Skip to Content

Therme Boekarest; grootste zwembad Europa met glijbanen en wellness

Therme Boekarest; grootste zwembad Europa met glijbanen en wellness

Als je naar Roemenië op vakantie gaat is de kans groot dat je vliegt naar Boekarest, of je daar nu heen gaat voor een stedentrip of juist een rondreis wil maken om wat meer van het land zelf te zien. Wij deden een combinatie van beiden en aangezien we de volgende ochtend al vroeg het vliegtuig hadden terug naar huis, sliepen we in een hotel op 5 km afstand. Echter tussen dat hotel en het vliegveld vind je dit enorme Thermencomplex.

Dit is het grootste zwempark wat ik ooit heb gezien en het grootste welnesscentrum van Europa en bestaat uit verschillende baden. De naam thermen doet denken aan een sauna, maar speciaal voor kinderen is er ook een familybad met een groot aantal aan glijbanen en een golfslagbad. De laatste avond in Roemenië zijn we hier heerlijk tot rust gekomen en alles afgespoeld van de afgelopen dagen.

Praktische informatie

Als je komt aanrijden is het goed opletten dat het juiste adres in Google Maps staat en de route goed is uitgezet. Op een gegeven moment kwamen we offroad terecht op een zandweg met de naam Strada Fabricii en reden we langs het hek van de toegangsweg van het zwembad. Even waren we bang dat we in the middle of nowhere moesten zien te keren en dan de juiste weg te vinden. Gelukkig was er op het einde een doorgang en konden we toch de parkeerplaats op. Maar het scheelt vooraf stress om dit even te checken of de route over de Calea Bucuresti gaat. Voor de parkeerplaats hoefden we niet te betalen.

Je kunt kaartjes kopen online en dan direct betalen, echter is dit in het Roemeens en is de Google translate niet heel erg duidelijk dus handig om te weten is dat je kunt kiezen uit verschillende arrangementen. Dit kun je online doen via de website en je kunt dan meteen betalen. Je weet dan zeker dat je een plekje hebt. Echter toen ik hier naar ging kijken waren er geen plekjes meer beschikbaar. Daarom besloten we er gewoon op goed geluk heen te rijden en te zien hoe of wat.

Er zijn drie baden waar je uit kan kiezen; de Galaxy; het familiebad, de Palm (16+) en het Elysium (16+). Ieder bad heeft zo zijn eigen faciliteiten, maar er zit ook overlap tussen. Zo vind je zowel in Galaxy als de Palm bedden voor een watermassage, sauna’s etc. Galaxy is het goedkoopste, daarna de Palm en voor het Elysium betaal je het meeste. Vooraf zaten we heel erg te vergelijken welk bad ons het meeste aansprak. Echter, als je een kaartje koopt voor Palm krijg je ook toegang tot de Galaxy, en een kaartje voor het Elysium geeft toegang tot alledrie de baden. Het is dus niet of-of.

We hadden geluk, want het familiebad was inderdaad al volgeboekt, maar de andere twee parken hadden nog wel kaartjes. We hadden echter ook geen zwemkleding mee, maar hadden wel gelezen dat er een shop was waar je terecht kon voor badkleding. Dit bleek meer een balie te zijn waar je terecht kan voor een standaard handdoek, slippers (verplicht) en hebben ze een soort zwempak in verschillende maten. De medewerker liet ons heel vriendelijk eerst even hierheen lopen om te kijken of ze het wel hadden voor we moesten betalen.

Nadat je een keuze hebt gemaakt voor het bad kun je kiezen uit een tijdsperiode; het goedkoopste is twee uur, maar je kunt ook voor 3, 4,5 uur of een dag minivakantie kiezen. Wij hebben een kaartje gekocht voor 3 uur, maar zijn langer gebleven dan vooraf verwacht. Je betaalt dan 5 lei per half uur extra (oftewel 1 euro) dus dat zijn de kosten niet.

Heel handig is dat je net zoals bij de sauna’s een armbandje krijgt waarmee je alles kan betalen. Als je weggaat laat je deze scannen en betaal je in 1x alle kosten die je die dag / avond hebt gemaakt. Geen gesleep dus met portemonnee’s etc. Ook de zwemkleding werd hierop gezet. Ook praktisch om te weten is dat het nummer op je armbandje overeen komt met het kluisje, we hadden onze kleding in een leeg kluisje gelegd en hadden problemen om hem op slot te doen totdat we er achter kwamen dat we dat specifieke kluisje moesten zoeken.  😉

Je mag binnen geen foto’s maken, dus hebben we de telefoons laten liggen in het kluisje. De foto’s in dit artikel zijn dus afkomstig van de Therme.

De Galaxy

Therme Boekarest; grootste zwembad Europa met glijbanen en wellness - Reisliefde

Als je met kinderen gaat kom je terecht in de Galaxy; deze heeft een aparte toegang en eigen kleedruimtes. Als je via de toegangspoortjes naar de Palm wil wordt gecontroleerd of je daarvoor hebt betaald of wordt er extra geld bijgeschreven. Als je binnen komt loop je tegen het golfslagbad aan waar je kan deinen of zwemmen. Achteraan had de afmetingen van een olympisch zwembad.

Naast het golfslagbad vind je diverse glijbanen; steile glijbanen, familieglijbanen, een trio racer, glijbanen met een zwemband en een waveglijbaan. Ik was er met mijn zusje die een groot deel van de adrenalineglijbanen heeft geprobeerd en de één nog leuker dan de ander vond. Zelf heb ik de rustige glijbanen geprobeerd.  😉 Deze glijbanen lijken vrijwel allemaal aan het dak te hangen.

Voor jonge kinderen zijn er een paar glijbanen waarvoor je een trap op moet en dan naar beneden kan glijden. Voor de rest is er een soort trappenhuis met verdiepingen waar de glijbanen beginnen. Bijzonder is dat niet alle glijbanen beneden eindigen, maar sommige komen uit op de eerste verdieping zodat je daarna nog een andere glijbaan kan doen. De zwembanden moet je zelf mee naar boven tillen.

Achter de glijbanen en het golfslagbad vind je het ruim opgezette terras met een groot aantal ligbedden. Heel handig is ook dat hier een aantal blowers staan met handdoekrek waar je je handdoek op kan hangen om te laten drogen.

Vanaf hier kun je naar rechts naar het restaurant waar je onder andere pasta en burgers kunt bestellen. Dit doe je aan van die zuilen die ze ook bij de McDonalds hebben. Als je op de tv-schermen het nummer ziet dat je hebt gekregen kun je je eten ophalen bij de balie. We hebben hier pasta gegeten en dit zag er wel heel anders uit dan op de foto met veel minder ingrediënten, ook de spek was even goed zoeken. Gelukkig stond er ook peper en zout op tafel, waardoor het net wat meer smaak kreeg.

Aan de andere kant van het terras vind je nog een zwembad speciaal voor de jonge kinderen met een kinderbad en wat faciliteiten zoals sauna’s en waterbedden voor de ouders.

De Palm

Therme Boekarest; grootste zwembad Europa met glijbanen en wellness - Reisliefde
Therme Boekarest; grootste zwembad Europa met glijbanen en wellness - Reisliefde
Therme Boekarest; grootste zwembad Europa met glijbanen en wellness - Reisliefde
Therme Boekarest; grootste zwembad Europa met glijbanen en wellness - Reisliefde

Als je binnenkomt bij de Palm heb je het gevoel een enorme tropische kas binnen te lopen. Het dak en de achterwand is volledig van glas waardoor er veel licht naar binnen komt, dit dak is ook uitschuifbaar zodat je de lucht kan zien. Als het donker wordt buiten verandert ook de sfeer. Centraal staat het enorme bad dat wordt omringd door maar liefst 500 tropische palmbomen. In dit bad worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd zoals aquagym of hydrobalans. Vanaf dit grote bad kun je ook naar het buitenbad met whirlpools.

Het valt al snel op dat veel mensen hier met een cocktail of een wijntje rondlopen. In het grote zwembad is een flinke poolbar ingericht waar je terecht kunt voor een drankje die je vervolgens mee kunt nemen door het zwembad of naar één van de andere baden. Heel handig is ook dat er overal een hoge rand is rondom het bad waar je je drankje op kunt neerzetten. Natuurlijk vonden we dit helemaal geen slecht idee en zaten we ook al snel aan een cocktail te nippen.  😉 Hiervoor is dus ook de leeftijdsgrens van dit bad. Het viel ons ook op dat er hier heel veel stelletjes waren die aardig aan elkaar geplakt waren.

Rondom het bad heb je diverse whirlpools zodat er altijd wel een plekje is. Ook een aanrader zijn de minerale baden waaronder een met zeezout waar je kan drijven (geen aanrader bij wondjes, want dat kan enorm prikken). Heel fijn is dat er zitplekken zijn ingericht met handvaten zodat je niet heel dicht op elkaar zit en je kunt vasthouden als je gaat drijven en zo optimaal kunt ontspannen. Ook de watermassage bedden zijn echt een aanrader. Ook deze betaal je middels je armband.

Daarnaast vind je hier een aantal sauna’s, die waren nu echter gesloten vanwege de coronamaatregelen. En ook hier is een ruim opgezet terras met diverse zitplekken. Toen we weggingen kwamen we er achter dat er hier ook nog een restaurant was.

Elysium

Therme Boekarest; grootste zwembad Europa met glijbanen en wellness - Reisliefde
Therme Boekarest; grootste zwembad Europa met glijbanen en wellness - Reisliefde

Vanaf de Palm bereik je via een trap het Elysium op de eerste verdieping. Deze loopt voor een deel over het terras van de Palm en verder boven de kleedkamers. Hier vind je de meeste welnessfaciliteiten en de behandelkamers voor massage of een andere behandeling die je ter plekke kunt boeken. Hier zijn we echter niet zelf geweest.

Buiten

Therme Boekarest; grootste zwembad Europa met glijbanen en wellness - Reisliefde
Therme Boekarest; grootste zwembad Europa met glijbanen en wellness - Reisliefde
Therme Boekarest; grootste zwembad Europa met glijbanen en wellness - Reisliefde

Naast de baden binnen is er ook een enorm buitenpark met zwembaden, stranden en horeca. Zo vind je een enorm zandstrand bij de Palm en bij Galaxy. En ook bij beide baden een outdoor pool, plus een zwembad bij het Palm zandstrand. De Sunset Lounge, Sunrice Terrace, The Island met relaxte ligbedden, Pangea Park en Feng Shui Park en bij Galaxy een ruim opgezette speeltuin voor kinderen. Ook zijn er diverse sportvelden te vinden.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.