Skip to Content

Erve Wooldering Twente; Overnachten in hooiberg

Erve Wooldering Twente; Overnachten in hooiberg

Afgelopen weekend hadden we ons jaarlijkse familieweekend, dit keer in een hooiberg in Twente, Overijssel. Normaal is dit altijd het derde weekend van april. Toen werd echter onze zoon gedoopt. Het werd verplaatst naar het weekend rond Pasen, maar ook dit kon niet doorgaan vanwege het herstel na een operatie. Drie keer is scheepsrecht laten we maar zeggen.

Ik vind het altijd fijn om tijd door te brengen in dit deel van Nederland. Het voelt een beetje als thuis. Sinds mijn oma overleden is komen we er helaas niet meer zo vaak. Gelukkig herken ik soms een paar ‘Tukker’-kenmerken in mijn dochter. Onder andere waarmee ze haar lievelingspop ‘Elmoooooh’ aanduidt.

Erve woolderink; slapen ineen hooiberg

We hebben een hoop leuke dingen gedaan, zo hebben we geslapen in de ‘hooiberg’ voorzien van alle luxe. Zelfs een sauna was aanwezig. Natuurlijk hebben we ook kennis gemaakt met het leven op een ‘boerderij’. Hebben we heerlijke ijsjes gegeten en kort gewinkeld. Een verjaardag gehad van mijn zwager die dertig was geworden.

Na de overnachting in de hooiberg was het tijd voor een dagje naar het ‘goedkoopste attractiepark van Nederland’. Daarom zijn er ook een hoop foto’s gemaakt. De leukste heb ik uitgezocht, maar zijn er toch best veel. Daarom worden ze klein weergegeven en kan je op de foto klikken om de foto in normaal formaat te zien.

Onderweg

Om in dit mooie stukje van Nederland te komen zitten wij al snel twee uur in de auto. En aangezien papa nog tot laat moest werken mochten wij met de ‘oma en opa taxi’ mee. Best gezellig hoor met zijn drietjes. Baby boy was al snel vertrokken naar dromenland en onze dreumes oefende een paar nieuwe kunstjes.

De hooiberg

En zo ziet hij er dan uit; de hooiberg waar we in sliepen. In eerste instantie zouden we met zijn zessen hier slapen. Het vriendinnetje van mijn broertje ging op het laatste echter niet mee, iets met studiereizen etc. Na een nieuwe indeling sliepen manlief en ik, samen met onze kinderen, nichtje en mijn broertje in de grote kamer. Oma en opa in de kleine kamer.

En op de overloop van de hooiberg was een grotere ruimte waar een tweepersoons logeerbed paste voor mijn zus en haar vriend. Zo konden we gezellig met zijn allen in hetzelfde huisje doorbrengen. Het andere huisje was namelijk verhuurd, en om dan in de bed & breakfastkamer van de boerderij te slapen is zo ongezellig.

Zondagochtend zijn we ‘vroeg’ opgestaan om als enige gebruik te maken van de sauna. Na vijf minuten had ik dat ook wel gezien, dus tijd om de kinderen op te halen voor een badderbeurt. Een deel van de foto’s komt van de website.

Het boerenleven

Een boerderij met hooiberg maar zonder dieren kan natuurlijk niet. Er waren vooral veel koeien, anguskoeien om precies te zijn. Daar konden we heerlijk naar kijken vanaf het terras. Het was ook erg leuk om te zien hoe ze eten kregen. En de kippen die los rondliepen op het erf. Er waren zelfs kleine kuikentjes bij. In de vroege ochtend waren er ook haasjes te zien, dus mochten ze in hun slaapzakje naar buiten. Van oma dan, moeders lag nog heerlijk ‘uit te slapen’.

Eten en spelen

Lekker eten hoort er natuurlijk bij op zo’n weekend. Dat was geen probleem. Vanaf vier uur begonnen we met een sangria. De eerste avond begonnen we gezellig met een grill op tafel. Eentje in xl-formaat van 90 cm lang. Dat is nog eens wat anders dan gourmetten en wachten tot je gerechtje gaar is.

Na het eten kwamen de spelletjes op tafel. Een spelletje met Carcasonne heb ik mee gedaan. Het D&D-en wat ze daarna deden is niets voor mij. Dus kroop ik even heerlijk achter mijn laptopje. Even snel reacties en andere blogjes lezen. Voor baby boy was het ook heel bijzonder; hij mocht zijn eerste hapjes brood proeven.

Buiten spelen

Altijd heerlijk om tijd buiten door te brengen. Zeker als er een trampoline voor de deur ingebouwd is. Natuurlijk ook gezellig met oma spelen. Of in het badje, het was ook zo warm.

IJsje eten

Als we bij oma waren gingen we eigenlijk altijd wel naar Van der Poel om een ijsje te eten. Een ijssalon die regelmatig in de prijzen valt, en heel veel keus heeft! Vanochtend gingen we dus op expeditie naar de stad Hengelo om daar een ijsje te eten. Daar tegenover was een speeltoestel met glijbaan, leuk hoor zo midden in de winkelstraat.

Dat moest natuurlijk uitgetest worden. Direct even bij de Hema sokjes gekocht en een rondje door de speelgoedwinkel gelopen. Jammer dat ze aangeven dat je 15 euro korting krijgt op loopfietsjes en – auto’s, maar dan natuurlijk niet op het loopfietsje dat er op jouw verlanglijstje staat.

30 jaar jong

Halverwege waren we er even tussenuit. Mijn zwager vierde namelijk zijn 30e verjaardag en zijn vrouw had daar een groot feestje voor georganiseerd. Inladen en op pad. Fijn hoor, als dan halverwege blijkt dat de snelweg is afgesloten…

In de achtertuin hebben ze ook kippen. Dat vond ze natuurlijk wel heel interessant. Baby boy had het ook prima naar zijn zin, na zijn fruithapje heeft hij heerlijk onder andere bij opa op schoot gezeten. Zijn pasgeboren nichtje was er ook.

Meer informatie over de hooiberg vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Eline schreef:

    Mooie foto’s!

  2. Jenn schreef:

    Wat een leuke foto’s, ziet er erg gezellig uit!

  3. Miranda schreef:

    Ziet er super gezellig uit!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.