Skip to Content

Tinadag in Duinrell; hét meidenevent van het jaar

Tinadag in Duinrell; hét meidenevent van het jaar

Tinadag; Al voor negen uur stond er een dikke rij aan de kassa. Het leek wel of iemand een toverbal had laten ontploffen: overal meisjes met fantastische outfits in de vrolijkste, felle kleuren. Opgewonden stonden ze te kletsen, tot iemand dacht een lid van B-brave te zien en een groepje meteen naar het hek rende. Vals alarm, maar niet minder leuk. Buddy en Stijn, presentatoren van de dag, filmden een paar meiden in de rij en toen vloog er ineens rode confetti door de lucht: de dag was officieel geopend. Nog geen tien minuten later stonden we in Duinrell voor een dagje uit.

Tinadag Duinrell

Iedereen kreeg een keycoard (ook aan de moeders was gedacht), vervolgens het programmaboekje en tot slot een knalroze Tinadagtas. Je kon hier bovendien met een levensechte Tina op de foto. De drukte duurde niet lang. In het park zelf ging iedereen zijn eigen weg. Ik vroeg de meiden wat ze vandaag wilden doen en wie ze eventueel zouden willen zien. Ronnie Flex stond natuurlijk hoog op de verlanglijst, net als een handtekening van MeisjeDjamila (een bekende vlogger, zo schijnt). Verder vooral lekker rondlopen en kijken.

Sterren in het wild

En dat deden we. We keken naar de opening op de Sterrenstage door Rachel, de meisjes reden rondjes in de Dragonfly, Kikkerachtbaan, Splash en vlogen rond in de zweefmolen. Verder liepen we in de YouTubehoek, waar ik even neerplofte met de tassen en zij maar liefst tien keer van de hoge glijbaan afgingen.

Ik hoorde ‘Furtjuh’ zingen, zag Teske staan en maakte een foto van de handtekening van MeisjeDjamila (hadden we in elk geval nog iets; we waren te laat voor de meet & greet). Verder was ik heel blij met de ruime aanwezigheid van schone toiletten en dat het park zelf ook goed werd schoongehouden. Bovendien kon je vrijwel overal wel even gaan zitten. Voor ouders was er zelfs een speciale koffiehoek ingeruimd, al ben ik daar zelf niet aan toegekomen.

Festivalgevoel

tina dag duinrell - Mamaliefde.nl

Want hoewel ik op pad was met twee tieners, kreeg ik zowaar een heus festivalgevoel. Terwijl de meiden van achtbaan naar achtbaan gingen, lag ik onderuitgezakt op het grasveld. De 11-jarige dj Peter Gabriel draaide harde housebeats, de zon scheen heerlijk op mijn gezicht en overal zag ik blije gezichten.

Bijkomend voordeel is dat ik inmiddels weer helemaal op de hoogte ben van de hedendaagse hits voor kids. Ik mocht luisteren naar Zomaer (die de jongensversie van Doe Maar ten gehore brachten), Sarah en Julia, Guido Spek (vandaag zanger van de band Mr. Bacon & the Bandits), de meiden van The Next Boy/Girlband uit het gelijknamige programma van SBS6, die echt heel goed waren, en TP4Y. Weet ik in elk geval weer waar dochterlief het soms over heeft.

Vol energie

tina dag duinrell - Mamaliefde.nl

Hierna haalden we een ijsje en gingen naar de speeltuin. Voor de zoveelste keer die dag zat ik bedolven onder de tassen op een bankje en gingen zij hun gang. Heerlijk, heb lang niet meer zoveel tijd gehad om mijn eigen gedachten te kunnen horen. Af en toe schreef ik iets op in mijn boekje, maar verder vond ik het prima zo.

Ik zag die gelukkige gezichten, bruinde zelf voor het eerst deze zomer een beetje bij en hoefde even helemaal niets anders te doen dan op onze tassen letten. Pas na een halfuur trampolinespringen was het tijd terug te keren naar het hoofdpodium, voor niemand minder dan Ronnie Flex.

Generatiekloof

Zoals het een gemiddelde moeder waarschijnlijk betaamt, wist ik niet veel meer van deze jongen dan dat hij een hit heeft met de illustere naam ‘Drank en drugs’. En ook al vind ik de beat leuk, ik word er niet blij van als mijn kleine meisje foutloos de tekst oplepelt. Maar goed, sinds vandaag ben ik om! Meerdere malen benadrukte hij dat die meiden allemaal goed hun best moesten doen op school, bedankte fans voor knuffelbeertjes en hij gaf aandacht aan fans die op een invalidenplek stonden – een verhoogde tribune als het ware.

En terwijl al die meisjes mijn oren eraf gilden toen hij weer een nieuw nummer inzette en waarschijnlijk niets meekregen van zijn wijze woorden en lieve gedrag, stal hij mijn hart. B-Brave hoefde voor mij (en mijn oren) niet echt en gelukkig was mijn gezelschap het ermee eens. We sloten de heerlijke dag af bij de welbekende gele M en om 20.00 uur leverde ik een dolgelukkig meisje af bij haar moeder.

tina dag duinrell - Mamaliefde.nl
tina dag duinrell - Mamaliefde.nl
tina dag duinrell - Mamaliefde.nl

Complimenten

Ik heb eigenlijk niets dan complimenten voor de organisatie: van de ruime hoeveelheid toiletten tot het personeel dat elke keer even vrolijk was, het grote aanbod in workshops en de mogelijkheden om leuke foto’s te maken met je vriendinnen. De prijs die je voor een kaartje betaalt, geeft niet alleen toegang tot een fijn pretpark, maar je krijgt er concerten voor, kunt meet & greets krijgen met bekende artiesten en vloggers, bij de ene stand krijg je gratis foto’s en ergens anders weer kortingen. Ja, dat is het geld wat mij betreft meer dan waard.

Toch een klein minpuntje

De meiden waren het helemaal met me eens. Mijn dochter: ‘Fantastisch leuk. Heel goed geregeld, ik vond de achtbanen heel leuk.´ Vriendinnetje vult aan: ‘Zeker weten! De shows waren ook leuk.’ Er was alleen één minpuntje, aldus dochterlief: ‘Ik vond het echt heel gênant toen je zo hard gilde om die wesp.’ Je kunt niet alles hebben, zullen we maar zeggen.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Sophie schreef:

    Ik hoop dat mijn kleine jongen de tina van zn oudere nichtjes gaat lezen, want zo’n dag lijkt mij ook wel leuk.. ☺️

  2. Jolanda schreef:

    Hahaha dat minpuntje, geweldig! Leuke dag hoor. Kan niet wachten totdat ik met dochterlief zulke dingen kan doen

  3. Helga Post schreef:

    Vroeger was ik echt Tina fan, en dan heeeeel vroeger. En ik lees de Tina altijd nog via de leesmap. Een tijdje terug vroeg ik mij af of er nog wel echte fans waren omdat de jeugd tegenwoordig veel stoerder overkomt dan het blad is. Had niet verwacht dat een Noortje en een Jan, Jans en de kinderen nog werd gelezen door de jeugd. Maar die vraag is nu beantwoordt. Leuk!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.