Skip to Content

Terhills Resort by Center Parcs

Terhills Resort by Center Parcs

Het nieuwe premium vakantiepark ‘Terhills Resort by Center Parcs’ opende in 2021 haar deuren. Met de sleuteloverdracht aan General Manager Frank Van Ouytsel is het nieuwste park van Center Parcs officieel ingehuldigd. Hij ontving de sleutel uit handen van Franck Gervais, CEO Groupe Pierre & Vacances Center Parcs en Olivier Garaialde, CEO Center Parcs Europe. De eerste gasten worden verwelkomd in een autovrij park dat in harmonie met de natuurlijke omgeving is gebouwd. Het water stroomt door de bosrivier en het uitzicht op de natuur is adembenemend.

De 250 luxe cottages, de Country Club, de Aqua Garden en de andere faciliteiten zijn klaar. Het nieuwe Terhills Resort by Center Parcs wordt het kloppend hart van dit unieke stukje België. Samen met het Terhills Cablepark, Elaisa Wellness, het Terhills Hotel en Maasmechelen Village is er een aanbod gecreëerd voor een meerdaags verblijf op de voormalige mijnsite. Het resort vormt de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen en neemt je mee door alle seizoenen.

Een nieuw resort aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen

Terhills Resort by Center Parcs

Wat vroeger een steenkool- en grindwinningsite was, heeft nu plaatsgemaakt voor een uiterst groen vakantiepark, direct aan het Nationaal Park Hoge Kempen. Vanaf de jaren ‘90 hebben eerst Center Parcs, en daarna LRM, het gebied volledig gerevitaliseerd waardoor de natuur haar gang kon gaan. Hierdoor is een plek ontstaan waar mens en natuur elkaar op unieke wijze kunnen vinden.

Kleinschalig premium resort

De opzet van het resort verschilt sterk van de parken die de naam ‘Center Parcs’ dragen. Er is gekozen voor een eigen identiteit binnen het aanbod van Center Parcs. Terhills Resort is een kleinschalig premium resort waar luxe en natuur hand in hand gaan met stijlvolle cottages aan het water. Hier draait alles om de harmonie tussen mens en natuur. Dat kan door te genieten op het strand of een bootje te huren om vanaf je cottage over het prachtige meer te varen.

Ook wandelen in de bossen van het Nationaal Park of het deelnemen aan een van de natuurgeoriënteerde workshops passen goed bij de kernwaarden van het resort. De omgeving nodigt je uit om te shoppen (Maasmechelen Village), te relaxen in de wellness (Elaisa Wellness), of te waterskiën (Terhills Cablepark).

Frank van Ouytsel, General Manager van Terhills Resort: “Wij kijken enorm uit naar de komst van de eerste gasten. Het is een ongelofelijk mooi resort, eentje van de buitencategorie op misschien wel de mooiste plek van België. Kwaliteit is het ultieme uitgangspunt. Deze zie je dan ook overal terug op het resort. Persoonlijke aandacht gecombineerd met individuele ontspanning in een ongedwongen en servicegerichte omgeving is wat onze gasten gaan ervaren. De locatie brengt je letterlijk en figuurlijk dichterbij de natuur, en voor een actievere invulling van de dag biedt het park en de omgeving meer dan genoeg beleving. Een plek waar je echt de tijd hebt voor jezelf en je dierbaren.”

Premium cottages

Terhills Resort telt 250 cottages die zorgen voor een premium vakantiebeleving. De vrijstaande accommodaties zijn voorzien van een stijlvolle inrichting, voor twee tot twaalf personen. De ruime woonkamer overloopt in een groot terras met BBQ. De slaapkamers hebben elk een eigen badkamer. De cottages zijn beschikbaar in twee luxeniveaus: VIP en Exclusive. Deels beschikken ze zelfs over een eigen steiger en de Exclusive cottages hebben allen een eigen buitensauna en buitendouche.

Country Club & Aqua Garden zwembad

Terhills Resort by Center Parcs

De Country Club, een prachtig gebouw met panoramisch uitzicht over het meer, herbergt alle centrale faciliteiten: het culinair Terland Restaurant met verwarmd terras en prachtig uitzicht op het meer; een Kids Club en een indoor speeltuin; een workshopruimte; een kleine supermarkt; het Cycle Center en de receptie.

Ook biedt het toegang tot de Aqua Garden: een binnenzwembad met stroomversnelling, een kinderbad, een bubbelbad, en een infinity pool in open lucht. Dit prachtige zwembad wordt opgesierd met vele tropische planten en bomen. De meeste bomen zijn 45 tot 150 jaar oud en zijn afkomstig uit Thailand, Cambodja en Laos. In de landen van herkomst was door onder andere stedenbouw geen plaats meer voor deze bomen. Op Terhills Resort hebben ze een nieuwe plek gekregen waar ze onbezorgd door kunnen leven. Eén van deze prachtige pronkstukken is een 145 jaar oude Bengaalse vijgenboom uit Thailand.

Eten & Drinken

Het Terland Restaurant met panoramisch uitzicht over het meer is de plek om van vroeg tot laat samen te genieten. Gasten zijn hier welkom voor een drankje, een hapje, vers ontbijt, een compleet culinair diner en diverse afhaalmenu’s. Liever in de cottage ontbijten of aperitieven? De Shop heeft alles in huis. En voor een heerlijk aperitief ben je in de Beach House op de juiste plek!

Activiteiten

Terhills Resort biedt een groot scala aan buiten- en binnenactiviteiten, die allemaal in het teken van de natuur staan: een brede waaier aan workshops (van bootcamp tot raft bouwen); unieke natuuractiviteiten zoals Family Rangers; diverse wateractiviteiten zoals e-boats en kanoën. Andere faciliteiten zijn een kinderboerderij, een indoorspeeltuin en een minigolfbaan.

Net buiten Terhills Resort strekt 12.000 hectare beschermde natuur zich uit om te onthaasten, frisse lucht in te ademen en de batterij weer op te laden. Te voet of op de fiets. Het Nationaal Park Hoge Kempen kenmerkt zich door stuivende duinen, grote waterplassen, dennenbossen en paarsbloeiende heide die leefruimte biedt aan tal van zeldzame en bijzondere dieren.

Volledig tot rust komen kan in Elaisa Wellness. Voor de waterratten, biedt Terhills Cablepark een aquapark met hindernisbaan, waterskiën en wakeboarden. Liever een namiddag shoppen? Op een boogscheut van Terhills Resort, biedt Maasmechelen Village meer dan 100 designer outlet shops. De cultuurfanaten zullen hun gading vinden in het ontdekken van steden zoals Hasselt, Maastricht of zelfs Aken.

Duurzaamheid

De cottages zijn gemaakt van duurzame materialen en ongeveer de helft van de energie van het resort wordt opgewekt door een drijvend zonnepark op de Terhills-site. De daken van de Country Club en Aqua Garden worden volledig groen en zorgen zo voor extra isolatie. Bij de bouw is samengewerkt met lokale aannemers en toeleveranciers.

Tom Vanham, CEO LRM: “Terhills Resort, goed voor een investering van meer dan 100 miljoen euro, is een orgelpunt in een lang herbestemmingstraject van deze voormalige mijnsite. Het is de grootste investering in de geschiedenis van LRM. Van meet af aan lag de lat hoog, hebben we niet-evidente keuzes gemaakt en investeerden we fors in draagvlakcreatie bij alle betrokken stakeholders. Dit maakte de ontwikkeling van dit resort erg complex.

Zo trokken we resoluut de kaart van duurzaamheid, wat zich vertaalt in houtskeletwoningen, investeringen in een drijvend zonnepanelenpark, zonnepanelen op het land en belangrijke investeringen in de verrijking van de biodiversiteit op deze site. De Terhills-site is één van de meest duurzame transformaties van het land. Op deze voormalige industriële mijnsite werd immers 219 hectare volledig gesaneerd: 100 ha werd teruggegeven aan de natuur, 119 ha blijft beschikbaar voor recreatieve en toeristische ontwikkelingen. Het is binnen dit kader dat het Terhills Resort wordt gerealiseerd.”

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.