Skip to Content

Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst

Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst

Voorst ligt in de driehoek tussen Apeldoorn, Deventer en Zutphen aan de rand van de Veluwe. Hier vind je onder andere een heel populair pannenkoekenhuis compleet met speelpark en diverse attracties. Als je het hebt over kindvriendelijke restaurants; is dit toch wel echt next level. Tijdens een weekendje weg bij Landal Rabbit Hill besloten we hier te gaan eten en dat was natuurlijk een groot succes. Met name zoonlief wilde het liefste nog langer blijven in plaats van weer terug.

Pannenkoekenhuis Voorst

Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst
Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst
Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst

Als je aan komt rijden zie je al over de weilanden de kleine zweefmolen en het reuzenrad dus weet je dat je op de goede plaats zit. Voor de deur is er een strook met parkeerplaatsen, waar toen wij er kwamen nog genoeg plek was. Toen we weg gingen was het wel iets drukker en waren er niet zoveel parkeerplaatsen meer over.

Als je binnenkomt kun je je melden bij een medewerker, het is wel handig om te reserveren. Nu de coronamaatregelen voorbij zijn had ik hier geen rekening mee gehouden, dus daar waren ze niet heel blij mee. Gelukkig bleek er toch een tafeltje vrij waar we konden zitten. Vanwege de populariteit werken ze nu met een tijdsslot van 3 uur. We waren er net na openingstijd om 12 uur dus mochten tot 15.00 uur blijven.

Als je binnenkomt valt ook het thema circus / kermis op in dit restaurant. Echt alles is in dit thema ingericht; en de kinderen liepen meteen af op de animatronlama’s die achter een hekje stonden te zwaaien met hun hoofd. Aan het plafond hangen er clowntjes die hun kunstjes vertonen en in het midden van het restaurant staat er een draaimolen. Wel vond ik het hier erg fris, dus dan zit je toch iets minder rustig.

De kaart

Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst

Op de kaart vind je natuurlijk diverse pannenkoeken; van pannenkoeken met een of meerdere ingrediënten tot goed gevulde pannenkoeken met originele namen. Geen liefhebber van pannenkoeken? Geen probleem; ook dan is er genoeg te kiezen. Voor de kinderen is er een speciaal kidsmenu met een pannenkoek met 1 ingrediënt of een patatje met snack, drinken, een verrassing en kinderijsje na. Normaal is dit 15 euro, maar toen wij er waren was er een speciale aanbieding en betaalden we 10 euro per kind. Zelf was ik nog geen 12 euro kwijt voor een pannenkoek dus dat zijn wel gemiddelde prijzen op het moment.

Omdat we er vrij vroeg waren, was het nog rustig en werden de pannenkoeken verrassend snel gebracht. Achteraf heel fijn, want ze waren net klaar met eten, toen de attracties buiten open gingen en ik ze alleen nog voor een ijsje aan tafel kreeg. 😉 Achter me hoorde ik een andere moeder al zeggen tegen haar kinderen; eerst eten en dan pas spelen omdat ze hier dus ook ervaring mee had. De pannenkoeken smaakten in ieder geval erg goed en de patatjes waren nog goed heet toen ze werden geserveerd.

Binnenspeeltuin

Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst
Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst
Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst

In het restaurant vind je een afzonderlijke ruimte dat met glas is afgezet met een klimstructuur met glijbanen waar de kinderen kunnen spelen. Ook is er een aparte ruimte met ballenbadballen en diverse apparaten waarmee je ze in de lucht kan blazen, helaas deed niet alles het meer. Het was hier ook erg koud dus de kinderen bleven hier maar kort.

Langs de speelstructuur vind je een aantal spelcomputers zoals op de kermis. Hiervoor heb je speciale muntjes nodig (tegen betaling) om de spellen te kunnen spelen. Bij de een krijg je direct een prijsje en bij de ander verdien je punten die je later kan inwisselen om iets bij de vitrine uit te zoeken. De kinderen werden aangetrokken door de flikkerende lichten, muziekjes, schermen en knopjes. Helaas voor hen vind ik dit persoonlijk altijd zonde van het geld, dus kregen ze van mij geen muntjes.

Buitenspeeltuin & Attracties

Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst
Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst
Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst
Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst
Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst
Speelpark & Pannenkoekenhuis Voorst

Na ongeveer drie kwartier liep er iemand door het restaurant om aan te geven dat de attracties buiten aan zouden gaan. Er loopt dan een medewerker met sleutelbos naar buiten om de attracties te kunnen bedienen. Het viel hier wel op dat er nog wel wat aandacht besteed moet worden aan onderhoud na de winterperiode, en ook stond er bijvoorbeeld een deur naar een buitenkast open waar dingen in lagen die niet geschikt zijn voor kinderen om te spelen.

De attracties worden vervolgens omstebeurt bediend dus het was iedere keer weer even spannend welke attractie er nu open ging. De kinderen zijn onder andere in draaiende kopjes geweest, vliegende geesten, een zweefmolen die veel harder draaide dan verwacht en een miniachtbaan die 8-jes rijdt. Dat vonden ze toch wel het leukste. Er was ook een treintje, botsbootjes, spookhuis en klein reuzenrad, die attracties deden het echter niet. Bij een deel van de attracties hadden ze ook leuk een thema verwerkt zoals piraten en dino’s.

Naast de attracties is er ook een speeltuin met onder andere een trampoline met schuine matten, een kabelbaan met trapje en een aantal speeltoestellen zoals een wip, schommels en een draaiding. Dit zijn metalen speeltoestellen zoals je ze misschien nog wel kent van toen je vroeger zelf klein was.

Buiten is er ook een terras waar je bij mooi weer kan zitten.

Onze ervaringen

Het viel me wel op dat er vooral veel kleine kinderen waren tussen de 2 en 4 jaar. Er waren ook wel wat oudere kinderen, maar dochter van 9 vond de attracties toch wel een beetje kinderachtig en binnen waren ze allebei vrij snel uitgespeeld. In totaal zijn we hier toch 2,5 uur geweest, toen begon het toch te druppelen. Eenmaal in de auto begon het hard te regenen, dus we waren precies op tijd.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.