Vanaf de Salina Turda was het een flinke rit naar Sighişoara redelijk centraal in Transsylvanië, in eerste instantie waren we van plan om onderweg een bezoek te brengen aan Biertan. Een dorpje dat bekend staat vanwege de weerkerk en een kasteel vlakbij elkaar.
Het uiterlijk van deze kerk is weer heel anders dan dat van de anderen, de kerk ligt vrij hoog op een steile heuvel en de vesting zelf is wat kleiner en te bereiken via een overdekte trap.
Tijdtechnisch was dit voor ons echter toch niet helemaal haalbaar. Daarom reden we door naar deze prachtige 16e eeuwse stad. Ook hiervoor geldt dat je parkeert buiten de stadsmuren, alleen moet je daarna met een trap naar boven voor het centrum.
Sighişoara









Historische centrum Sighişoara
Het historische centrum van Sighişoara ligt bovenop een rots en steekt hoog uit boven de rest van de stad. Je ziet hier torentjes, kerkjes en iets wat lijkt op een kasteel. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Als je hier rondloopt blijf je foto’s maken van de vrolijk gekleurde huizen en de geplaveide straten. Vrijwel elk huis in het centrum van Sighisoara is een vakwerkhuis dat tevens als monument is aangemerkt. Sighisoara is zeer overzichtelijk dus je hoeft hier niet bang te zijn om te verdwalen.
Bezienswaardigheden
Bekende bezienswaardigheden zijn;
- De Sizmarilortoren en de Fierarilortoren in de oude stadsmuur. De 16e eeuwse klokkentoren kun je beklimmen en huisvest een klein museum.
- Vlakbij deze klokkentoren en stadspoort vind je het geboortehuis van Vlad Tepes (Dracula) waar nu een restaurant is gevestigd.
- Vanaf het centrum kun je met een 100 meter lange overdekte trap klimmen naar de Nicolaaskerk met begraafplaats.
- Buiten de stadsmuren vind je de Drievuldigheidskerk aan het water.
Meer informatie vind je hier.
- Wagrainis Grafenberg; wandeling bergen met speeltuin en restaurant - 18 maart 2025
- Het perfecte winteruitje? Madurodam! - 17 maart 2025
- Speelgoedmuseum Deventer - 17 maart 2025
Leave a comment