Skip to Content

The Voice Kids, the blind auditions!

The Voice Kids, the blind auditions!

Namens Opel kreeg ik een uitnodiging om de opnamen van The Voice of The Voice Kids bij te wonen. Hartstikke leuk natuurlijk en een van de weinige programma’s die ik überhaupt nog kijk. De opnames voor de Blind Auditions waren eind juni. Het werd dus heel erg last minute en helaas moest er gewoon gewerkt worden overdag. De avond opnames werden wel heel erg laat voor een driejarige. Zeker omdat er toch ook een minimum leeftijd is van tien jaar om hierbij te mogen zijn. Gelukkig ging Mariette het wel redden en bracht zij samen met haar dochter een bezoekje aan Hilversum.

Afgelopen maandag  22 juni ging ik onverwachts naar The Blind Auditions van The Voice Kids met mijn 11 jaar oude dochter. Wat een gave verrassing, via Linda, collega blogster  van MamaLiefde, ontving ik twee kaartjes. Om het extra spannend te houden heb ik het haar pas verteld toen ze smiddags uit school kwam.  Ze stuiterde echt  door de kamer toen ik het haar vertelde, want laat dit nou net haar lievelingsprogramma zijn!

The Voice Kids: Blind Auditions - Mamaliefde

Natuurlijk ga ik in dit blog niets verklappen over de inhoud, maar wel hoe het er aan toe gaat bij zo’n televisieopname in de studio in Hilversum. We moesten namelijk een geheimhouding tekenen, heel logisch ook, want anders is het straks geen verrassing meer wie er wel of niet door zijn. Maar ik moet eerlijk zeggen, ik heb al die namen echt niet onthouden…Straks als ik ze in 2016 op de buis zie herken ik ze vast weer!

The Voice Kids: Blind Auditions - Mamaliefde

We moesten ons melden in een andere studio waar de kaartjes werden gecontroleerd en we een verklaring tekenen met onze naam erop. Strikt geheim dus, dat maakte het extra spannend…camera’s en telefoons weg, geen selfies in de zaal, helaas.

In kleine groepjes mochten we meelopen naar de studio waar de opnames plaatsvonden. We kregen een plaats toegewezen en ik had het rij 13 stoel 13 plekje, ik zat redelijk achter een ijzeren pilaar….haha, wie weet kom ik goed weg en wat minder in beeld straks, want alles wordt natuurlijk opgenomen.

Toen iedereen een plekje had gevonden, vingen we een glimp op van de deelnemers die wat de zaal in keken van de zijkant van de tribunes. Wat zal het voor hun ook spannend zijn geweest, om al die mensen te zien zitten.

Er kwam een gezellige meneer het podium op en gaf ons uitleg over hoe het allemaal zou gaan deze avond, de sfeer zat er echt snel in! We mochten even oefenen met klappen, op staan en weer gaan zitten. Ja ja, stil zitten was er niet bij! Ik heb me erg vermaakt met deze warming up. Het was tijd om de jury te verwelkomen! Dit jaar zitten ook Ali B en Ilse de Lange in de jury, samen met Marco Borsato. Wat een leuke combinatie. Iedereen klapte enthousiast bij het zien van deze driekoppige jury.

The Voice Kids: Blind Auditions - Mamaliefde

De avond bestond uit  een serie zogenaamde “Blind” auditions; voor wie het nog niet kent of weet volgt een korte uitleg; de kinderen laten hun lied horen aan de jury, die met een draaistoel omgedraaid zitten. Mocht een jurylid enthousiast zijn dan drukt deze op de knop en draait de stoel  om. Draaien  er meerdere coaches dan mag de deelnemer kiezen bij welk team hij of zij gaat.

We hebben genoten en mijn dochter in het bijzonder van alle optredens, wat een talent hebben we toch in Nederland! We zijn dan ook reuze benieuwd naar de uitzending om te kijken welke kinderen door zullen gaan naar de live shows.

Meer informatie vind je hier.

Bedankt Linda van Mamaliefde en Team The Voice Kids voor de TOP avond!

Mariette ter Beeke van ShopaholiekMama

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Marguerita schreef:

    Leuk geschreven en geweldig dat je dochter pas op het laatste moment te horen kreeg dat ze naar de opnames van haar lievelingsshow mocht 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.