Skip to Content

Besparen op vakantie

Besparen op vakantie

Alles wordt duurder, maar we willen toch wel graag op vakantie. Hoe kun je wel lekker erop uit zonder dat je direct te veel betaalt? Of anders gezegd: hoe kun je besparen op je vakantie?

De goedkope periode

Heb je nog niks te maken met schoolgaande kinderen? Dan is het zaak om op vakantie te gaan buiten de schoolvakanties om. Niet ingewikkeld om te doen, maar het scheelt echt heel veel geld.

Je boekt exact dezelfde vakantie en kan zo al honderden euro’s besparen. Je moet enkel even opletten wat er allemaal gedaan wordt buiten de schoolvakanties om.

Hou je wel van een animatieteam, bijvoorbeeld, dan sla je buiten de vakanties om bij veel parken de plank mis. Ga je echter naar grote parken of hotels, dan is er vaak het hele jaar rond een leuk programma.

Lees je ook even in over de dingen die er in de omgeving te doen zijn. Ook die kunnen in de rustige periodes dicht zijn of minder lang open.

Struin acties af

Maak er een sport van om aanbiedingen in de gaten te houden. Sites als vakantieveilingen hebben soms heel leuke acties, maar ook vakantieaanbieders kunnen spontaan een leuke aanbieding in een bepaalde periode doen. Ideaal om te besparen op de vakantie.

Schrijf je ook in op nieuwsbrieven van hotels of parken die je interessant vindt. Want ook in nieuwsbrieven worden vaak leuke aanbiedingen gedaan. En dan zijn er nog de kortingssites.

Boek via Booking.com

Booking.com is een site die je heel veel biedt en vaak ook met leuke acties. Hotels, appartementen, resorts, villa’s en dat over de hele wereld. Als je boekt via Genius op Booking.com dan kun je ook nog eens 10% of meer besparen bij deelnemende accommodaties!

Trivago

Boek via een vergelijkingssite, zoals Trivago, en kom erachter waar je jouw uitverkoren accommodatie het goedkoopst kunt boeken. In meer dan 190 landen vergelijken zij de accommodaties die op meer dan 300 boekingssites worden aangeboden. Natuurlijk kun je zelf ook gaan vergelijken om kosten te besparen, maar dit is vast een stuk sneller én waarschijnlijk ook accurater.

Vroegboekkorting of last-minute

Weet je al wanneer je waar naar toe wilt? Boek dan zo snel mogelijk! Veel accommodaties maken gebruik van een vroegboekkorting en dat kan heel veel geld schelen! Maakt het je helemaal niet uit waar je heen gaat? Dan kan het juist interessant zijn om pas een paar dagen van tevoren te boeken.

De aanbieders willen leegstaande kamers of huisjes toch nog graag verhuren. Hierbij hanteren ze leuke kortingen, want iets is altijd nog beter dan niets. En daar kun jij uiteraard van profiteren.

Airbnb/Couchsurfing

Bij iemand thuis slapen is een belevenis op zich én veel goedkoper dan een luxe hotel. Lijkt je dat wel wat, dan zou je bij Couchsurfing.org je slag kunnen slaan.

Een andere manier is het huren van appartementen of huisjes van particulieren. Een grote bekende hierin is Airbnb. Maar het is zeker niet de enige. Even rondneuzen op internet en je komt heel veel sites tegen die je rechtstreeks laten huren van de eigenaar en zo beide partijen geld besparen.

Zelf boeken

Heb je iets gezien waar je heen wilt? Je zou eens kunnen checken of je rechtstreeks bij de eigenaar kunt boeken in plaats van via een organisatie. Het is lang niet altijd zo, maar het kan je wel voordeel opleveren. Soms verhuren zij gewoon de accommodatie, terwijl de touroperator per persoon verhuurt.

Waar ga je heen?

De plek waar je heen gaat kan ook heel veel schelen qua prijs. Een huisje aan de skipiste of in een dorpje verderop kan heel veel geld schelen.

Misschien iets onhandiger, maar het kan nu juist het verschil maken tussen betaalbaar en gaan of niet te betalen en niet gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een minder luxe park of hotel te kiezen dan wat je gewend bent.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Kies eens voor een bestemming waar niet iedereen heen gaat. Dit is eigenlijk dubbel leuk. Het is goedkoper, maar daarnaast ook een heel leuke ervaring. Want je loopt hier niet tussen hordes andere Hollanders die er op vakantie zijn!

Je gevoel om echt weg te zijn wordt er juist nog groter door en het kan het tot een heel andere beleving maken. Misschien wil je daarna wel nooit anders meer!

Met het vliegtuig?

Ga je met het vliegtuig op stap en heb je niet veel spullen nodig die mee moeten? Zeker als je maar een paar dagen op stap gaat kun je genoeg hebben aan handbagage. Er zijn kleine rolkoffertjes die als handbagage mee kunnen.

Ook dit scheelt weer geld. Het kan ook schelen om vliegvelden waar vandaan je vertrekt met elkaar te vergelijken. Ook hierin kunnen prijsverschillen zitten!

Wanneer reis je?

Nog een tip: soms maakt het een groot verschil op welke dagen je aankomt. De weekenden zijn vaak duurder dan een doordeweekse dag. Even checken dus.

Trouwe klant

Sommige aanbieders belonen hun trouwe klanten. Hoe ze dit doen is verschillend. Center Parcs heeft bijvoorbeeld zijn Friends. Als je binnen 36 maanden 3 keer bent geweest, word je automatisch Friend en ontvang je extra’s.

Andere hotels zetten bijvoorbeeld een leuk welkomstpakket neer voor trouwe gasten. Of je krijgt een ‘terugkomkorting’. Eurocamp geeft bijvoorbeeld 10% vaste klantenkorting. En die korting kan nog meer oplopen als je vaker dan 1 keer per jaar komt. Het is dus zeker de moeite waard om ook dit in de gaten te houden.

Sparen voor je vakantie

Tenslotte kun je de uitgave voor je vakantie ook verspreiden door een spaarpotje aan te leggen. Heb je nog weleens contant geld over, dan kun je een fysiek potje maken waar jullie af en toe jullie portemonnee in legen. Dan spaar je op een manier die eigenlijk niet eens opvalt.

Maar ook bij je bank kun je vaak een apart spaarpotje maken. Of open er anders een aparte spaarrekening voor. Als je iedere maand standaard een bedrag alvast laat overboeken, dan heb je in ieder geval een leuk bedrag staan waarmee jij je vakantie kunt boeken en op je vakantie zelf kunt genieten. Dat pakt mooi niemand meer van je af!

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.