Skip to Content

Sinterklaas voorstellingen; theater, shows en feesten

Sinterklaas voorstellingen; theater, shows en feesten

Ook in de Sinterklaasperiode is het zeer aantrekkelijk om naar het theater of bioscoop te gaan. Alle kinderen zijn wel bekend met de Sint en hoe leuk is het dan om hem ‘in het echt’ te ontmoeten en te genieten van de diverse Sinterklaasvoorstellingen. Veel bekende Nederlanders werken vaak mee aan de producties waarbij alles uit de kast wordt getrokken. Weer eens wat anders dan een sinterklaas uitje om een kasteel te bezoeken. Van feesten die voortborduren op wat de kinderen op tv zien tot en met speciale Sinterklaas themavoorstellingen, of wat dacht je nieuw in 2019; Sinterklaas op ijs?

Sinterklaasvoorstellingen

Zapp Sinterklaasfeest – Jaarbeurs Utrecht

Het ZappSinterklaasfeest is ieder jaar weer een feest waar met het hele gezin naar uitgekeken wordt. Ook dit jaar viert Sinterklaas met al zijn Pieten feest in de Jaarbeurs in Utrecht. Het grote Zapp Sinterklaasfeest wordt georganiseerd eind november en jij kunt er bij zijn! Sint viert dit feestje niet alleen, samen met o.a. K3, Mega Mindy, Kinderen voor Kinderen, Sarah & Julia featuring Nigel Sean, Nienke, Ron Boszhard al zijn Pieten, bekende Zapp-presentatoren en –acteurs, maakt hij er een groot feest van! Speciaal voor de allerkleinste bezoekers zijn ook de Zappelin-vriendjes aanwezig!

Anderhalf uur voor aanvang van de show ben je van harte welkom voor ontvangst, hier kun je op de foto met verschillende vriendjes van Zappelin, maakt de Pietenband er een feestje van en krijg je van een Piet misschien alvast wat lekkers. Na afloop ontvangen alle kinderen ook nog een heerlijke chocoladeletter!

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Zapp Sinterklaasfeest

Club van Sinterklaasfeest – Kinepolis Utrecht (2018)

Ook dit jaar wordt er weer een Club van Sinterklaasfeest georganiseerd. Iedereen is van harte welkom bij Kinepolis in Utrecht; lekker centraal in Nederland. Gedurende de dag zijn er meerdere shows. Iedere show begint met een half uur durend theaterprogramma compleet met bezoek van de Sint en optredens van Coole Piet en Danspiet. Vervolgens is er en kwartier pauze waarna je in de zaal, samen met de Pieten, gaat kijken naar de nieuwste film De Club van Sinterklaas & Vlucht door de Lucht. Natuurlijk krijg je ook wat lekkers en gaan de kinderen niet met lege handen naar huis.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Het grote Club van Sinterklaasfeest 2018 in Kinepolis Utrecht

Sinterklaas on Ice – Autotron ‘s-Hertogenbosch

Sinterklaas voorstellingen; theater, shows en feesten - Reisliefde

Op 22, 23 en 24 november 2019 vinden er op het Autotron in ’s-Hertogenbosch zeven spectaculaire Sinterklaasshows op het ijs plaats. Tijdens de ijsshow kan er worden meegezongen met de leukste sinterklaasliedjes, zullen de pieten stunten op het ijs en wordt de hele familie meegenomen op een oud-Hollands winters schaatsavontuur. Er zal een enorme schaatsbaan worden gebouwd waar de pieten hun mooiste schaatskunsten zullen laten zien, maar ook voor en na de show is er voor jong en oud genoeg te doen.’

Sint on Ice is een samenwerking tussen Autotron (onderdeel van Libéma), Van Hoorne Entertainment en Senf Theaterpartners. Michael van Hoorne, directeur van Van Hoorne Entertainment, kijkt uit naar de samenwerking met het Autotron: ‘Jeroen en ik kennen elkaar al jaren en ik kan niet wachten om deze ijsshow aan het publiek te laten zien.

Het Sintspektakel is niet alleen leuk voor de kinderen, ook ouders zullen zich verwonderen over de schaatsstunts van de professionele pietenschaatsers en het zal voor velen nostalgische gevoelens oproepen door de bekende Sinterklaasliedjes.’ Van Hoorne is zeker niet onbekend met het maken van familieshows. Al eerder maakte hij de succesvolle familievoorstellingen van Brandweerman Sam, Paw Patrol, Woezel en Pip en Fien en Teun.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Sint on Ice Autotron Rosmalen

Mega Sint Show – Koningin Julianatoren

Na het grote succes van 2016, 2017 en 2018 jaar is De Mega Sint Show 2019 terug met een gloednieuwe show! YouTube-idolen Party Piet Pablo en Love Piet maken samen met de kids één groot spektakel van en zingen hun grootste hits, zoals De Pieten Sinterklaas Move, Pietenliefde en de Pieten Style. Het is zover, Party Piet Pablo ontvangt in de show de enige echte Piet Award! Hij is er gigantisch trots op, maar Meneer van Driel is stinkend jaloers… Met een rare smoes steelt hij de award.

Love Piet en Party Piet Pablo gaan samen met Sinterklaas en de kinderen in de zaal op zoek naar de dief. Zullen ze hem vinden? Samen met de kinderen wordt het een groot feest in het theater met de grootste hits! Na afloop is er een meet & greet met de idolen voor een mooie foto en een échte handtekening! De kinderen gaan met een schorre stem voldaan naar huis.

Meer informatie vind je hier.

Sint Sing Along – Rotterdam

Ook komend seizoen komt Sinterklaas met zijn Pieten langs bij het orkest met een nieuw avontuur. Naast een spannend verhaal, verteld door de Sint, zullen we samen met het kinderkoor van Hofplein, de Pieten en een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest Sinterklaasliedjes zingen waarbij iedereen naar hartelust mag meezingen!

Meer informatie vind je hier.

Pepernotenpret Dirk Scheele – Divers

Sinterklaas voorstellingen; theater, shows en feesten - Reisliefde

Pepernotenpret is een vrolijke, grappige en muzikale voorstelling met Dirk Scheele, Sinterklaas en de Pieten. Dirk speelt en zingt samen met een echte Pieten-rock & rollband veel nieuwe en bekende Sinterklaasliedjes.

We gaan volop swingen tijdens dit gezellige Sinterklaasfeest! De stoere Pieten van de Pietenband spelen op gitaar, basgitaar, toetsen en drums en zingen mee met de liedjes van Dirk. En misschien kun je samen met Dirk ook de Sint wel overhalen om een liedje te zingen of een lekker stukje piano te spelen?! Doe je mee als hulpsint of hulppiet?

Meer informatie vind je hier.

Na de voorstelling komen de Sint en Pieten uiteraard nog even langs in de foyer voor een uitgebreide meet & greet.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.