Skip to Content

Strand Zeeland; 10 mooiste Zeeuwse stranden (mét zwemtoezicht) voor een dagje aan zee

Strand Zeeland; 10 mooiste Zeeuwse stranden (mét zwemtoezicht) voor een dagje aan zee

Een emmertje en een schepje. Meer hebben onze peuter en dreumes niet nodig om uren samen zoet te zijn. Op het strand komen we echt tot rust. Wij hebben het geluk om aan de Zeeuwse kust te wonen. Veel gezinnen moeten een aardige rit maken voor een dagje strand Zeeland.

En dan mag het best de moeite waard zijn! Wat zijn nou het mooiste strand Zeeland? Allemaal, als je het mij vraagt. Om toch een selectie te maken, hieronder tien fijne Zeeuwse stranden met zwemtoezicht tijdens drukke dagen. Wel zo fijn toch, een extra oogje in het zeil?

Strand zeeland; de mooiste Zeeuwsche stranden

Strandweg – Dishoek

Het enige dat het kleine dorp Dishoek scheidt van de zee, zijn hoge duinen. Om het strand te bereiken, moet je dan ook even klimmen. Dishoek is compleet ingericht voor toeristen, met een prachtig en ruim blauwevlagstrand. Er zijn grote parkeerterreinen aangelegd onderaan de duinen, er zijn meerdere strandtenten, in het hoogseizoen is de kleine supermarkt geopend, her en der staan speeltoestellen voor de kinderen, alles wat je nodig hebt is te huur. Wat wil je nog meer?

Meer informatie vind je hier.

Badstrand – Domburg

Domburg is de oudste badplaats met strand Zeeland en mag hier niet onbenoemd blijven. Houd er rekening mee dat het in het hoogseizoen erg druk kan zijn en parkeren lastig kan zijn. De stranden zijn breed, waardoor daar voor iedereen wel plek is, en hebben een blauwe vlag. Domburg is bij uitstek een plaats waar je luxe vindt, het is een mondaine badplaats.

Je kunt net als bij ieder strand een ijsje en een frietje halen. Maar je kunt in Domburg ook terecht voor cocktails, oesters en kreeft. Als je niet met spullen wil slepen is het meeste te huur op het strand. Wil je de dag nog iets luxer maken? Huur dan een strandcabine, dan wordt zelfs voor de badlakens gezorgd.

Wist je trouwens dat je ook zelf kan oesters rapen in Zeeland? Met name rondom de Oosterschelde vind je een aantal oesterbanken.

Meer informatie vind je hier.

Duinweg – Oostkapelle

Wat dit strand erg fijn maakt voor een gezinsuitje, zijn de goede voorzieningen. Er is veel parkeergelegenheid en de duinovergangen zijn goed te bereiken. Er zijn ook voldoende strandtenten om je van lekker eten en drinken te voorzien. En het strand heeft een blauwe vlag

. Voor oudere kinderen is het de moeite waard om eens te kijken bij museum Terra Maris. Dit museum organiseert regelmatig leuke en leerzame wandelingen op en rond het strand.

Meer informatie vind je hier.

Badstrand – Vlissingen

Waarschijnlijk het meest bekende, maar meteen ook het drukste strand van Vlissingen. Het Badstrand Zeeland ligt onderaan de boulevard van Vlissingen. Je kunt je ogen hier de kost geven. ‘s Zomers flaneert menigeen over de boulevard. Met helder weer zie je ‘de overkant’, oftewel het eiland Zeeuws-Vlaanderen. En grote zeeschepen varen vlak langs de kust.

Dat kan een dagje strand plots heel spannend en avontuurlijk maken voor kleintjes! Het strand heeft al jaren een blauwe vlag, wat betekent dat het zwemwater van goede kwaliteit is en dat het strand schoon is. Oudere kinderen kunnen vanaf de boulevard het strand op glijden met de glijbaan.

Tip: ga ook eens in de winter naar het Badstrand en de boulevard! Je kunt heerlijk uitwaaien en schepen kijken tijdens een strandwandeling om vervolgens een warme chocolademelk met slagroom te drinken óf een visje te eten bij één van de vele restaurants op de boulevard en het Bellamypark.

Meer informatie vind je hier.

Nollestrand – Vlissingen

In plaats van de boulevard, kun je ook de pier van Vlissingen op lopen, het Nollehoofd. Aan het eind van de pier bevindt zich het Nollestrand. Net als het badstrand is dit een druk strand Zeeland en heeft het een blauwe vlag. Wat dit strand uniek maakt? De slaapstrandhuisjes! Het is een beleving om op het strand te slapen en ontwaken. Zowel voor de kinderen, als voor de ouders.

Meer informatie vind je hier.

Westduin – Vlissingen

Als je meer rust zoekt, is Westduin een fijn strand. Het ligt achter het Nollestrand en dus wat verder van de boulevard af. Aan het strand liggen een aantal strandtenten, waar je een hapje en drankje kunt doen. Óf een ijsje kunt halen, wat natuurlijk niet mag ontbreken op een zomerse dag. De typisch Zeeuwse paalhoofden zijn op dit strand een leuke bezienswaardigheid én mooi klimmateriaal.

Meer informatie vind je hier.

Neeltje Jans – Vrouwenpolder

Neeltje Jans is vooral bekend van het gelijknamige attractiepark. Een bezoek aan het deltapark is prima te combineren met een dagje strand, want aan de andere kant van het eiland ligt een langgerekt strand, met blauwe vlag. In de zomer kan het er druk zijn, maar doordat er zoveel ruimte is, is dat vaak geen probleem. Er zijn ook meer dan genoeg parkeerplaatsen. Neeltje Jans is één van de weinige Zeeuwse stranden waar honden het hele jaar door welkom zijn.

Nog een kleine tip: geef je de voorkeur aan badkleding, loop dan niet helemaal naar de noordkant van het strand, want dat is bedoeld voor naaktrecreatie. Al zal de gemiddelde peuter daar geen problemen mee hebben. Vergeet trouwens niet je verrekijker om zeehonden te spotten!

Meer informatie vind je hier.

Schermershoofd – Westkapelle

Als je vanaf de Zeedijk naar het dorp Westkapelle kijkt, kijk je uit over ontelbaar veel rode dakpannen. Het kenmerkt het karakteristieke dorp. Een leuk dorp, waar je alles vindt wat je nodig hebt voor een dagje aan zee. Op het strand zelf (ook hier weer een blauwe vlag) is er natuurlijk een strandtent te vinden, strandstoelen e.d. kun je huren. Maar aan de andere kant van de dijk vind je een friettent, een ijswinkel en een aantal restaurants. Na afloop kun je nog een bezoekje brengen aan de vuurtoren.

Meer informatie vind je hier.

Smidshoekje – Zoutelande

Zoutelande mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Beroemd geworden door de hit van BLØF. De bijnaam van het gebied met onder andere Zoutelande is de Zeeuwse Rivièra, dit komt onder andere omdat dit gebied de meeste zonuren van Nederland kent. Het is een toeristisch dorp met veel voorzieningen. Je kunt de hele (mid)dag doorbrengen op het strand, een ijsje halen bij de strandtent, en ’s avonds mosselen eten en rondneuzen in het dorp.

Houd er rekening mee dat het in de zomer erg druk kan zijn in Zoutelande, als is het strand groot genoeg voor iedereen. Het strand heeft een blauwe vlag en strandstoelen en parasols e.d. kun je bij de strandtent huren. Een aanrader om te eten is bijvoorbeeld bij Brasserie de Meerpaal, dit ligt op een vakantiepark maar voor de kinderen is er een heel fijn waterspeeltuin in de vorm van een piratenboot.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.