Skip to Content

Ontdek graffiti en street art in STRAAT

Ontdek graffiti en street art in STRAAT

In STRAAT maakt het hele gezin op leuke wijze kennis met graffiti en street art. In een enorme voormalige scheepsloods op de bruisende NDSM-werf in Amsterdam-Noord staan meer dan 150 werken van 130+ kunstenaars uit binnen- en buitenland tentoongesteld. Als museum biedt STRAAT de toegevoegde waarde van context en informatie bij deze werken. Dit is de ideale kans om de street art-verhalen te ontdekken die op straat vaak verborgen blijven.

Leuk voor jong en oud

Ontdek graffiti en street art in STRAAT - Reisliefde

Niet alleen voor volwassen kunstliefhebbers valt er in STRAAT een hoop te beleven. Dankzij de kinderspeurtocht voor kinderen tussen 6 en 12 jaar oud geniet de hele familie van dit museumbezoek. De STRAAT-speurtocht is gratis af te halen bij de receptie en is bovendien een mooi souvenir (in de vorm van een poster) om mee naar huis te nemen.

De loods waarin STRAAT gevestigd is, is zowel een nationaal monument als de grootste graffiti- en streetartmuur van Amsterdam. STRAAT biedt een volledige museale ervaring, als ook educatieve mogelijkheden en rondleidingen om al jouw streetartvragen te beantwoorden. Een bezoek aan dit unieke museum zal je gegarandeerd met een frisse blik naar je omgeving doen kijken.

Het beste museum van Nederland

STRAAT: Ontdek graffiti en street art op de NDSM-werf in Amsterdam

De eerdere bezoekers zijn bijzonder enthousiast over STRAAT. Zo werd dit jonge museum eind 2021 uitgeroepen tot Beste Museum Nederland tijdens de Tiqets Remarkable Venue Awards, waar de beste musea en attracties wereldwijd worden onderscheiden op basis van bezoekersreviews. STRAAT nam het op tegen onder meer het Rijksmuseum en het Nemo Science Museum. Deze prijs werd eerder al uitgereikt aan het Van Gogh Museum.

Hidden Gem

Tijdens diezelfde Tiqets Remarkable Venue Awards won STRAAT ook de award voor Best Hidden Gem. De Best Hidden Gem Award onderscheidt unieke niche attracties, geselecteerd door een panel van experts uit de industrie. Zowel de eerdere bezoekers als de experts uit het vakgebied zijn dus erg te spreken over STRAAT.

NDSM

STRAAT: Ontdek graffiti en street art op de NDSM-werf in Amsterdam

STRAAT vind je op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Dit voormalig industrieterrein is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enorme hotspot. Naast STRAAT vind je allerlei bijzondere studios, winkeltjes, café’s en restaurants die zeker ook de moeite waard zijn. Je kan gemakkelijk een hele dag op de NDSM-werf doorbrengen. Echt een heel leuke bestemming voor een goed familieuitje!

Meer informatie over STRAAT vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.