Skip to Content

Supermercado restaurant Rotterdam Centrum

Supermercado restaurant Rotterdam Centrum

Lekker eten, drankje erbij (van een instagramwaardige chocolademelk tot een cocktail) en dan ook nog eens gezellig met kinderen? Bij cocktailbar-restaurant Supermercado in Rotterdam is dat geen probleem. Op loopafstand van het centrum, op de hoek bij de Witte de Withstraat vind je diverse interessante eetgelegenheden waar het ’s avonds erg druk is. Zelfs vanuit het buitenland komen ze echter naar Supermercado en nadat ik hier uitgenodigd was voor een woensdagmiddagborrel met andere mamabloggers en de kinderen mee mochten komen, snap ik wel waarom.

Het eten

Supermercado restaurant Rotterdam Centrum - Reisliefde

De kaart van Supermercado is gebaseerd op de Latijns-Amerikaanse keuken. Er staan recepten op van Argentijnse ribeye tot Mexicaanse taco’s en van een Peruaanse ceviche tot en met een hamburger of salade. Het vlees wordt allemaal bereid op een houtskoolgrill zodat het extra smaakvol was. Ook voor de vegetariër is er genoeg keuze. Vrijwel alles is hier huisgemaakt, niet alleen de frisse salsa’s, maar ook de nacho’s en tortilla’s.

Supermercado restaurant Rotterdam Centrum - Reisliefde

Tijdens de borrel hebben we onder andere de nacho’s gekregen met een tomatensalsa en guacemole, quesedilla’s en tortilla’s met linzen, pulled pork en kip die het heel goed doet in combinatie met de chipotle ketchup. Het een nog lekkerder dan het andere. De nacho’s, en dan vooral de guacemole was erg favoriet bij onze dochter, toen ik even niet keek was ze het schaaltje aan het uitlikken 😉 En dat terwijl ze een paar maanden geleden niets moest hebben van iets wat er ook maar groen uitzag. Zelf was ik erg fan van de quesedilla’s met cheddarkaas en licht pikant gekruid waren. Kortom, ook al is de menukaart vrij overzichtelijk, het is erg lastig kiezen, want het een is gewoon nog lekkerder dan het ander. Weet je het echt niet, bestel dan samen gewoon een aantal gerechten die je kan delen.

Ze hebben trouwens geen aparte kindermenukaart, bewust niet. Op de menukaart staan gerechten die het goed doen bij de kinderen, zodat ze gewoon met mama en papa kunnen mee-eten.

Het drinken

Supermercado restaurant Rotterdam Centrum - Reisliefde

Supermercado beschikt over een uitgebreide kaart met drankjes, met huisgemaakte ginger lemonade, warme dranken, bier en wijn maar ook een uitgebreide cocktailbar. Ze hebben namelijk een speciale cocktailbar, waar je ook met een groepje cocktail maken kan volgen. Van de klassieke Margarita tot aan de lokaal beruchte Pornstar Martini. Zelf ging ik voor de Mexican Breakfest met behoorlijk wat aardbeien, tequila en maple syrop die echt lekker verfrissend was en misschien wel iets te makkelijk weg dronk 😉 Maar goed dat we met het openbaar vervoer waren gegaan.

Supermercado restaurant Rotterdam Centrum - Reisliefde

Op Instagram zag ik ook een zeer indrukwekkende freakshake voorbij komen met een overload aan chocolade en candy. Die zag er erg indrukwekkend uit en is dus zeker de moeite waard om te bestellen.

Kindvriendelijk?

Supermercado restaurant Rotterdam Centrum - Reisliefde

Vooraan zijn er hoge tafels en lage tafels waar je heerlijk kan zitten, ideaal als je geen kinderen hebt. Met kinderen kan je echter door naar het achterste gedeelte waar het nog ruimer is. Daar staan diverse tafels en vind je een uitgebreide kinderspeelplek. De eigenaar van dit restaurant heeft zelf namelijk ook twee kinderen van 3 en 5 jaar, en weet uit ervaring hoe het is om met kinderen uit eten te gaan. Gewoon gezellig in een ‘normaal’ restaurant zonder dat je bent gebonden aan patatjes of pannenkoeken. Al hebben ze hier wel batatas (krokante patatjes van zoete aardappel).

Het fijne is dat ze hier niet stil hoeven te zitten en je niet bang hoeft te zijn om andere bezoekers lastig te vallen. Ze mogen gewoon lekker spelen in de mini-mercado. Want kinderen blijven gewoon kinderen. Heel fijn, want dan voel je je zelf ook een stuk minder opgejaagd als zij gewoon de vrijheid hebben. De speelhoek is ruim genoeg voor meerdere kinderen om in te spelen en voorzien van genoeg speelgoed. Of ze nu een bakker willen zijn, pizza’s bakken, koken, restaurantje of winkeltje willen spelen alles kan.

Het verbaasd me dus niet dat ze niet alleen mensen uit het buitenland trekken, maar ook uit de omgeving die zelfs wekelijks langskomen om hier te komen eten. Rond vijf / zes uur zijn er vaak nog genoeg tafeltjes vrij, vanaf een uur of acht (als de meeste gezinnen weg zijn) kan het echt druk worden en helemaal vol zitten. Reserveren is echter alleen mogelijk bij groepen vanaf 6 personen.

Supermercado restaurant Rotterdam Centrum - Reisliefde

Om de borrel extra feestelijk te maken was Annalena gevraagd om portretten te tekenen van de aanwezigen. Dat vond onze dochter toch wel erg bijzonder om een portret van haar zelf met pen en waterverf te krijgen. Hij werd even opgehangen om te drogen en na afloop mochten we hem mee naar huis nemen.

Ook voor grote ‘kinderen’

In de kelder van Supermercados vind je de discotheek Superdisco. Hier worden de ‘echte’ feestjes gevierd voor de grote mensen. Ideaal dus om eerst lekker te gaan uit eten of wat te drinken en vervolgens beneden te gaan feesten. De discotheek opent rond elf uur ’s avonds. Ook hier kan je cocktails bestellen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.