantische amfitheater bezoeken en een aantal goed bewaard gebleven landhuizen met mozaïeken. Veel vondsten worden bewaard in het Archeologische Museum van Sevilla en in het Palacio de la Condesa de Lebrija. Hier werden ook opnames gemaakt voor de Game of Thrones.

Lees meer

Acuario de Sevilla

Het Aquarium werd in 2014 geopend en is een aanrader om te bezoeken met kinderen. Je vindt hier exotische vissen, haaien, schildpadden en inktvissen zien. Daarnaast zijn er ook kleine baden waar je zeesterren en zeekomkommers kunt aanraken. Ideaal ter afwisseling op de culturele bezienswaardigheden in de stad.

Lees meer

Het Guadalpark

Dit waterpark aan de oostelijke rand van de stad is een aanrader op zomerse dagen. Je vindt hier diverse zwembaden, een lagoon, kinderbad en glijbanen voor kinderen van alle leeftijden. Ook vind je hier ligweides waar je tot rust kan komen.

La Isla Mágica

Dit is een populair themapark met diverse themagebieden waaronder Piraten, Goud, Amazone en natuurlijk Spanje waar jong en oud zich prima kunnen vermaken. Je vindt hier snelle achtbanen, verkoelende waterattracties, thrill rides maar ook een 4D-bioscoop. Daarnaast kun je hier genieten van een van de vele shows. Naast het pretpark vind je het waterpark  Agua Mágica met glijbanen, een groot golfslagbad en een rivier met stroomversnellingen.

In de zomer kan het hier erg druk zijn en kan het handig zijn om vooraf al kaartjes te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Voor sommige attracties geldt er een minimale lengte van 1.10 m.

Lees meer

Fietsen of steppen in Sevilla

Doordat Sevilla een relatief vlakke stad is, is deze stad zeer goed te ontdekken per fiets of step. Je kan een fiets huren, sommige accommodaties bieden ook gratis fietsen aan, of een rondleiding met gids boeken door de stad. Ideaal om zo in korte tijd toch meerdere bezienswaardigheden te kunnen bewonderen. De stad is voorzien van duidelijke fietspaden. Tegenwoordig is ook de elektrische step een populair vervoersmiddel in deze stad en kun je die overal op de straat vinden en huren met een app.

Lees meer

Rondvaart

De Guadalquivir is één van de grootste rivieren van Spanje en stroomt dwars door de stad heen. Ter afwisseling op het wandelen door de stad kun je deze ook vanaf het water bekijken tijdens een rondvaart of vanuit een kajak. Zo vaar je onder historische bruggen door, langs de oevers van de rivier, en kun je zien waar de schepen uit de Nieuwe Wereld aanmeerden. Ook vaar je langs de wijk Triana, de paviljoens van Expo 1992 en de Exposición Ibero-Americana de 1929.

Lees meer

Flamenco(show)

Flamenco is de typische muziek, zang en dans van Andalusië. Sevilla is dan ook de perfecte stad om een live Flamenco-optreden mee te maken. De wijk Triana wordt gezien als het hart van de Flamenco in Sevilla. Je kan onder andere een voorstelling bezoeken in het Flamenco museum, maar ook de bar ‘La Carbonería‘ staat hier om bekend en is één van de weinige bars waar je vrij naar binnen kunt lopen. De show begint rond 21 uur, daarom wordt er aangeraden om op tijd te komen en een plekje uit te zoeken.

Lees meer

Eten en drinken

Sevilla staat bekend om de gevarieerde keuken, de grote hoeveelheid restaurants, barretjes en cafés. De Sevillianen nemen echt de tijd voor het eten, en eten zowel een warme lunch als diner. Na het middageten is het (in de zomer) tijd voor de zogenaamde siësta die duurt tot zes uur. Voordat ze gaan eten genieten ze vaak van een aperitief en/of tapas zoals Ibericoham, chorizo en kazen. En bij de maaltijd drinken ze sangria of tinto de verano. Het is dus zeker een aanrader om hier een restaurant te bezoeken.

Populaire gerechten zijn onder andere “pescaito frito” (gebakken vis), “gazpacho” (koele soep met tomaten, komkommer, paprika, azijn, olijfolie en knoflook), “cola de toro” (gestoofde stierenstaart), “caracoles” (slakken met saus) en “papas aliñás” (gekookte aardappelen en eieren met uien, azijn en olijfolie). Ook houden ze van zoete gerechten zoals “torrijas” (gebakken brood met kaneelpoeder en honing), pestiños (gebakken deeg met honing) en “tortas de aceite” (koeken met anijskorrels en olijfolie). Op straat kun je typische Spaanse hapjes tegenkomen zoals patatas bravas, gevulde kroketten en tortilla’s.

Aanraders voor restaurants zijn:

  • Bar El Commercio waar ze churro’s serveren.
  • La Fresquita. Niet alleen vanwege de tapas en sangria, maar ook vanwege de decoratie met rekwisieten van de Semanta Santa.
  • Bodega Santa Cruz. Dit is een van de oudste en bekendste tapasbars in Sevilla en kan het hele jaar door lekker druk zijn. Je kan hier genieten van de authentieke Spaanse tapas.

Evenementen

Het is al een paar keer genoemd; in Sevilla worden twee keer per jaar grote evenementen georganiseerd; dit zijn de Semana Santa en de Feria de Abril.

  • De Feria de Abril begint in April, officieel op de tweede zondag na Pasen. Het feest begint met een optocht van koetsen rond de Plaza de Toros. Aan de rand van de stad vind je het festivalterrein, waar wordt gedanst en gedronken met familie. De vrouwen dragen traditionele flamencojurken en de mannen nette pakken. De tenten zijn versierd met lantaarns, papieren bloemen en gekleurde lampjes. De straten in dit tentendorp worden vernoemd naar beroemde torero’s (stierenvechters). De Feria de Abril trok in 2005 meer dan één miljoen bezoekers. Dit is ook de plek waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima elkaar hebben leren kennen.
  • De Semana Santa in Sevilla wordt traditioneel gevierd in de lente, tijdens de eerste volle maan. In deze week wordt de stad overspoeld door bedevaartgangers en toeristen die hier komen voor de Mariaprocessie en wordt traditioneel afgesloten met een groot feest, waar honderdduizenden Spanjaarden op afkomen. Ook tijdens de rest van het jaar vinden er kleinere processies plaats waaronder op Sacramentsdag en Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. De Madonna vind je op veel plekken terug in de stad.

Sevilla Pass

Sevilla is een populaire bestemming voor stedentrips, daarom kan het hier erg druk worden. Daarom kan het handig zijn om vooraf zogenaamde Skipp-the-Line tickets aan te schaffen voor bezienswaardigheden die je wilt bezoeken of de voordelige Sevilla Pass, waarmee je in 1x toegang krijgt voor belangrijke bezienswaardigheden in de stad. Voor sommige bezienswaardigheden moet je ook een datum en tijdvak selecteren.

Onderdeel van de Sevilla Pass zijn onder andere het Real Alcazar, de Kathedraal van Sevilla, de Hop-On-Hop-Off-bus, een app met feitjes en weetjes en 10% korting op andere attracties. Je kan deze pas alleen online aanschaffen via Tiqets.


Overnachten in Sevilla

Of je nu op zoek bent naar een fijn hotel, appartement of een vakantiehuis om met kinderen te overnachten maar dan wel met de nodige privacy. Of ben je meer van het kamperen en ben je op zoek naar een kampeerplek voor je camper, caravan of tent. Ook een aanrader zijn de unieke accommodaties zoals een boomhut of een cruise of rondvaartboot. Je kunt hier alle kanten op.

Hotel Alfonso XIII

Dit iconische hotel ligt in het hart van Sevilla en biedt luxe kamers met een elegante inrichting en moderne voorzieningen. Het hotel heeft een restaurant dat internationale en Andalusische gerechten serveert, een bar en een buitenzwembad. Gasten kunnen genieten van een ontbijtbuffet in de ochtend.

Meer informatie vind je hier

Hotel Casa 1800 Sevilla

Dit charmante hotel is gevestigd in een gerestaureerd 19e-eeuws gebouw in de historische wijk Santa Cruz en biedt kamers met een traditionele inrichting en moderne voorzieningen. Het hotel heeft een terras met uitzicht op de stad en een ontbijtruimte waar gasten kunnen genieten van een ontbijtbuffet in de ochtend

Meer informatie vind je hier

Hotel Mercer Sevilla

Dit luxe hotel is gevestigd in een gerestaureerd 19e-eeuws paleis in de historische wijk van Sevilla en biedt kamers met een moderne inrichting en moderne voorzieningen. Het hotel heeft een restaurant dat Andalusische gerechten serveert, een bar en een buitenzwembad. Gasten kunnen genieten van een ontbijtbuffet in de ochtend.

Meer informatie vind je hier

Hotel Palacio de Villapanes

Dit elegante hotel ligt in het hart van Sevilla en biedt kamers met een klassieke inrichting en moderne voorzieningen. Het hotel heeft een restaurant dat Andalusische gerechten serveert, een bar en een buitenzwembad. Het hotel is gevestigd in een 18e-eeuws paleis en heeft prachtige binnenplaatsen en een dakterras met uitzicht op de stad. Gasten kunnen genieten van een ontbijtbuffet in de ochtend.

Meer informatie vind je hier.

Hotel Inglaterra Sevilla

Dit historische hotel ligt in het hart van Sevilla en biedt kamers met een klassieke inrichting en moderne voorzieningen. Het hotel heeft een restaurant dat internationale gerechten serveert, een bar en een dakterras met uitzicht op de stad. Gasten kunnen genieten van een ontbijtbuffet in de ochtend. Het hotel ligt op loopafstand van bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Sevilla en het Alcazar-paleis.

Meer informatie vind je hier.

Tip: de goedkoopste vliegtickets vind je via Expedia of je boekt direct bij Vueling of KLM.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.