Skip to Content

’t Nije Hemelriek recreatiegebied met strand

’t Nije Hemelriek recreatiegebied met strand

In het noorden van Nederland, in de provincie Drenthe, ligt een prachtig recreatiegebied genaamd ’t Nije Hemelriek. Het is een gebied met veel natuur, water en recreatiemogelijkheden. In dit artikel zullen we dit gebied in detail verkennen en kijken wat het te bieden heeft.

’t Nije Hemelriek

’t Nije Hemelriek ligt in een prachtige natuurlijke omgeving. Het is een gebied met veel water, bossen en heidevelden. Het recreatiegebied ligt in een voormalige zandafgraving, wat betekent dat het gebied een unieke vorm heeft met veel hoogteverschillen. Hierdoor is het gebied ook zeer geschikt om te wandelen, fietsen en mountainbiken.

Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die door het gebied lopen, waaronder de ‘Ronde van Drenthe’, een 52 kilometer lange route die door ’t Nije Hemelriek loopt. Het is ook mogelijk om een fiets of mountainbike te huren bij één van de verhuurbedrijven in de buurt van het gebied.

Recreatiemogelijkheden

’t Nije Hemelriek biedt veel recreatiemogelijkheden voor bezoekers. Het belangrijkste kenmerk van het gebied is het grote zwemmeer, dat erg populair is bij bezoekers in de zomer. Het water is schoon en er is voldoende ruimte om te zwemmen, zonnebaden en te ontspannen.

Er zijn ook verschillende strandjes en ligweiden rondom het meer. Hier kunnen bezoekers genieten van de zon en picknicken. Er zijn ook verschillende speeltoestellen en een speeltuin voor kinderen, evenals een kiosk waar snacks en drankjes verkrijgbaar zijn.

Voor degenen die op zoek zijn naar wat meer actie, biedt ’t Nije Hemelriek ook verschillende watersportmogelijkheden. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld een waterfiets, kano of SUP-board huren om het meer te verkennen. Er is ook een speciaal gedeelte van het meer voor vissers, waar verschillende soorten vis gevangen kunnen worden.

Camping en accommodatie

t Nije Hemelriek heeft ook een camping waar bezoekers kunnen verblijven. De camping is geopend van maart tot en met oktober en biedt verschillende kampeermogelijkheden, zoals staanplaatsen voor tenten, caravans en campers. Er zijn ook verschillende verhuuraccommodaties beschikbaar, zoals bungalows en trekkershutten.

De camping is voorzien van alle nodige faciliteiten, waaronder sanitaire voorzieningen, een wasserette, een winkeltje en een restaurant. De camping heeft ook een eigen strandje aan het meer, waar gasten kunnen zwemmen en ontspannen.

Evenementen en activiteiten

’t Nije Hemelriek organiseert het hele jaar door verschillende evenementen en activiteiten voor bezoekers. Zo worden er regelmatig muziekavonden, festivals en markten georganiseerd. In de zomermaanden worden er ook verschillende sportevenementen georganiseerd.

Voor kinderen worden er ook regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals speurtochten, knutselworkshops en educatieve programma’s over de natuur en het milieu.

Praktische informatie

’t Nije Hemelriek ligt in de gemeente Aa en Hunze, in de buurt van Gasselte en Borger. Het gebied is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid. Vanaf de parkeerplaatsen is het een korte wandeling naar het recreatiegebied.

Het gebied is ook bereikbaar met het openbaar vervoer, maar er is geen directe verbinding. De dichtstbijzijnde bushalte is in Gasselte, op ongeveer 2 kilometer van ’t Nije Hemelriek. Vanaf daar is het nog een korte wandeling naar het gebied.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.