Skip to Content

Sevylor Tahaa Kit kajak review

Sevylor Tahaa Kit kajak review

We hebben nu al een paar keer met de kinderen gevaren in een kajak en kano, in Nederland maar ook het buitenland. De laatste keer was in de meivakantie op de prachtige Regge. Dit was een groot succes dus toen ik het persbericht kreeg van deze opblaasbare kajak die je heel makkelijk overal naar toe kan nemen was ik nieuwsgierig. Sterker nog, ik had er al wel naar gekeken maar je wil toch die zekerheid dat het ook echt een kwalitatieve kajak is die lange tijd meegaat en ook geschikt is voor volwassenen. Deze kajak van Sevylor, één van ‘s-werelds meest toonaangevende fabrikanten voor waterrecreatie, zoals de populaire Puddle Jumper, voldoet zeker aan die eisen. 

Tahaa Kit Kajak

Sevylor Tahaa Kit kajak review - Reisliefde

De Sevylor Tahaa is een lichtgewicht kajak die comfortabel plaats biedt aan twee volwassenen, waardoor hij ideaal is voor tochten op meren en binnenwateren, maar ook geschikt is voor zeekusten en om mee te vissen. Of je nu de spray op je gezicht wilt voelen terwijl je door wild water snijdt, of graag met het gezin rustig peddelt over een meer of langs de kust: de nieuwe Tahaa Kit kajak past elk avontuur op het water.

Op dinsdag komt de kajak binnen en aangezien het woensdagmiddag prachtig weer is nemen we hem mee naar het meer. Daar is het strand afgezet met een lijn voor kinderen. Daar kunnen ze dus rustig drijven en oefenen met het peddelen, want dat vinden ze nog wel een beetje lastig. De kans op afdrijven naar de andere kant van het meer is zo ook minimaal en ze kunnen zo het water in springen om terug te zwemmen naar de kant.

Makkelijk meenemen

Enthousiast til ik de doos mee naar het strand om er daar achter te komen dat ik die thuis had kunnen laten 😉 De Tahaa Kit wordt geleverd met een rugzaksysteem zodat je hem als rugzak op je rug kan dragen. Dat is echt heel handig omdat je toch al snel een hoop meesleept voor een bezoekje aan het strand. De kajak weegt slechts 8 kg dus dat is prima te doen. Doordat de kajak zo weinig weegt kunnen de kinderen hem ook heel makkelijk zelf naar het water dragen als ze willen varen.

Heel fijn is ook dat de peddels worden bijgeleverd zodat je meteen het water op kan en die niet extra hoeft bij te bestellen. De peddels bestaan uit een modulair systeem zodat je er heel eenvoudig twee losse peddels van kan maken of een peddel met peddelbladen aan beide kanten en je dus alleen het water op kan.

Opblazen maar

De kajak is eenvoudig op te blazen met een elektrische pomp, aangezien je over het algemeen geen stopcontact hebt bij het water, heb ik wel een pomp gekocht met accu. Die kunnen we ook voor andere momenten gebruiken zoals tijdens het kamperen. Als ik de riempjes los heb gemaakt is de kajak heel eenvoudig uit te rollen. Er zijn drie ventielen; twee PVC-zijkamers en stevige PVC I-balkconstructie aan de onderzijde voor hoge stabiliteit en veiligheid op het water. De geïntegreerde manometer maakt nauwkeurig oppompen mogelijk. Opblazen en leeglopen gaat eenvoudig via een Boston Valve ventiel.

Aan de zijkant van de kajak staat aangegeven dat de onderkant als eerste kan en daarna de twee zijkamers. Naast de kajak zijn er twee opblaasbare zitjes die je eenvoudig met de mond kan opblazen. Je kan zelf kiezen hoe je deze plaatst en bieden extra comfort tijdens het peddelen. Of om te zonnen terwijl de ander het werk doet. 😉 Met zo’n pomp is het opblazen een fluitje van een cent en binnen 5 minuten is de kajak opgeblazen en klaar om het water op te gaan. Toch wel fijn dat dat zo makkelijk gaat ook al is het de eerste keer.

Ook het weer leeg laten lopen gaat heel eenvoudig, ik laat de kajak eerst even drogen aan beide kanten voordat ik de ventielen openmaak. Ze zijn voorzien van een dubbel ventiel zodat je het makkelijk kan opblazen maar ook het leeglopen zo gedaan is. Het laatste beetje lucht zuig ik er met de pomp uit zodat hij echt helemaal leeg is en strak opgerold kan worden. In eerste instantie zie ik een beetje op tegen de riempjes, maar ook dat valt enorm mee en spreekt voor zichzelf. De twee zwarte banden gaan om de opgerolde kajak heen en de twee grijze banden zijn de hengsels van de rugzak.

Doordat het opblazen en opruimen zo snel gaat is het dus ook makkelijker om hem een volgende keer weer mee te nemen. We hebben ook wel eens zo’n bootje meegenomen, maar dan is het echt een uitdaging om hem goed leeg te krijgen en weer terug in de doos te stoppen.

Veilig op het water

Sevylor Tahaa Kit kajak review - Reisliefde
Sevylor Tahaa Kit kajak review - Reisliefde

De brede vorm combineert stabiliteit en comfort op het water. Daardoor is de kans op omslaan erg klein en kunnen de kinderen ook prima zelf het water op om te peddelen. Op het meer gaat dat prima in badkleding. Zoek je een hard stromende rivier op dan kan het wel handig zijn om ook zwemvesten mee te nemen.

De kajak bevat een geïntegreerd sproeidek op de boeg en het achtersteven om bagage veilig aan boord te houden als je bijvoorbeeld een langere tocht wil maken. Nu hebben de kinderen er zelf veel plezier van, maar je kan hier ook prima met twee volwassenen mee het water op. De kayak is getest op een gewicht tot 160 kg om veilig het water op te kunnen gaan.

Ze hebben in ieder geval veel bekijks met hun kajak, een andere moeder informeert al snel waar de kajak vandaan komt en meerdere kinderen zijn ook wel erg nieuwsgierig en mogen meevaren. Onder andere een peuter waarmee ze van mij dus dicht bij de kant moeten blijven. Doordat de kajak op het water drijft en dus weinig diepgang heeft gaat dat prima zonder te schuren op de bodem van het meer.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.