Skip to Content

Star Wars filmlocaties

Star Wars filmlocaties

Star Wars is een van de meest iconische filmfranchises aller tijden en heeft een enorme aanhang over de hele wereld. De films staan bekend om hun epische verhalen, onvergetelijke personages en unieke locaties.

Fans van de serie kunnen nu zelf enkele van de meest iconische Star Wars filmlocaties bezoeken en de wereld van deze epische saga zelf ervaren. In dit artikel zullen we enkele van de meest populaire Star Wars-filmlocaties bespreken die je kunt bezoeken.

Star Wars filmlocaties

Star Wars heeft enkele van de meest iconische filmlocaties aller tijden voortgebracht en deze zijn nu beschikbaar voor fans om te verkennen en te ervaren. Of je nu een fan bent van de originele trilogie of van de nieuwere films, er is een Star Wars-filmlocatie die je kunt bezoeken en waarderen.

Van de woestijnen van Tunesië tot de prachtige bossen van Noord-Ierland, de locaties die zijn gebruikt in deze epische saga bieden bezoekers een kans om de wereld van Star Wars zelf te ervaren en een onvergetelijke ervaring te beleven.

Tunisia – A New Hope (1977)

De allereerste Star Wars-film, “A New Hope”, werd gefilmd in de woestijn van Tunesië. De iconische locatie was de thuisbasis van Luke Skywalker en zijn familie, en was het toneel van enkele van de meest memorabele scènes uit de film, waaronder het moment waarop Luke voor het eerst R2-D2 ontmoet en de beroemde scène waarin Obi-Wan Kenobi de Jedi mind trick gebruikt om door de controlepost te komen. Bezoekers kunnen nu de locaties verkennen en enkele van de sets en props uit de film bekijken.

Ierland – The Last Jedi (2017)

“The Last Jedi” bevatte enkele van de meest adembenemende locaties in de Star Wars-franchise en een groot deel daarvan werd gefilmd op het prachtige eiland Skellig Michael in Ierland. De eilanden werden gebruikt als de thuisbasis van de Jedi-tempel van Luke Skywalker, en waren het decor voor enkele van de meest dramatische en emotionele scènes in de film. Bezoekers kunnen nu de locaties verkennen en zelf zien waar de legendarische Jedi-meester zijn laatste dagen doorbracht.

Kroatië – The Last Jedi (2017)

Een andere locatie die werd gebruikt voor “The Last Jedi” was de prachtige stad Dubrovnik in Kroatië. De stad was de thuisbasis van de fictieve stad Canto Bight, een glamoureuze casinostad waar Finn en Rose Tico naar toe gaan om te proberen de hulp te krijgen die ze nodig hebben voor de Resistance. Bezoekers kunnen nu de stad verkennen en enkele van de locaties uit de film bezoeken.

Tunesië – The Phantom Menace (1999)

“TThe Phantom Menace” werd deels gefilmd in de woestijn van Tunesië en was het decor voor de fictieve planeet Tatooine, de thuisbasis van Anakin Skywalker en zijn moeder. De iconische Mos Espa-set was een belangrijke locatie in de film en is nog steeds te bezoeken. Bezoekers kunnen nu de locaties verkennen en zelfs een rondleiding krijgen van een lokale gids die betrokken was bij de productie van de film.

Noord-Ierland – The Force Awakens (2015)

“The Force Awakens” bevatte enkele van de meest spectaculaire locaties in de Star Wars-franchise, waaronder de prachtige bossen van Noord-Ierland. De bossen waren het decor voor de scènes waarin Rey en Finn voor het eerst samenwerken om te ontsnappen aan de First Order. Bezoekers kunnen nu de locaties verkennen en zelf zien waar deze epische scènes werden opgenomen.

Verenigde Arabische Emiraten – Rogue One (2016)

Een van de meest opvallende locaties uit “Rogue One” is de planeet Jedha, die werd gefilmd in de Verenigde Arabische Emiraten. De locatie, die lijkt op een kruising tussen een woestijn en een bergachtig gebied, diende als het toneel voor enkele van de belangrijkste momenten in de film. Bezoekers kunnen nu de locaties verkennen en de unieke omgeving ervaren die het decor was voor deze epische momenten.

Verenigd Koninkrijk – The Empire Strikes Back (1980)

“The Empire Strikes Back” is een van de meest geliefde films in de Star Wars-franchise en bevatte enkele van de meest iconische locaties uit de serie. Een van deze locaties was Finse Lapland, dat werd gebruikt als het toneel voor de bevroren planeet Hoth. Bezoekers kunnen nu de locatie verkennen en het adembenemende landschap ervaren dat te zien was in de film.

Ierland – The Force Awakens (2015)

“The Force Awakens” bevatte ook enkele belangrijke scènes die werden opgenomen op het prachtige eiland Skellig Michael in Ierland. De ruïnes van de 6e-eeuwse kloosters op het eiland dienden als de thuisbasis van Luke Skywalker en waren het toneel voor enkele van de meest ontroerende momenten in de film. Bezoekers kunnen nu de locatie verkennen en zelf zien waar de legendarische Jedi-meester zijn laatste dagen doorbracht.

Verenigd Koninkrijk – The Force Awakens (2015)

“The Force Awakens” werd deels gefilmd op verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk, waaronder de prachtige Puzzlewood Forest in Gloucestershire. De locatie werd gebruikt als het toneel voor de scènes op de planeet Takodana, waar Rey en Finn voor het eerst kennis maken met Han Solo en Chewbacca. Bezoekers kunnen nu de locatie verkennen en zelf zien waar deze iconische scènes werden opgenomen.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.