Skip to Content

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten

Nederland heeft vijf eilanden; de Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Texel is daarvan de grootste. Dit is ook de plaats waar in de zomer de meeste zonne-uren van Nederland worden gemeten. Aan de ene kant is het een ruim eiland met meerdere dorpjes zodat je hier prima een week of langer kan vermaken. Aan de andere kant is het heel overzichtelijk en hoef je niet te lang te rijden om van de ene kant naar de andere kant te rijden. Dit alles maakt het eiland een van de populairste bestemmingen van Nederland voor een (strand)vakantie.

Aangezien de oma en opa van de kinderen op Texel wonen, komen we er met enige regelmaat. Iedere keer ontdekken we weer nieuwe leuke plekjes en adresjes die ik graag met jullie wil delen. Mocht je dus een vakantie of een dagtochtje plannen naar Texel dan zijn dit de absolute aanraders voor leuke dagjes uit, bezienswaardigheden of activiteiten. Ook als het regent, of met de auto.

Ga je een weekje of weekend naar Texel en wil je weten wat er dat weekend allemaal te doen is? De VVV Texel houdt een uitgebreide agenda bij van activiteiten en evenementen die je daar kan doen.

Deze vind je hier.

Catharinahoeve

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Catharinahoeve is meer dan alleen een pannenkoekenrestaurant. In het eethuis kan je buiten op het terras zitten of binnen in de boerderij terwijl de kinderen lekker spelen. Voor de kinderen is er een speciale kaart en vind je achterop de placemat een kleurplaat en kleurtjes zodat ze lekker kunnen kleuren. Naast de boerderij ligt een speeltuin, zodat je de kinderen vanaf het terras in de gaten kan houden. Dit is één van de grootste speeltuinen op Texel met verschillende speel- en klimtoestellen. Als het regent of koud is, kan je binnen op de bovenverdieping veilig spelen met onder andere een klimparcours, schommelboei en bioscoop.

Meer informatie vind je hier.

Circuitpark Karting Texel

Circuitpark Karting Texel ligt net buiten Den Burg. Het park heeft een buitencircuit van ruim 500 meter lang en zeven meter breed, waar met karts 70 kilometer per uur geracet kan worden. In het zomerseizoen is een deel van het circuit voor kinderen ingericht. Ook jonge kinderen (van vier tot en met acht jaar) kunnen racen, namelijk in een elektrokartbaan. Naast karten is er op Circuitpark Karting Texel ook een midgetgolfbaan, speeltuin, picknickveld en kantine.

Meer informatie vind je hier.

Doenes workshops

Zijn je kinderen graag creatief bezig? Dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Doenes in het centrum van Den Burg. In deze winkel worden er doorlopend activiteiten en workshops georganiseerd, je hoeft je dus niet aan te melden of rondom een bepaald tijdstip aanwezig te zijn. Er zijn verschillende workshops beschikbaar afhankelijk van de leeftijd. Variërend van zandkleuren tot de Ik.minifig met LEGO. Deze workshops duren tussen de drie kwartier en tweeëneenhalf uur. Ideaal dus bij slecht weer 😉

Meer informatie vind je hier.

Droogvaltochten met wadlopen op een zandplaat

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

De schipper neemt je mee op de Waddenzee. Onderweg zet hij het schip tegen een drooggevallen zandplaat aan. Met een loopplank kun je van boord, bij mooi weer kun je gewoon lekker op je blote voeten het wad voelen. Eenmaal met je voeten op de wadbodem vertelt de gids van alles over het rijke bodemleven. Kinderen kunnen naast wadlopen zelf op ontdekkingstocht met een schepnet (mag je lenen van de schipper). De vangst uit de schepnetten gaan in een leefbak op het dek zodat de schipper en/of de gids uitleg kan geven. Daarna gaat de vangst weer (levend!) overboord.

Meer informatie vind je hier.

Ecomare

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Wil je graag zeehondjes zien? Dan moet je een bezoek brengen aan Ecomare, dit is een opvang waar zieke zeehondjes tijdelijk worden verzorgd tot ze weer uitgezet kunnen worden. Eigenlijk is het een beetje een combinatie van museum en dierentuin. Als je binnenkomt kom je in een expositie met veel informatie over de geschiedenis van Texel, stukje milieu en de flora en fauna die je hier kan vinden. Beneden vind je diverse aquaria. Vaak worden hier ook activiteiten georganiseerd. Buiten vind je de bassins met de zeehondjes, deze worden meerdere keren per dag gevoerd. Ook is er een deel ingericht als vogelopvang. Vanaf hier loop je ook zo direct de duinen in voor een korte wandeling.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit; Ecomare Texel

Fort de Schans

Fort de Schans is aangelegd in opdracht van Willem van Oranje. Die wilde het eiland en de Reede van Texel beschermen tegen de Spanjaarden. Het stervormige fort nabij Oudeschild is rond 1574 gebouwd. Na de Franse bezetting raakten ze in verval en is een deel afgegraven voor dijkverhogingen. Natuurmonumenten heeft Fort de Schans enkele jaren terug in fases laten restaureren. Bij die werkzaamheden werden diverse interessante vondsten gedaan. Het fort is vrij toegankelijk voor wandelaars, van zonsopgang tot zonsondergang. Het is leuk om er overheen en langs te lopen. Natuurmonumenten heeft diverse fiets- en wandelroutes die langs het fort voeren.

Meer informatie vind je hier.

Garnalen pellen & zeehonden kijken

Bijna dagelijks vertrekken er vanuit de haven van Oudeschild garnalenkotters voor een vaartocht op de Waddenzee. Vanuit de haven van Oudeschild varen ze eerst het wad op, voor een tocht van zo’n twee uur om de netten uit te gooien. Tijdens het legen wordt er uitleg gegeven hoe het garnalen sorteren werkt en kan de bijvangst zoals zeesterren bewonderd worden, voordat die weer overboord gaat terug de zee in. De garnalen worden gekookt en kunnen daarna gepeld en gegeten worden. Op de terugweg varen de kotters langs een zandbank met zeehondjes, aangezien ze niet erg diep zijn kunnen ze vrij dichtbij komen, ideaal dus voor mooie foto’s.

Meer informatie vind je hier.

Glow in the dark indoor minigolf baan

Wil jij weleens wat anders dan gewone midgetgolf? Kom dan overdekt minigolf spelen op De Krim! Op het vakantiepark ligt een indoor-minigolfbaan met een glow-in-the-dark-effect. De holes, muren en obstakels geven licht in het donker. De 18-holes minigolfbaan staat geheel in het teken van de onderzeewereld. Tip: Trek witte of fluorescerende kleding aan voor een bijzonder effect. Ook kan je hier lasergamen en is er een gamehal met diverse speelautomaten waarvan de VR-Rifter, een heuse Virtual Reality Experience het hoogtepunt is.

Meer informatie vind je hier.

Golfsurfen

Wil je leren surfen? Dan kan je terecht bij Surfschool Texel bij Paal 17 in De Koog. Hier leer de fijne kneepjes van het vak. De surflessen worden gegeven door ervaren, BSA (British Surfing Association) gediplomeerde instructeurs en de groepen zijn niet groter dan acht personen per instructeur. Naast surfen kan je ook meedoen met yogalessen op het strand of meedoen aan een meerdaags surfkamp.

Meer informatie vind je hier.

IJsboerderij Labora

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Als je op zoek bent naar een lekker ijsje is het een aanrader om een fietstochtje te maken naar ijsboerderij Labora. Hier maken ze van eigen melk uit de melkveeboerderij ijs dat ze verkopen in de winkel. Je kan hier heerlijk op het terrasje zitten of een rondje wandelen over het terrein. In het hoogseizoen is dit een erg populair uitstapje.

Meer informatie vind je hier.

Indoor speeltuin De Koog

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Op de camping Kogerstrand in De Koog vindt je een nieuwe binnenspeeltuin die voorheen te vinden was bij Vakantiepark de Krim. Hier kunnen kinderen naar hartelust gratis spelen en klimmen. Ideaal als het weer iets minder is.

Meer informatie vind je hier.

Kaasboerderij Wezenspyk

Al 35 jaar wordt er op deze boerderij Texelse kaas gemaakt die regelmatig in de prijzen vallen. Hier kan je niet alleen zien hoe de kaas wordt gemaakt maar ook het boerderijleven ervaren. Via het landschapspad kom je bij het Schapenmuseum. In de lente is het lammetjestijd en zie je overal lammetjes springen. De kaas kan je proeven in de boerderijwinkel of je kan genieten van een kaasfondue in het Kaascafé.

Meer informatie vind je hier.

Kinderspeelparadijs De Krim

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Dit is de grootste indoorspeeltuin van Texel en geschikt voor kinderen van 2-12 jaar. Er zijn trampolines, klim- en klautertoestellen en glijbanen. De verschillende speeltoestellen zorgen elk op hun eigen manier voor de ontwikkeling van het kind, maar bovenal voor heel veel plezier. Ideaal dagje uit ook als het regent. Voor de papa’s en mama’s is hier gratis Wi-Fi 😉 Naast het kinderparadijs vindt je ook een bowlingbaan.

Meer informatie vind je hier.

Klimmen EnZo

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Klimmen EnZo is een klimpark dat je vindt bij vakantiepark De Krim in de Cocksdorp en is vrij toegankelijk voor iedereen. Vanuit de centrale toren zijn er routes met verschillende niveaus uitgezet. In totaal vind je 4 parkoersen; op 4 en 8 meter, een klimwand en de mogelijkheid tot kratstapelen. Klimmen mag hier tegen betaling vanaf 1.30 en tot 12 jaar onder begeleiding.

Meer informatie vind je hier.

Landgoed De Bonte Belevenis

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Wil je het liefste van alles wat doen, dan is Landgoed de Bonte Belevenis een absolute aanrader. Zowel bij mooi weer, als regen. Hier kan je deelnemen aan een rondleiding door de bierbrouwerij (al dan niet compleet met proeverij), maar ook brood bakken, zeepjes maken en papier scheppen. Kinderen kunnen een kaartje kopen om alles te proberen. Buiten vind je een kinderboerderij, diverse pluktuinen, blotevoetenpad, een ruime speeltuin, picknickveld en zelfs een heuse kartracebaan in het bos. Hier ben je rustig een hele dag zoet.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit; Landgoed de Bonte Belevenis Texel

Luchtvaart- en oorlogsmuseum

Het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel, dat is gevestigd bij het vliegveld Texel, geeft een overzicht van de lange vlieghistorie van het eiland en over zogenaamde Russenoorlog die ervoor zorgde dat Texel in de Tweede Wereldoorlog het laatste slagveld van Europa werd en pas op 20 mei 1945 werd bevrijd. Binnen vind je een kleine tentoonstelling met informatie maar ook voorwerpen, maquettes en vliegtuigen waar kinderen in mogen klimmen.

Meer informatie vind je hier.

Novalishoeve

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

De Novalishoeve is een bijzondere boerderij op Texel. Hier kan je zelf zien hoe het biologisch boeren in zijn werk gaat. De stallen, de productieruimten, de kas en de tuin staan open voor nieuwsgierigen. Voor kinderen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zo kan je zien hoe ijs gemaakt wordt (en natuurlijk proeven), meehelpen met koeien melken (gratis) of met de speurderij de boerderij ontdekken. In het dagcafé proef je de verse producten die ze hier van het land halen. Het ambachtelijke werk ligt in handen van jongeren met een zorgvraag.

Meer informatie vind je hier.

Openluchtzwembad Molenkoog

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

In het openluchtzwembad aan de rand van Den Burg kun je buiten zwemmen. Door het zoutwater electrolysesysteem krijg je minder snel last van chloorogen en een droge huid. Er zijn drie baden: een diep bad, een ondiep bad en een peuterbadje voor de kleintjes. Opdrogen en genieten van de zon kan in de grote ligweide met springkussen. Voor een hapje of drankje kan je terecht bij het paviljoen.

Meer informatie vind je hier.

Oudheidkamer Texel; historisch museum

De Texelse Oudheidkamer is een heel klein museum midden in het centrum van Den Burg. Het huis uit 1599 is één van de oudste huizen van Texel. Het is compleet ingericht met meubels en gebruiksartikelen uit de tijd van oma’s oma. Je ziet hier hoe men op Texel leefde. Ook is er een kleine kruidentuin met geneeskrachtige kruiden.

Meer informatie vind je hier.

(Openlucht) Museum Kaap Skil

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Museum Kaap Skil zit vol verhalen en avonturen over de roemruchte zeegeschiedenis van het eiland Texel. Het bevat tentoonstellingen over visserij, scheepvaart, jutterij en het belang van Texel in de Gouden Eeuw. In de VOC-tijd was Texel een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart. Voor de kust bij Oudeschild lag de Reede van Texel, de grootste ankerplaats ter wereld. De collectie bevat topvondsten uit eeuwenoude scheepswrakken die voor de Texelse kust gevonden zijn.

Achter het entreegebouw van het museum bevindt zich een bruisend openluchtmuseum waar van mei tot oktober regelmatig oude ambachten worden getoond. Vissermannen boeten er luid pratend hun netten, er wordt touwgeslagen, vis gerookt en de smid werkt zich in het zweet in de smederij. Het openluchtmuseum bevat authentiek ingerichte vissershuisjes, een graanmolen, de jutterij en verschillende tentoonstellingen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Museum Kaap Skil Texel

Museum de Waelstee

Museum de Wealstee (voormalig cultuurhistorisch museum Texel) ligt in Waal, het oudste dorp van Texel.  Hier zie je hoe het (boeren)leven er vroeger uitzag op Texel. In de vaste collectie van het museum vind je authentieke boerenwagens en koetsen, arrensleeën en oude landbouwmachines, die op Texel dienst hebben gedaan. Ook zijn er allerhande machines en voorwerpen voor melkverwerking en kaas- en boterbereiding te zien. Je kan zelf ervaren hoe Texelse boerenfamilies 100 jaar geleden woonden en werkten op de boerderij. Met name de rol van de vrouw op het boerenbedrijf, in de zuivelbereiding en in de vlas- en wolverwerking wordt belicht. In de smederij worden regelmatig demonstraties gegeven. Voor kinderen is er een speurtocht.

Meer informatie vind je hier.

Paardrijden op Texel

Texel is populair bij paardenliefhebbers. Geniet van de uitgestrekte natuur, samen met een paard. Heerlijk bij ondergaande zon over het strand galopperen of het eiland met uw eigen paard ontdekken. Er lopen door de natuur diverse ruiterpaden en bij een manege kan je een bos- of strandrit of box boeken. Of een paardrijles volgen, ook voor beginners. Voor kinderen zijn er ponyritten en pony’s met een kar te huur.

Meer informatie vind je hier.

Rondvlucht boven Texel

Het parachutespringen op Texel is erg populair, je kan hier een tandemsprong maken of een cursus volgen. Met kinderen is dit echter nog niet geschikt. Wel kan je er voor kiezen om vanaf het vliegveld dat aangelegd werd voor dagtochten vanaf Schiphol een rondvlucht te maken boven Texel. Vanuit de lucht zie je de zeehondjes liggen op het wad. Of kan je genieten van een vergezicht over alle waddeneilanden. Je kan er zelf voor kiezen hoe lang je in de lucht blijft.

Meer informatie vind je hier.

Schapenboerderij Texel

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Wil je graag lammetjes knuffelen? Dan is een bezoekje aan de schapenboerderij op Texel een absolute must! Hier vind je het hele jaar door lammetjes die dartelend in het weiland springen. Hier maak je tevens kennis met de schapenhouderij en het boerenleven. Je kan van alles horen over het leven op de boerderij en kan je met een beetje geluk zelfs een geboorte meemaken! Behalve schapen lopen er hier ook dwerggeitjes, kippen, varkens, loopeenden, konijnen, pony’s en zelfs een ezel rond. Kom lekker rollen in het stro, picknicken op het boerenerf, ponyrijden of koffiedrinken in de gezellige boerderijwinkel.

Meer informatie vind je hier.

Maritiem- en Juttersmuseum Flora Texel

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

De gekste dingen spoelen aan op het Texelse strand. Veel van die bijzondere vondsten zijn tentoongesteld in het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora, ooit opgericht door Texelse jutters. Het museum heeft een imposante collectie gejutte voorwerpen en exposities over schipbreuken, visserij en het loods- en reddingwezen.

Meer informatie vind je hier.

De Slufter

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Dit gebied is een vrij uniek natuurgebied in Nederland, hier is de zee door de duinen gebroken en is daardoor een unieke situatie (kweldervlakte) ontstaan met brak water waar alleen bepaalde soorten groeien. Door dit natuurgebied lopen diverse wandelroutes heen. Vanaf restaurant de Slufter waar je kan parkeren kan je de tweede duinenrij oversteken en een wandeling maken over het 0,8 km lange verharde familiepad dat ook toegankelijk is met rolstoelen en wandelwagens. Je loopt dan tot de zandvlakte bij het water en weer terug.

Meer informatie vind je hier.

Sommeltjespad

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Het Sommeltjespad is een kindernatuurpad van 1,5 km in natuurgebied Dennen, gemaakt om goed kijken in de natuur te stimuleren. Volgens de legende wonen er op Texel Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Ze werden het meest gezien in de buurt van De Waal. Hier lag een oude grafheuvel waarop de Sommeltjes bij maanlicht dansten. Wanneer een Sommeltje in de zon komt verandert hij in een steen. Als het donker wordt, komt hij weer tot leven. Langs de route gaan de kinderen op zoek naar de Sommeltjes (stenen figuren), ‘dieren’ die op Texel leven en andere leuke dingen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Sommeltjespad Texel

Speelbos & Uitkijktoren Fonteinsnol

In natuurgebied de Dennen in Nationaal Park Duinen van Texel vind je niet alleen het Sommeltjespad, maar ook een heus speelbos. Fonteinsnol is een echte bosspeelplaats. Vlaggenroof, boompje verwisselen, hutten bouwen met takken, dat kan hier allemaal. Je vindt hier dus geen kant-en-klare speeltoestellen maar weet vast zelf nog meer leuke dingen te verzinnen. Ook kan je de uitkijktoren beklimmen en over het bos en de duinen uitkijken. Vlakbij de uitkijktoren is er ook een speeltuintje met een treintje, glijbaan en schommels. Hier vind je ook picknickvelden met in het voorjaar heel veel madeliefjes.

Meer informatie vind je hier.

Speelwrak & Waterspeeltuin Oudeschild

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

In de jachthaven van Oudeschild vind je een erg leuke buitenspeeltuin en waterspeeltuin. Centraal staat een enorm speelschip waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Daarnaast zijn er een aantal losse elementen waar ze lekker kunnen spelen. Naast dit schip zijn er ook een aantal speeltoestellen voor jongere kinderen. Bij mooi weer is het watergedeelte een absolute aantrekker. Rondom de speeltuin vind je grasvelden, picknicktafels en zelfs bbq-plekken zodat je lekker kan zitten terwijl je kind aan het spelen is.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit; Speelwrak & waterspeeltuin Oudeschild Texel

Strand & Duinen

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Tot slot het strand, dit mag natuurlijk niet ontbreken als je het hebt over het eiland. Met name aan de noord/westkant van het eiland waar het eiland grenst aan de Noordzee vind je een uitgebreid zandstrand van maar liefst 30 km. Op diverse plaatsen kan je hier het strand op, het strand heeft geen naam maar wordt aangeduid met het paalnummer. Soms is het een stukje lopen vanaf de parkeerplaats door de duinen, op andere plaatsen kom je redelijk dichtbij. Over het gehele strand staan er diverse palen om aan te geven waar je je bevindt. Bij een aantal plaatsen zijn er ook strandclubs en in de zomer een vrijwillige strandwacht. Populaire stranden zijn onder andere bij De Koog en bij de Vuurtoren. Van paal 22 tot 27 vind je een ongerept strand.

Meer informatie over de stranden, paviljoenen en vervoer vind je hier.

Texel Zoo

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

In een groene oase in het noorden van Texel vind je midden in de weilanden dierenpark Texel Zoo. Hier vind je meer dan 40 diersoorten en meer dan 350 vogels! Van kleine zoogdieren, lori’s en diverse reptielen. In de vlindertuin fladderen de prachtigste exoten rond en ook in de vogeltuin vliegen veel soorten vogels vrij rond. Op het buitenterrein kun je kennismaken met onze roofvogels. Machtige uilen, arenden en buizerds en nog veel meer grote en kleine roofvogels kun je van dichtbij bekijken tijdens de roofvogelshow.

Meer informatie vind je hier.

Texelstroom

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

De Texelstroom is een varend monument en wordt door vrijwilligers in de vaart gehouden. Het schip is in 1906 gebouwd voor het Loodwezen en inmiddels volledig gerestaureerd. Daarbij is het zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat hersteld. Gedurende de zomermaanden worden er tochten gevaren over de Rede van Texel en kan je meezeilen aan boord van het schip.

Meer informatie vind je hier.

TXgids

Txgids is een gids op Texel. Ben je op zoek naar een unieke en avontuurlijke ervaring op Texel? Ontdek het eiland dan samen met Txgids! Met onze gids op pad gaan betekent dat alles geheel naar jouw wens is. Tijdens het boeken van de natuurexcursies, rondleidingen en experiences kun je daarom extra opties toevoegen en je wensen kenbaar maken. Je kan kiezen uit bijvoorbeeld natuurexcursies, wadexcursies, duinexcursies, maar ook een rondleiding door een Texels dorp.

Meer informatie vind je hier.

Vuurtoren Eierland in De Cocksdorp

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

In Oosterend aan het noordoosten van het eiland vind je de vuurtoren van Texel. Deze is vrij uniek omdat je vanaf drie kanten over de zee kijkt. Zowel naar de Noordzee, richting Vlieland en over de Waddenzee. Als je op vakantie gaat naar Texel is een bezoekje aan deze vuurtoren echt wel een must. Beneden vind je een kleine expositie waarna je de 118 treden naar boven kan beklimmen. Dit is wel een vrij steile trap die kleine kinderen spannend kunnen vinden. Het uitzicht boven maakt echter veel goed!

Meer informatie vind je hier.

Waddenveer de Vriendschap

De Vriendschap is een seizoengebonden passagiers scheepje dat diverse rondvaarten en tochten organiseert op de Waddenzee, waaronder dagtochten van Texel naar Vlieland en weer terug. Op Vlieland kan er overgestapt worden op de Vlieexpress voor een rondje over de zandvlakte Vliehors. Daarnaast kan je mee op een zeehondentocht in het Eijerlandse Gat, een uniek natuurgebied. In dit rustige gebied liggen vele zeehonden op de zandbanken, nergens op Texel kan je er zoveel zien als hier!

Meer informatie vind je hier.

Voedselbos Texel

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Aan de voet van natuurgebied De Hogeberg in Texel bij Oudeschild vind je het voedselbos, voormalige zelfpluktuin Texel. Afhankelijk van het moment in het seizoen en de hoeveelheid plukkers die je voor zijn gegaan, zijn er dagelijks meerdere soorten fruit, groenten en bloemen te plukken. Van aardbeien tot blauwe bessen, snoeptomaatjes, dahlia’s en zonnebloemen. De teelt die ze hier kweken worden verwerkt tot verwerkt tot producten die ze met zo min mogelijk toevoegingen verkopen in de winkel en je kan proeven op het terras. Voor kinderen is er ook een kabouterpad aanwezig en wordt er veel aandacht besteedt aan educatie; waar komt alles nu eigenlijk vandaan.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Krim

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Sinds juli 2017 heeft Vakantiepark De Krim een nieuw zwembad. Het is een binnen- en buitenzwembad met diverse spectaculaire attracties. Er zijn maar liefst drie waterglijbanen, waarvan een familieglijbaan, een met lichtjes en eentje met een cone en zwembanden en een wildwaterbaan. Speciaal voor jonge kinderen is er een indoor spraypark, geheel gethematiseerd in Texelse stijl. Het zwembadwater is chloorarm en wordt schoon gemaakt door middel van zout-elektrolyse. Hierdoor voelt het water zachter aan, is het beter voor uw huid en heeft u geen last van rode ogen meer.

Meer informatie vind je hier.

Zwemparadijs Calluna

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Zwemparadijs Calluna vind je bij het vakantiepark in De Koog. Hier vind je een groot familiebad met strandbad, 85 meter lange glijbaan, een wedstrijd- en golfslagbad, wildwaterkreek, whirlpools en voor de kleine kinderen een peuterbad. Ideaal om lekker af te koelen of voor als het regent. Als het erg druk is, hebben gasten van het vakantiepark voorrang.

Meer informatie vind je hier.

Kindvriendelijk overnachten op Texel

Landal Beach Park Texel; luxe huisjes

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Beach Park Texel vind je in De Koog, vlak naast het kart centrum en vlakbij het strand. Vanaf hier kan je lopend genieten in het centrum van De Koog met terrasjes en restaurantjes. Ieder huisje is net wat anders ingericht. De één heeft een infrarooddouche, de ander een bubbelbad en de volgende heeft op iedere slaapkamer een televisie of een tweede badkamer op de bovenverdieping. Bijna alle huizen zijn uitgerust met sauna en zonnebank. Er is geen zwembad of kinderclub, maar dat heb je hier niet nodig.

Meer informatie vind je hier, uitgebreide ervaringen lees je hier.

Landal Sluftervallei; kindvriendelijk vakantiepark op Texel

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Landal Sluftervallei Texel is een heerlijke uitvalsbasis voor een vakantie op Texel met kinderen. Zo zijn er luxe huisjes compleet met sauna en twee badkamers. Bij het restaurant is er een speeltuin en vindt je het huisje van Bollo. Bij slecht weer is het overdekte zwembad een aanrader; compleet met een glijbaan in de vorm van een vuurtoren om in stijl te blijven 😉 Overdag organiseert het entertainment team diverse activiteiten. Als het gaat om eten kan je dit prima zelf koken in je eigen accommodatie of iets opzoeken in het restaurant (of natuurlijk in een van de vele restaurantjes op Texel).

Meer informatie vind je hier.

Vakantiepark & Camping de Krim

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Vakantiepark De Krim is werkelijk van alle gemakken voorzien en het meest complete bungalowpark op Texel. Genieten van de rust of juist de drukte opzoeken: het kan allemaal. De Krim ligt  in het Noorden van Texel, vlakbij de vuurtoren, de duinen en het strand. Als je echte luxe wil, huur dan een bungalow met sauna en dakterras! Het park zelf beschikt over alle mogelijke voorzieningen zodat je alles bij de hand hebt voor een onbezorgde vakantie.

Op Vakantiepark De Krim valt genoeg te beleven en te doen. Een frisse duik neem je in het (overdekte) zwembad en een goede fiets, eventueel met kinderzitjes, huur je bij de fietsenverhuur. Voor kinderen is er een speelkottertje, een overdekt Kinder speelparadijs en is er op de Krim veel aandacht voor balspelen. De snelheidsduivels gaan naar het langste slotracecircuit van Nederland, waar je met z’n achten tegelijk kunt racen. Op Texel is er ook heel veel te zien en doen, hier ga je je niet vervelen!

Meer informatie vind je hier.

Strandplevier Suites

Strandplevier Suites ligt in De Koog op Texel, in de buurt van het strand De Koog en De Cocksdorp. Het biedt accommodatie met gratis WiFi, gratis privéparkeergelegenheid en toegang tot een spacentrum. De suites zijn voorzien van parketvloeren, een kitchenette, een eethoek, een flatscreen-tv met kabelzenders en een eigen badkamer met een douche en een haardroger. Voor extra gemak zijn handdoeken en beddengoed beschikbaar tegen een toeslag. Gasten van het appartement kunnen genieten van een continentaal ontbijt. In de omgeving kunt u uitstekend fietsen en de accommodatie kan fietsverhuur regelen.

Meer informatie vind je hier.

Fletcher Hotel-restaurant de Cooghen

Texel met kinderen; 40x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Het hotel in De Koog ligt slechts 100 meter van het strand. Perfect wanneer u er even tussenuit wilt of even heerlijk wilt uitwaaien! Voor wie op zoek is naar ontspanning aan de kust is bij Fletcher Hotel-Restaurant De Cooghen aan het juiste adres. Zo kan je in het hotel gebruikmaken van de sauna om weer volledig tot rust te komen. Wanneer je de omgeving wilt ontdekken, maak je gebruik van de fiets- en e-bikeverhuur van het hotel. Aan het einde van de dag schuif je aan in het gezellige à la carte Restaurant Pure. Hier geniet je van de internationaal georiënteerde keuken met Texelse invloeden. Bovendien liggen er diverse natuurgebieden dichtbij het hotel zoals Nationaal Park Duinen van Texel en natuurgebied De Slufter. Waar u ook naar op zoek bent; Texel heeft het.

Meer informatie vind je hier en andere hotels vind je hier.

Ben jij al eens met de kinderen naar Texel geweest?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Nele schreef:

  Oh wat ben ik blij dat ik op deze site terecht gekomen ben.
  Zoveel toffe ideeën opgedaan voor onze reis naar Texel.
  Alles wordt zo overzichtelijk weergegeven mét foto, korte en bondige uitleg én link met website.
  Echt super!!

 2. Tinne schreef:

  Een leuk overzichtje…Wij plannen een reisje naar Texel voor de zomer. Heb je misschien ook tips om te logeren voor 2 volwassenen en 2 kids?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.