Skip to Content

Thailand met kinderen; tips en ervaringen

Thailand met kinderen; tips en ervaringen

Wil jij misschien op vakantie naar Thailand met kinderen? Wat een fantastisch plan! In dit Aziatische land zijn enorm veel bezienswaardigheden te zien en dingen te doen die zowel ouders als kinderen helemaal té gek vinden. Een rondreis door Thailand kun je zo samenstellen dat deze kindvriendelijk is en zodat het hele gezin een onvergetelijke reis beleeft. Laat het uitstippelen van je rondreis Thailand met kinderen wel over aan een reisbureau gespecialiseerd in Thailand.

Een Thailand specialist heeft zelf veel reiservaring in dit fantastische land en kan je perfect wegwijs maken in alle mogelijkheden. Denk hierbij aan routes waarbij je zo min mogelijk hoeft te reizen met kinderen, maar ook aan kindvriendelijke hotels en excursies voor het hele gezin. Ben je nieuwsgierig naar wat je allemaal met kinderen kunt beleven in Thailand?

Fietstocht door Bangkok

Thailand met kinderen; tips en ervaringen - Reisliefde

Bangkok is een echte wereldstad! Meestal is deze hoofdstad van Thailand het startpunt van een rondreis. Allerlei geuren en kleuren passeren je zintuigen in deze drukke, chaotische stad. Als je niet goed voorbereid bent, dan is Bangkok echt een stad waar je kunt verdwalen in het rumoer. Het is begrijpelijk als je met kinderen in Bangkok bent dat je een georganiseerde excursie wilt ondernemen waarbij je niet de kans hebt om te verdwalen.

Kunnen de kind(eren) al redelijk overweeg met een fiets? Dan is een fietsexcursie een leuke manier om op de Nederlandse manier deze metropool te ontdekken. Een reisbureau gespecialiseerd in Thailand heeft het netwerk om fietsexcursies voor je te reserveren met Nederlandstalige begeleiding. Zo verstaat je kind het ook en komt hij/zij meer te weten over de lokale cultuur. Met de fiets doorkruis je zowel het centrum als ook het platteland net buiten de drukke stad.

Overnachting in een drijvende lodge op de River Kwai

Thailand met kinderen; tips en ervaringen - Reisliefde

Ben je op zoek naar een unieke slaapervaring tijdens een rondreis door Thailand? In de omgeving van Kanchanaburi bij de River Kwai kun je overnachten bij een drijvend hotel. Je logeert dan in een lodge op het water van een rivier in de ongerepte jungle. Laat je gezin in een totaal andere wereld overnachten. Je gaat ‘back to basic’ want in deze drijvende lodge is geen elektriciteit aanwezig. Door één nacht op deze manier te overnachten leert je kind dat niet alles vanzelfsprekend is.

Naar de Erawan watervallen

Thailand met kinderen; tips en ervaringen - Reisliefde

Als je verblijft in zo’n drijvende lodge op de River Kwai, dan kun je een uitstapje maken naar de Erawan watervallen. Dit zijn één van de mooiste watervallen van Thailand. Via zeven plateaus stroomt het water naar beneden. Jijzelf kunt met je kind(eren) met het water meeglijden van de rotsen af. Dit is waterpret voor jong en oud!

Als Tarzan ziplinen in Chiang Mai

Chiang Mai ligt in het hoge noorden van Thailand waar de natuur de overhand heeft. Deze stad ligt ingesloten tussen grote, onherbergzame natuurgebieden. Net buiten Chiang Mai kun je met de hele familie een avontuurlijke activiteit ondernemen. Heb je weleens gehoord van ziplinen? Hierbij ga je met een kabelbaan op grote hoogte van boomtop naar boomtop. Doorkruis de jungle als Tarzan en geniet onderweg van de meest schitterende uitzichten op de groene natuur!

De witte tempel van Chiang Rai

Thailand met kinderen; tips en ervaringen - Reisliefde

We blijven nog even in het noorden van Thailand, want hier ligt naast Chiang Mai ook Chiang Rai. Zoals je hoogstwaarschijnlijk wel weet staat Thailand bekend om de vele tempels. Van alle tempels in Thailand behoort de witte tempel van Chiang Rai tot één van de meest bijzondere. De hele tempel is spierwit van kleur en bestaat uit de meest vreemde details. Alleen al de entree naar de tempel is indrukwekkend. Je bereikt de tempel via een brug die hangt boven ontelbare, uitgestoken, stenen handen die naar de lucht grijpen.

Olifanten spotten op safari in Khao Yai of Khao Sok

Thailand met kinderen; tips en ervaringen - Reisliefde

Hoe mooi de natuur en al haar wilde dieren kan zijn mag je niet onbesproken laten voor je kind(eren) in Thailand. Voor een rondreis kun je daarom het beste naar Khao Yai National Park óf Khao Sok National Park om onder andere olifanten en tijgers in het wild te spotten. Een reisbureau gespecialiseerd in Thailand regelt een safari voor jou met begeleide gids waarbij je met een jeep door het oerwoud gaat.

De gids wijst je onderweg op allerlei dingen, zoals unieke planten, voetstappen van olifanten, allerlei kleine dieren in de bomen en groepen olifanten die hun weg banen tussen de bomen van de jungle. Een safari door Khao Yai National Park of Khao Sok National Park is enorm spannend en educatief tegelijk!

Tempelhoppen in Ayutthaya

Thailand met kinderen; tips en ervaringen - Reisliefde

Ayutthaya ligt op korte afstand ten noorden van Bangkok. Vrijwel de hele stad staat in het teken van unieke tempels. Waarom naar Ayutthaya? Als je met kinderen niet te ver wilt reizen en toch veel tempels wilt zien dan is Ayutthaya perfect. De tempels liggen in Ayutthaya redelijk compact bij elkaar waardoor je veel tempels in relatief korte tijd kunt zien. Zo raken je kind(eren) niet gauw verveeld omdat ze telkens weer nieuwe tempels tegenkomen.

Chillen op Koh Lanta

Thailand met kinderen; tips en ervaringen - Reisliefde

Naast het vasteland bestaat Thailand uit onnoemelijk veel eilanden. Veel Thailandreizigers kiezen ervoor om na een avontuurlijke rondreis nog een paar dagen of een week te relaxen op één van de tropische eilanden. Maar welk eiland kies je als je met kinderen bent? Er zijn namelijk veel verschillen tussen de eilanden. Je wilt tenslotte niet terechtkomen op een eiland waar vooral jongeren de hele dag door feesten.

Als je één eiland kunt kiezen voor een familievriendelijke strandvakantie, kies dan voor Koh Lanta. De meeste hotels houden hier ook rekening met kinderen door de aanwezige kindvriendelijke faciliteiten. Een dagje naar zee is een verademing door het langzaam aflopende strand in zee. Andere opties voor kustplaatsen die geschikt zijn voor de hele familie zijn Hua Hin en Phuket op het vasteland.

Een vakantie boeken naar Thailand?

Weet jij na het lezen van dit blog zeker dat je een familiereis naar Thailand wilt maken? Zoek op De Reisspecialist naar een Thailandspecialist. Je vindt hier reisorganisaties uit héél Nederland die gespecialiseerd zijn in individuele rondreizen met kinderen naar Thailand. Of kies een reisorganisatie die specialist is in groepsreizen naar Thailand met families. Door je rondreis over te laten aan een reisbureau gespecialiseerd in Thailand haal je de meest optimale ervaring voor jezelf én je kind(eren) uit jouw reis!

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.