Skip to Content

Tips voor het reizen met huisdier

Tips voor het reizen met huisdier

Wil jij je huisdier meenemen op reis? Dan vergt dit de nodige voorbereidingen. Het is belangrijk dat je huisdier comfortabel en veilig is tijdens je reis, en vergeet jezelf niet! Velen vinden het te veel werk om een huisdier mee te nemen, maar het is ook bijzonder om een vakantie te spenderen met je viervoeter. In dit artikel lees je tips voor het reizen met huisdier.

Plan een bezoek bij de dierenarts

Voordat je op reis gaat is een bezoek bij de dierenarts aan te raden. Bij de dierenarts kun je controleren of je huisdier gezond is en of er misschien iets mankeert. Ook is het aan te raden om te checken of je huisdier alle vaccinaties heeft gehad en of ze niet verlopen zijn. Controleer ook of je viervoeter een Europees dierenpaspoort heeft. Heeft hij dit niet? Dan kun je dit ook aanvragen bij je dierenarts. Als laatste kun je van alle medische gegevens een kopie vragen, zodat je dit bij de hand hebt tijdens je reis.

Zorg voor identificatie

Het is belangrijk dat je je huisdier kunt identificeren, zodat je zeker weet dat het gaat om jouw huisdier. Zorg voor een opvallende halsband en verwerk ergens jouw contactgegevens. Je zou eventueel een naamplaatje voor je huisdier kunnen maken met alle gegevens op. Velen huisdieren zijn al gechipt, zodat je viervoeter makkelijk geïdentificeerd kan worden als hij zoekraakt. Heb je dit nog niet gedaan? Dan raden wij het wel aan om dit alsnog te doen, dit is zowel aan te raden op reis als in je eigen woonplaats. 

Kies het juiste vervoersmiddel

Uiteraard ligt het aan je reisbestemming welk vervoersmiddel je kunt gebruiken, maar houd er rekening mee dat het vervoersmiddel comfortabel en veilig voor je huisdier moet zijn. Een reis met de auto is voor velen huisdieren comfortabel, als ze gewend zijn om met de auto te reizen.

Reis je met het hele gezin? Dan is een personenbus handig om te huren. Lees hier meer informatie van een personenbusje in Limburg. Is je huisdier geen fan van de auto? Dan kun je overwegen om met het vliegtuig te reizen. Informeer met de luchtvaartmaatschappij welke richtlijnen zij hanteren om zo goed voorbereid op reis te kunnen gaan.

Tips voor het reizen met huisdier - Reisliefde

Maak een reistas voor je huisdier

Voor jezelf maak je ook een reistas of koffer met je benodigde spullen, maar maak er ook een voor je huisdier. Zo heb je alle spullen bij de hand en heb je ook een beter overzicht welke spullen je bij hebt en wat je nog nodig hebt. Wat niet mag ontbreken is natuurlijk het eten, riem, halsband, water, waterbak en eventueel snacks. Maak het je huisdier ook comfortabel door een reismand of reisdeken mee te nemen en zijn favoriete speeltjes. 

Let op of huisdieren zijn toegestaan

Voor je een reis gaat boeken, is het verstandig om te checken of huisdieren zijn toegestaan in een bepaald land en of ze zijn toegestaan bij de accommodatie. Je hebt velen vakantiebestemmingen waar ze wel diervriendelijk zijn en waar ze ook velen plekken hebben voor huisdieren. Houd hier rekening mee en lees ook de recensies van andere bezoekers. Je zou ook van te voren contact kunnen opnemen met de accommodatie, zodat je zeker weet dat ze zijn toegestaan en of het diervriendelijk is.

Pas je planning aan

Zonder je viervoeter op reis heb je een andere planning dan met je viervoeter. Pas je planning aan op je huisdier. Het is niet prettig om een wandeltocht van 5 uur te maken in de hitte, zonder pauzes. Pas je wandelroute aan en houd pauzes, neem voldoende water en eten mee en check hoe het gaat met je viervoeter.

Betrek je huisdier ook in de activiteiten en laat hem niet de hele dag alleen op de accommodatie. Kijk of er leuke activiteiten zijn voor dieren en maak hier ook gebruik van! Geniet samen met je huisdier van een geweldige reis.

Bron: https://adremlimburg.nl/

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.