Skip to Content

Stayokay Gorssel; Weekendje weg Achterhoek

Stayokay Gorssel; Weekendje weg Achterhoek

Heb jij er wel eens aan gedacht om met het hele gezin in een hostel te logeren? Wij niet, maar afgelopen weekend hebben we een nachtje mogen slapen in Stayokay Gorssel in de Achterhoek, Gelderland en dat is ons prima bevallen. Als ik aan een hostel denk, denk ik in eerste instantie aan grote slaapzalen met stapelbedden en heel veel jongeren die luidruchtig in- en uitlopen. Echter bleek dit beeld wat ik had helemaal niet te kloppen….

Stayokay gorssel achterhoek met gezin - Mamaliefde.nl

Stayokay Gorssel

Buiten de drukte van de Randstad in de Achterhoek ligt namelijk het Stayokay Gorssel. Midden in de mooie natuur vind je een schitterend Noors jachthuis. Achter dit Noorse jachthuis met de naam ‘De Kleine Haar’ ligt een grote tuin met een grote speeltuin voor de kinderen met twee heerlijke terrassen voor een hapje en een drankje. Kunnen papa en mama vanaf het terras een oogje in het zeil houden.

Ook voor gezinnen

Zoals ik al schreef had ik een vooroordeel over ‘hostels’, echter waren er totaal geen luidruchtige jongeren te vinden, maar juist veel families die het hostel gebruikten om een familieweekend te vieren en oudere mensen die het hostel als uitvalsbasis gebruiken voor fietstochten in de prachtige omgeving. Wanneer jij zelf ook zo’n fietstocht in de omgeving wilt maken, kan je fietsen huren bij de het Stayokay en ze hebben zelfs fietszitjes voor de kinderen.

Stayokay gorssel achterhoek met gezin - Mamaliefde.nl

Vervelen is niet nodig

Naast een fietstocht of heerlijk toeven op het terras is er van alles te doen in de omgeving. Wat denk je van een uitstapje in één van de prachtige steden in de omgeving, zoals Deventer of Zuthpen. Het fijne is dat je ’s avonds zo met het hele gezin aan tafel schuift bij het Stay Okay. Het hostel heeft namelijk een sfeervol restaurant waar wij hebben mogen genieten van goed verzorgd 3-gangen diner, dat uitstekend verzorgd was. Vooraf heerlijke soep gevolgd door aardappeltjes, broccoli, bloemkool, verse salade met stukjes malse kip. Tot slot een heerlijk dessert die de kinderen binnen no-time op hadden.

Stayokay gorssel achterhoek met gezin - Mamaliefde.nl

Huiskamergevoel

Mocht je zin hebben om met het gezin even heerlijk op de bank te ploffen of om een spelletje te spelen, dan kan je boven in de ‘huiskamer’ terecht. De kinderen konden onder andere tafelvoetballen, biljarten en kiezen uit verschillende spelletjes. Wederom een mooie grote ruimte met weids uitzicht over het platteland.

Stayokay gorssel achterhoek met gezin - Mamaliefde.nl

Goede nachtrust

Wij hebben met het hele gezin mogen overnachten in ons eigen blokhut. Achter het jachthuis staan namelijk blokhutten waar je met het gezin lekker in kunt slapen. De blokhutten zijn basic ingericht met een eigen toilet en douche. Er is voldoende slaapruimte en wanneer je gebruikt wilt maken van een campingbedje voor de kleintjes onder ons, dan kan je dit altijd aangeven.

Stayokay gorssel achterhoek met gezin - Mamaliefde.nl

Uitgebreid ontbijt

Na een dosis nachtrust hebben we ’s ochtends genoten van een heerlijk ontbijtbuffet in de prachtige ontbijtzaal in het Noorse jachthuis. Van alles was voldoende en voor ieder wat wils. Het goede nieuws is dat het uitgebreide ontbijtbuffet altijd bij een overnachting is inbegrepen. Het buffet bestaat uit biologisch brood, vleeswaren met het ‘Beter Leven’-keurmerk, vers fruit, verschillende soorten vers sap, zuivel en allerlei soorten beleg.

Stayokay gorssel achterhoek met gezin - Mamaliefde.nl

Nadat wij onze buikjes vol hadden gegeten en de kinderen voor de laatste keer met veel plezier in de speeltuin hadden gespeeld, was het voor ons tijd om uit te checken. Wij kijken met veel plezier terug op ons verblijf in de Gorssel!

Meer informatie vind je hier

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.