Skip to Content

Suske en Wiske musical recensie

Suske en Wiske musical recensie

Een tijdje terug vroeg Linda wie er zin had om naar de musical van Suske en Wiske te gaan. Suske en Wiske bestaan dit jaar namelijk 70 jaar, en dat moet gevierd worden! Suske en Wiske zijn natuurlijk twee hele bekende personen en een musical maakte me wel nieuwsgierig. Zou het mogelijk zijn om de spannende avonturen van de stripboeken te verwerken tot een magische musical?

Afgelopen zaterdag was de première in Bergen op Zoom. Het was voor ons nog een flinke rit vanuit het zuiden des lands maar gecombineerd met een familiebezoek prima te doen. De kinderen hadden er zin in. Ze vinden het theater geweldig en hebben al vaker een musical van Van Hoorne Junior bezocht. En die musicals zijn niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor de ouders.

We werden hartelijk ontvangen en kregen bonnetjes zodat we een drankje konden halen. We hadden prachtige plekken, helemaal bovenaan op het tweede balkon. We konden het hele podium overzien. Theater de Maagd is echt een bijzonder theater. Daelyn vond het spannend, ze was nog niet echt bekend met Suske en Wiske. Damiën vroeg zich af welk avontuur ze gingen beleven.

Het verhaal

https://youtube.com/watch?v=uvRLi5JeR7k

Wanneer de oersterke Jerom op mysterieuze wijze wordt ontvoerd, springen Suske en Wiske vol enthousiasme in een nieuw avontuur. Lambik is dit keer echter niet van de partij, zijn komisch talent is namelijk in de smaak gevallen bij de ringmeester van een groot circus (Ben Cramer) die Lambik een baan als Clown, ofwel Circusbaron aanbiedt. Lambik neemt de baan aan, maar ontdekt al snel aanwijzingen die leiden in de richting van de verdwenen Jerom. Hij besluit zijn vrienden in te schakelen en zo belanden Suske, Wiske, Sidonia, Lambik en Jerom in de wervelende wereld van het Circus, vol list en bedrog. Zouden onze helden ook dit avontuur weer tot een goed einde kunnen brengen?

De cast

Ik vond de gelijkenis van de strip-Sidonia en deze musical-Sidonia echt treffend. Ze zou zo uit het stripverhaal weggelopen kunnen zijn. Ik was helemaal weg van de stem van Lambik, hij heeft een aantal prachtige nummers gezongen. Wat ik ook erg bijzonder vond was dat Ben Cramer in deze musical meespeelt. Hij zit al zo ontzettend lang in het vak en is natuurlijk heel herkenbaar voor ons, als ouders zijnde. Suske en Wiske zijn de hoofdrolspelers en werden door Daelyn af en toe wel gemist. Als er 1 scene zonder ze was, dan vroeg ze al waar ze waren. Het is immers een Suske en Wiske musical en geen Lambik musical. Ik kwam er dan nog redelijk goed vanaf met: “Misschien moesten ze even plassen.”

De musical

De musical was leuk, zeker voor kinderen. Omdat het verhaal draait om het circus waren er ook enkele bijzondere circus scenes in verwerkt die zorgden voor spanning en verwondering bij de kinderen. De lengte van de musical was prima voor kinderen vanaf een jaar of 6. Ik zou je zeker aanraden om hier met de kinderen naar toe te gaan.

Pers moment

Na afloop van de voorstelling mochten we, als pers zijnde, het podium op om foto`s te maken. Tussen alle professionele fotografen vond ik dat wel een beetje een spannend moment, maar voor de kinderen was het natuurlijk geweldig om Suske en Wiske in levende lijve te mogen ontmoeten en aanraken. Ze hadden immers zojuist een moeilijk mysterie opgelost en zouden vast en zeker moe zijn.

Meer informatie vind je hier.

Ben jij vroeger ook opgegroeid met Suske en Wiske?

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.