Skip to Content

Sinterklaas activiteiten & uitjes; Sinterklaashuis, kasteel en Pietenhuizen

Sinterklaas activiteiten & uitjes; Sinterklaashuis, kasteel en Pietenhuizen

Na de Sinterklaasintocht moet de Goedheiligman natuurlijk wel overnachten. Gelukkig vind je verspreid over het land diverse Sinterklaashuizen, kastelen en dorpen waar hij een schatkamer heeft voor alle cadeautjes, slaapkamers voor de vele Pieten en natuurlijk een eigen werkkamer. Samen met je kind kun je daar een kijkje komen nemen. Maar waar vind je nu de leukste Sinterklaas activiteiten zoals huizen, voorstellingen, of zelfs Sinterklaas weekend arrangementen?

Pakjesboot 12 dagen in Willemstad

Willemstad verheugt zich samen mét de Moerdijkse kinderen op de terugkeer van Pakjesboot 12 in de nostalgische haven, waar zij twee dagen de kans krijgen om achter de schermen van het jaarlijkse feest te kijken en de Pieten kunnen helpen bij het oplossen van een groot raadsel. ‘Ik heb van Rijmpiet vernomen dat hij de hulp van de kinderen nodig heeft om de grote Pietenrijm af te maken, dus ik hoop dat zoveel mogelijk kinderen hem gaan helpen’, aldus Sinterklaas, die zelf ook aanwezig zal zijn bij de Pakjesbootdagen.

De Pieten op Pakjesboot 12 zijn in rep en roer. Rijmpiet is namelijk een aantal persoonlijkheden kwijtgeraakt waardoor hij de Sinterklaasrijm niet kan afmaken. De Pieten roepen alle Brabantse kinderen op om ze te hulp te schieten. Kinderen die de Pieten willen helpen krijgen tegelijk de kans aan boord te ervaren hoe de Sint en de Pieten werken en leven.

In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen, mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer tot slot, ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.

Pietenschool Maritiem Museum Rotterdam

Op de kinder-doe-expo Professor Plons zijn chocoladeletters verdwenen en is de hulp van kinderen hard nodig om deze terug te vinden. Er is ook een ‘Pietenschool’ in het museum. Hier leren de kinderen alles wat je nodig hebt om een goede hulppiet te worden zoals; dakrand lopen, schoorsteen klimmen, cadeautjes stapelen en nog veel meer. Ook worden er workshops surprises maken georganiseerd.

Op de kinder-doe-expo Professor Plons klinkt ‘Zie ginds komt de stoomboot’ en de schepen van de professor en zijn vrienden liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. Er is alleen een groot probleem… De inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die in één van de containers in de haven zitten. Maar welke? De professor kan de hulp van de kinderen goed gebruiken.Van 17 november t/m 5 december kunnen de kinderen de Professor helpen zoeken.

Iedere middag  is de ‘Pietenschool’ open in het Maritiem Museum. Hier kunnen de kinderen pietenkunstjes leren zoals; dakrand lopen, schoorsteen klimmen en cadeautjes stapelen. Om pakjes te kunnen verzorgen op de gekste plekken moet men echt van alles kunnen. Geslaagde hulppieten ontvangen natuurlijk een pietendiploma.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Pietenschool Maritiem Museum

Pietendorp – Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Havenpieten, Muziekpieten, Molenpieten, Fotopieten, Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer! Ook dit jaar wordt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer omgetoverd tot Pietendorp. De pakjesboot ligt in de Markerhaven, de pepernotenbakkerij draait op volle toeren, de Pieten lopen door de straten van het buitenmuseum en zij maken er weer een feestje van. Alle kinderen die Hulppiet willen worden, zijn ook dit jaar weer welkom om te helpen bij het voorbereiden van de verjaardag van Sinterklaas.

Het Pietendorp is te bereiken via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg in Enkhuizen. Volg de omleidingsborden en de instructies van de verkeersregelaars om de auto te parkeren. De museumveerboten varen niet.

Hier vind je meer informatie

Stad van Sinterklaas Museumpark Archeon Alphen aan de Rijn

In de Stad van Sint logeert Sint in het koopmanshuis, bezoek zijn woonhuis en zijn speciale werkkamer. De pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. Laten we de pepernotenpiet niet vergeten, hij bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon. In de pietenhuisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes gooien, rijmen met de rijmpiet, kleuren met de tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer en nog veel meer. Behaal ook een Pietendiploma!

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Stad van Sinterklaas bij Archeon

Park van Sint

In de Sinterklaasperiode wordt Ouwehands Dierenpark omgetoverd tot het Park van Sint vol met gezellige activiteiten en shows! Ontmoet de Sint en al zijn Pieten, ga op de foto met Amerigo en doe mee aan een echte Pietentraining. Bak je eigen pepernoten in de Pepernotenfabriek, vier feest op de coole Pietenparty en vergeet niet je officiële Pietendiploma op te halen. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een gezellige Sinterklaasshow met Bamboo Bill! Alle activiteiten zijn na entree gratis te bezoeken.

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaasfestijn met Pepernoten Expeditie – Toverland Sevenum

Sinterklaas en zijn pieten komen ook dit jaar naar Attractiepark Toverland. In een aantal weekenden wordt het Sinterklaasfestijn georganiseerd. Tijdens dit evenement zijn er diverse extra Sinterklaasactiviteiten, zoals een heuse Pepernoten Expeditie, een Sinterklaasshow en een Pietencircus. Daarnaast zijn alle attracties in de indoor themagebieden Land van Toos en Magic Forest geopend.

Meer informatie vind je hier.

Mega Sint Spektakel

Met Sinterklaas, Party Piet Pablo, Love Piet, Meisjespiet, Mevrouw Suikerspin, Meneer Kaasgaaf en Jul & Julia. Tijdens het grootste Sinterklaas feest ‘Mega Sint Spektakel’ ga je helemaal uit je dak in Kinderpretpark Julianatoren! Dit megacoole Sinterklaasfeest draait om Sinterklaas, Party Piet Pablo, Love Piet, al je (muizen)vrienden bij Kinderpretpark Julianatoren en héél veel Pieten.

Er is mégaveel te doen! Party Piet Pablo geeft een concert en Love Piet, Meisjespiet en Jul & Julia schitteren in hun eigen ‘Sinterklaas’ show. Je geeft hoogstpersoonlijk je verlanglijstje aan Sinterklaas en vergeet niet een wortel aan Ozosnel te geven. Uiteraard geniet je ook van de te gekke attracties. En dan, na een dag vol Sinterklaaspret, zwaaien we met zijn allen de Sint weer uit.

Meer informatie vind je hier.

Landgoed van Sinterklaas – Duinrell Wassenaar

Sinterklaas en zijn Pieten maken er op Duinrell samen met de bezoekers één groot feest van. Neem op het Landgoed van Sinterklaas een kijkje in het Huis van Sinterklaas, bij de Pietenschool en in de Pakjeskamer. Of ga op de foto met zijn trouwe schimmel Amerigo! In het Huis van Sinterklaas is het een drukte van jewelste en dus is hier genoeg te beleven voor de kinderen.

Tijdens het SiSaSinterklaasconcert zetten zangeres Sita en de Party Pieten de boel op z’n kop met de grootste Pietendisco ooit! Het wordt swingen en zingen voor jong en oud tijdens het dagje weg tijdens Sinterklaas. Natuurlijk eindigt dit geweldige feest met een optreden van niemand minder dan Sinterklaas zelf.

Tijdens de spectaculaire Pietenparade trekt door het park met al zijn Pieten, zoals de Post Piet, Blus Piet, Politie Piet en vele andere. Sinterklaas met Amerigo zal uiteraard de hoofdrol hebben. Tijdens het Sinterklaasfeest is een groot aantal attracties van het attractiepark geopend.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Landgoed van Sinterklaas

Sinterklaasweekend Kasteel Muiderslot – Muiden

Ook dit jaar is het Muiderslot weer het winterverblijf voor Sinterklaas. Na een barre tocht overzee met de stoomboot strijkt hij eind november altijd neer in het Muiderslot. De pakjes moeten ingepakt, de gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor Pakjesavond. Niettemin maakt de goedheiligman graag even tijd om de kinderen in zijn kasteel te ontvangen.

Uiteraard staat zijn schimmel weer op het slotplein, kunnen alle kinderen hun pietendiploma halen op het oefendak en kan iedereen meeschrijven aan het langste gedicht ooit! Voor alle ouders is er een geheime route met het hoe en waarom van de tradities van de Sint. Waarom komt Piet eigenlijk door de schoorsteen? Werden er vroeger ook al schoenen gezet? Op veilige hoogte leren ouders ook meer over de traditie van Sinterklaas.

Kijk hier voor informatie over de veertickets. Let op; de entree verloopt enkel via e-tickets. Hier vind je meer informatie vanuit het kasteel zelf.

Lees ook: Muiderslot in Muiden met kinderen

Kasteel van Sinterklaas – Helmond

Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond is waar jong en oud zich kan laten betoveren. Het begint al als je de mooie poorten binnenkomt. Het kasteel ligt op de achtergrond, maar daarvoor speelt zich al van alles af. Teveel om in één oogopslag te bevatten. En eenmaal binnen kun je je vergapen aan de prachtig ingerichte kamers. Sinterklaas en zijn pieten laten je graag alles zien.

De pret bij een bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas begint buiten al. Er is namelijk van alles te beleven op het voorterrein. Zo zorgen de pieten voor veel plezier met hun vrolijke en gekke grapjes, dansjes en kunstjes. Het voorterrein is gratis toegankelijk! De kaartjes voor het kasteel van Sinterklaas zijn alleen online te koop en waren binnen 1 dag al uitverkocht!

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaaskasteel Dussen

Zoals elk jaar logeert Sinterklaas weer in het kasteel van Dussen. Hij logeert er in één van de torenkamers, waar hij gebruik kan maken van de originele plonsplee. Voor de zekerheid neemt hij toch ook zijn eigen po mee… Uiteraard zijn de Pieten ook van de partij en zij zorgen ervoor, dat niemand zich verveelt. Ze helpen mee met de spelletjes en pepernoten bakken; er waren voorleespieten, fotograafpieten, pieten die zorgen voor een rondleiding in de logeerkamer enzovoorts.

Hier vind je meer informatie.

Het Grote Sinterklaashuis – Kasteel Assumburg

Hier kan je zelf ervaren hoe het is om midden in de hectiek van de decembervoorbereidingen van sint en zijn pieten te staan. Het is een unieke en interactieve belevenis waarin je alles van dichtbij ziet en de pieten zelf mee kunt helpen. Er zijn meer dan 15 waanzinnige themakamers, vele tientallen pieten, muziek, entertainment en een speurtocht door alle kamers. Vind jij alle verstopte staffen? Met onder andere de pietenschool, werkkamer, slaapkamer, schatkamer, bakkerij en nog veel meer.

Natuurlijk heeft Sinterklaas ook tijd om met jou op de foto te gaan. Hij heeft hiervoor speciaal zijn favoriete gouden troon meegenomen uit Spanje. Op de overdekte binnenplaats van het kasteel staat Amerigo in zijn stal. Je mag hem aaien en met hem op de foto. Hier is ook gelegenheid om iets te eten en te drinken waaronder natuurlijk lekkere warme chocolademelk en diverse Sintlekkernijen! En het goede nieuws; je kan hier ook blijven overnachten met een speciaal Sinterklaasarrangement!

Meer informatie vind je hier.

Welkom bij de Sint – Huis ten Bergh

Op 23 en 24 november zijn de Sint en alle Pieten weer te bezoeken op Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg. Kom de Pieten helpen met het inpakken van de cadeaus en bak je eigen pepernoten! Maak muziek met de Pieten en de voetjes gaan van de vloer in de Pietendisco. Ontmoet Sinterklaas, bekijk zijn slaapkamer, de postkamer en het Pietenparcours. Verdien je Pietendiploma en krijg lekkers en je cadeautje bij het verlaten van het kasteel. Een unieke ervaring voor jong en oud op een geweldige locatie in Kasteelstad ‘s-Heerenberg.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Kasteel Huis ten Bergh in ‘s-Heerenberg

Pakhuis van Sinterklaas activiteiten – Limburgs Museum

Ook in Limburg is het weer zover: Sinterklaas en zijn pieten zijn met heel veel cadeautjes aanwezig in het Pakhuis van Sinterklaas. Kom je ook meehelpen?! De Pakhuis Pieten kunnen je hulp goed gebruiken. Wie helpt er om speelgoed te zoeken in de grote rekken, speelgoed te rangschikken van vroeger naar nu, cadeautjes in te pakken en tenslotte pakjes in de schoorsteen te werpen? Natuurlijk kun je ook het daklopen oefenen en de voetjes van de vloer te tillen tijdens de Pietengym.

Sinterklaas houdt ervan om onder de mensen te komen. Bijna het hele jaar zit hij alleen met zijn Pieten in het paleis in Spanje. Ook zijn ijverige helpers zijn dol op gezelligheid. Het is best wel leuk met zijn allen in het paleis en je leert er heel veel op de Pietenschool, maar kinderen zien ze weinig. “We verpieteren in Spanje!”, zeggen ze altijd. Daarom zijn de Pieten ook zo uitgelaten als de Pakjesboot in Nederland arriveert en al die duizenden kinderen staan te zwaaien. Dus kom gezellig langs in het Pakhuis van Sinterklaas want de Pakhuis Pieten kunnen wel wat hulp gebruiken!

Hier vind je meer informatie en de tijden waarop Sinterklaas aanwezig is in het museum.

Pakhuis van Sinterklaas – Museum Broekerveiling

Iedereen weet dat de Pieten van Sinterklaas echte atleten zijn. In een paar weken tijd moeten er duizenden pakjes door heel het land worden bezorgd. De Pieten moeten daarom superfit zijn. In het diepste geheim houden de Pieten zichzelf in vorm voor de grote dag. Ook dit jaar is Museum Broekerveiling geselecteerd als Pakhuis van Sinterklaas.

De lighallen van het museum worden omgetoverd tot een trainingscentrum waar de Pieten hun conditie op peil kunnen houden. De kinderen mogen kijken hoe het er in het Pakhuis aan toe gaat, de Pieten helpen met allerlei klusjes. Er is ook een Sinterklaastoneel, Pietenveiling en poppentheater.

Hier vind je meer informatie (met museumkaart gratis toegang)

Sinterklaashuis – Barendrecht / Rotterdam

Heb jij altijd al willen weten waar Sinterklaas en de Pieten wonen wanneer ze in Nederland zijn? Kom snel een kijkje nemen in het Sinterklaashuis en ontdek waar Sinterklaas werkt, waar de Pieten slapen en waar de pakjes ingepakt worden! In het Sinterklaashuis kun je ontdekken hoe Sinterklaas en zijn Pieten werken, slapen en spelen als zij in Nederland zijn.

Door één van onze Pieten word je meegenomen langs verschillende ruimtes. Je ziet onder anderen hoe de Pieten de cadeautjes in pakken en waar de pepernoten gebakken worden. Als je geluk hebt heeft Sinterklaas even tijd om je te ontvangen in zijn werkkamer! Reserveren voor het Sinterklaashuis is niet nodig, je mag langskomen wanneer je wilt. De kans bestaat dat je even moet wachten. Maar met muziek, tekeningen en spelletjes verveel jij je geen moment!

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaashuis – Bergen / Schoorl

Speurpiet is dit jaar ook weer druk op zoek gegaan naar een fijne plek voor alle Pieten en de Sint en heeft samen met Sinterklaas weer gekozen voor Dopersduin in Schoorl. Wij zijn daar vorig jaar met open armen ontvangen en Martijn en Wieteke (beheerders Dopersduin) willen graag dat we daar weer gaan slapen. Wij zijn heel blij dat we daar weer zijn, omdat het vorig jaar zo verschrikkelijk gezellig was.

Uiteraard willen de Pieten weer heel graag een kijkje achter de schermen geven van het dagelijks leven in het Sinterklaashuis. Dus nemen ze je graag mee door het huis waar ze vol trots hun eigen bedje laten zien, de Inpakcentrale, en (stiekem) in de slaapkamer van Sinterklaas gluren. Maar dat kan alleen als de Sint niet in zijn bed of bad ligt natuurlijk.

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaashuis – Brielle

Ook in Brielle zal het Brielse Sinterklaashuis zich weer huisvesten in een prachtige historisch pand in de binnenstad, te weten het Arsenaal, Rozemarijnstraat 46 te Brielle. In samenwerking met Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zal het Arsenaal wederom omgetoverd worden tot het huis van Sinterklaas en zijn pieten. Op schooldagen is het huis alleen geopend voor onderwijsinstellingen. Woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdag en zondag is het huis wisselend geopend voor particulieren. De kaartjes worden alleen online verkocht.

Kijk hier voor meer informatie.

Sinterklaashuis – Dokkum

De voormalige Frieslandbank aan De Dijk in Dokkum wordt vanaf de landelijke intocht van Sinterklaas ingericht als heus Sinterklaashuis. In het huis komt een expositie en kinderen kunnen er spelletjes doen en knutselen. Ook kunnen ze aanschuiven aan een lunch of ontbijt met Sinterklaas en zijn Pieten. Voor dat laatste komen alleen basisscholieren uit de ‘DDFK’-gemeenten in aanmerking; zij kunnen zich opgeven.

Lees ook: Dokkum; Bezienswaardigheden centrum, museum en evenementen

Sinterklaashuis – Dordrecht

Het Sinterklaashuis is al ruim 15 jaar een fenomeen in Dordrecht. Het eerste Sinterklaashuis was een groot huis aan de Nieuwstraat. Ook dit jaar logeert de Sint weer in Dordrecht. In november zullen de deuren van Doelensteyn voor jullie opengaan.

Hier vind je meer informatie.

Pietenhuis – Harderwijk

In Harderwijk komen ook dit jaar Sinterklaas en zijn Pieten logeren bij Cultuurkust. In ’t Pietenhuis, slapen ze, oefenen ze voor het dak lopen en pakken ze alle cadeautjes in. Er is zoveel te doen, je kan marsepein kleien, pepernoten bakken, je pietendiploma halen, de pietenbedjes bewonderen, naar de voorleeskamer of schilderen voor Sinterklaas. Er is ook een kaartje te koop voor een leuke voorstelling, ontbijten met Sinterklaas en voor een bezoek aan het museum.

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaashuis – Kampen

Wij zijn ook dit jaar weer gevestigd in de Stadskazerme met weer allemaal nieuwe, leuke activiteiten en een mooie kamer voor Sinterklaas en er zijn allemaal weer pieten aanwezig. Sinterklaas komt af en toe ook een bezoek brengen en er komt nog een heel leuk bezoek als verrassing voor de kinderen.

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaashuis – Leiden

In het Sinterklaashuis in Leiden worden er veel activiteiten georganiseerd. Van knutselen in de knutselkamer tot klimmen op het oefendak of dansen op Sinterklaasmuziek. En het allerleukste… haal in het Huis van Sinterklaas je pietendiploma! Iedereen is welkom om de Sint en Pieten een bezoekje te brengen.

Hier vind je meer informatie. Toegang is gratis.

Sinterklaashuis – Maassluis

Sinterklaas heeft dankzij Koopcentrum Stadshart en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. tijdelijk een hoofdkwartier gevonden aan de Nieuwstraat 2 in het historische stadshart van Maassluis. Daar mag de goedheiligman werken tot hij weer naar Spanje vertrekt. De kinderen kunnen de werkkamer van Sinterklaas zien en zelf samen met de bakpiet overheerlijke kruidnoten maken!

Tijdens een speurtocht door het Sinterklaashuis kom je langs de slaapkamers van de pieten, de slaapkamer van Sinterklaas en ontmoet je tal van pieten zoals de bakpiet, voorleespiet en de schrijfpiet. Ook is er een troon waar de Sint zijn audiëntie zal houden. Ook dit jaar is er weer een Sinterklaaskleurplatenwedstrijd! Kleur de kleurplaat zo mooi als je kunt in en breng hem mee tijdens je bezoek aan Sinterklaas. In het Sinterklaashuis hangen de pieten jouw kleurplaat op.

Hier vind je meer informatie.

Het huis van Sinterklaas – Nijmegen

Het bezoek van Sinterklaas in Nijmegen is dit jaar opnieuw heel bijzonder! Na de traditionele intocht op zaterdag 16 november blijft Sinterklaas met zijn Pieten weer in Nijmegen logeren. In november en december kun jij het Huis van Sinterklaas bezoeken. Alle activiteiten zijn gratis. Sinterklaas en zijn Pieten hopen jou snel te zien!

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaashuis – Roermond

Het Sinterklaashuis Roermond wordt officieel geopend voor het publiek. Iedereen is welkom voor het gratis openingsfeest met de Sint en zijn pieten. Daarna starten in het Sinterklaashuis de activiteiten voor de kinderen. De pieten hebben activiteiten bedacht die de kinderen in groepsverband middels een spellenparcours uitvoeren. Het spellenparcours duurt een uur. Aansluitend kunnen de kinderen spelen in de binnenspeeltuin van de Graasj.

Meer informatie vind je hier.

Logeeradres van Sinterklaas – Museum Soest

Ook dit jaar zijn de deuren van Museum Soest weer voor de kinderen uit Soest geopend. Tijdens deze dag kunnen de kinderen zien en beleven hoe de Sint en zijn Pieten in Soest verblijven. Een deel gaan we dit jaar wel anders invullen dan jullie voorgaande jaren van ons gewend zijn. Sinterklaas komt namelijk met zijn pakjespieten verhalen vertellen.

Per groep kunnen Sinterklaas en zijn Pieten 60 kinderen ontvangen. Uiteraard zal de Sint weer wat lekkers meebrengen voor de kinderen. Het vertellen van de verhalen is voor de leeftijdscategorie 3 tot en met 7 jaar. Tijdens het voorlezen van de verhalen door Sinterklaas kunnen hun begeleiders het museum Soest bezichtigen of even genieten van een kop koffie/thee.

Hier vind je meer informatie.

Huis van de Sint – Catharijne Convent Utrecht

In het Huis van Sinterklaas is van alles te zien en te doen. Je maakt kennis met de Goedheiligman en beleeft spannende avonturen in zijn huis. Neem een kijkje in zijn slaapkamer en zijn geldkluis! Weet jij waarom hij altijd gouden munten uitdeelt? En hoe komt Sinterklaas aan al dat goud? En wat helemaal geweldig is… je wordt door de Sint ontvangen in zijn eigen werkkamer! Voordat Sinterklaas in het land is zijn ze druk bezig om het huis in orde te maken.

Iedereen is dan van harte welkom om langs te komen! De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Let op: Sinterklaas is dan nog niet aangekomen in het huis. Wat is er allemaal te doen: verlanglijstjes maken en ophangen in de werkkamer van Sint, knutselen met goud en circuskunsten oefenen op de binnenplaats. Tot 13.15 uur kun je met de kok van Sinterklaas mee om een rondje te lopen door het huis. Met de goudbewonderaar kun je de volledige rondleiding volgen door het Huis van Sinterklaas. Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas duurt ongeveer een uur.

Meer informatie vind je hier. Let op: Reserveren is verplicht! En museumjaarkaart is niet geldig.

Centraal Pietenburo – Veghel

De slaapkamer van Piet staat bij het oude raadhuis op de Markt in Veghel. Hier kun je een kijkje komen nemen. De entree van het Centraal Pietenburo is niet bij de hoofdingang maar links als je voor het Raadhuis staat. Daar is bij binnenkomst de kassa en krijgen de kinderen een nummertje. Door op de schermen te kijken, weet je wanneer je aan de beurt bent. Misschien kom je hem wel tegen in de zaal of op de trap: de sneltekenpiet. Hij heeft zijn atelier helemaal vooraan.

Hij maakt voor jou een heel mooie tekening. Ook jij mag een mooie tekening maken voor Sinterklaas. Kinderen kunnen op de foto en die kunnen we doorsturen naar een emailadres. In de bibliotheek zijn kluisjes waar je je verlanglijstje kunt instoppen en kun je ook de pieten bij het dak zien. In de voorleeshoek wordt er een verhaal voorgelezen van Sinterklaas. En in de bakkerij kunnen de kinderen een leuke snoepzak maken voor andere kinderen. In de controlroom zitten allerlei Pieten die alles controleren of alles goed gaat.

De entree is 0,50 en meer informatie vind je hier.

Sinterklaashuis – Museum ’t Oude Slot Veldhoven

Zoals ieder jaar heeft Sinterklaas meer werkplekken in Nederland, en één daarvan is in Zeelst! Ook dit jaar logeert Sinterklaas met zijn Pieten in Museum ’t Oude Slot en is het museum het Sinterklaashuis voor Veldhoven. Er is een educatief programma voor scholen. Heb je zelf een mooie tekening of knutselwerkje gemaakt? Kom langs en laat het de Sint bewonderen. Iedereen is van harte welkom!

Hier vind je meer informatie.

Huis van Nicolaas – Weert

Het Huis van Nicolaas bestaat dit jaar 16 jaar. Het Sinterklaashuis in Weert is een interactieve belevenis waar de kinderen op de ziekenzaal het verschil zouden moeten kunnen zien tussen een zieke piet en een luie piet, je krijgt een kijkje in de pietenschool en in de troonkamer is Sinterklaas zelf aanwezig.

Hier vind je meer informatie.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Dré den Ouden schreef:

  We hebben sinds 24 jaar de slaapkamer van Piet en sinds 9 jaar het centraal Pietenburo aan de Markt in Veghel
  In het oude gemeentehuis hebben we 7 onderdelen.
  Dit jaar als thema Pietenschool
  Schilderklas.
  Fotolijsten.
  Kluis verlanglijstjes.
  Dakloopleerklad.
  Voorleespiet oosters.
  Knuffel muziek blokken.
  Winkel Piet snoepzak en bak.
  Hoofdkantoor Pieten
  Tot slot snoepzakje.
  Open woensdag en zaterdagmiddag
  Donderdag en vrijdag voor groepen.
  Entree 50 cent per persoon
  Open vanaf woensdag na de intocht van Nederland of na de intocht van Veghel op zondag.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.